ronja
|
Glede Tosame: a to je prav v tovarni ali kako? Je zraven prodajalna? Se splača???? Je že bila katera tam? Mene ful mika, da bi šla enkrat tja pogledat. Kaj vse pa lahko tam dobiš?? uršika, to je tovarniška trgovina, zraven tovarne, ampak luškana trgovinca, ni vse nametano. Mislim, da se splača, vse je precej ceneje kot v trgovinah, recimo 10% nekje je bilo, ko sem šla za ronjo iskat. Dobiš lahko tetra pleničke, krpice (tetra in za enkratno uporabo: viskozne in varirane), gazo, zložence, vato, vatirane palčke (normalne in za otroke), prsne blazinice, vse mogoče vložke (tudi vatirance in vir 80, ki so ful fajn za po porodu, ker so takoooo mehki), povoje (navadne in elastične), tkanino za plenice (tetra) na metre, kaliko na metre, po novem imajo tudi krojene pleničke (tega takrat pri Ronji še ni bilo) in pokrivne hlačke, pa ziher sem še pozabila kaj. Imajo pa tudi otroške oblekice, ki so res kvalitetne, moram priznat in so fajn kroji, taki, ki jih lahko dolgo nosi - ker kakšne stvari dobiš, pa jih lahko 2x obleče, pa niso več prav, druge so pa skoraj 1 leto uporabne... Nimam nobenega sorodnika tam, da ne bo kdo mislil, sem samo res zadovoljna stranka . Tudi lubi je rekel, da kar sem pa od tam prinesla, je bilo pa vse res super - ne, da je bilo fajn in uporabno, ampak da je bilo najboljše... Pa on sicer res ni preveč haklih . No, zdaj vse natipkam, pa vidim, da že vse veš . Povratnice dobrodošle nazaj! barba, no, saj železo je še vedno nad mejo, je pa boljše, da začneš že prej jest, predno pade še bolj. Ampak to je normalno, da pade, ker se pač kri razredči. Pa saj tablete pomagajo. Pritisk se mi zdi pa tudi čisto ok - jaz mam vedno 90/60, pa sem čisto ok. Ne sekiraj se preveč, pač kdaj je treba dat glavo med noge, pa prezračit, pa pojest kaj sladkega, pa če nič ne pomaga naj te kdo z mrzlo vodo polije. niia, vložke sem jaz kar vprašala, kateri so najboljši in so mi rekli, da vir 80 in pa eni natur. Sicer pa po porodu dobiš vatirance, ampak teh potem v sobi ni več, so pa zeloooo fajn, tak da če boš šla v tosamo, jih nabavi (drugje namreč ne vem, kje jih imajo, jih še nisem videla). to so taki ogroooomni zeloooo mehki vložki, ki so res praktični za tiste prve dni, sploh če si šivana, ker navadni vložki malo ribajo in lahko boli. jaz sicer nisem bila šivana (trkam na les, da zdaj spet ne bi bila), ampak bom vseeno vzela en pok sabo za prve dni... ker ni tako enostavno spravit takega deteta skozi tisto luknjo in se pač čuti... Plastični penilci so zanič! Jaz mam enega, ki je bil čisto poceni, ampak je kovinski. In dela super!
|