ronja
|
temtem, nosečnost je precej burno obdobje, tako vsaj pravijo (jaz mam same čudne nosečnosti, pa tamalo, pa skoz mi je slabo, tak da se nimam časa še za nazaj sekirat ). In normalno je, da hočeš zdaj predelat vse, kar ni še čisto razčiščeno v tvoji glavici. S tem ni nič narobe, saj včasih rabimo kak puš, da se zavemo, kaj je še nakopičeno v nas, pa smo pozabili oz. potlačili. Otrok je velik korak naprej in vse hočemo imet čim bolj počiščeno v glavi, predno se rodi. Jaz sem v prejšnji nosečnosti kar naprej v mislih razčiščevala z mojo mami (z lubijem sva na srečo že prej, kar je bilo , pa ni bilo toliko), delno zato, ker se je začela vesti drugače (me je vsak dan klicala, kar me je čisto zdelalo, hehe, prej se nisva slišali tudi po 2 meseca...), delno zato, ker nisem vedela, kako naj jo ukomponiram v svoje novo življenje (prej sem jo prece izrinila ven iz življenja...), delno zato, ker hočem pač bit zrela mama svojemu otroku in delno zato, ker je nisem razumela. In sem kar naprej sanjala, da se kregava, pa ves čas razmišljala, kako naj rešim situacijo... NO, na koncu sva se pogovorili in je bilo boljše, jaz jo malo boljše razumem in sem nehala iskat neko logiko v njenih dejanjih, ker je pač očitno imela tako življenje, da so ji nekatere stvari pretežke za sprejet in potem včasih čudno (za moje pojme, seveda) reagira. Če ne moreš razumet, potem ti lahko pomaga kak dober psiholog, gotovo. Sama nisem bila še pri nobenemu, mi je pa všeč, kaj napiše Mira Ahlin in Alenka Berlot Košiček, všeč mi je bila tudi tista, ki dela v porodnišnici, na ginekološkem oddelku in je predavala na materinski šoli (taka mlada, blond, ima 3 otroke, enkrat dvojčke), pa na centru za pomoč zlorabljenim otrokom je tudi ena fajn Vida ne vem, kajže. Samo ta je specializirana za otroke in zlorabe. Za raznorazne odvisnosti (tudi od odnosov) je pa baje Sanja Rozman super, o njej ne vem veliko, edino iz intervjujev. Prav slaba pa nobena od teh ni. Malo razmisli, ali se boš lažje odprla moškemu ali ženski, mogoče, ker glavno je zaupanje... Od moških mi je bil v intervjujih zelo simpatičen Lunaček, ma logiko, pa ne slepomiši. Ne vem, če ti to kaj pomaga, ampak vsaj s tabletami te nihče od teh ne bo filal, so vsi bolj za reševanje težav s psihotereapijo (beri pogovorom). sicer pa, temtem, z nami se lahko pogovarjaš o čemerkoli hočeš, ne bomo nikoli jezne in če spregledamo, samo še 1x vprašaj, pa bomo odgovorile, ok? če se le da, pa se o tem, kar je bilo, pa te muči, pogovori še s svojim dragim, kako on to vidi, ga boš lažje razumela... Ne da mu očitaš, samo da ga poslušaš, ker včasih je enemu res težko razumet, kaj čuti drugi. Sicer pa smo me tu, ok? niia, ja, dokler nisem bila , sem bila super zadovoljna z njo. Tudi poporodni pregled je zelo dobro opravila - ker maternica ni bila dovolj skrčena (je bila še prevelika), mi je naredila Uz, pogledala jajčnike... Tudi pred tem je bila zelo ok, ni me silila s tabletkami, vzela bris, bila prijazna, vse, nikoli nisem nič čez njo rekla! Ampak za nosečke pa res ni, žalim slučaj, vsaj po mojih izkušnjah (pa v bolnici je bila tudi ena nosečka, ki je mela njo in podobne izkušnje). Tak da po moje je super za študentke, za predpisovat tabletke in tu in tam kak splav - čeprav ima glede tega zelo dober odnos - pravi, da vedno vpraša, če bi se kako le dalo, da bi imela punca otroka, ker je pač večini kasneje žal... Je pa res zaupanje važno - sploh je važno, če zaupaš napačnemu . Sama sem mnenja, da ima lahko vsak slab dan, lahko je tečen, lahko grdo gleda, lahko me nadere, kaj sem se toliko zredila, zaradi mene, samo da stvari naredi strokovno. Potem sem marsikaj pripravljena spregledat. Lahko se tudi zmoti - ampak to se zgodi 1x, na pa 3 dni zapored, 5 pregledov zapored... niia, osebnega stika z njim ti nič ne želim (prvič zato, ker bi to verjetno pomenilo, da je nekaj narobe, drugič pa zato, ker je večina razočaranih, ko ga vidijo) zvezdica, hehe, hvala za odg., sem dojela bistvo tudi iz povzetka . Saj nisem hotela nikomur nič slabega, ampak če nekdo dela take štale, potem je pač dobro opozorit ljudi okoli sebe - sploh, kadar so prepričani, da je sicer oh in sploh super... Nikoli pa nikogar na pamet ne obtožujem, vsaj nisem se še zalotila... Problem v teh njegovih izjavah je to, da dejansko on tudi dela tako - kot da bi bil največji problem to, da nas je preveč v porodnišnicah - in pač če se malo zmanjša to število, nič hudega ... nina, tudi moj vikend je bil delaven, včeraj je bil lubi na terenu in sem komaj zdržala, tako staršno se mi je vleklo! Pa do večera ga ni bilo, seveda... Mala sicer ni tečna, da bi jokala in težila, ampak je pa že tako velika, da lahko povsod pride, vse doseže, zleze kamorkoli in se lahko poškoduje, tako da moram bit non stop z njo, ker NON STOP nekaj vzame, nekam spleza... Enostavno ji zapreš eno možnost (omarice), pa najde drugo (smeti, ki se jih ne da zaklenit)... mali! Zadnjič mi je pisala ena, ki ima v podpisu: "Razvajeni otroci vedno nekaj hočejo, ustvarjalni otroci vedno nekaj ušpičijo!" No, moja je strašansko ustvarjalna . Sem bila zvečer čisto hin in sem bila kar malo jezna na lubija, ker je pač rekel, da pridejo prej (pa saj vem, da ni on kriv, samo tako težko je čakat potem še tisto dodatno uro pa pol...) in mam danes kar slabo vest, ker sem bila tako tečna (mala je vse posvinjala, itak, pa je bilo vse svinjsko, meni pa cel dan slabo, ker nisem mogla nič normalno pojest... NO, sem pa vsaj shujšala 1 kilo, hehe , zdaj sem spet na 62,9 . Vsako slabo za nekaj dobro, a ne? )
|