sanwebdra
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama06 Se samo na hitro javim, da smo poleg visoke vročine(39,6), ki traja že 4.dan, fasali še drisko . Mi je danes P po telefonu že med vrsticami ponujal bolnico, ker se nimamo kaj za igrat, saj je najin štrumf po teži pod spodnjo mejo celo pri deklicah Samo NE iti v MB bolnico: v petek je od sestrične tamali pri 5-ih mesecih bil hospitaliziran zaradi petdnevne driske (sluzi), vsi smo pričakovali da bo dobil infuzijo, ker je bil že čisto odsoten ... Rehidrol pa očitno ni pomagal. No, v bolnici so ga uspeli mučiti z vstavljanjem katetra, mamica pa je dobila navodilo, da ga še dalje fila s to nagravžno tekočino, ker za infuzijo še pa ni, KAO (Torej bi lahko to počela čez vikend tudi doma, v luksuzu svojega doma)... v pon. so mu 2x vzeli kri iz prsta, kakec na testiranje, grlo se mu je vnelo (je fasal še angino), tako da še jedel ni ... So mu vstavili nov kateter ... diagnoze so vedno znova spreminjali, še danes zjutraj je bilo govora o virusni infekciji potem pa ... rezultati in končna diagnoza danes, 6. dan hospitalizacije. Bakterija "jersinija enterocolitica" (oz. nekaj takega), so mu dali AB in čez 3 do 4 dni gre domov ... Ne vem, zakaj so tako dolgo čakali z infuzijo (pa sem iz pogovorov z ostalimi izvedela, da jih sploh niso dobili oz. so čakali še dlje, čeprav so jih njihovi P poslali v bolnico s tem namenom) - otrok je namreč moral izgubiti več kot kg telesne teže, da so sploh reagirali .... Mi lahko katera iz foha pojasni, zakaj tako??? Njihova razlaga je bila, da gre infuzija v krvni obtok, torej ne deluje, Rehidrol pa v prebavila in torej deluje ... s čimer se sicer strinjam, ampak ali ne dobimo tudi preko krvi potrebnih snovi .... ???? In če je temu tako, zakaj potem peti dan hospitalizacije in deseti dan driske vseeno infuzija???? NINA, BOR in LAN vseeeeeeeeeeeeee najboljše!
< Sporočilo je popravil sanwebdra -- 22.10.2008 15:02:18 >