zoom zoom
|
Živjo, vas zadnje čase samo na hitro preberem. Pisat pa nimam časa. V petek je Taja iz vrtca "prinesla" vneto oko (jih je baje imel še en otrok, pa ga mami ni hotela odpeljat domov, ker to pa ni nalezljivo in so potem malo po 14 uri imeli ene 3je vnete oči , vklučno z našo). V soboto se je zbudila z enim očesom čisto zatečenim in gnojnim, tako da sem jo peljala k zdravniku, da je dobila ene baje ful hude kaplice, danes zatečena okoli očessa ni več, ima pa gnojna oba, ampak se mi zdi, da se počasi izboljšuje. Se pa sprašujem, zakaj ne pogruntajo spreja za oči, ker dajanje kapljic v oči je pri nas Skoraj da misija nemogoče in ji sama niti slučajno ne morem dat, pa še takrat ko ji iba dajeva je to bolj improvizacija, ker oči sploh noče odpret ,ampak jih tako tišči skupaj,... KAko jih pa pri vas prepričate, da jim normalno daste kapljice v oči???? Tudi previjanje je postalo misija nemogoče, ker noče imet plenice na riti, ampak hodi lulat v kahlico. Zjutraj ko se zbudi je sicer plenica mokra, ampak ko jo slečem, gre takoj na kahlico in se polula. Tudi čez dan se včasih sama spomniin gre v kopalnico in vpije LULU (lulat), tako da jo slečem in se polula, tudi če jo sama spomnim in slečem se polula. Ampak to je že res tisto miselno lulanje, ker je takrat ko je na kahli res skoncentrirana na lulanje in v 9od 10 se tudi polula, pa čeprav samo par kapljic. ČE bi bilo zunaj toplo bi jo že kar pusila brez plenic čez dan, ampak glede na temperature, ki prihajajo bomo vsaj do pomladi (če nam bo ratalo - če bo hotela) v plenicah. Čiščenje nosu pri nas izgelda enako kot pri Taški, čeprav je tudi že začeka protestirat. Umivanje zob pa bo pri nas verjetno šlo samo z baterijsko krtačko, z ročnimi ne pusti, danes pa sem ji z baterijsko (od bratca, ampak fino preplaknjeno z vročo vodo), ker je skoz kazala nanjo in je pustila brez problemov. Grem jutri kupit še eno baterijsko. Sabri, naša je imela slinavko pri ene 7 mesecih in je imela poleg hudih razjed v ustih tudi ene pikice po telesu, tako da na koncu pediater ni več vedel ali je bila res slinavka ali ne, ker ko je slinavka je samo slinavka, to je pa izgledalao poleg slinavke še kot 6. bolezen. Sem ji pa ene 4 dni na 8 ur dajala Paracetamol svečke, zaradi bolečin. Je bila takrat res boga. Upam, da pri vas čim prej mine. Tudi ostalim bolanim želim čimprejšnje okrevanje. Kaj pa kaštrun je že rodila? Grem sedaj počasi spat. Sem kar utrujena. Je bil kar precej naporen dan. Lp
|