Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 7.10.2008 11:48:31
|
|
|
|
junior
|
Lep pozdrav vsem skupaj. Že dolgo se nisem javila, sicer sem z vsemi vami na tekočem, kajti berem vas vsaki dan tako bi lahko rekla, da diham z vami, res pa je da sem za pisanje bolj sramežljiva. Sem gledala v katero OŠ ste hodile in sem najdla ksenjak, da si hodila tako kot jaz na Riharda Jakopiča. Kateri letnik pa si? Ravno danes sem v vrtcu vprašala, kako je kaj z boleznimi pa je vzgojiteljica rekla da so čisto vsi otroci prisotni. Kar presenečena sem bila, sem pričakovala vse kaj drugega. lp Karmen in Laura
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 7.10.2008 11:58:10
|
|
|
|
ksenjak
|
Oj! Letnik 73. Pa ti? Kje pa si živela? Glede vrtca danes ne vem, ker sta pri moji mami, včeraj pa sem pozabila vprašat. Upam, da so otročki zdravi. Drugače pa kar pogumno, večkrat se javi in kaj napiši. Lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 7.10.2008 12:15:33
|
|
|
|
junior
|
No ta je pa dobra, zdaj sem ful napisala potem pa hočem poslati pa mi napiše we are sorry,ma pejt se solit. Pa da vidim,če bo to poslal.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 7.10.2008 18:43:35
|
|
|
|
tinatona
|
Hej punce! Evo mene. Danes sem full utrujena. Sem včeraj delala popoldan, dans pa dopoldan... pa Ožbej je ponoči nekaj norel in sem zdaj čisto fuč. Upam da bo vsaj danes zaspal en pameten čas. Joj jaz sem pa samo še jutri v službi, potem grem pa za par dni na dopust inko končam z njim, se moram prijavit na zavod za zaposlovanje . junior dobrodošla nazaj!!! Tebe pa res že dolgo nismo brali tukaj. Kako se držita s Karmen? A si v soboto šla na srečanje enostarševskih družin? Jaz nisem nikamor mogla, ker je Ožbej še vedno bolan. Ima še vedno vročine do 38,5. Sploh ne vem več kaj naj naredim. Sva pa dala v ponedeljek kri in je čista viroza. ksenjak a potem si bila na istem kot jaz junija. Jaz sem bila tudi takrat čisto fuč, pol mi pa še antibiotik ni prijel in sem mogla še enega dobit. Lepo da si zdaj zdrava in si spet med nami. Mi je bilo prav dolgčas, ko se nobena ni javila. Me veseli da sobici tako lepo napredujeta. Kako so pa uspeli zaj*** velikost oken? A jih niso nič prej prišli izmerit? Nič šibam zdaj, pa se jutri še kaj beremo. LP Tina
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 0:40:50
|
|
|
|
m_m
|
U babe kam ste prišle, na 3mestno številko Tina vidim, da reklamiraš biznis Maš gužvo? Kuk vnaprej sprejemaš naročila? Kaj še dogaja novega? No js mam bol mala časa za brat, še manj za pisat Mala je mela sam eno kratko obdobje, ko je jedla pa spala, drugač je bil pa mir. Zdaj mal okol zdravnikov skačemo, delamo cele noči, budilko na poldne štimamo, vmes telovadimo in se pitamo z vitamini, tak da zmanjka časa za pospravljanje po stanovanju in RR Sam kilce pa še ne kopnijo tak ko bi lahko. Zdaj se bom vagala še sam tedensko. Mamo pa doma gužvo, ker je tavlka tut doma. Kašlja tak, da ji gre na bruhanje. Aja, pa mala je res velikan al pa so se vse baby cotke skrčle v sušilcu. Pajacki za 3m imajo že kratke noge... Mogoče bo pa Aneja nosla oblekce za svojo mlajšo sestrico
* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence. * * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje. * * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 8:03:59
|
|
|
|
tinatona
|
O m_m danes si bila pa zgodnja... Mene je včeri zmanjkalo ob 11ih, pa še dobro da sem šla takrat spat, ker je Ožbej celo noč prežuriral. Se je prvič zbudil ob 2eh, pa ob 4ih, pa ob 5ih, pol je pa okol 6ih kar vstal... Ej a je Aneja kaj prehlajena? Ker Ožbej je imel v nedeljo kar zaveso smrklja v grlu in ga je full dražilo. Mene je pa skor kap, ko sem to videla. Me je kar katapultiral v kopalnico po fiziološko. No pa tudi sicer mu redno nos spiram, da gre vsa svinjarija ven. Pa kakšne mokre brisače ali plenice obesi po radiatorjih, da ne boste imeli preveč suhega zraka. Drugače ji pa lahko zvečer daš kak Panatus sirup, za umiritev kašlja, da boste vsaj ponoči lahko spali. Za nohte pa nimam kake hude vrste, tako da ti mi samo povej, če jih boš hotla met, pa se bova zmenile. Trenutno jih itak delam samo naši honey, pa eni sodelavki. No zmenjena sem še z našo ksenjo in Naty-Tajo... tko da mogoče se lahko kdaj skupi zmenimo . Mi2 z Ožbejem bova šla pa zdele v trgovino. Moram mal muffinov spečt, za v službo. Danes sem zadnjič v službi . No uradno bom sicer še, samo sem potem do konca pogodbe na dopustu (16.10.). Nič šibam zdajle v trgovino, pa se potem še kaj javim, ko se bo še katera javila. LP Tina p.s.:ksenjak posteljnina je naročena.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 8:57:02
|
|
|
|
ksenjak
|
Jutro babe! junior_napisano očitno ni bilo poslano, tako da se še enkrat javi in povej, kdaj, kje in kako si hodila na OŠ. m_m_ja, pa kje si ti punca? A to pomeni, da tamala bolj malo spi al kako? Upam, da bo bolje, če je temu tako. tinatona_a si potem kaj uspela zrihtat s posteljnino za mene? Pa Ožbej, je danes kaj boljše? Kar se pa oken tiče pa tudi meni ni najbolj jasno, saj so sami delali izmere, tako da...?! Ja, zdaj morajo nohtki pač malo počakat, da bosta sobici in bomo imeli dovolj prostora, da se za manikuro pri meni dobimo.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 9:18:12
|
|
|
|
tinatona
|
ksenjak pa ne bere najbolj natančno. Hi hi hi... Sem ti že v prejšnjem postu napisala da je posteljnina naročena in plačana. LP Tina
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 9:29:21
|
|
|
|
tinatona
|
Ej ksenjak, a maš jutri po službi kaj časa? Mi2 z malim peljeva mojo babi k zdravniku in frizerju na Vransko, pa bi se lahko tam na kavi dobile (bova tam po 12 enkrat). LP
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 9:35:30
|
|
|
|
ksenjak
|
tinatona_pismu, pa res! Tisti p.s. mi je pa čist ušel. Bi te pa samo še za link prosila, kateri dve si naročila. Jaz delam do 12.00, potem pa šibam proti Celju, tako da sem ponavadi okoli 12.30 na Vranskem. Če bi ti to odgovarjalo, me pokliči in povej, kje se dobimo. Lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 13:04:52
|
|
|
|
junior
|
ksenjak tudi jaz sem hodila na OŠ Riharda Jakopiča. Letnik sem pa 1965, stanujem pa pri stari cerkvi. tinatona aj seveda sva bile z Lauro na enostarševskih v soboto, bilo je fino otroka sta se naigrala v igralnici midve pa sva malo poklepetali, čas je tako hitro minil in že sva hiteli na pravljico. A je Ožbej zdej že zdrav? Koliko pa vas je sploh iz Ljubljane? Šibam v službo, lepo se imejte pa se še pišemo. lp Karmen in Laura
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.10.2008 16:27:31
|
|
|
|
BarbaraE
|
Ksenja - ja, pri nas se je tudi začelo, ampak zaenkrat mene še ni doletelo, ker sem danes izjemoma v službi. Uradno sem na negi za Niko in Nejca in pa da se naši ljubi študenti ne bi začeli že takoj na začetku pritoževat, da spreminjamo delovni čas, sem prišla delat, ker je danes in jutri popoldanski delovni čas. Nika ima angino, Nejc virozo. Nejc je začel prejšnjo sredo (dan pred mojih odhodom v Beograd s službo), ko je zvečer bruhal in je zato ostal dva dni doma, s petka na soboto je pa ful kašljal, tako da ga je mož peljal v soboto k dežurni zdravnici in je Nejc dobil hiconcil. No, odsotna mami (kako sem imela slabo vest, ampak me je možek nagnal naj grem v BG, da bodo že porihtali otroka) je prišla domov v soboto zvečer. V nedeljo čez dan je bilo vse super, vendar sem vseeno planirala bolniško za dva dni zaradi Nejca, če ga bo treba še kaj k zdravniku peljat. Očitno mi je moj instinkt tako svetoval. Zvečer je namreč Nika začela bruhat in je bruhala še ena 2x, zjutraj pa je jamrala, da jo ušesa bolijo. No, takoj sva se šli pokazat k zdravnici (sploh zaradi Nikine preteklosti z vnetji ušeskov) in ušesa so BP, kljub rahlo pordelemu grlu pa je bris pokazal, da ima angino. Ja in tako sem bolniško podaljšala z dveh dni do nadaljnega. Obeh bolnih otrok pa res ne morem naprtit tašči in tastu. Skratka - pestro.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.10.2008 9:08:51
|
|
|
|
ksenjak
|
BarbaraE_ja, res pestro. Uboščka mala, upam, da se hitro pozdravita. Pa res ne vem, kakšne angine so to na pohodu, da vsi zraven tudi bruhajo. Ko sem jo jaz fasala, sem prvi dan tudi bruhala. To se mi ni še nikoli zgodilo, pa sem jo imela velikokrat. Kako pa si se imela drugače v BG? junior_jaz sem pa živela Na jami. Lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.10.2008 9:10:35
|
|
|
|
Naty*Taja
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE Dajte ve meni povedat - jaz bi skoz samo nekaj jedla in jedla, pa to ni več normalno in non stop imam v mislih sendviče pa kakšne pizze itd. Kako naj se znebim teh misli? Po moje je vzrok temule to, da razmišljaš o dieti! Možgančki se pa branijo... Oj punce, berem, da ste vsi po vrsti skor bolni! A vam lahko zaupam skrivnost celjskih čvek? MONUSTIM - ene homeopatske kroglice, ki se jih dobi v lekarni Arnika v Škofji loki. Naši otročki so še vsi zdravi. Če ktero zanima, naj pove, al pa si kak komentar na temi Celjske in okoliške čveke prebere. Ma se kr splača. Jaz sem zdej že drugič bolna v enem mesecu (glro - danes sem celo brez glasu!) maladva pa niti enga smrklja iz noska! Drugače pa Tina - moj prstek se počasi zdravi, tak da upam, da se res kej kmalu vidimo. LP tudi ostalim in se pišemo. Pa še to - ena je napisala, da ji je vrglo error, ko je hotla objavit - ravnokar se mi je to zgodilo in vem rešitev - klikneš z desnim miškinim gumbom na tisto sorry sporočilo in izbereš "nazaj", potem pa skopiraš napisano v nov odgovor! Evo pri meni deluje...
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.10.2008 10:47:12
|
|
|
|
ksenjak
|
Naty-Taja_jaz sem ravnokar nekaj o tem brala na celjskih čvekah pa me res zanima, kako se to uporablja in kje točno se to dobi. A moraš osebno po njih? Lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.10.2008 12:19:55
|
|
|
|
honey
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Pa še to - ena je napisala, da ji je vrglo error, ko je hotla objavit - ravnokar se mi je to zgodilo in vem rešitev - klikneš z desnim miškinim gumbom na tisto sorry sporočilo in izbereš "nazaj", potem pa skopiraš napisano v nov odgovor! Evo pri meni deluje... To sem jaz zadnjič poskusila, pa ni delovalo. Joj, sem bila jeza. Sem mislilakar komp. skoz okno vrečt, samo je preveč prometna ulica, bi še koga ubila No, drugače smo pa zdravi - trkam. Mali gre danes že 2. na cicibanove urice in se jih res zelo veseli. Pa v torek sem jaz morala k zdravniku, pa ga je svakinja vzela s sabo, ker sta imeli mali dve v vrtcu kostanjev piknik. Je bil zelo navdušen. Ker hodi samo po 2 uri, seveda
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.10.2008 15:51:09
|
|
|
|
BarbaraE
|
Ksenja - v BG je bilo super. Sem ugotovila, da nikakor ne bi mogla živeti v takem velemestu. V BG jih toliko živi kot v SLO. Cene so take kot pri nas, z razliko, da tam recimo prodajajo čevlje na 2 mesečna obroka, ker plače so pa daleč za našimi, a kljub temu vse beograđanke spedenane.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 10.10.2008 8:36:27
|
|
|
|
ksenjak
|
Jutro! No, kostanjev piknik je minil. Imeli smo se super, tudi vreme je bilo lepo. Smo do devetih že vsi spali, z mano vred. barbaraE_ja, to da so spedenane sem pa že slišala. A da cote pa na obroke kupujejo? Ja, saj bi rekla, da pri takih cenah in plačah ne gre drugače. Pa saj tudi mi rinemo počasi v isto smer. Ne vem, kam nas bodo te podražitve pripeljale. Naj povem še, da sem včeraj videla Tinine nohtke in so res zelo lepi. Komaj čakam, da nam že enkrat uspe, da jih dobim še jaz. Lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 10.10.2008 9:20:17
|
|
|
|
tinatona
|
ksenjak ... Sej se bomo enkrat zmenile. OBLJUBIM!!! Ej pa hvala za družbo včeraj. Te je bilo prav fajn videt. Jaz bom pa kar znorela. Moja mami je zbolela in je čist preč. Ima pljučnico in je full boga. Zdaj tuhtam če jo ne bi kar takoj peljala na urgenco (je sicer že bila pri svojem zdravniku, samo tist njen dohtar je bl tko...). BarbaraE super da si se lepo imela v Beogradu. honey full fajn da se ima tim lepo na uricah. Nič punce, letim jaz gledat kako je z mami, pa se vam malo kasneje še javim. LP
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 10.10.2008 10:55:49
|
|
|
|
ksenjak
|
tinatona_pa saj ne moreš verjet?! Pa vi imate očitno nesrečo, kar se zdravja tiče, v družini. Ja, boga. Če je njen zdravnik bolj tako, bi jo jaz vseeno še kam peljala. Sicer pa boš ti najbolje vedela, kaj je za narediti. Upam, da se čimprej pozdravi in lep vikend vsem želim. Lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 10.10.2008 14:09:05
|
|
|
|
m_m
|
tina, ja, prejšnji mesec je bla 1t doma, zdaj pa je tut že 1t doma. Prvič je bil prehlad, zdaj pa močan kašelj. V ponedeljek že gre. Zdaj sem dosegla, da se usekne, ko ji rečem, nč ne jamra, da ne gre. Sirup smo dobile en, Herbion, za hude cajte pa tut Pholcodin. Ta tadrugi je hitr pomagal. Za nohte pa sicer lahko nardimo "grupno", sam to še ne bo tak kmal... Pa naj se mami čimprej pocajta. ksenja biznis, biznis Ma ta porodniška sploh ni porodniška, skos me matrajo. Tamejhna še najmanj. Ma dobre in slabe dneve. Kako posteljnino to vi rihtate?? Pa kaj so to zaene kroglice???
* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence. * * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje. * * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 11.10.2008 11:04:56
|
|
|
|
tinatona
|
Hej punce! Evo mene. Se opravičujem ker se včeraj nisem nič javila, ampak z mami je bilo full hudo. Sem potem takoj mogla rešilca klicat, ker ni mogla dihat. In tako jo je njen zdravnik domov poslal. Tako da o njenem zdravniku raje ne bom nič rekla, samo tole... (mislim da pove dovolj). No mi2 sva potem cel dan preživele na urgenci. Zvečer okrog 6ih so naju pa z rešilnim avtom odpeljali na Golnik (sem imela srečo in sem lahko šla z njo). Zdaj bo nekaj časa še tam. Sem pa full vesela, ker se že danes bolje počuti. Sicer je še vedno na kisiku in prejema inhalacije, ampak noč je prespala, kar je najbolj pomembno (prejšnjo noč ni nič spala, ker je težko dihala in mi ni nič povedala ). Naty-Taja daj prosim kaj več povej o teh kroglicah. Mislim da nas je tukaj kar nekaj, ki bi rade vedele kaj več o tem. Nekaj sem sicer že na vaši temi od celjank gledala, samo tam je tako raztreščeno, da bom zelo vesela še kake info. Pol jih bom pa kar sodelavki naročila, ker je ravno iz Loke doma . Super za tvoj prstek. Ti kar javi ko bo vredu, pa se bomo zmenile - zdaj imam itak full časa (sem na dopustu, potem pa na upravi). m_m Ožbej je tudi že 14 dni doma in komaj čakam da gre v ponedeljek v vrtec. Ga imam kr poln kufer, ker po cele dneve norel. Včeraj ga je imel pa oči skoraj cel dan (ker sem bila jaz na urgenci) in sem mislila da bo živčnega fasal zvečer. Je rekel da je čist prevelik živc da bi ga on imel skoz doma. Posteljnino sem pa jaz na Ebayu naročevala.. Eno od Hello kitty in od Mojstra Miha. Pa zdaj itak še nič ne vem kaj bo... čakam na prodajalčev odgovor (ker mi je kao napačno ceno poštnine povedal). Jaz sem namreč vse naročila in že plačala, zdaj so pa kao ugotovili, da bi mogla plačat 60 funtov poštnine (prej mi je pa rekel 21) in ne mislim nič extra plačevat. Nič punce, moram jaz zdaj Ožbeja malo v red spravit, pa se potem še kaj javim. Lepo se imejte, pa se beremo. LP Tina
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 11.10.2008 19:48:58
|
|
|
|
Naty*Taja
|
No monustim kroglice delajo v lekarni Arnika v Škofji Loki. Lahko jih naročiš po pošti, nam pa jih dostavlja Mavo, ki se je iz tam preselila v Celje in sodeluje tule na rr. Nam so vsem tele kroglice delovale, najverjetneje je pa tudi kaka izjema. Al pa ste jim premalo časa jemali. No pa če so otročki bolni jih dobijo tri doze namesto ene. Kroglice so take čist male in v enem kozarčku jih je za več kot mesec za dva otroka. V glavnem če vas zanima si malo preberte o njih na temi Celjske in okoliške čveke...
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 13.10.2008 13:00:57
|
|
|
|
tinatona
|
Hej punce! Kje pa spet? Jaz zdajle šibam na Golnik, tako da se vam popoldan spet javim. Grem gledat kako je z mami (moram danes z zdravnikom govorit). Kako ste pa ve? Mi2 sva šla včerja k mamici, pol pa z dedkoma po gobe (z mojim očetom in dedkom). Evo naš gobar: LP Tina
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 14.10.2008 8:12:13
|
|
|
|
BarbaraE
|
Tina-poročaj, kako je s tvojo mami. A sta kaj razmišljali o tem, da bi ona svojega dohtarja zamenjala?? Mi smo enega bolančka pozdravili in že včeraj oddali v vrtec in je kljub daljši odsotnosti slovo prenesel brez joka. Bravo, Nejc. Nika je pa do četrtka zagotovo doma, ker ima takrat šele kontrolo. Upam, da je tokrat ospen prijel. Lani ji namreč 2x zapored ni prijel, tako da je na koncu dobila amoksiklav. Si ne predstavljam, da bi bila Nika še nadaljnih 10 dni doma. Že sedaj ful pogreša svoje prijateljčke iz vrtca. Ni trenutka, da jih ne bi omenjala. Tina - a obstaja verjetnost, da ji spet ospen ne bi prijel? Zdravnici sem omenila, da ji lani ni prijel, ima to tudi v kartoteki napisano, ampak je rekla, da je bilo to lani in pa da je tokrat angina bila že zgodaj odkrita in da najprej poskusiva z ospenom in pa kontrolni bris po 10-ih dneh. Mah, nimam ravno fajn občutka. Nika sicer nič ne jamra, da bi jo kaj grlo bolelo. Je pa itak že zadnjič ni, ampak so jo samo ušesa. Nič, bomo videli v četrtek popoldan in vam bom poročala.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?