|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
8.10.2008 13:55:41   
tinka14
Vilika, kapljice lahko daš vse skupaj, če jih user posted image  dobro prenaša, pred jedjo, na žličko skupaj s par kapljicam čaja ali mleka. lahko pa daš tudi po eno, če je prehudo, pred vsakim obrokom. js mu dam včasih zjutri dve in popoldan dve, dans sm prvič dala tri naenkrat in ni blo prehudo.

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
8.10.2008 14:04:13   
gajka
iskanje - po mojem si pri slikicah tam pri dodatnih možnostih pozabila obkljukati tisto rubriko za zmanjšanje slike na 320 pikslov. Drugače imaš pa luštno pupo! user posted image

Vilika - jaz dajem zdaj že polno dozo AD3 zjutraj naenkrat po žlički, navadno pred obrokom, če pozabim, pa tudi po njem. Je pa za dojene user posted image polna doza 7 kapljic, za tiste z AM pa mislim da 5. Dajat pa se jih začne postopoma in potem na nekaj dni povečuješ dozo.

bambi14 - držim pesti za uspešen poseg. user posted image Tvojemu pa kar pripravi svoje mleko za Elanino. Pa najbrž bo že začela piti iz flaške, če bo dovolj lačna. Bo pa trajalo kar nekaj časa, da bo ugotovila, kako se iz flaške pije, tako da naj nikar ne obupa. V skrajnem primeru ji pa lahko lepo počasi tudi po žlički daje. To je moje mnenje. Ampak to, da pa nimajo v bolnicah poskrbljeno za doječe mamice, je pa res mimo! user posted image Le kdo drug pa pride na tak poseg razen novopečenih mamic z majhnimi user posted image ?!? user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 8.10.2008 14:12:45 >

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
8.10.2008 14:16:28   
tinka14
da še s5 malega sončka pokažem
user posted image

in njegova nova pridobitev, ki jo je takoj vzljubil
user posted image

(odgovor članu tinka14)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
8.10.2008 14:35:10   
sayuri
A niso za pojest sladki tile naši avgustovčki user posted image user posted image user posted image . Ful so luštni - vsi po vrsti. user posted image

Meni se zdajle že malce blede od vsega skupaj user posted image user posted image user posted image user posted image . Filipa norice srbijo in mi je skoz skakal, jokal, hlipal.....sem klicala pediatrinjo, saj zgleda sirup ne zaleže. user posted image  Smo povečali dozo, pa pol ure je stal skor pod mrzlim tušem. Saj mu je ful pasalo in za pol ure je bil mir, potem pa spet. PA po glavi ga ful ful srbiuser posted image user posted image . Bošček, tako se mi smili. Sem poslala mojo mami v lekarno, ker se baje dobi neko peno - neka nova zadeva. In mi je prinesla PoxClin hladilno peno. Mi je pediatrinja reklam, da ne sme reklamirat, ampak je zelo učinkovito. Sem ga namazala in je v trenutku nehalo srbet, tko, da zdajle že eno uro spi. Revček bogi. user posted image  ZAra tudi koooooončno spi, medtem ko Lovro tukile zraven mene komentira napol sitno - čisto zaspan. user posted image

(odgovor članu tinka14)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
8.10.2008 14:37:50   
tatly
JOJ KAK SO VSI OTROCKI LEPI...KAKE LEPE STRANI KI JE TLKO SLIKICuser posted image user posted image user posted image user posted image

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
8.10.2008 14:38:06   
sayuri
iskanje sem te že hotla vprašat, kakšen pomen ima ime tvoje princeske? Mi je ime zelo nenavadno in lepo. user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
8.10.2008 14:41:48   
tejkaz
Meni se že noge šibijo od utrujenosti. Upam da zdržim do večera.

Eva je sitna, z ničemer se ne more zamotiti, vse ji gre na živce, non stop kašlja, bruha sluz, noče pit, jest. user posted image

Še dobro da je Jaša priden

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
8.10.2008 14:48:19   
sayuri
tejkaz a zanima Evo kaj računalnik? Lej, na tem linku so luštne otroške igrice:

http://www.babytvchannel.com/flashGames/games.aspx

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
8.10.2008 15:10:18   
LinaK
sayuri enkrat sem zasledila da se ti Lovro zvija v čerko C! A je s tem kaj narobe??

(odgovor članu tinka14)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
8.10.2008 15:33:29   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: LinaK

sayuri enkrat sem zasledila da se ti Lovro zvija v čerko C! A je s tem kaj narobe??

Oba sta se zvijala v črko C. ZAra se še zdaj včasih. Jah, ni najbolje. Gre za povečan mišični tonus. Mi hodimo v razvojno ambulanto in na fizioterapijo. Ampak imamo še kup drugih "težav" zraven.

Poskusi s pravilnim handlingom. To nam je na fizioterapiji najprej rekla.

(odgovor članu LinaK)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
8.10.2008 15:43:23   
tejkaz
Sayuri, a ne hodite v Lj na fizioterapijo? K kateri pa?

Evo pa zanima računalnik kadar je Nodi. ZA takšne igrice je še premajhna

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
8.10.2008 16:17:27   
anita goitan
hojla punce,  veliko ste napisale od najinega pohajanja
okrog in vas moram še prečitat, Zoja sedaj uživa na igralni podlagi, jaz pa mal pospravljam potem jo pa spet z vozičkom vn mahneveuser posted image , naj še omenim da bom z jutrišnjim dnem začela za AD3 kapljicami, ker izvidi krvi na alergijo mleko-jajca so negativni, no čeprav so lahko do 2.let lažni, ma upam da kar držiuser posted image

Tako uživa na igrišču user posted image

user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
8.10.2008 16:57:35   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Sayuri, a ne hodite v Lj na fizioterapijo? K kateri pa?

Evo pa zanima računalnik kadar je Nodi. ZA takšne igrice je še premajhna

NA fizioterapijo hodimo v Kočevje. V razvojno ambulanto pa na Metelkovo k dr. Goluhovi.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
8.10.2008 18:20:07   
tatly
ojjj...eno vprasanje..mi smo danes cel dan skoraj bli zunaj in nasa puzika aja ze cellllll dan se spaje papa....kaj je to normalno da je tak ko je zunaj?

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
8.10.2008 19:16:52   
Zoja Miša
Čer! Mi smo dobro opravili. Kot rečeno ima razmak mehkega neba. Ni veliko. Operirajo nekje okoli 2 let, do takrat hodiš na preglede in jo imajo pod nadzorom. Naslednji pregled imamo pri 9 mesecih.  In ker nima s hranjenjem problemov, je rekla, da je to super in da tudi če bi jih imela , se z vsakim dnem, ko je starejša, problemi manjšajo. S sluhom pa tudi nima problemov, tako da je to HB super.Potem sva obe dali še kri za neko raziskavo. Ker ne vedo točno zakaj do tega sploh pride.user posted image  Ko so ji v usta zjali je bilo še o.k. in je mirno ter speče prenesla, ko pa so ji vzeli kri iz nogice je bilo pa preveč. In user posted image . Potem se je spomnila, da je lačna, pa k sreči smo imeli s seboj! Sva jo potem na hodniku hranila - stojeuser posted image , pa je prišla mimo ena prijazna sesta in nam dala sobo na oddelku za tačes, pa še previli sva se lahkouser posted image . Potem je zadovolja, sita in previta, zaspala, da sva lahko šla še bivališče zrihtat - uradno sva postali  Trzinki!user posted image  pa še na pizzo sva lahko šlauser posted image user posted image user posted image . Sedaj pa k frizerju in slikat in potem vse dokumente menjati.user posted image To pride na vrsto drug teden.

Erin, res je lušten tale tvoj fantič, tako da upam, da dogovor veljauser posted image .

Cebrca, kapljice sem naročila, ker sem preverila še na drugih forumih in vse dajejo te kapljice Oleovit. Tudi drugje po svetu, mislim, da še samo v Sloveniji te AD3 kapjice tišijo. Bom pa P vseeno poklicala in jim tam povedala, da jih ne dajem, ker so sranje!
Bogi Ivan, jaz bi rekla da je možno, kar si napisala, vsekakor pa nam povej, če poštudiraš, ker je res uganka! Upam, da se bo pomiril in nehal to početi.user posted image

Krysia, vse naj!user posted image user posted image user posted image  za RD in obletnico!
Bambi, vse bo o.k. Dobro zrihtaj! user posted image

Vse imate lepe, lepe otročke!user posted image  za slikice!

Sayuri, upam, da se spočiješ! user posted image  zate! In meni ni slabo, ko sem utrujena, se pa nekako tresem v notranjosti, če veš kaj mislim. Je bilo 2 dni nazaj tako, ko sem 5 x zapored spala le 3,5 h / nočuser posted image .

Tejkaz, tudi zate isto - upam, da si spočiješ! user posted image tudi zate.

Grem pod tuš, potem pa kaj vem, pikico je nahranil user posted image , kupčka tudi znata podret - končno. kako bo pa Kaja Lina danes spala pa res ne vem, ker je v bistvu prespala cel dan. Ali mislite, da otročke zmatra tako laufanje - doktor in to, kljub temu, da je v lupinici v bistvu spala?! Ali se zaveda, da se prevaža in da se nekaj dogaja?!

No, pridne bodite in ubogajte otrokeuser posted image  in mirno noč!

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
8.10.2008 19:22:25   
Neža7
Mene že malo skrbi, ker vidim, da več vaših user posted image  se že lepo gor držijo, ko so na trebušku npr. sedaj pri tinka14...

Moja noče. Mislite, da je to zaradi tega, ker se je skoraj 6 tednov prej rodila?

Drugač glavico že zelo dolgo lepo drži sama. Samo 1 enkrat se je dvignila in sedaj se ji ne da user posted image  Včasih joka ali se kar veliko pogovarja, ko je ne trebuhu. 

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
8.10.2008 19:25:11   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: tatly

ojjj...eno vprasanje..mi smo danes cel dan skoraj bli zunaj in nasa puzika aja ze cellllll dan se spaje papa....kaj je to normalno da je tak ko je zunaj?

Popolnoma user posted image  Če bi mojo cel dan vozila po zraku bi tudi cel dan spala. Moja vedno spi, ko smo zunaj.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
8.10.2008 19:44:00   
daja27
Hoj

Dnevi grejo kar prehitro mimo (trenutno mi paše, ker se krčki umirjajo).

Da se malo javim, ko se ravno dragi ukvarja z Leončkom.
Pri dveh mesecih je imel že 5370g in 59 cm (porodne mere: 3320g in 50 cm). Se samo dojiva in sem kar mal važna, ko tako lepo napreduje.

Vse imate neke ekstreme pri spanju - ali ponoči ful spijo ali pa ne dosti. Pri nas je čisto po knjigi: ponoči 2x po 3-4 ure + 1-2 uri, če rata. Sem pa tko vesela, ker že dva tedna ni več problem ponoči nazaj zaspat. Ga samo v posteljico odložim in ugasnem luč pa spančka (prej pa jok in stok in prenašanj po rokah...). Večji problem je podnevi zaspat. Vem, kdaj je zaspan, pa se ne zna sam uspavat. Prav tečen rata, se dere... Zaenkrat pali samo, da ga vzamem v naročje, se z njim sprehajam in ga malo guncam pa kaj zapojem in mrkne. Spi pa podnevi zelo malo ene 3x po 0,5 - 1,5 ure.
Cebrca - Moj je isti pred spanjem. Zaspan pa ne zaspat. Spi na joški, ko pa ga odstavim, buden ko zajc. Midva narediva tako, da ko je skopan in je čas za zadnji obrok, ga odložim v posteljico... potem pa so 4 variante:
1. zaspi in pade v komo takoj
2. je še buden in ga malo božam po ličku pa zaspi v 5 minutah
3. če se dere, se odstranim in ga pustim (ker če sem zraven in ga ogovarjam, se dere še huje - mislim, da takrat rabi mir), ponavadi cmiha največ 5 minut
4. tako hudo se dere, da je za umret - takrat pa ga spet ujčkava in uspavava na rokah

Tko je pri nas.user posted image  Če pa ima katera še kak nasvet, kako pripravit našga cukra, da bo podnevi zaspal sam od sebe, ko bo utrujen (npr. v stolčku al pa na igralni podlogi in ne na mojih rokah), se pa priporočam.

Našmu Levčku nohti tko hitro rastejo, da jih strižem vsak teden.

Pa Krysia Vse naj naj za rojstni dan še z moje strani.

Mejte se in se smejte.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
8.10.2008 20:12:57   
tatly
neza po moje se vsak takrat gor drzi ko je pripravljen na to in nima nobene veze ce se se tvoja noce,,,tak kot eni prej shodijo kot drugi...

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
8.10.2008 20:14:17   
Neža7
Kje ste punce user posted image

No, jaz sem že šla pod tuš in sedaj grem naprej slike dajat v album. Sem že na polovici user posted image

Lahko noč

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
8.10.2008 20:19:56   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: tatly

neza po moje se vsak takrat gor drzi ko je pripravljen na to in nima nobene veze ce se se tvoja noce,,,tak kot eni prej shodijo kot drugi...

Saj sem isto rekla eni par dni nazaj.... Vem, da je vsak otrok drugače. Vem, da bo user posted image

Jaz kot dojenček nisem hodila na vse 4-ih, ampak sem pri 10 mesecev shodila user posted image  KAKŠEN ČUDAK user posted image user posted image
Moja sestra je pa UŽIVALA na vse 4-ih in shodila, ko je bila 1 leto stara....

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
8.10.2008 20:48:39   
Vilika
IZVIRNO SPOROČILO: daja27

Vse imate neke ekstreme pri spanju - ali ponoči ful spijo ali pa ne dosti. Pri nas je čisto po knjigi: ponoči 2x po 3-4 ure + 1-2 uri, če rata. Sem pa tko vesela, ker že dva tedna ni več problem ponoči nazaj zaspat. Ga samo v posteljico odložim in ugasnem luč pa spančka (prej pa jok in stok in prenašanj po rokah...).
Večji problem je podnevi zaspat. Vem, kdaj je zaspan, pa se ne zna sam uspavat. Prav tečen rata, se dere... Zaenkrat pali samo, da ga vzamem v naročje, se z njim sprehajam in ga malo guncam pa kaj zapojem in mrkne. Spi pa podnevi zelo malo ene 3x po 0,5 - 1,5 ure.
Cebrca - Moj je isti pred spanjem. Zaspan pa ne zaspat. Spi na joški, ko pa ga odstavim, buden ko zajc.
Midva narediva tako, da ko je skopan in je čas za zadnji obrok, ga odložim v posteljico... potem pa so 4 variante:
1. zaspi in pade v komo takoj
2. je še buden in ga malo božam po ličku pa zaspi v 5 minutah
3. če se dere, se odstranim in ga pustim (ker če sem zraven in ga ogovarjam, se dere še huje - mislim, da takrat rabi mir), ponavadi cmiha največ 5 minut
4. tako hudo se dere, da je za umret - takrat pa ga spet ujčkava in uspavava na rokah

Tko je pri nas.user posted image  Če pa ima katera še kak nasvet, kako pripravit našga cukra, da bo podnevi zaspal sam od sebe, ko bo utrujen (npr. v stolčku al pa na igralni podlogi in ne na mojih rokah), se pa priporočam.

Našmu Levčku nohti tko hitro rastejo, da jih strižem vsak teden.

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
8.10.2008 20:49:51   
ozziebo
IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

Jaz bom pop... z tem našim UKC MB,.....kličem 2 uri za abrazijo(čiščenje maternice) in potem me ene 5x vežejo in ne vejo kaj si naj počnejo z mano, ker bi prišla skupaj z otrokom, ker ga dojim na 2-3 ure. Torej zaključek:
- prit morem ob 8.20, da me pripravijo na poseg ampak poseg je kmaj ob 12 ali 13 uri- grrrrrrrrr
- aja pa še to: med posegom nihče ne more čuvat otroka ali pa ga prepeljat na otroški oddelek in zato more bit nekdo zraven, da ga čuva

Z dragim sma se zdaj zmenla, da me bo peljal v bolnico in potem bo šal z malo domov in jo celi dan hranil po flaši- upam, da bo htela.user posted image Odpustijo me komaj zvečer in ne smem dojit oz. si morem izčrpat 1 in 2 podoj.user posted image

Kaj ne bi bilo bolj enostavno, če sta s tamalo s tabo, pa jo dojiš vsaj do posega, sploh, če boš na vrsti šele okrog 12h? Pa načrpaš mleko za potem?
Pa če se ne bodo spomnili jim zateži, naj ti nastavijo infuzijo, ker moraš biti tešč, pa še čakanje na poseg te čisto izsuši, potem pa adijo mlekecuser posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
8.10.2008 20:53:37   
Vilika
ah kaj sem naredila - citirala sem, komentirala pa ne... user posted image

V glavnem se v grobem podpišem pod tvoj post daja.

Kar se tiče spanja je pri nas zelo podobna situacija.

Preko dneva ga uspavam z vozičkanjem, ker drugače res težko da nam rata raze opoldan ima eno tako spalno rundo 2 urici.

Nohti - jaz sem jih že 5x strigla pa je star mesec in pol. Kot konoplja mu rastejo, pa se po nosku popraska vedno...

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
8.10.2008 20:54:05   
Vilika
Čer!

Jaz sem mišona kar v postelco dala sedaj, pa točno ve mali lump da je zanj še prezgodnja ura za spanje in se pogovarja sam s seboj v mraku user posted image

tinka, gajka - hvala vama za odgovor glede AD 3kapljic. Bom v ponedeljek zbrala pogum in dala prvo, uff me je strah.
zoja miša - user posted image za vajino princesko, super da ni tako hudo in da je bila pridna čez dan.

neža - nič ne skrbi glede pasenja kravic. Moj brat jih tudi ni hotel pasti še ko je bil pol leta star, pa tudi prevaliti iz trebuščka na hrbet se ni mogel zelo dolgo. Mami je že mislila da je mogoče z njim kaj resnega narobe... Danes je pa fant stoj in glej, in navdušen nad vsemi športi... Bo že pasla vaša nežika ko bo prišel čas.

Tatly - a ste kakcali pri vas?

No, Vid se še vedno pogovarja - sam čakam kdej bo nov udar joka.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?