janja
|
IZVIRNO SPOROČILO: VANILI aja, pa bi tud jaz vprašala vse, ki maste starejše otročke, kaj bi to bilo:Živa je brez vročine cel dan, tudi ko gre spat, potem pa tako zašvica, da jo moram preoblečt. pa ni pretoplo v sobi niti ni preveč pokrita. hm Pri nas je enako. Andraž vsak večer, ko gre spat zašvica. Ko ga grem jaz čez kake pol ure pogledat je čist moker, tako da se tud stalno preoblačiva. sanwebdra - žal mi je da nisi dobila službe. Mam pa tud jaz eno kolegico (iz MB), ki je bila prej zaposlena v LJ (takrat je bila v najemu), pol je pa zanosila (ker tudi ni več tako mlada) in se je reva po porodniški vsak dan vozila iz MB v LJ (delala je po 5 ur, odsotna je bila od doma pa isto kot drugi, ki delamo 8 ur). No, potem je po enem letu le dobila službo v MB, a kaj ko ji jo stalno podaljšujejo za določen čas. Rada bi imela še enega otroka (stara je 37 let), pa si ne more privoščiti, da bi ostala doma brez službe, ker sta s fantom ful zakreditirana (2 leti nazaj sta si zgradila hišico v zg. Kungoti). To je politika naše države. Jaz te občudujem, da greš v A in delaš v vinogradu - marsikateri bi bilo to izpod časti. In to naj bi bilo življenje . Zato tiste, ki še nameravate imeti otroke - imejte jih čimprej in toliko kolikor si jih želite - pa ostanite doma in naj vas živi država - saj drugega nam itak ne da. Naj vam bodo vsaj otroci v veselje in ponos. sanosan - nimam besed za vzgojiteljico! Pa kaj se gredo danes ti vzgojitelji. Mene je tud včeraj zadela izjava Urbanove varuške. Pridem kot ponavadi iz službe po Urbana in mi začne njegova varuška težit, češ, da je moj otrok predolgo v vrtcu. Halooo! Mislim, zjutraj laufam, da ju čimprej spravim v vrtec, pol sem skoraj točno 8 ur v službi in spet laufam nazaj, da čimprej pridem ponju v vrtec. Pol mi pa tako prijavi. Ko je bil Andraž v jaslih, mi ni nikoli nihče nič rekel. Ta mi je pa dala vedet, češ, da mi bodo tud druge zatežile (ker Urban malo pojokca, ko gre pol v dežurno sobo - pa sem vprašala druge varuške, pa so rekle, da hitro neha jokat!). Kaj pa naj naredim - pa saj ni edini otrok, sploh pa so one tam, da pazijo mojega otroka in ne da mi težijo naj gre hitro domov. Moj otrok ima pravico biti v vrtcu vsak dan do 9 ur, pa če se razpočijo. Matr sem jezna , se mi je že zdele zjutri dvignu pritisk. Bom poslala, da me ne skensla...