|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
3.10.2008 15:39:43   
ninica04
POzdravček

Danes moram rečt da sem prav dejavno preživela dopoldan, sicer z bolečinami v grlu ampak vseeno. Tako da sedaj komaj čakam da se korsilo skuha da se malo spočijem. Kaj še naj popijem oz. pojem da me ne bo bolelo grlo? Pijem čaj, limone, pa neke tabletke ki jih lahko nosečnice jejo, pa med... same domače stvari, pa ni nič boljše. Mate še kak recept?

Zverinca - meni dlesni krvavijo ko user posted image . Sem glih danes bila pri zobozdravniku pa je reku da ni to nič narobe, pač nosečniške zadeve, še ene v vrsti.... user posted image user posted image Je pa kar grozno ko ti zjutraj teče krvava voda iz ust... Pač je vse bolj občutljivo...

glede partnerja pri porodu - moj bo tudi zraven, je bil že prvič, pa je bil čisto pri meni, zgoraj. Tako da tudi če bi kaj bilo pa itak takrat ne razmišljaš o tem ali si se polulal, pokakal... Nimaš časa. Sestre so pa tam tudi navajene...

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
3.10.2008 15:41:00   
ninica04

blackcoffee - kaj je to porodna pručka?Prvič slišim

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
3.10.2008 15:46:04   
julika
IZVIRNO SPOROČILO: *nina*

na forumu nosečnost in porod na drugi strani, ( uhajanje blata med porodom)

aja to misliš.te teme pa še res nisem prebirala.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
3.10.2008 15:57:14   
blackcoffee

ninica04 - to je posesbej izoblikovana pručka, na kateri sede rodiš. v mb porodnišnici je nimajo, med tem, ko jih baje imajo marsikje v ostalih porodnišnicah po slo.
- tako si jo moram sama priskrbeti, če želim roditi v tem položaju.
user posted image

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
3.10.2008 16:32:26   
zverinca
evo še mene, končno...

Je bilo spet precej enega letanja dopoldne, tako da sem se ob 13h, ko sem prišla domov samo ulegla do 15h, ko sem šla po princesko. Za kosilo smo imeli pico iz bližnje picerijeuser posted image

Sem pa tudi jaz kupila rdečo weledino zobno pasto, da so krvavitve iz dlesni v nosečnosti normalne vem, saj se še spomnim da mi je že v prvi nosečnosti to povzročalo težave, me je pa zanimalo če še katera. Pa tudi vem da je zobozdravnica v MŠ že takrat to poudarila...
Noski pa tudi znajo krvavet ja, tok imamo več krvi, in potem občutljivi deli krvavijo (sluznica v nosu, dlesni..).

Moj možek bo tudi pri porodu, tudi prvič je bil in ni videl niti venerinega hribčka med porodom, se ni za bat. Če se pa podelaš je pa čisto vseeno, normalno in res ni časa o tem razmišljat. Kar je za ven, je za venuser posted image

Sedaj se gremo pa vsi skupaj malo sprehodit...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
3.10.2008 17:28:24   
nadya
Oj

Vidim da imate že debate o partnerjih pri porodu. moj bo tudi zraven. Se je nazačetku nekaj upiral, no pa sem ga prepričalauser posted image . Kar nej vidi da porod ni kar takouser posted image .

Otika;  sem si sprintala tvoj opis poti in ne boš verjela- našla v prvouser posted image . Tko da še enkrat hvala.

Poročanje iz UZ-ja; noro dobr!!!!!!!!!. Dons sem noseča točno 29t, naš pikec pa je velik za 29t5dni. Ima 1300g in je že ta prav decuser posted image .  Ta 4d ultrazvok je res noro fajn, pokazal nam je lulčka in jajčka, ni bil prav nič sramežljivuser posted image , obrazek ,hrbtenico, nogice, trebušček... Je pa non stop palec cuzal, 2x je zazehal in je že zdej lepo vzgojen ker je dal obakrat rokico pred ustauser posted image user posted image . Je z glavico dol obrnjen in bo najbrž tako tudi ostal.
Zaradi mojega otrdevanja trebuha sva zmerile še MV in je dolg 4cmuser posted image user posted image , kar pomeni da otrdevanje ne vpliva na MV (krajšanje, odpiranje).

Očka si je doma ogledal posnetke, ker ni mogel zraven in je čisto navdušen. Se mi zdi da se je šele zdej začel zavedat, da bo dobil otročka, in to kar kmaluuser posted image .

Drugače pa tudi mene zanima, ali morata imeti življensko zavarovanje oba, ali ima lahko samo eden. Ker jaz ga imam, moj pa ne .

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
3.10.2008 18:46:01   
Lyla
No jst sem bla tud na pregledu danes. Sem pa prestrašena, ker mam MV zmehčan in edino kar lahko je to, da počivam. To sem tudi že prej ker nosim nizko. Upam da zdržim vsaj do konc novembra (rok konec decembra) in da bo vse v redu. Res sem prestrašena.
Drgač pa je z majhno pikico vse ok ima okoli kg in je obrnjeno z glavo navzdol.
Držite pesti za naju! Vsaj do konc novembra!!!!
Grem počivat ...

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
3.10.2008 18:47:08   
CIPRESA
Oba  morata imeti sklenjeno življensko zavarovanje. S tem da točno ne vem kako že gre, mislim da mora imeti mati sklenjeno zavarovanje vsaj 1 leto pred rojstvom otroka, oče pa mislim da ni važno glavno da je pred rojstvom. (govorim za Zav.Triglav)
Ne me držat za besedo - pokličite na zavarovalnico ali pa vašega zastopnika ki vam mora vse obrazložit in povedat.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
3.10.2008 18:48:08   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Lyla

No jst sem bla tud na pregledu danes. Sem pa prestrašena, ker mam MV zmehčan in edino kar lahko je to, da počivam. To sem tudi že prej ker nosim nizko. Upam da zdržim vsaj do konc novembra (rok konec decembra) in da bo vse v redu. Res sem prestrašena.
Grem počivat ...

Pa si sama kaj čutila popadkov ali kaj podobnega da si vedela recimo da se ti krajša in mehča in pripravlja na prezgodnji porod?

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
3.10.2008 18:49:59   
Lyla
Nič čutla. Neki čudni občutki ma ne da bi rekla da je to to. 

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
3.10.2008 18:52:09   
CIPRESA
Ali pa te je mogoče dol tiščalo?

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
3.10.2008 18:54:47   
Lyla
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Ali pa te je mogoče dol tiščalo?

Ja ampak nič bolj kot ponavadi.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
3.10.2008 19:51:32   
medika 13
souser posted image pozdravljene,

jaz sem se danes vrnila iz bolnice, joj kako dobro je biti domauser posted image
sprejeta sem bila v torek zaradi grozečega prezgodnjega poroda - krči in zatrdevanje trebuha, sedaj se je vse umirilo, ampak moram veliko ležat .... tistim, ki še vedno veselo letate okoli sem prav foušuser posted image

božajte bušije!

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
3.10.2008 21:23:24   
JAPE
medika 13, sem vesela zate, da si že doma, in da je bolje.
Veš meni isto trebuh zatrdeva, sicer že od 4.meseca dalje, zdaj pa imam trdega že dva dni skupaj in se kar malo slabo počutim.
Koliko časa pa si bila v bolnici? In kdo te je poslal, tvoj ginekolog, al si sama šla tja?

< Sporočilo je popravil JAPE -- 3.10.2008 21:29:27 >

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
3.10.2008 23:07:22   
nadya
Joj punce, probite veliko počivat pa čimdlje zdržati.... Meni kakšen dan tudi buši tok zatrdeva da se kar ustrašim (30x na dan, tudi ponoči, ko ležim), kakšen dan pa skoraj nič. Hvala bogu se z MV nič ne dogaja, tako da sem pomirjena. Spijem tri magnesole na dan, pa je mogoče majčkeno bolje.
Sem pa opazila, da kadar sem zelo pozorna na otrdevanje in ratam živčna zaradi tega (ker se mi zdi da mi preveč otrdeva), je pol še slabše. Tako da sem jaz začela te stvari kar ignorirati in vam morm rečt da paliuser posted image .

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
3.10.2008 23:15:26   
nadya
Lyla: držim esti da zdržiš vsaj ke do ene 35t. Jaz mislim da ti bo rataluser posted image , sej če bereš malo po forumih se veliko puncam to dogaja. Ena moja znanka se je začela odpirat v 26t in so jo dal v bolnico ležat (zato da je res počivala in ležala) in je nazadnje rodila dva 2 tedna pred rokom.
Tako da ti lepo počivaj, pa boš vidla da bouser posted image . Me bomo pa pesti držale.

Medika13; sem vesela da se je v redu izteklouser posted image , zdej pa bit pridna in počivat- k vragu vse ostalo, naši user posted image  so iteka zdej najbolj pomembni!

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
4.10.2008 0:02:38   
Anonimen
nadya, me veseli, da si koj našla ZD! user posted image

No jaz sem pa danes bila v kinu z v.d. taščo in v.d. svakinjama ... smo gledale Mamo mio, pol pa še na eno pijačko ... ma je bilo prav fino, sam gospodu bivšemu Bondu čist nič ne pašejo pevske vloge user posted image .

Pa bila sem na obisku pri eni prijateljici, ki ima 14 dni pred mano rok, sam je rizično noseča, ker materničnega vratu praktično nima več in mora skos ležat ... ma je boga, ker je že vsega naveličana. Tak da v primerjavi z njo sem jaz, kljub šentanju, zelo mobilna.

Moj ima tudi od srede naprej potrdilo, da bo lahko poleg pri porodu ... sprva se je nekaj bunil, da ga ne bo, sam pol ko je pa en prijatelj dobil otroka in bil zraven in pol mojmu razlagal, da kako je to nor občutek, ko si tam ko se otroček prvič zajoka ... no od takrat naprej skos govori, da gre zraven ... pa tudi zadnjič, ko sem imela eno krizico, da jaz pa že ne grem rodit, me je tudi tolažil, da bo on zraven in mi pomagal kolikor bo lahko.

(odgovor članu nadya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4342
4.10.2008 8:53:01   
zverinca
Dobro jutrouser posted image

mi že od 7h pokonci, jaz bi pa še takooo spalauser posted image

Medika, res lepo počivaj, jaz imam tudi kratek MV, tako da bove skupaj držali pesti, da zdrživa vsaj do konca novembra, ok? user posted image

Kaj boste danes?
mi se bomo predvsem crkljali doma, kuhali, moj mora še nekaj za službo narest, jaz mu moram nekaj v autocadu pomagat, Nika pa itak že leta okoli in razmetava igračeuser posted image pester lenoben dan bo...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
4.10.2008 9:22:47   
pike
Dobro jutro,
ravno vrnila s sprehoda, vreme je res tako, da najboljše, da si nekje na toplem v dobri družbi. Ja, danes sem skoraj cel dan sama, edino kar je fajn, da greva zvečer z user posted image na  roj. dan kjer nas bo malce več ob dobri hrani in pijači.user posted image

Moram reči, da počutim se v redu. Vsak dan sem na sprehodih in nasploh kar aktivna. Je pa tudi meni nekje od 4. meseca otrdeval trebuh, vendar je zdaj že bolje. Zdaj me je edino zgaga začela malo matrat. Pa manj bo treba jest pri vsakem obroku, ker če se fejst najem že komaj diham.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
4.10.2008 9:29:33   
nadya
Jutro!

Jaz bi tudi še spala, ampak ne morem. Imamo eno skupino (imamo eno turistično točko) in sem morala včeraj pečti palačinke (80kom), mi je blo vroče za znoretuser posted image , zdej pa že počasi šibam ke. No sej ene tri urice bom malo pomigljala, potem grem pa h kolegici na kavicouser posted image . Z mojim bova najbrž šla nekam na kosilo, ker pri nas čez vikende ne kuhamo user posted image user posted image .

Se tipkamouser posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
4.10.2008 9:33:11   
žabicamala
pozdravljene, po dolgem času se vam še jaz malo javim.
Ravno dobro prišla iz bolnice. Prejšni ponedeljek me je zbudila krvavitev, ta mokri občutek med nogami. Seveda panika in v bolnico, kjer so me zadržali. Krvavitev se je sicer ustavila, vendar se je MV skrajšal na 17 mm user posted image . Dobila sem dve inekciji za razvoj plučk in tako ostala na opazovanju skoraj 14 dni. Zdaj sem doma pod pogojem, da strogo mirujem, zraven pa močno stiskam pesti, da ne rodimo. Grozno me je strah prezgodnjega poroda.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
4.10.2008 9:44:51   
žabicamala
IZVIRNO SPOROČILO: Lyla

Grem počivat ...

vidim, da nisem edina, ki se boji prezgodnjega poroda. Bova zdržali, moreva.

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
4.10.2008 9:49:08   
CIPRESA
Ojej punce kakšne zgodbe, vse nekaj prehitevate z porodomuser posted image Kam se vam tako mudiuser posted image

No, počivanje in počivanje samo to pomaga, čeprav verjamem da je to najtežje - samo ležat in čakatuser posted image user posted image

Meni pa trebuh sploh ne otrdeva, imam krče v noge a če popijem magnesol je vredu, malo me dol tišči a ni panike, .....in spet me je strah da  se bo ponovila zgodba iz 3 let ko še 14 dni čez rok ni nič otrdevalo, in nič bilo zmehčano brez popadkov,ko sem s pomočjo umetnih popadkov rabila 3 ure da se mi je MV zmehčal kaj šele da se mi je začel odpirat......KRIZA
Saj človek res neve kaj  je boljeuser posted image

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 4.10.2008 9:50:48 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
4.10.2008 15:36:39   
katja_p
Vidim, da nas danes pop ni veliko na netu. No, sej tud js se čist "bajdwej" oglašam zdle, ker imam kup drugih stvari za počet.

No, kar se pa tiče porodov ... bomo še že zdržale nekje do konc novembra, tud me, ki smo na vrsti kr v začetku decembra user posted image

Se tipkamo kak dan, ko bo manj dela in več časa za čvekanje user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
4.10.2008 17:56:40   
tejci01
pozdravljene

danes sva šla z mojim dragim mu kupovat kaj za obleč, pa sem prišla domov kar zmatrana. Noge me bolijo, pa križ, tako da se moram prav malo odpočit.
Vidim da vas je kar nekaj takih,ki morate resno počivat, da vas ne bo prehitel porod. Tako da se kar držte nasvetov zdravnikov, da boste zdržale še kakšen teden.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?