janja
|
vanili - tebe pa ja ne bomo pozabile. Sem te danes kar malo pogrešala na srečanju. Pa Andraž Živo! Danes je bil kar bolj sam, okrog njega pa sami mali plazilci. mehurčica - ja očitno so naši večji v tistem obdobju, ko nas spet preizkušajo. Pa še to, da imajo mlajše sestrice/bratce tud vpliva na to. Spet bi nas radi imeli samo zase. No, pri nas je to preizkušanje trajalo že kar precej časa, zato mislim, da je čas, da se pogovorimo. No, pri nas je očitno za ta večer zaleglo. Zdele, ko sem ga dala spat, mi je spet obljubil, da bo priden, ker ve, da ga sicer čaka leden tuš. Ne, vem a je prav, da sem to naredila, po drugi strani pa, en red mora biti in treba mu je zlepa ali zgrda dopovedati kje so njegove meje. Sem pa proti temu, da se otroke tepe, tako da se poslužujem drugih metod. 2ursae - kako sem ugotovila? Mislim, da smo bile na srečanju, ko si povedala (lahko pa da si tud na forumu napisala), da ima tvoj Anže RD 15.9. in da bo star 2 leti. No, datum mi je ostal v glavi, ker ima tud moj Rd na ta dan. Pol sta pa v trgovini še tvoja spraševala, kaj bi bilo najbolj primerno za Anžeta, pa da bo star 2 leti, da oktobra pričakuje bratca/sestrico, da ti tud na forumu čvekaš z drugimi puncami...bla, bla. No, pa mi je potegnilo, da to si pa sigurno ti. Pa sem vprašala, če ste slučajno iz VG in bingo. Pa da ti je ime U... Povej mi kaka je verjetnost, da je še ena s tvojim imenom, ima 2 leti starega sinka in oktobra pričakuje drugega Ja, tako je to. obnašanje otrok - očitno je, da tvoj Anže (kot veliko otrok) brani svoj teritorij. Doslej te je imel zase - in ko te je najbolj rabil, te je moral naenkrat začeti deliti še z nekom. To je čisto normalen odziv otroka. Potem je pa še tako, da starejši otroci že obvladajo nekatere stvari, ki se jih mlajši šele učijo (npr. starejši sestavi nekaj iz lego kock, pride mlajši in mu to nenamerno razdre! Seveda, da se starejši zaradi tega razburja!). Pri nas je tudi tako. Andraž, ko se hoče igrati se zapre v sobo in ne spusti Urbana noter - tud če bi ga jaz postavila v njegovo sobo, bi ga on prijel in nesel ven. Po drugi strani pa je ful zaščitniški do njega. Se tud igra z njim, ampak na Urbanovem teritoriju... zna bit pa do njega tudi nesramen. To so čisto naravni odzivi otroka - sej poglej nas starejše - kako se pa mi obnašamo. Bi se dal na to temo ogromno napisat. Pa naj še kaka sociologinja ali pedagoginja kaj napiše.