|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
18.9.2008 19:31:13   
Anonimen
Lonja in Zverinica, meni četrtek popoldne ustreza, če le ne bo kaj nujnega vmes prišlo.

Jaz sem pa zdejle iz Lj prišla in ko sem se domu peljala, se mi je tako zaluštala pica, da sem kar mojega klicala, naj mi jo naroči ... no in epilog, doma me je čakala sveža dišeča pica, pojedla sem jo komaj pol, zdaj pa vsa zadovoljna na kavču in noge v luft user posted image .

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3626
18.9.2008 19:41:42   
zverinca
kam pridem? user posted image na picouser posted image , no polovico.. sej mi bo dostiuser posted image

ja, sam sem požrešna... mmm...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
18.9.2008 20:32:21   
pike
Ja, večinoma je res tako, da če se ti nekaj zalušta in to dobiš,user posted image si enkrat bolj sit in zadovoljen kot pa da iščeš kaj drugega za pod zob.
Meni se je danes potica luštala in sem jo dobilauser posted image , se je najedla do sitega, zdaj pa imam že 2 uri občutek kot, da imam velik kamen na dnu želodčka. Najboljše, da tudi jaz grem v vodoraven položaj, pa bo bolje.
Se mi zdi, da o hrani še v življenju nisem toliko razmišljala kot zdaj, ko sem noseča.user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
18.9.2008 21:29:55   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca
hehe, no jaz pa pravim kaj če slučajno niso gljivice, če je kaj drugega? zatuuuu

ajaaaa.. user posted image  
ja, G. pravi da so.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
18.9.2008 23:44:26   
Anonimen
Jap Zverinica ... tuki v Domžalah je še pol slastne piščančje pice z načo sirom in rukolo ... če me nobena ne prehiti, jo bom zdajle snedla user posted image .

(odgovor članu blackcoffee)
  Neposredna povezava do sporočila: 3630
19.9.2008 6:16:41   
zanositev
Dobro jutro nosečke!

Evo mene....ura je 6, pa sem že v službi...Sploh nisem mogla spat user posted image ...
Velikokrat se med nočnem ustajanjem za WC čist prečujem...kaj čmo.

Jutri imam pa namen jogi kupit...pa pojma nimam kaj je najbolj kvaliteten...Kje ste kaj ve jogije kupovale? Verjeten bom šla kar v Babycenter pogledat...Enga sem gledala v Mercatorju (iz lateksa in kokosa...pa s prevleko in je bil 180€!!user posted image !)

Letos bo najlepši božič

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
19.9.2008 8:34:49   
Splet.Ka
Dobro jutro!

Jaz sem bila pa ob šestih prepričana, da nobena še ni pokonci, zato sem user posted image  prihranila za zdajle!user posted image

V sredo sem bila na pregledu in moj mulo tehta že 1300 gramov. Moj MV se ni nič skrajšal, kar je odlično. Imam pa kljub AB kuri še vedno precej bakterij v urinu. Zdaj nisem dobila AB, še vedno moram ogromno piti (saj pijem, počutim se kot kamela), potem pa bomo čez 3 tedne videli, kako bo.

Ali katera kaj ve, kako je z naravnimi zvarki v nosečnosti? Jaz sem imela pred prvo nosečnostjo veliko vnetij mehurja in ledvic...ko sem začela jesti kapsule iz brusnic, se je to nehalo. Ko sem zanosila, mi je osebna zdravnica rekla, naj jem samo folno kislino, ker vsi ostali dodatki so še vedno dodatki. Morda bi mi pa kak čaj za mehur ali brusnice v kapsulah (soka ne spravim po grlu) pomagali? user posted image

Jaz že zbiram ideje za kosilo. Za zajtrk si bom skuhala ovsene kosmiče, za malico bo sadje, za kosilo pa še ne vem. Ker je tako vreme, bi šla z veseljem kam na joto ali krvavico z repouser posted image

Aja, še to. Ali se katere prijemlje že kakšna viroza? Mene od včeraj boli grlo in uho, se pozna, da se je sezona bolezni v vrtcu pri hčerki že začela. Granobil mi zaenkrat ne pomaga kaj dosti. Vseeno pa grem v ponedeljek k svoji zdravnici...moram urediti papirje za bolniško in pokazati ji moram eno bulico pod pazduho, ravno v bližini, kjer so mi aprila odkrili melanomuser posted image ).

Lep pozdrav od mene!

Cvetim...

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
19.9.2008 8:36:18   
Splet.Ka
Zanositev: Jaz sem jogi kupila v spletnem Sončku. Ne spomnim se cene, je pa tudi iz lateksa in ima notro kokos in se super obnese.

Cvetim...

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
19.9.2008 8:39:01   
b
Jutro vsem user posted image

Dan se je začel s sončkom in upam da bo tako tudi cel dan.

Blackcoffe javi mi če si dobila moj nasvet, če ne ti lahko še enkrat napišem kaj sem jaz počela v podobni situaciji.
Vsem ostalim nosečkam pa svetujem pri glivicah in raznih lažjih vnetjih uporabo Justovih izdelkov- Krema Tee tree - naravne zadeve in nič škodlive. Jaz sem isprobala in odpravila težave.
Lep dan vam želim

Neposredna povezava do sporočila: 3634
19.9.2008 8:44:12   
zanositev
bom pogledala na netu za Sonček...
Za jogi po mojem ni velik za šparat...in je res treba gledati na kvaliteto...

Za granobil pa ne vem od kje mi, da naj ga nosečnice ne uživajo...verjetno z navodil...Ampak nisem ziher...

Mi mamo tut dons na šihtu joto za malco user posted image ..

Letos bo najlepši božič

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
19.9.2008 8:54:40   
lonja
Jutro,

Zanositev, no, men je v lekarni rekla glih obratno, da edino Granobil je za nosečnice res popolnoma varen in ga lahko ližem brez skrbi user posted image . Tudi v prejšnji nosečnosti sem ga in nisem imela problemov.

SpletKa, hvala za kofe. Za kosilo bom pa jaz dans en ramsteak na rukoli dobila, pa rižeka zraven. Pač to imamo danes tu gor na meniju v službeni restavraciji in se bom prilagodila user posted image .

Pike, sva imeli pa včeraj čist enake lušte, tudi jaz sem vzela iz skrinje orehovo potičko in sva jo z mojim user posted image  žulila za današnji zajtrk. Mnjam.

Glede pleničk: jaz sem imela pri prejšnji ravno tako kot Zverinca 30 tetra pleničk in 5 povijalnih. Pa je bilo zadost. Baje pa, da imajo sedaj tudi v LJ porodnišnici že UZ za slikanje kolkov (leta 2005 ga še niso imeli) in mogoče nam široko povijanje tako dolgo ne bo več potrebno. Drgač pa so tile naši user posted image  ob rojstvu tako miceni, da mi je po svoje tudi ustrezalo, da je imela debelo pleničko gor. Sem imela vsaj kaj prijeti user posted image . Pa še toplo ji je bilo.

Lep dan,

Neposredna povezava do sporočila: 3636
19.9.2008 9:00:32   
zverinca
jutroo!! user posted image

princeska v vrtcu, ata v službi, mama z zajtrkom na RRuser posted image

kosilo: tortilije s piščančjim nadevom, njaaamiiii
jota ali segedin bo pa drug teden en dan sigurno, je tudi moj izrazil željo, pa krvavice uh ah... mljask

zanositev: jaz imam tudi latex s kokosom (kupljen v BC), pa je super, fino pa je da je čvrst jogi, da ko recimo s pestjo pritisneš notri da se ne pozna udrtina - tako so nam svetovali v MŠ, sploh če bo mladiček imel taisti jogi do drugega leta.

Spletka: huh, kaj vem, moje drugo ime je uroinfekt, imam pa srečo da se mi je v prvoi nosečnosti to umirilo, drugače sem bila več ali manj skoz na primotrenu. Pomaga pa res le veliko tekočine in AB, če je hudo, kak ursi čaj je fino piti preventivno, pa še to ne vem kako je v nosečnosti. Zna biti pa precej agresiven čaj to, tko da je še zmeraj najboljša stara dobra voda. Pa brusnice, kar že veš. Ni se za hecat, ker se infekt lahko prenese na ledvica, ki se zabrazgotinijo in to pomeni slabše delovanje ledvic slej ali prej. Zato je ob uroinfektu treba poseči po AB, na žalost.

b: veš da meni pa ne paše teatree krema, ne na gljivice, sem probala, pa sem mislila da se mi bo kar zmešal, nek tak čuden občutek, peklo, srbelo, kot da bi, ne vem, se mi še bolj vnelo, res neprijetno. Je pa drgač just zakon, se strinjamuser posted image

Kaj boste danes, ko se kaže tak lep sonček?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
19.9.2008 9:02:25   
Splet.Ka
Zanositev in lonja, meni so tudi rekli v lekarni, da edino Granobil lahko jemuser posted image .

Široko povijanje: Pri nas že leta 2006 niso nikoli široko povijali. Prvi UZ kolkov je pri nas že v prodnišnici, drugi pa potem po 3 mesecih. Tako da sem jaz potrebovala samo 20 tetra pleničk...potem sem jih še 10 nakupila, ker je punčka ogromno polivala in so mi prišle zelo prav za brisanje, pokrivanje, prekrivanje,...

Zanositev, jaz se tudi strinjam glede jogija, da tu ne smemo šparat...če pogledamo, koliko otrok časa preživi na njem in kako pomembna je podlaga za pravilen razvoj v tako zgodnjem času, se splača kupiti res kakovostnega.

Cvetim...

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
19.9.2008 9:03:46   
zverinca
aha, še nekaj: mene tudi nekaj grabi, Nika je že cel teden smrkava (vrtec, kaj pa čmo), mene pa dva dni boli grlo in kašelj me grabi, iz nosa počasi teče. Bo treba do lekarne na sprehod..

Lonja, veš da so meni januarja 2006 naredili UZ kolkov tudi v porodnišnici, pa je bilo ok, samo so vseeno priporočali široko povijanje, čist preventivno.
Je pa res, da so novorojenčki taki drobižki (sploh moja Nika je bila le 2480g) da še dobr da imajo te povijalne pleničke, da imaš kej prijetuser posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
19.9.2008 9:26:33   
zanositev
Ja za granobil res ne vem od kod mi to...verjetno imata prov, da je OK, sej je čist naraven...

Zgleda pa da bo za jogi res potrebno odšteti od 150€ naprej...Moj mali ga bo imel do 6 leta, ker sva kupila tako posteljico (z previjalnim elementom), ki se potem razstavi v posteljo z mizico in poličko, kasneje pa v dvosed...Je zelo racionalen nakup za tiste, ki še niste kupile posteljice in rabite kako idejo..

Evo še slikce, upam, da je ratalo...

user posted image

user posted image

user posted image

Letos bo najlepši božič

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
19.9.2008 9:27:16   
Splet.Ka
Zverinica, kar se tiče uroinfektov, bi bili torej lahko dvojnici. Jaz popolnoma obvladam zadeve, tudi preventivno delovanja: nič agrumov, ker dražijo sluznico. nič sladkega in čim manj OH, ker je to super hrana za razmnoževanje bakterij. Higiena, bombažne "gate" in ostala oblačila, topla obutev za tople noge,... Če katero kaj zanima o uroinfektih, naj me kar vpraša...samo ji ne bom povedala, da sem spet neponosna lastnica enegauser posted image .

Zanositev, super posteljica. Mi imamo tudi tako, da se da razstaviti v mladinsko, ampak menda je 140 dolžina tam nekje do 3 ali 4 let. Bomo videli.

< Sporočilo je popravil Splet.Ka -- 19.9.2008 9:28:58 >

Cvetim...

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
19.9.2008 9:31:56   
žabicamala
Dobro jutro, jaz pa danes šele zdaj k zajtrku. Je danes moj user posted image  doma in nama ravno pripravlja zajtrk.
Vidim, da imaste danes temo o jogijih, mi smo kupili za taprvo TEGA, smo bili zelo zadovoljni.

Danes bomo imeli za kosilo tople kumare ali eni pravijo kumaričin zos in še nekaj zraven, kaj pa še ne vem.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
19.9.2008 9:43:47   
lonja
Zverinca, kot sem verjetn že omenila, moja Ajda je rojena 31.12.2005 in takrat mi UZ kolkov v LJ porodnišnici še niso naredili. Mogoče so ga dobili ravno za dedka mraza user posted image .

Drgač pa, vse bolančke pozdravite se do drugega tedna (četrtek popoldne), ko smo zmenjene za prvi skupen čvek user posted image . Pri naši hiši tudi smrkamo, ampak pridno špricamo sterimar v nosek in bomo naslednji teden že čisto fit.

Drgač pa ste face, k mi spet lušte delate s temili vašimi plani, kaj boste kuhale user posted image . Oktobra, ko začnem s porodniško bom tudi jaz pobrala kako vašo idejo za kosilo. Še 5 tednov....

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
19.9.2008 10:05:17   
moonshine
Dobro jutro še z moje strani!

No pa sem končno le pokonci.Celo noč sem se nekaj premetavala,ni mi pasal noben položaj,3x šla na wc,nikakor zaspat.Ob 6h sem vstala,skuhala možeku in sebi kavo in ko je šel v službo se je meni začelo dremat user posted image .Hvala bogu,da sem doma in lahko izkoristim jutranji čas za malo daljše poležavanje.user posted image

Pravite,da imate sončka.Kjeeeee? Pri nas je oblačno,megleno in mrzlo,sem se že odločila in zakurila,da se malo ogreje.
Kar se tiče jogijev so tudi meni svetovali naj pri ceni ne šparam,ker bo otrok ogromno časa  ( vsaj v prvih mesecih ) preležal gor.Zato sva v lesnini kupila jogi , ki ga omenjate, latex in notro kokos s tem,da ima še antigard prevleko gor.Za njega sva pa odštela 186.99€.Kar drago,ampak vse za zdravje naših malih user posted image .

Zanositev, super nakup, si dobro izkoristila še za vnaprej pa še stilsko dobro izgledauser posted image !
Splet.ka user posted image  za uspešno opravljen pregled!

Glivice ,jaz sem pogosto imela probleme z njimi,sploh po vsakem obisku bazena.In meni je v probiotični jogurt namočen tampon vedno pomagal.Res pa je,da sem to naredila takoj,ko sem opazila.Drugače pa imam za vsak slučaj vedno doma canesten.
Pri uroinfektih pa baje zelo pomaga brusnica v obliki kapsul ali pa kot čaj.Se pa strinjam z Splet.ko , najboljša preventiva je nič agrumov,sladkega,osebna higiena,bombažna oblačila in nikoli te ne sme zebst v noge.

Za kosilo bo pa danes pri nas segedinar in zabeljen v kosih krompir. Za sladico in verjetno še večerjo pa se v pečici že peče rižev narastek in kompotuser posted image .Njaaaam,komaj čakam,da pride možek domov ( če bom sploh zdržala do takrat ) user posted image .

Bodite v cvetju user posted image  !

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
19.9.2008 10:17:02   
Anonimen
Jutro punce!

Jaz sem danes čisto slabe volje ... zakaj? ... Zato ker imava stanovanje v totalnem razsulu, pa sama ne morem kaj dost naredit, da bi to uredila, ker rabim nekoga, da mi tatežke stvari dviguje ... res tuki not je kaos!

Glede uroinfektov ... jaz sem jih imela do enega leta nazaj po več na leto, pa pojma nimam zakaj ... no niti ne vem, če so bili to pravi uroinfekti, ker peklo me ni nič, samo non stop me je na wc tiščalo ... zdravnik tudi ni ničesar odkril ... tako da meni je blazno pomagal Ursi čaj ... čeprav je zanič ko sam satan user posted image , sam sem si ga skuhala kak liter vsakič ko sem začutila, da bi se mi lahko nekaj začelo dogajat in se je stavr uredila brez antibiotikov v dnevu ali dveh ... sam ne vem pa, če ga smemo v nosečnosti pit ...

(odgovor članu lonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3645
19.9.2008 10:18:58   
zverinca
aha, Spletka, potem smo tu nekje s sečiliuser posted image sam res, kolk naredi prehrana, ne moreš verjet... pa bombažne gatke, delajo čudeže!! a si mogoče imela tudi kdaj refluks v otroštvu? jaz sem imela, bila tudi operirana - zato je imela Nika 70% verjetnost da deduje, pa še svak moj je tudi imel, tako da smo prišli na 90% verjetnost; kar pomeni da smo bili do 2 rojstnega dne skozi na preventivni dozi AB, miljon pregledov, Miklavž nam je pa decembra 2007 prinesel tistih 10% - Nika nima refluksa. Enak postopek bomo imeli sedaj s tem dojenčkom, me je kar malo strah, vse še enkrat dati skozuser posted image

Sej Lonja, verjetno je res UZ prinesel takrat dedek mraz v ljubljansko P, ker jaz sem pa rodila 9.1. user posted image user posted image user posted image

Zanositev, ja, tale posteljica je zelooo lepa!! dobr ste kupluser posted image

Sedaj grem pa osvajat Rim (berem knjigo o Juliju Cezarju), se pozneje še kej oglasim, med kuhanjem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
19.9.2008 10:20:44   
zverinca
Otika, glavo gor, sej bo popoldne dragi pomagal pa bosta skupaj kej postorila, pospravila.. zdej pa le počivaj, da nabereš moči za popoldneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
19.9.2008 10:27:25   
Anonimen
Zverinica, saj vem da mi bo pomagal ... sam sem pač tak tip človeka, ki blazno rad ureja in pedena stanovanje in prostore ... sploh če imam goro novega pohištva za postavit v sobo ... pa mi je to čakanje na popoldne prava muka.
Se bom malo z likanjem zamotila ... user posted image .

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3648
19.9.2008 10:41:55   
katja_p
Hej! Uf, ste se pa že razpisale danes dopoldne user posted image  js mal kasnej vstajam in pol vas komi sfolgam prebrat user posted image

Jogi: mi smo ga za zibko kupili v Lip Poljčane, pol za v kinderpet ga pa dobim od fantove sestre, takega bolj debelega. Kako je pa kaj s kakovostjo pa ne vem, ker oni so gledli, da bočim bolj debel in mehek.

Viroza: mene hvalabogu še nič ne daje. Si pa že preventivno kuham čajčke z medom, ker mi v takem vremenu itak najblj paše to pit.

Kosilo: z repo ste mi zdle nardile lušte, ampak je žal nimam v hladilniku, tako da bo pr nas danes juha iz cvetače in krompirja, pa pol mogoč še kaki cmoki.

Pleničke: js to še nč ne vem. Bom videla, kaj mi bodo povedali v MŠ, ker menda v vsaki bolnici drgač povijajo. Bom pa kupila ene 30 teh tetra, za povijalne pa še ne vem. jih bom pol, če bo treba. Za kaj ste pa uporabljale krpice? Za umivat, brisat, ...?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
19.9.2008 10:50:32   
5ra_28
Dobro jutro vsem... Tiste, ki ste ob 6h že v službi, se mi kar smiliteuser posted image . Ko gre moj v službo zjutraj in ob 6h vstane, je takrat najslajše spat...sploh pozimi! Verjetno vas nisem nič potolažla, a ne?! user posted image  No, pridne ste!

Spletka & zverinca...glede viroz..jaz že par let prakticiram od jeseni do spomladi (da se telo pripravi že DO ZIME), sok ene limone stisnjen in na tešče. Dodaš malo tople vode, da gre lažje po grlu, ko se pa navadiš, pa sploh ni panike. Pa ti moram povedat, da sem pred tem bila vsako zimo par krat prehlajena, od kar pa to pijem, pa moje telo tablet kot so Asp..+C, Lek...+C, in razna zdravila proti prehladu...več niti od daleč videlo ni! Ravno ta teden sem spet začela z limoncami! Mislim da še nobeno leto septembra user posted image user posted image !!!

Zanositev... ta posteljica je od Bukele, če se ne motim, a ne?!

Blackcoffee... Canaesten pomaga in jih popolnoma odpravi. kako hitro pa je odvisno verjetno od posameznicuser posted image , ali?  Verjetno kar hitro pri vseh. Glede 1. vprašanja pa...tako kot so ti napisale ostale. Če ti pa G svetuje, da ne not, pač ven..user posted image  Ali pa kondom ?user posted image  Ali pa brez sexa. Drugo pa ti več res ne preostane.user posted image user posted image  Zadnja varianta je najslabša.user posted image

Za kosilo pa danes..pohani zrezki in krompirjeva solata s kislo smetano. Njami, se mi je to že včeraj zaluštalo!

Jutri pa v Avstrijo! user posted image user posted image user posted image  Vesela kot mali otrokuser posted image . Po pohištvo za naju (kmalu nas) in po nekaj stvari za bebo! Vsi bomo zadovoljni in srečni.

Lepo bodite...

Končno smo trije:)

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.