crvicek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursa30 IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen črviček super,da sta se odločila za kužka, pa morda vseeno dobro premisli kako bi potem ko bo prišel še en otroček. Tudi midva sva že bila skoraj 100% da kupiva kužka, pa sva zelo zelo dobro premislila in se naposled odločila, da počakava najprej na . če boš malo brala na netu, in tudi sicer so mnenja zelo deljena. je pa nekaj dejstev, ki si jih morda ne predstvaljaš, predvsem če je prvi kuža. sprehod vsaj 3x dnevno, zjutraj predno greš v službo imaš potem dva za zrihtat, s tem da pes rabi še sprehod. težko je potem ko pride otrok nuditi psu enako mero pozornosti kot pred tem, ker ti ogromno energije vzame bebica. Na nobeno otroško igrišče kuža ne more zraven. preden pride otrok naj bo kuža star vsaj eno leto (tako priporočajo tisti ki zadeve poznajo) da se ne zgodi, da imaš potem dva otročka hkrati. pri nas smo imeli skoz pse in si ga tudi sama želim vem pa da je to veika obveza. Problem je lahko ljubosumnost, ker je potrebno znati psu pravilno predstaviti prihod novega člana. Zanj je to na nek način tekmec... je pa goromno lepega v tem nič ne rečem in prosim vzemi to samo kot nasvet za premislek. če bo prvi otrok in prvi pes je lahko vse skupaj prej kot prijetno presečenje. Na žalost je še vedno veliko primerov ko kuža potem ni več tako zaželjen v najslabšem primeru pa pristane v zavetišču. Imata pa prednost da imata vsaj malo vrta, ker jaz sem sedaj v stanovanju in je težje. pa dobro se odloči in upam, da boš čimprej srečak nosečka, sicer pa veliko lepih trenutkov s kužkom. brez zamere, ampak bom raje anonimna!!! se popolnoma strinjam z napisanim. midva imava doma vrt, tako da je zjutraj ne rabim peljat na sprehod, ampak jo samo spustim ven in je cel dan čez poletje zunaj, razen ponoči je notri. sprehodi so pa tako ali tako obvezni. in tudi jaz bom morala paziti, ko bo enrkrat v hiši, da kužico ne bom zapostavljala in da bo še vedno enakovreden član družine. ... seveda se strinjam, da so sprehodi obvezni, tudi če je pasma, ki rabi malo gibanja. Je pa res vsaj to prednost, da imava ograjen vrt, kjer bo lahko večino časa zunaj.
|