ronja
|
uršika, bravoooooo!!!!! A smo ti rekle, da bo zdaj zdaj hehe, uršika, si dreznila v osje gnezdo: rečt mamici, da njen dojenček ni nadpovprečno lep in krasen, (pa čeprav zato, ker so vsi taki), je hujša žalitev kot če jo pošlješ v pm . Mal heca pa velik resnice hehe, nina, le naredi pecivo, ko se ti bo dalo, je hitro narejeno, pa samo ena posoda umazana , pa potem povej, kako ti je bilo všeč. Zraven domačih testenink paše praktično karkoli, nama je všeč paradižnikova omaka, pa sirova omaka, včasih tudi gobja (sta tast in tašča lih jurčke nabrala)... Pa orčetiji z brokolijem in mandlji so tudi zelo dobri. Sicer pa lahko vseeno kdaj probata takole rukolo, ker je segreta in ovenela, nima več tistega izrazitega šarf okusa, midva je tudi v solati nimava tako rada (jaz še, on pa res ne preveč), tole je pa obema ful všeč. Prespala pa tudi najina Ronja še ni nikjer brez naju (tudi ne vem, če bi nama bili hvaležni, ker se skoz zbuja ). Ampak blagor ti, nina, ČE se v ned. zbudi ob 6h! Najina se obvezno zbudi PRED 6to, vsak dan, petek i svetek... Ampak če gresta kdaj zvečer v kino, pa res ni treba met slabe vesti! To je dobro za otročka, da zna zaspat še pri kom drugem, po moje. Saj ne, da ti ga skoz nekdo drug rihta, ampak parkrat v 2 letih, je pa po moje že ok... Lahko se vama navsezadnje kaj zgodi kdaj in je dobro, da tudi kdo drug zna malo pomirit in pocartat otroka... Sicer po navadi midva tak narediva, da jo dava spat, potem pa greva v kino, vsa vesela , "varuška" pa medtem pogleda kak film, se uči za izpit, kar ji paše pač... Ko se vrneva, odpelje en od naju prijateljico domov, ko bo pazil bratec, se bo pa kar sam odpeljal, pa sploh super! Tak da ne vem, zakaj bi bil otrok kaj prikrajšan, če doma spi, midva sva pa v kinu ali na koncertu. Če se zbudi, naju itak pokličejo in sva v max 15 min. doma. Res, rabiš tudi čas za partnerstvo, po moje. Super je, da mate čas kot družinica (to prva zagovarjam ), ampak sploh fantje začnejo pogrešat to, da se jim POPOLNOMA posvetiš, kot si se mu pred otrokom... Vsaj moj lubi je po navadi kar prerojen po takih večerih, celo zdaj, ko ne smeva nič konkretnega počet... Ampak se pogovarjam SAMO z njim, poslušam samo njega, MISLIM SAMO na njega, skrbi me samo za njega... In to je dober občutek. Vsaj za tisti dve urci je on na prvem mestu . Pa ni niti pod razno karkoli ljubosumen, ampak paše pa, da odklopiš to, da si mama/oče in si samo zaljubljen ... Saj veš, tisti občutek z mravljinčki, pa objemi in poljubi in vse to, česar ne moreš počet z enako strastjo, če imaš v eni roki otročka (ker pač moraš pazit, da ne pade dol , pa ker moraš pazit, da ne odtava med police, pa ker moraš pazit, da ne pade čez stopnice, pa ker moraš pazit, da ne poje sosedi torbice, pa ker se začne sama dret, recimo ) ali če dete v sosednji sobi začne jamrat in se premetavat po postelji in veš, da moraš bit tiho ko miš, da se ne bo zbudila... Tako pa VEŠ, da se ne bo zbudila, ker je enostavno ni zraven in da se lahko v miru dotikaš in si šepečeš v uho in se cartaš in uživaš... In če ti gre na jetra, ker ti je en kreten zapeljal pred avto, lahko zvečer mirno zakolneš, ker dete doma spi in je ne boš zbudil, niti se ne bo naučila kletvic,... Skratka - lahko si malo mlad in neumen ... Probajt(a) kdaj, ker mame to malo manj pogrešamo kot očetje (vsekakor pa manj vemo, da pogrešamo), oni pa nočejo rečt, ker nočejo izpast ljubosumni in zoprni in slabi očetje... Zato pravim, da probaj, pa boš videla, če bo imel tudi on slabo vest, je brezveze, da se silita. Ampak zelo mogoče je, da bo ful užival in ti bo še mesece govoril o "vajinem večeru"... In to se na koncu koncev splača tudi otročku: saj veš: srečni starši=srečen otrok.
|