ronja
|
Ojlica, pij magnezijeve šumečke, res pomagajo! Samo moraš kar precej tega spit, tudi 3 na dan... Bojo pa krči vse hujši in pogostejši, tak da začni čim prej pit magnezij, da ne izčrpaš čisto zalog... Jaz sem jih mela pri Ronji skoz! Nobeno jutro se nisem zbudla sama- vedno me je krč! Najhujše je, če te zagrabita dva krča, v antagonistični mišici in ti hoče ena stegnit nogo, druga pa skrčit - takrat boš pa videla, kaj pomeni res bolet . Ampak očitno je narava to naredila tak, da se malo pripravimo na porod, hehe uršika, počasi pa z užitkom - očitno bo tvoj mali zaspanček tak! Boš videla, ko bo zunaj, boš še vesela, če bo bolj zaspane sorte! Jaz si sicer želim še eno tako razbojnica kot jo že imam, ampak lubi pa pravi, da ne bi bilo nič narobe, če bi kaj več spala . Pa ne vem, če bojo babice lahko dve taki folgale... Ampak vseeno si želim živahno dete. Vendar pa večina mam si želi kaj mirnejšega, tak da - urši, mogoče ti še prav pride! sonček, nobene reakcije zaenkrat, pa saj nikoli po cepljenju ni bilo problemov. testeninke pa je čisto lahk naredit: danes sem se odločila za polnozrnate, zato sem dala 100 g polnozrnate moke, 200 g bele moke in 3 jajca in vse skup zmelješ na hitro v multipraktiku (ja, tisti navadni z rezili, super dela, verjemi!), med tem, ko vrti pa doliješ po potrebi še kaki 2 žlici vode. lahko pa na roke pregneteš, ampak traja malo dlje, pa tako nimaš pulta umazanega . POtem zvaljaš kačice, jih pokriješ s posodo, da se ne posušijo, medtem, ko delaš in vzameš eno kačico, jo zvaljaš na debelino enega prsta, narežeš na cca pol cm dolge obročke in vsakega lepo oblikuješ v orchettija: s prstom pritisneš ob dlan druge roke. In tako dokler ti ne zmanjka obročkov, potem vzameš naslednjo kačo itd... dokler ti ne zmanjka kačic. Medtem lepo segreješ vodo in jo soliš, daš not testeninke in kuhaš kakih 5 min. (sveže testenine so hitro kuhane - te so malo trše, zato 5 min. sicer so sveže testenine kuhane že v 2-3 min). omakca: Medtem, ko se kuhajo testenine, segreješ ponev, sesekljaš 2-3 stroke česna in žlico kaper, vliješ v vročo ponev 3 žlice olja, na njem popražiš česen s kaprami, da lepo zadiši, vendar se ne prepeče preveč, malo soliš, malo popraš in flikneš not še oprano in na grobo narezano rukolo. Izklopiš plin in mešaš - od toplote bo rukola ovenela, ne bo se pa prežgala - zato izklopiš gretje. Zdaj bojo že kuhani orčetiji in jih lepo s penavko pobereš ven in jih lepo flikneš v ponev, premešaš, čez nastrgaš parmezan (če uporabljate tistega iz vrečke, probajte enkrat takega, ki ga sam ribaš - ni primerjave, pa še cenejši je na kg!). Če nimaš parmezana, kot midva danes (to je posledica sobivanja otroka, ki ti vzame kos sira in psa, ki mu ga potem vzame in odnese nekam, da ga seveda potem midva ne želiva več uproabljat za naju, ekr se tako lepo not vidijo njeni zobje, hehe;) - no, skratka, če nimaš parmezana, daš pač katerikoli drugi sir. Jaz sem danes dala fetaki, tak mazavi sir, ki ga prodajajo v svetlo modrih tetrapakih, je zelo poceni in zelo dober, sploh fajn za razne namaze, pa za omake, ker se tako lepo razpusti! Pa povejte, če vam je bilo všeč, če bo katera to naredila! Receptov mi res ne manjka, pa tudi če bi mi jih, je nemogoče, da bi jih zmanjkalo, ker si jih rada zmišljujem (pač raziskovalna dušica tudi v kuhinji ven tolče ) jaz ful rada delam domače testenine in se mi to sploh ne zdi nek projekt - raviolov za 4 os. naredim v času, ko voda zavre (če ne uporabim vodogrelca, seveda ).
|