ronja
|
pozdravljene moje januarčice! Midve sva prišli iz pregleda, očija sva napodili v službo, no potem sva se še podojili in zdaj je detece zaspalo. Je bila namreč cepljena, pa še celo noč je tečkala, verjetno zato, ker semo se zvečer vrnili iz morja in je bil drug ritem in vse... No, v četrtek ima pa pregleda Lejla - morfologijo . Držite pesti, da bo vse v redu in da mi bo kaj pustila počet (čeprav dvomim, glede na to, da me za vsako figo zvije...) Torej: čez vikend smo bili pri očetu na morju, je bilo fino, samo v ned. pop. me je fuuul bolelo, sem pozabila 1x vzet tableto, pa mogoče sem malo preveč dvigovala... potem sem bolj počivala, pa je boljše, malo še boli. Smo bili na obisku še pri enih prijateljih (so me stregli spredaj in zadaj, sem samo ležala na kavču ), da so se naši malčki malo igrali (imata 2 leti staro hčerkico in 10 mesečnega sinka). V soboto sva šla pa na koncert od Bajage!!! Madona, kak je pasalo! Da sva bila 2 uri brez tamale, pa še na koncertu (že sto let nisva bila - zadnje sva hotela it pred Tivoli poslušat pink lani julija, pa sem tisto noč ravno rojevala)! na najino veliko žalost sva zaradi male tudi morala spusti Roling Stonese! So bili v BG točno tisti dan, ko sva z malo prišli iz porodnišnice... Čeprav je bil to moj prvi in edini koncert (neklasične glasbe), ki sem ga celega presedela. Ste kaj ponosne name, punce? Sem bila čisto pridna! Iz avta na zic v avditoriju in potem nazaj (nazajgrede sva bila čisto mokra, ker je bil tak naliv) - pa tudi med koncertom je prskalo po nas, ampak sem bila fejst oblečena in ni bilo panike. zvezdica, ma če te mika kombinezonček, ga pa kupi! Saj smo že čez pol, pa itak boš imela še eno bebico ! Si ti imela ss (smolo)? niia, ja, jaz tudi najie kužike ne bi furala v prtljažniku, čeprav je to baje prav in naj je ne bi smela vozit spredaj ob sovoznikovih nogah, kjer jo imava midva (se nama zdi boljše, da niso pes in otroci vsi skup zadaj, ker se lahko kak direndaj zgodi, pa pogledaš, kaj se dogaja in je lahko nesreča tu - zato sva jo žeprej navadila, da se vozi spredaj) pa nehaj me dražit s tem krasnim morjem! lupinica je res nezdrava, da bi otroka vozil v njej na sprehod, ker novorojenčkom tako glavica dol pade, da malo slabše dihajo v tem položaju (so narejene res dobre raziskave in pri nas in v Am), vendar je v avtu obvezna! in edino varna. Midva sva jo uporabljala samo za vožnje in še takrat smo se ustavljali vsaj vsako uro, na začetku pa še bolj pogosto (na pol ure max.) in sem jo vmes podojila, da se je lepo nadihala in je vse ok. Vozila je pa res ne bi v lupinici ali čem podobnem okoli, ker se mi zdi škoda, da ne bi izkoristila vsega genskega potenciala za bistro glavico zaradi take bedarije. saša, stari starši so kot mali otroci: ne moreš jim čisto prepovedat kake stvari, vedno jim moraš dat neko alternativo, sicer se spuntajo! Jaz ne dovolim, da bi mala dobila pred kosilom sladkarije, lahko ji pa dajo sadje, če je res kriza, pa magari jogurt, samo ne pa sladkarij. Tako so zadovoljni, ker lahko nekaj dajo, pa potem ne rinejo toliko s čokoladami pred kosilom. Lahko jo vozijo okoli, ampak samo v stolčku (je še niso, ker tašča ne vozi rada). Lahko ji dajo sok za pit, ampak samo iz kozarčka, v steklenički pa sme imet samo vodo ali nesladkan čaj (na srečo ima to tudi precej rajši, tako da sploh ni problema - nekaj časa jo je tašča še silila s sokovi, zdaj je pa obupala ) Lahko jo peljejo na sprehod kakorkoli, lahko jo oblečejo preveč,... tu na kompliciram, naj majo kaj po svoje... Kar je pa življenjsko nevarno, tam pa ni debate! Aja, skuhala bom pa danes domače orchettije (ene take luštne testenince, jih ful rada delam, lubi pa ful rad je ) z rukolo, si je lubi zaželel .
|