Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča Katy13 jaz sem si črpala mleko skoraj 5 mesecev. mi je kupil električno od Medele. Stala je okoli 100€ v BC! Črpala sem si na 3 ure. Shranjevala sem si v lončke od Aventa (ki sem jim pritrdi cucelj)! Vendar pri meni ni bilo toliko mleka, da bi si ga dala v skrinjo, ampak sem si načrpala za 2 ali 3 obroke v naprej. Dala sem jih sproti v hladilnik! segrevala sem jih pa potem v mikrovalovni! Ti si prisloni "zizo" v lijak in začni črpat! Če ima črpalka za nastavljat moč, si daj najprej na min. potem pa počasi na max.! Čakajoča, Dinki, hvala. Tako delam, kot sta opisale. ne vem, mogoče je črpalka že znucana, res ne vem. Ker včasih se lepo naredi vakum, spet drugič ne. Sem pa že močila zizo, pa masirala, pa grela...najprej se matram in matram, potem pa mislim že odnehat, pa akr naenkrat priteče. Evo, še en pogled na to težavo ti mogoče poda ena, ki je imela z dojenjem kalvarijo od začetka do konca. To kar ti pišeš je morda slab izcejevalni refleks. Tudi jaz sem pumpala in pumpala v prazno dokler me je že zapestje začelo pečt od napora, potem pa je počasi začelo tečt, potem pa je lepo steklo, samo včasih sem pumpala tudi po pol ure, preden je začelo tečt. Jaz tega nisem vedela, da v možganih pozno klikne in sem dostikrat že prej obupala, pa šla pod vroč tuš, pa spet na novo, pa šla pit, pa spet pumpat, ej kolkokrat sem se zraven zjokala, raje ne bi. To sem potem z vztrajnim branjem člankov, forumov, udeleževanjem raznih srečanj doječih mater oz. delavnic na temo dojenja šele izvedela, tudi to, da obstaja nek mali šprajček za v nos, ki ga pošpricaš in ti sprosti hormone (oksitocin) in baje, da deluje in mleko začne teči takoj. Samo...SAAAAAMOOOO....pri nas, v Otroku prijazni porodnišnici, ne dajo nič. Ne tametil tablet, ne tega sprajčka (sintocinon se mi zdi, da se kliče), ker se to ne sklada s pravilnikom. Hvala Azzurra tudi tebi. Kje pa se dobi ta sprejček? Ali ga imajo v lekarnah? Po moje je tudi problem v tem, da se mi še ni povečala količina mleka, ker do sedaj je pila samo Taja, sedaj pa pije še ta črpalka. Bi pa morale videti Tajo, ko vidi kaj dela njena mami z zizo.