aleži
|
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka IZVIRNO SPOROČILO: aleži Jaz vso hrano delam v AMC posodi s sekom quickom, kjer ni potrebno solit, na sopari in pride zelo dober okus! sekom quick ... evo, spet ena nova tehnološka pogrutavščina za katero ne vem ... a če grem v Merkurja, recimo, mi bojo vedel povedat in pokazat kaj ta reč je? tebe, aleži, pa zmeraj nekaj sprašujem, sorči Dvomim, da se AMC posodo prodaja v trgovini. NO, ne vem. včasih so hodili po domovih predstavniki in so ti tam skuhali pojedino, pol si se pa odločil. Ta SECU QUICK je pokrov, v bistvu ene sorte ekonom lonec. V AMC posodo pa naj bi dali itak samo sestavine brez vode in tam naj bi se vse skuhalo. Dejansko je tako, samo za juho pač ne Glede juhe in korenčka sprašujem pa zato, ker se mi zadnje čase dogaja, da kamorkoli gremo (rojstni dnevi, pikniki, obiski), da se najdejo razne nonice in hočejo na vso silo uturit Daši korenje iz juhe. Pri nas doma, priznam, Aleži, kuham juho kot stara nona, in to ni 2 ampak še kakšno uro več Samo Daši zaenkrat kuham posebej, tako korenje kot drugo. Tole posodo sem podedovala od mojih staršev. Je stara že več kot 20 let in sem se kar hitro naučila delat v njej. Delam vse: krompir, golaž, zelje, zelenjavo,..... Tudi juho Azzurra sem delala v posodi z pokrovom, ma najraje pa v ekonom loncu. Ne vem, če ti bodo vedli povedat. Morala bi nekoga poznati, ki prodaja toel posodo, je pa precej draga ...... jaz sem jo dobila "za doto" od mojih. Danes sem ji pa naredila oz. priredila tisti recept in sem ji dala: kolerabo, korenček, krompir in jabolko. Prav lizala se je!!!! njami mami!!! IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka IZVIRNO SPOROČILO: aleži Škoda!!!!! Moja dva pa že spita. Jaz sem Žigo od vsega začetka naučila, da gre spat po 19h ko je bil majhen. Po 2-eh letih je začel hodit med 20 in 21 uro, zdaj ki je star 3 leta pa hodi med 20-22 h uro. Saro sem pa tudi naučila hodit hitro spat. Saj itak se zbujamo ponoči, tako, da sem že navajena. Pa še zvečer morem biti malo z njim, da se pocartava in da se spočijem. to me pa res zanima: KAKO naučiš otroke spat? Kako postopaš? Daj, napiši kako to delaš, morda kakšni prav pride. Hm..... moji so zgleda šli po možu-zaspanci. Je pa res, da Saro po 16 h ne pustim več spati (jo zamotim, gremo ven pred hišo...) edino, če res ni zjutraj odspala svojega spanca. Potem po 19h jo začnem kopat in tako tudi ona ve, da je ura za it spat. Potem pa še dojenje in v posteljici še malo čeblja, se obrača iz hrbta na trebuh in potem zaspi. Je pa res, da se strogo držim urnika (če se le da), da je med 19h-20h že v postelji. Tako sem delala isto z njim in zdaj tudi z njo in zgleda, da uspešno!!!
|