Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka s tem frcanjem in pretepanjem muslimanskihžensk, ste ene že smešne, no. A lahko moški pretepa žensko pri nas? NE. Pa jo? SEVEDA! A lahko ženska pretepa moškega pri nas? NE. Pa ga? SEVEDA! A lahko straši pretepajo otroke pri nas? NE. Pa jih? SEVEDA! A se lahko posiljuje, zlorablja, ubija, iznakažuje, povzroča bolečine pri nas? NE. Pa se? SEVEDA! p.s. seveda se to ne dogaja v vsaki družini, ampak si upam trditi, da pogosteje kot si lahko predstavljamo. In zakaj ne pometamo pred svojim pragom? Zakaj si zatiskamo oči doma in iščemo dlako drugje? To sem poiskala, samo zato, ker je **** napisala, da: Še vedno trdim in bom trdila, ker je to resnica. V Islamu ni takih žensk ki si jih opisal.Ti pa loči Islam in pa nekaj kar se dogaja v svetu kjer živijo muslimani. So pa verjetno take ženske ravno tako v arabskem svetu mogoče, ne vem ker nobene ne poznam...So pa tudi povsod drugod pa zato ni kriva ne vera niti država ampak posameznik sam ki je grozodejstvo napravil. Koran je vera in država, grobo rečeno. In če to piše v koranu, se tega ljudje držijo, seveda pa si ga po svoje razlagajo. Za ene je pretepati "samo" ofrcati", za druge, pa očitno polivanje s kislino. Da se večina teh primerov dogaja ravno v arbaskem svetu, je povezano s tem citatom v koranu, kulturo in tradicijo. V SLO, še nisem slišala, da bi kdo za neposlušnost svoje žene uporabil kislino in jo polil. Pretepel pa ja. Je razlika? je razlika, ker ženska ni tako grozno iznakažena, zaznamovana za celo življenje. In ne, ni razlika, v vsakem primeru gre za poniževanje žensk. Kaj želim povedati? Enostavno obstajajo nekakšni vzorci. Koran da v tem delu moškemu možnost, da sam presodi, ali je bila žena neposlušna, ali ga je prevarala.....in že samo SUM, da se je kaj takega zgodilo, čisto brez osnove, je razlog za "ofrcanje" vseh vrst. In to je žalostno in zastrašujoče. SEveda se pretepi in maltretiranja izvajajo povsod po svetu, ni je države, ki bi bila v tem izjema. Se strinjam. Vendar **** piše, kot da se to tam ne dogaja("so mogoče, vendar nobene ne pozna"), kot da so ta grozodjestva neke vrste propagana Tu se mi zdo njen način razmišljanja zelo nerealen, kot da živi na drugem planetu.... SE DOGAJA. In samo to je bil razlog, da sem jo opzorila, da v islamu prav tako ne obstaja samo "sanjski svet". Samo to je bil namen. Moj oseben namen. In Islam ni samo Egipt, Dubaj, je še marsikaj drugega. In povzeti samo nekaj dobrih stvari, ne ustvari povprečja. Samo to je bil moj point. TOrej biti toliko zrel in potegniti črto, kjer vidiš, da je summa summarum pač vse kaj drugega kot ženska-kraljica. p.s Pa mogoče za tiste, ki še vedno ne razumete: Tu ne gre za "v nič dajanje" katerekoli vere ali naroda, gre za to, da se ustvari pošten, realen vpogled v nekaj, kar nam je dokaj ali celo zelo nepoznano. In ta slavospev "muslimanskim kraljicam" je vse prej kot realen.