|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:11:31   
bumerang
No saj to sem hotela - s tvojega zornega kota in konkretno. Ampak hkrati glede na potek debate mogoče mislila, da ti raje pustim odgovarjat v kakšni drugi situaciji, ker bi bila zlahka v afektu.

Moje vprašanje se nanaša na tole:


IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Glede tistega citata s Korana... da mož ženo, ki ga ne uboga, ofrca. Zakaj pa ne piše, da žena moža ofrca? Oz. zakaj ne piše, da lahko ofrcata drug drugega?



Pišeš, da nemuslimanski materi otrok ne pripada, če se loči. Oprosti, ampak mati je dobra ali slaba mati neglede na svojo vero in vera ne pogojuje občutka za materinstvo ženske. In ne določa njene primernosti za mater.
Kdo daje pravico, da se ženski otroka vzame? Neglede na to, kakšna mati je, in neglede na to, kakšen oče je oče. Otoka dobi samo zato, ker je musliman. Takšen ali drugačen. Neglede na to, kakšen oče je. To, da je musliman, ga apriori določa kot edinega dobrega in primernega.
Otroka lahko odpelje kamor se njemu zdi in ga pusti enim x osebam (v očeh otroka), se z njim sploh ne ukvarja... in ostaja dober oče. Samo zato, ker je musliman.
To, da je otrok do takrat živel v evropski deželi z določenim standardom, da sploh ne govori jezika države, v kateri je ugrabljen (ker točno to je), da je prepuščen kulturi in jeziku, ki ju sploh ne razume... to ni važno. Je prav. Vse v imenu vere.

In ti... tvoj oseben primer.
Bila si katoličanka, Slovenka. Nekega dne ti je bilo vsega dovolj in si se ločila. Če bi v naši državi veljali verski zakoni, bi tebi sina vzeli. Bi ostal v Sloveniji z očetom in ga ne bi smela vzeti sabo v Egipt. Zato, ker nisi več katoličanka. Kako bi se to tebi zdelo?

Glede na to, da si v življenju doživela številne spremembe in preobrazbe - kaj pa, če se tvoje življenje in pogled na življenje spet spremeni?
Ok, saj vem, da boš rekla, da se ne bo. Ampak predpostavljamo, da bi se.
Otroke bi ti vzeli in prisiljena bi bila živeti ali brez njih in po lastni želji ali z otroki po željah tvojega dela moškega sorodstva.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:12:24   
Šarki
Paštetka, kapo doluser posted image

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:17:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maniac

****, eno samo vprašanje imam in upam, da mi boš odgovorila, čeprav je precej osebno. Namreč, če me spomin ne vara, zdi se mi, da sem nekoč prebrala, da je tvoj najstarejši otrok iz prvega zakona. To drži? Če da, me zanima, kako je on sprejel islam in kako se je s tem strinjal njegov nemuslimanski oče? Ti je kar dovolil, da si sina odpeljala s seboj?
Če pa sem slučajno kaj pomešala, se ti že vnaprej opravičujem.


Nič nisi pomešala, saj to že vrabci čivkajo.user posted image  Mojega sarejšega sina nismo nikoli v nič silili, ko sva se ločila ( ločila sva se sporazumno in še danes sva najboljša prijatelja) je bil en teden tam en teden pa pri meni. Nato je sam prosil če bi lahko hodil k očetu samo za vikende saj se je z mojim sedanjim možem krasno ujel In sedanji mož je bil takrat veliko doma, medtem ko njegov pravi oče je dosti v službi in pa kasneje rad zavije še na pivo ali dva.
Tako je začel hodit samo za vikende in še to samo, če mu je pravi oče obljubil da bo res z njim, ker tv lahko gleda sam tudi pri naju.

Ko je padla odločitev da gremo v Egipt smo se zmenili, da če mu ne bo všeč se bo lahko vrnil in živel pri očetu, vendar sva z možem trdno vedela, da se to ne bo zgodilo saj mu dajave več kot lastnim otrokom pa ne samo v materialnem smislu.
Rezultat, mali je sam izrazil željo, da prestopi v Islam, izbral si je celo novo ime in zahteva da ga kličem po ta novem toda zame je še vedno Patrick.
V Slovenijo pa naj bi hodil samo za počitnice vendar sem ga že letos komaj pripravila da je prišel, z muko ježevo.
Tako da za naprej je dal že jasno vedet da ne bo več hodil sem in da naj kar njegov oče pride dol pa bosta šla v Sharem ali Hurghado.
Zakaj?
Letos je mali pripotoval začetek junija, do danes ga je njegov pravi oče peljal 3x v kino in 3 dni na morje...in to je ves čas ki ga je namenil svojemu otroku. Trenutno je z novo partnerko na morju na hrvaškem. Seveda svojega otroka ni vzel sabo.
Torej njegov oče je sicer dobrega srca to da totalno neodrasel in neodgovoren in pa predvsem njegova nova partnerka ne prenese otrok niti manjših niti večjih..
Ta sin se je letos prostovoljno dal tudi obrezati in si poseg celo polovico plačal sam. Redno moli in ljubi Islam tako, da je kar prizadet če kdo žali Boga ali Islam.
Ne vem kaj več naj ti napišem... upam da je dovolj podroben opis situacije.

Za vse to pa gre zahvala Bogu. Zato alhamdolillah.

(odgovor članu maniac)
  Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:18:37   
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Kar se tiče oblačenja, zakrivanja, in vročine... Naših 35 in njihovih 35, se ne da primerjati. Pa tudi nobene ženske nisem videla, prepotene po čelu user posted image . Očitno so navajene.


Glih tole mi je v oči padlo, ker drugače ne berem tele debate: a ni tam lažje prenašat vročino, ker je zrak suh, ne pa vlažen, kot pri nas in torej ni sopare?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:20:17   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Si videla kako se krave vozi v Egiptu?

O tam so pa krave gospe. user posted image


Pol moram pa tja, da bom vsaj tam gospa.
user posted image user posted image  ti si carica 


Ahm. No, če dobr premislim bi pa mogoče pol kar kle ostala user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:20:35   
Paštetka
s tem frcanjem in pretepanjem muslimanskihžensk, ste ene že smešne, no.

A lahko moški pretepa žensko pri nas? NE. Pa jo? SEVEDA!
A lahko ženska pretepa moškega pri nas? NE. Pa ga? SEVEDA!
A lahko straši pretepajo otroke pri nas? NE. Pa jih? SEVEDA!
A se lahko posiljuje, zlorablja, ubija, iznakažuje, povzroča bolečine pri nas? NE. Pa se? SEVEDA!


p.s.
seveda se to ne dogaja v vsaki družini, ampak si upam trditi, da pogosteje kot si lahko predstavljamo.
In zakaj ne pometamo pred svojim pragom? Zakaj si zatiskamo oči doma in iščemo dlako drugje?



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:20:49   
Anonimen
Koliko pa je star tvoj sin, ****? Če ni skrivnost. user posted image

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:23:34   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Kar se tiče oblačenja, zakrivanja, in vročine... Naših 35 in njihovih 35, se ne da primerjati. Pa tudi nobene ženske nisem videla, prepotene po čelu user posted image . Očitno so navajene.


Glih tole mi je v oči padlo, ker drugače ne berem tele debate: a ni tam lažje prenašat vročino, ker je zrak suh, ne pa vlažen, kot pri nas in torej ni sopare?


kakor kje. saj nimajo vsi muslimani suhega zraka user posted image . Poleg tega vsaj tam kjer sem bila je vse aklimatizirano (za Egipt ne vem) in mene je prej zeblo kot bilo vroče. Pa tudi zunaj skoraj nikagar nisem videla opoldne,ko najbolj pripeka. Pa saj so navajeni. Tako kot eskimi na zimo. user posted image Ne moreš primerjati tebe s tistimi,ki so tam rojeni.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 19.8.2008 22:25:15 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:25:38   
kjava
Pašteta, sem šla zdej prebrat cel tvoj post. Pa si res dobr napisalauser posted image

In, ****, sori, ker smetim. Že letim.

< Sporočilo je popravil kjava -- 19.8.2008 22:26:36 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:29:04   
bumerang
Jah no... če prav pomislim. Nekoč sem imela tipa Prekmurca. Ko sem prišla k njemu domov in po obiskih na vasi, sem ostala z odprtimi usti. Bi kar rekla, da se je položaj ženske kaj malo razlikoval od tega kar v tej debati "očitam" muslimanom.
Ampak tele ženske so si, po moje, same krive svojega položaja in se ga lahko rešijo isto minuto. Nisem pa prepričana v to, da si to lahko privošči vsaka ženska, ki živi v muslimanski deželi.

To, da so slovenski moški v večini alkoholiki, sva z **** že ugotovili.



_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:33:55   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Kar se tiče oblačenja, zakrivanja, in vročine... Naših 35 in njihovih 35, se ne da primerjati. Pa tudi nobene ženske nisem videla, prepotene po čelu user posted image . Očitno so navajene.


Glih tole mi je v oči padlo, ker drugače ne berem tele debate: a ni tam lažje prenašat vročino, ker je zrak suh, ne pa vlažen, kot pri nas in torej ni sopare?


kakor kje. saj nimajo vsi muslimani suhega zraka user posted image . Poleg tega vsaj tam kjer sem bila je vse aklimatizirano (za Egipt ne vem) in mene je prej zeblo kot bilo vroče. Pa tudi zunaj skoraj nikagar nisem videla opoldne,ko najbolj pripeka. Pa saj so navajeni. Tako kot eskimi na zimo. user posted image Ne moreš primerjati tebe s tistimi,ki so tam rojeni.


Ko jaz govorim o muslimankah in o tem, kar muslimanom "očitam", ne govorim o šejkovih hčerah in veleblagovnicah v Dubaju ampak o povprečni muslimanski ženi. Tisti, ki za klimo še v življenju ni slišala. Ker take so po svetu v močno prevladujoči večini. In hodijo naokoli, predvsem pa delajo, tudi ko je sonce najvišje na nebu.

Kakšno je podnebje v Kairu ne vem, ker ga nisem še obiskala, v obmorskih letoviščih je vročina soparna in oblačila se dobesedno lepijo nate. Če si okoli poldneva oblečen v temno, te koža pod obleko peče.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:33:55   
Anonimen
Paštetka user posted image

Hvala, za tvoj opis. Glede otrok pa ti lahko jaz pojasnim ta misterij če želiš. Tistemu ko so zakrite še čez obraz pa se reče nikab.

Otroci:

Najbolj spoštovana v Islamu - arabskem svetu je mama.Ko bi ti videla kakšne štale dela moja tašča mojemu možu on pa niti ne pisne in kadar ni izhoda, moli in mu po licih tečejo debele solze. Vseskozi prosi Boga zanjo in da nam Bog nekako olajša.
Mojo taščo je okolica zaradi tega ker je res trublemaker kar izolirala, moj mož pa mene ni nikoli v življenju prosil nič več kot dve stvari. In sicer poroči se z mano in pa prosim te bodi potrpežljiva z mojo mamo.
Nikoli ne dovoli pa če tudi je kriva 100 na uro da kdo kaj reče čez njo - žaljivega. Čisto znori. Edino jaz kar naprej grem čez meje sicer prebledi ampak ne komentira, je tiho. Vendar vedno potem nekako sanira problem ki je bil povedan z mojih ust.
Skratka pri takem spoštovanju do matere, lahko sama potegneš kakšen je potem odnos tudi do žene. Sicer pa si sama videla na lastne oči.
In če otrok odrašča v takem okolju kjer oče in mati tako spoštujeta svoje starše in jih ljubita kljub vsem njihovim napakam potem ne more da ne bi tudi on postal tak.
Nekaj je pa tudi da jaz ko delam samo toliko kot si sama določim imam vedno čas in sem spočita. Ko otrok pride do mene: mami, mami... mu ne rečem ma dej pust me , zmatrana sem ali pa mudi se mi v službo, ma nimam zdaj časa a ne vidiš da imam delo...
Pri nas ni nič bolj važnega od družine, vse delo lahko počaka otroku ali partnerju pa časa ne moreš zavrtet nazaj...
Tako nakratko, pa čeprav je cel roman ampak upam da je bistvo razvidno.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:40:33   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Jah no... če prav pomislim. Nekoč sem imela tipa Prekmurca. Ko sem prišla k njemu domov in po obiskih na vasi, sem ostala z odprtimi usti. Bi kar rekla, da se je položaj ženske kaj malo razlikoval od tega kar v tej debati "očitam" muslimanom.
Ampak tele ženske so si, po moje, same krive svojega položaja in se ga lahko rešijo isto minuto. Nisem pa prepričana v to, da si to lahko privošči vsaka ženska, ki živi v muslimanski deželi.

To, da so slovenski moški v večini alkoholiki, sva z **** že ugotovili.




če ne bi bilo večnih ČE-jev user posted image  . Pa naj ti povem, da jim na vaseh veliko več pomeni, kaj si mislijo sesedje, botrina in rodbina (glede ločitve--uf...a veš, da se je ona ločila, pa zdaj ima fotiva...), kot pa to, da bi mirno zaživele. Pa saj na to jih ogromno niti ne pomisli, da bi bile sposobne same zaživet. Starši jih pripravljajo samo na zakon, na ločitev NE! To je nekaj groznega.

Ej, sicer pa sem tudi jaz v očem moje tašče ločenka. Kar je tudi izjavila. Pa pomisli, da sploh nisem bila poročena, ampak sem s tipom samo živela skupaj. In je svojemu sinu (mojemu možu), šla govorit, kaj bo z ločenko, da potem že nisem za nič, ker če bi bila dobra, ne bi šla narazen z unim psihotom. Saj se nihče ne sprašuje, če je dec kriv? Ti si kriva!!!!  In zato se ženske velikokrat ne ločujejo in vztrajajo oz. je ločitev sramotna. Torej? Povsod je tako,kot si naredimo!

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:40:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Koliko pa je star tvoj sin, ****? Če ni skrivnost. user posted image


Ma kakšna skrivnost jaz sem kot odprta knjiga...

Ta velik bo 14 tamali je danes 3 mesece. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:45:12   
Paštetka
bumerang, pa saj nisem bila samo v veleblagovnicah. Tudi naprej smo se zapeljali v drugo državo, revnejšo, zelo revno (pismo se ne spomnim kaj je že), kjer ni bilo klim, pa tega ni bilo videti. . Bajdovej hčere šejkov, dvomim, da bi šle tako v šoping user posted image .

Saj pravim, človek se na vse navadi. Na vročino, mraz... jaz bi npr. komot tam živela. tudi ne bi švicala user posted image .h kakšnim eskimom, pa me ne spraviš user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:45:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


kakor kje. saj nimajo vsi muslimani suhega zraka user posted image . Poleg tega vsaj tam kjer sem bila je vse aklimatizirano (za Egipt ne vem) in mene je prej zeblo kot bilo vroče. Pa tudi zunaj skoraj nikagar nisem videla opoldne,ko najbolj pripeka. Pa saj so navajeni. Tako kot eskimi na zimo. user posted image Ne moreš primerjati tebe s tistimi,ki so tam rojeni.


Egipt suha vročina.KSA ponekod ob morju naprimer Jeddah za crknt kok vlage v zraku...

Drugače pa moj mož je zelo temnopolt, ampak vseeno je bil prvič v življenju opečen v Sloveniji.
Ni slovensko sonce kot arabsko...
No sonce je isto ampak, pod drugim kotom...Poleti ko imate v Sloveniji vi naprimer sonce do 21 in več imamo mi zahod ob 18...

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:49:29   
Paštetka
****, kako je že s temi rutami in oblekami?

Ker vem, da od tega ta glavnega šejka oz. lastnika Dubaja 1.žena ne nosi rute na glavi, niti muslimanske obleke. Ta druga pa nosi.

pa tudi tam ko sem gledala študentke in dijakinje so bile ful različno zakrite, odkrite. Kolikor se spomnim, se same odločijo kako bodo zakrite. Ali? V tistih malo "strožjih" predelih pa možje? Ali kako že gre?



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 22:56:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

****, kako je že s temi rutami in oblekami?

Ker vem, da od tega ta glavnega šejka oz. lastnika Dubaja 1.žena ne nosi rute na glavi, niti muslimanske obleke. Ta druga pa nosi.

pa tudi tam ko sem gledala študentke in dijakinje so bile ful različno zakrite, odkrite. Kolikor se spomnim, se same odločijo kako bodo zakrite. Ali? V tistih malo "strožjih" predelih pa možje? Ali kako že gre?




Samo Iran kjer so šeitski muslimani in niso niti arabci čist tko ima z zakonom določeno da mora vsaka ženska biti spodobno oblečena in nositi ruto. Vse ostale države... arabske države pa prosto po Prešernu...
Tako kot se oblačimo se oblačimo ne zato,ker bi se to oče ali mož zmislil in ukazal ampak je odvisno od tvoje vere. Po Islamu se lahko vidijo gležni - podplati in pa na rokah zapestja ter dlani, ter obraz. Tako je dano od Boga. In sedaj od Boga je tudi naprimer dano da je alkohol prepovedan pa tisti,ki nimajo globoke vere pač pijejo...
Vsaka ženska se sama odloči ali bo pokrita ali ne.

V naši družini jih večina nosi ruto v moji ulici v Kairu pa so vse mlade punce brez, pač kakor komu paše...

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 23:00:54   
Anonimen
Aja glede pokritosti še to. Nikoli mi ni bilo jasno zakaj ljudi v Sloveniji moti muslimanka oblečena in z ruto med tem ko vsako nedeljo ko gredo k sv maši na freskah v cerkvi in kipih vidijo Marijo, ki jo častijo in molijo k njej tako oblečeno pa jih ne moti.
Tudi nune jih ne motijo...

A mi to zna kdo razložit??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 23:04:14   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: ****

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica



Resnico si preberi v Koranu, sura 4,3, kjer je zapisano, da lahko moški žensko tepe, če ga ne uboga. In to s klicajem.

Ti mogoče ta del iz nemščine prevedem...jutri, danes ne več, ker grem počasi spat. Pa obrazložitev tudi.

p.s. Pa Misek je ženskauser posted image


Kaj je to 4,3?

No nič bat točno vem za kaj se gre, že neštetokrat premleto, pa dajmo na kratko še enkrat.


Mišek ko boš prebrala v originalu,v arabskem jeziku potem se lahko pogovarjava. V originalu ne piše ne tepsti ne pretepati ne nič v tem stilu... 
Ne najboljši prevod, ker besede ne znam dati v slovenščino ali angleščino bi bil da jo lahko okrca ali potreplja...

Pa še to arabski jezik nima klicajev. A ti to kaj pove o tvojem prevodu? user posted image

Ali se bomo sedaj šli z odstavki iz Korana? A ni to mal brezveze ampak





Kot prvo ni za to kriva Mišek...pa to si že ugotovila, mar ne?  Nemško je napisano "schlagen", kar je beseda za pretepati, tepstii in zdaleč ne za potrepljati. To lahko potrdi vsaka, ki zna malo nemško. Če je klicaj v arabščini ali ne, tega ne vem, samo dobesedno sem to prebrala in prevedala.

Vidim, da ti ni prav, da sem ti citirala odstavke iz Korana...nekaj strani poprej praviš, da nekaj pišem "rekla-kazala", čeprav sem ti samo napisala, kaj sem prebrala v knjigi, ki jo je napisala zažgana ženska. Ko ti najdem citat, da je ženska vse prej kot kraljica, ti zopet ne paše.... Ne vem no....

SEm se potrudila in prebrala kar nekaj strani "Inštituta za islamska vprašanja", ki se korektno ukvarja z vprašanji islama in vsega, kar spada zraven, od tam tudi to. Lahko pa še kaj več, če te zanima, za kakšno "propagando" gre. Z veseljem...

Tukaj link(žal v nemščini, kar ti ne bo dosti povedalo, pa vseeno...)
http://www.islaminstitut.de/Start.2.0.html


Tako...sedaj pa grem dalje brati, da vidim, kakšno "klobaso" ste napisale...user posted image  Najbrž se še javimuser posted image


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 23:05:11   
Paštetka
To o alkoholu ....

user posted image user posted image user posted image user posted image

Toliko pijanih arabcev na kupu kot sem jih srečala na silvestrovanju na javni dubajski plaži jih nikoli več ne bom videla

user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem bila šokirana, da ne morem povedati. So pa bili zelo uvidevni, ko sem prosila (sedov avto), da naj ne trobijo s hupami, ker mi deca spijo v avtu, . So se celo opravičili  user posted image user posted image user posted image user posted image  Ne moreš verjet user posted image user posted image -. Pri nas bi mi mulci rekli: goni se v pm, baba smotana  in najverjetneje še zanalašč bolj trobili user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 19.8.2008 23:07:39 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 23:10:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang


Ko jaz govorim o muslimankah in o tem, kar muslimanom "očitam", ne govorim o šejkovih hčerah in veleblagovnicah v Dubaju ampak o povprečni muslimanski ženi. Tisti, ki za klimo še v življenju ni slišala. Ker take so po svetu v močno prevladujoči večini. In hodijo naokoli, predvsem pa delajo, tudi ko je sonce najvišje na nebu.

Kakšno je podnebje v Kairu ne vem, ker ga nisem še obiskala, v obmorskih letoviščih je vročina soparna in oblačila se dobesedno lepijo nate. Če si okoli poldneva oblečen v temno, te koža pod obleko peče.



Bumerang v Egiptu ne boš našla ženske ki dela zunaj. Na vaseh na poljih delajo samo moški. Itak je pa na vaseh še bolj zakoreninjena ta miselnost, da če mora žena delat sem slab mož. Tako da v Kairu boš že našla inžinirke in zdravnice pa prodajalke ali pa tudi čistilko na vaseh pa težko.

In pa naše tkanine- galabeje se nič ne limajo, ker je vse tako široko je tudi zračno pa tudi materiali so drugačni. Nikoli se mi še ni zalimala obleka ali me pekla koža kot opisuješ, pa tudi čelo se mi redko orosi pa čeprav sem si nabrala s tema dvema nosečnostima kar precej kg.

Pravzaprav se upam trditi da me sonce na kožo bolj žge kot pa če imam dolge rokave. Doma smo pa itak čisto drugače oblečene kot za ven.

V Sloveniji mi pa se orosi čelo toda še vseeno se mi nič ne lima in me nič ne peče.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 23:25:41   
Rubin.
****, ima tvoj nick kakšen pomen?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 23:33:28   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

s tem frcanjem in pretepanjem muslimanskihžensk, ste ene že smešne, no.

A lahko moški pretepa žensko pri nas? NE. Pa jo? SEVEDA!
A lahko ženska pretepa moškega pri nas? NE. Pa ga? SEVEDA!
A lahko straši pretepajo otroke pri nas? NE. Pa jih? SEVEDA!
A se lahko posiljuje, zlorablja, ubija, iznakažuje, povzroča bolečine pri nas? NE. Pa se? SEVEDA!


p.s.
seveda se to ne dogaja v vsaki družini, ampak si upam trditi, da pogosteje kot si lahko predstavljamo.
In zakaj ne pometamo pred svojim pragom? Zakaj si zatiskamo oči doma in iščemo dlako drugje?




To sem poiskala, samo zato, ker je **** napisala, da: Še vedno trdim in bom trdila, ker je to resnica. V Islamu ni takih žensk ki si jih opisal.Ti pa loči Islam in pa nekaj kar se dogaja v svetu kjer živijo muslimani. So pa verjetno take ženske ravno tako v arabskem svetu mogoče, ne vem ker nobene ne poznam...So pa tudi povsod drugod pa zato ni kriva ne vera niti država ampak posameznik sam ki je grozodejstvo napravil.

Koran je vera in država, grobo rečeno. In če to piše v koranu, se tega ljudje držijo, seveda pa si ga po svoje razlagajo. Za ene je pretepati "samo" ofrcati", za druge, pa očitno polivanje s kislino.  Da se večina teh primerov dogaja ravno v arbaskem svetu, je povezano s tem citatom v koranu, kulturo in tradicijo. V SLO, še nisem slišala, da bi kdo za neposlušnost svoje žene uporabil kislino in jo polil. Pretepel pa ja. Je razlika? je razlika, ker ženska ni tako grozno iznakažena, zaznamovana za celo življenje. In ne, ni razlika, v vsakem primeru gre za poniževanje žensk.

Kaj želim povedati? Enostavno obstajajo nekakšni vzorci. Koran da v tem delu moškemu možnost, da sam presodi, ali je bila žena neposlušna, ali ga je prevarala.....in že samo SUM, da se je kaj takega zgodilo, čisto brez osnove, je razlog za "ofrcanje" vseh vrst. In to je žalostno in zastrašujoče.


SEveda se pretepi in maltretiranja izvajajo povsod po svetu, ni je države, ki bi bila v tem izjema. Se strinjam. Vendar **** piše, kot da se to tam ne dogaja("so mogoče, vendar nobene ne pozna"), kot da so ta grozodjestva neke vrste propaganauser posted image  Tu se mi zdo njen način razmišljanja zelo nerealen, kot da živi na drugem planetu.... SE DOGAJA.

In samo to je bil razlog, da sem jo opzorila, da v islamu prav tako ne obstaja samo "sanjski svet". Samo to je bil namen. Moj oseben namen. In Islam ni samo Egipt, Dubaj, je še marsikaj drugega. In povzeti samo nekaj dobrih stvari, ne ustvari povprečja. Samo to je bil moj point. TOrej biti toliko zrel in potegniti črto, kjer vidiš, da je summa summarum pač vse kaj drugega kot ženska-kraljica.

p.s Pa mogoče za tiste, ki še vedno ne razumete: Tu ne gre za "v nič dajanje" katerekoli vere ali naroda, gre za to, da se ustvari pošten, realen vpogled v nekaj, kar nam je dokaj ali celo zelo nepoznano. In ta slavospev "muslimanskim kraljicam" je vse prej kot realen.




_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Da ne bomo smetile...
19.8.2008 23:35:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica


Kot prvo ni za to kriva Mišek...pa to si že ugotovila, mar ne?  Nemško je napisano "schlagen", kar je beseda za pretepati, tepstii in zdaleč ne za potrepljati. To lahko potrdi vsaka, ki zna malo nemško. Če je klicaj v arabščini ali ne, tega ne vem, samo dobesedno sem to prebrala in prevedala.

Vidim, da ti ni prav, da sem ti citirala odstavke iz Korana...nekaj strani poprej praviš, da nekaj pišem "rekla-kazala", čeprav sem ti samo napisala, kaj sem prebrala v knjigi, ki jo je napisala zažgana ženska. Ko ti najdem citat, da je ženska vse prej kot kraljica, ti zopet ne paše.... Ne vem no....

SEm se potrudila in prebrala kar nekaj strani "Inštituta za islamska vprašanja", ki se korektno ukvarja z vprašanji islama in vsega, kar spada zraven, od tam tudi to. Lahko pa še kaj več, če te zanima, za kakšno "propagando" gre. Z veseljem...

Tukaj link(žal v nemščini, kar ti ne bo dosti povedalo, pa vseeno...)
http://www.islaminstitut.de/Start.2.0.html


Tako...sedaj pa grem dalje brati, da vidim, kakšno "klobaso" ste napisale...user posted image  Najbrž se še javimuser posted image



Marogica nemško ne znam. Prevod je napačen . Podala si eno ejo, ki je tudi v angleščino tako prevedeno in o tem so že itak bile debate in jih je na tisoče na netu in razlage, tako, da se ne bomo ponavljali, če te to res zanima si boš našla kak Islamski site in prebrala , kar te zanima.

Sem ti pa nalimala nekje , no ne tebi osebno ampak na ta forum še ostalih več 10 citatov ki govorijo o tem kako je treba z ženo lepo delat.
Tako da tudi ta okrcati je 1 : več 10.

Koran je pa nemogoče prevest, če se ga spraviš brat je bolje da prebereš razlago, mislim da je okrog 40 knjig.

obrazložitev moje trditve da je prevod skoraj nemogoč:
beseda iz Koarana : KOBKEBO
pomeni zvezan in potisnjen na tla na zelo ponižujoč način
Ali lahko ti to daš v eno besedo v slovenščino?


Ko sem jaz še ovohavala Islam so me zmotile v moji nevednosti tri stvari in sicer:

-obrezovanje deklic

ko sem si na tem področju razširila obzorja je ta problem odpadel

- točno ta eja, ki jo ti omenjaš, ker sem tudi jaz takrat znala prebrati samo prevod

Danes vem kaj piše v originalu, takrat pa mi je nekdo razložil da ta beseda pomeni kot bi te nekdo udaril z ščetko za zobe in sama sem pogruntala da bi ti v Slovenščini bilo verjetno okrcati ali pa potrepljati..

- več žena

tudi tukaj sem, dobila zadovoljivo razlago,ki je zame sprejemljiva

In tako sem potem sprejela Islam, ko sem razčistila zadeve ki so mi bile moteče. Nikoli namreč ne bi šla v stvar v katero ne verjamem 100%.


(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?