|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Klomifenke 2008
19.8.2008 16:35:21   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

IZVIRNO SPOROČILO: frula
Tok pozitivne energije kot sem jo med vami nasla ze dolg nisem obcutla user posted image .

user posted image user posted image user posted image

pa seksat pejd če si 5 dni po zadnji tabletki!!!

user posted image ...si pa res faca Fargi - svaka čast!

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
19.8.2008 17:28:18   
Lu33
Živjo!

Se vam moram malo oglasit po (zame) zeeeeelo dolgem času.  Kje sem se skrivala? Zavestno sem se malo distancirala od RR-ja, da bi mi čas čakanja na laparo čimprej minil. Pa da ne boste mislile, da se mi ob vas čas vleče... NE! Samo, mi je bilo lažje čakat, če sem čim manj mislila na vse kar se tiče user posted image  inuser posted image .  Pa saj ene parkrat sem pa tud mogla malo pokukat k vam... k ste tako fejstuser posted image

Naj vam povem, da sem končno dobila datum za laparo. ( 8.9.08 ) Komaj čakam!user posted image

A veste, da mi je poleg laparo G napisal napotnico tudi za diagnostično histero, pa čeprav so mi pred enim letom že odstranili pregrado. Sem mislila, da je spregledal, pa sem ga opozorila, da sem že bla na histero, pa je rekel ,da naj kar še enkrat pregledajouser posted image   Menda že ve ...user posted image

A mogoče katera ve, če je pomembno kateri dan v ciklusu naredijo diagnostično  histeroskopijo ( za operacijo vem, da mora bit v prvem delu ciklusa ali pa hormonska terapija) in če je treba tud za diagnostično imet prej hormonsko t.?

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
19.8.2008 18:11:53   
sonček85
srečno vse klomifenke.dajmo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image navijam za vas,

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Lu33)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
19.8.2008 18:39:50   
frula
Fergi, hvala za nasvet, za danes sem opravila dolžnost user posted image . Je prav pasal, ker že nekaj časa šparava, da se ne bi prehitro skurila v času O user posted image user posted image user posted image
Miska in Neela: Matr, zdej me je pa kar mal stisnil. A je hiperstimulacija pogost pojav pri jemanju klomifena?
Svojo G sem celo vprašala, če mora on tut kaj pregledet svoje plavalce, pa je rekla, naj to najprej še počaka, ko bom pa končala s klomifenom bo pa šel na spermiogram. Najbolš, da jo res pokličem pa vprašam, če ima kakšne konkretne plane z mano v naprej. user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
19.8.2008 18:56:31   
tinč407
IZVIRNO SPOROČILO: nf

IZVIRNO SPOROČILO: tinč407

nf, kako kaj? že dolgo nisem nič bla gor pa sem malo zgubila stik z najnovejšimi informacijami user posted image

Fino, nič novega, in ti? Julija sem bila na laparo, zdaj pa spet v akciji. Mislim, da sem stavila, da rata oktobra user posted image

midva z dragim sva res na free ta mesec user posted image  mi je kar fajn da se ne obremenjujem s tem da moram čez 2 dni testek delati user posted image  ker tak vem da ni moglo biti nič, ker ni blo jajčk zadost velikih user posted image  za farbat user posted image
bi mi čist pasalo če bi lahko bla vsak mesec tako flegma.
Drugi mesec grem na 4 tabletke K dnevno in me je že kar malo strah za reakcije ki jih bom mela. Me je že metalo po 2 tabletkah user posted image  mah, vse za bodoče rodove user posted image

kaj ti lahko greš z polno paro naprej že 1. mesec po laparo alli moraš kaj čakati?

Lučka 25   user posted image   na zdravje oz na folikle user posted image   bom namesto nosečniškega tebuščka dobila pravega moškega pivskega user posted image

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
19.8.2008 19:05:08   
little angel
kaj je to hiperstimulacija?user posted image mene tudi ginekologinja ne spremlja na UZ ampak to pa zato, ker jo mam v tujini sem pa trenutno v sloveniji. (drugace zivim v tujini) in je rekla da naj delam te ovulacijske teste ki pa so mi itak non stop kazali samo rahlo crticouser posted image tak da mislim da nimam kaj za pricakovat ta mes, ker nislim da O ni bilo pa nekaj full pridna tudi nisma buser posted image a kr ma dragi nogo v gibsuuser posted image bo drugi mes boljse. upam. mam pa fuuul napihjen trebuh. pa jaz tudi nisem mela nobenih preiskav drugih kr klomifen sem doblauser posted image no naredla mi je pregled pa notranji ultrazvok pa to to pa je tudi vse....

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
19.8.2008 19:30:25   
neela
little angel - o hiperstimulaciji ti bo najbolje in iz prve roke vedla Fargi povedat. Kar se pa O testov tiče....jaz sem jih kar nekaj 'polulala', pa nikoli nisem več kot ene črtice ugledala...žal. Vem, da so ti testi ful občutljivi in da sem lahko kakšenkrat enostavno O zgrešila...ker čisto vsak dan pa res nisem delala testa. Se pa več ne sekiram zato, ker jih več ne delam.

frula - nič skrbet za hiperstimulacijo. Je pa res, da bi jaz na tvojem mestu zatežila za spermiogram, ker če je slučajno kaj s plavalci narobe bo vsa tista kemija, ki jo boš s K vnesla vase, brezpredmetna; sploh zato, ker K spet ni tako nedolžen. Moj je šel takoj, ko so meni preverili prehodnost jajcevodov; šele potem so sledili vsi nadaljnji postopki pri meni.

(odgovor članu little angel)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
19.8.2008 19:33:14   
neela
Lu33 - welcome back! Pogrešale smo te! Lepo, da boš kmalu opravila laparo, ki je po mojem mnenju eden boljših postopkov, saj ti generalno prečekirajo rodila in kaj manjšega tud 'popravijo' / 'pripravijo' itd. user posted image Kdaj se dela diag. histero pa ne vem, ker sem jaz imela klasično, ki se dela v prvem delu ciklusa in ob jemanju KT. Je pa res, da se ti splača oba postopka hkrati delat, saj tako 'ubiješ dve muhi na en mah'.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
19.8.2008 19:35:17   
neela

Drugi mesec grem na 4 tabletke K dnevno in me je že kar malo strah za reakcije ki jih bom mela.

4 tablete dnevno???? Kaj takega pa še ne!!! A so čisto nori? user posted image Ubožica...

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
19.8.2008 19:52:48   
lučka 25
Ojla punce. ste bile pridne klepetulje. user posted image user posted image user posted image  Pa lepa pisana druščina tudi. user posted image

neela, a to imaš aerobiko ali balet. Pa tvoja postava bo preveč idealna, če boš ves čas tako pridno telovadila. user posted image  Kako pa si drugače?

skuštrana suzi, ne bit žalostana user posted image . Saj vem, da ni fino, ko se plani podrejo, ampak saj bo. Ti bomo pa me družbo delale, kakšno traparijo s tabo ušpičle, se smejale,.... lahko pa tudi sprejmeš neelin predlog, ki je zelo dober. bi jaz tudi kaj takega izpeljala, že dolgo časa nisem.

špelka, jaz sem tudi gorenjka. user posted image  user posted image  user posted image  je pa lepo, da si smeti pobrala za seboj. user posted image  So ti punce okvirno že povedale kako in kaj je s K, pa res poskusita najprej še s tem, preden gresta spet v postopek.

fargi, ti si res faca. Na kratko napišeš komentar, ki te kar na .... vrže potem pa samo še smeh. S tvojo službo naj se pa dobro uredi. Gre pa res veliko živcev pri tem. Pa user posted image  tudi ni treba, da je tako boleča, ampak še vseeno pa user posted image  zato ker je prišla. Še 2, pa bo spet akcija. user posted image  user posted image  user posted image

frula, lep medo. Vidva pa bodita te dni lepo pridna in lepo user posted image . Za pozitivno energijo pa ti ne morem prav nič oporekat.user posted image

sanna, lepo da si nas prišla spet malo pogledat. user posted image

Lu33, user posted image  user posted image  user posted image  za datum. Naj bo operacija uspešna, pa tudi pomaga naj k uspehu, ali da kaj najdejo in popravijo, ali pa že zato, ker malo pečistijo vse tam notri. user posted image

tinč, na zdravje in na pivski trebušček. user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
19.8.2008 20:25:47   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25
neela, a to imaš aerobiko ali balet. Pa tvoja postava bo preveč idealna, če boš ves čas tako pridno telovadila. user posted image  Kako pa si drugače?

user posted image sem že prej jamrala, da bom morala nogo zamenjat, da musklfibra na fašem..... Drugače? Morala bi se učit, pa raje klofam in surfam po netu....vse drugo, sam da se mi ni treba učit....kot ponavadi.... user posted image Pa ti? Sem si prav zapomnila, da imaš jutri nov pregled - UZ?

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
19.8.2008 20:45:13   
lučka 25
neela, bo pa res treba nogo zamenjat, da te ne bo krč prijel. user posted image
Jaz tudi tu raje na RR visim in malo čekiram na netu kaj dogaja, kot pa da bi kaj za službo naredila. Pa saj je še čas.

Si si pa prav zapomnila. Mam jutri spet UZ in jutri pa ma da se na UZ že vidijo folikli, ki rastejo. Me že kar malo rit boli od vseh teh špik. Ne bi imela nič proti, če bi počasi že bil čas za stopko. Drži pesti, da bo juti vse tako kot je treba.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
19.8.2008 21:20:33   
tinč407
IZVIRNO SPOROČILO: neela

Drugi mesec grem na 4 tabletke K dnevno in me je že kar malo strah za reakcije ki jih bom mela.

4 tablete dnevno???? Kaj takega pa še ne!!! A so čisto nori? user posted image Ubožica...

mene je tudi malo zvilo ko mi je to rekel. Ampak mi je naročil obvezno ultrazvok da slučajno ne bi pozabla!
Sem pa brala da je največja doza K v ciklusu 250mg, jaz pa jih imam sedaj 200mg. tak da je še lufta user posted image
Rekel pa je da če to ne bo pomagalo da bomo dalje ukrepali. Ampak to ne vem kaj pomeni in me je malo strah ker ne vem kaj naj dalje pričakujem user posted image   še kaj močnejšega od K?

Lučka25 držim pesti da so tvoji foliklčki zeloooo zrasli in da bo vse šlo po planu. Moji namreč niso hoteli rasti user posted image   pa naj tebi ta mesec posije lučka user posted image

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
19.8.2008 21:21:49   
Fargesia
hja, kje naj začnem...najbolj da pri hiperstimulaciji ker je to zelo resna stvar... frula in little angel ne se ustrašit! Res ne!

mene ni dal prej pregledat (mislim prehodnost jajcevodov), ker sem mela že od prej diagnozo SPCO. in sem dobila kr v prvo po 2 tableti od 5. - 9- dne. in Maša to pridno papca...prvi tableti sem vzela na silvestrovo in mi je po 10 minutah postalo neznansko slabo...in sem komaj komaj dočakala polnoč, da sem šla lahko spat. bruhala nisem med jemanjem nič, slabo mi je bilo grozno.  16.1. (lani) so se mi začele pojavljati bolečine. od prebuha, preko sramen kosti pa vse do presredka...bolečine sos e stopnjevale do take mer, da sem mojemu rekla, da če skup padem da me mora nujno na urgenco peljat. na trebuhu nisem mogla spat, vsedla sem se komaj, čeprav me je skos tiščal na wc, nisem nič spravila iz sebe...vse to do petka, ko se zjutraj zbudim in mene dragi vpraša kako sem in jaz se potrepljam po trebuhu in rečem da sem že zdrava...pa vseeno popoldne ko pridem iz službe pokličem v leonišče, kjer mi rečejo naj se grem pokazat na urgenco...in so me obdržali tam...
jajčniki so ponavadi veliki tam cca. 2x3, 3x4 cm...moji so bili na petek (ko je šlo že kao na bolje) 10x9 cm desni in 8x9cm levi...pri hiperstimulaciji je FUL FUL POMEMBNO NEKAJ...in sicer:
  • veliko je potrebno piti tekočino (res, kar pretiravat je treba, da se ti voda ne nabira)
  • brez nenavadnih gibov, ker lahko pride do zaskua jajčnika in to je smrtno nevarno, če pravi čas ne operirajo
  • čim več počitka

tko, zdej sem vas na smrt prestrašila, ampak to ni bil moj namen (ali pač). skratka ko vas bo kaj bolelo (pa ne tko malo, ampak res bolelo) se zapeljite na urgenco kjer vas bodo pogledali in povedalikako naprej. Hiperstmulacija pri klomifenu je ZELO REDKA!

še katero kaj zanima?

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 4239
19.8.2008 21:29:12   
lučka 25
Fargi, si pa zelo dobro opisala hiperstimulacijo. Tako res lahko bolj veš kaj se ti dogaja. Je pa res kot praviš, da je pri jemanju K zelo redka, se  večkrat pojavi v postopkih umetne oploditve, kjer so hormonske terapije veliko večje.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
19.8.2008 21:29:44   
tinč407
o fargica user posted image

kaj si dobila O po K?

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
19.8.2008 21:30:28   
little angel
ojoojoj groza. je mele to pol kaksne posledice pri tebi?to pa res ni kr tak. no mene jajcniki cisto nic ne bolijo, mislim da nima klomifen na meni nobena ucinka razen tega da me nekaj glava boli pa trebuh mam napihjen to pa je tudi vseuser posted image bomo vidli kaj bo konec mesca no ampak.... bo kar bo upamo pa seveda na najboljse.

ojoj 4 tabletke dnevno to pa je res huuuudo no. upam, da jih bos cimbolje prenesla in da bo ratalo pa seveda da te bo ginek pri taki dozi spremljal z ultrazvokom.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
19.8.2008 21:30:38   
Fargesia
ja, res je Lučka. pri IVF  je to ful večja verjetnost in celo normalno je da pride do hiperstimulacije...in to menda celo pomaga pri zanositvi..

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
19.8.2008 21:33:16   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

ja, res je Lučka. pri IVF  je to ful večja verjetnost in celo normalno je da pride do hiperstimulacije...in to menda celo pomaga pri zanositvi..

Sem slišala.

Ampak jaz po moje ne bom imela hiperstimulacije, ker se mi jajčniki tako počasi odzivajo na vse te hormone. Sem mislila, da sedaj bodo pa močnejši hormoni, večje doze,... pa več foliklov, ki bodo zreli.
Pa se pustimo pozitivno presenetit jutri, ko imam spet UZ, pa bo reš povedal, če sem se že kaj zbudila. user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
19.8.2008 21:34:08   
Fargesia
ne, tinč ni prišlo do O...oziroma je bla una tadruga faza po prekratka da bi se lahko kaj zgodilo...hja nič drug mesec sem morala spet jest K, po eno tabletko...in valda sem mela spet hiperstimulacijo (ampak to zato, ker še od prve niso šle ciste stran)...in pol naj bi naslednji mesec spet jedla, pa sem rekla  da ne bom. no pol po laparo sem jih spet dobila in sem normalno M dobila, brez težav, sam čutila sem da se spet nekaj dogaja ker sem vedla kaki občutki so to...in sem klicala G pa sem mu rekla kako in kaj se dogaja z mano in da kaj bova naredila, da bova te moje folikle prisilila da bodo v uglednem času popokali...in sem pol od takrat naprej dobila stopko.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
19.8.2008 21:35:33   
Fargesia
lučka, stiskam pestke!!!

little angel, če te po polikem času nič ne boli, pa da ne čutiš jajčnikov, potem ne bo nič narobe...folikli pa še zmer lahko zastejo tud če tebe nič ne boli..user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
19.8.2008 21:38:57   
tinč407
jaz tudi zdaj 2 meseca nisem dobila O. Sem pa jemala 2 meseca po 2 tableti dnevno. Tak da nimam ne vem kak močnega upanja niti za te 4 tabl. dnevnouser posted image
komaj čakam da mi pove kaj sledi ker res komaj zdržim v nevednosti

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
19.8.2008 21:39:31   
tinč407
kaj ti si šla še potem na kake preiskave ali direktno na IUI?

sijaj, sijaj sončece...

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
19.8.2008 21:40:04   
Fargesia
dej ji reči da ti da stop injekcijo ko bodo folikli dovolj veliki in potem čez 14 dni al skačeš od veselja al pa ne...

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
19.8.2008 21:43:47   
Fargesia
tkole kronološko:
  • začetek april 2006
  • december 2006 prvič klomifen
  • januar 2007 hiperstimulacija (hospitalizirana)
  • julij 2007 laparoskopija (leko - zaradi sindroma policističnih jajčnikov)
  • marec 2008 spermiogram in androlog moj dragi (isti dan sva oddala kri za preiskave za spolno prenosljive bolezni)
  • april 2008 dobila pošto od konzilija OBMP
  • maj 2008 IUI
  • junij 2008 pozitiven test
  • julij 2008 abrazija v 8t6d

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?