Paštetka
|
Evo, kopiram še sem: Meni je pa razmišljanje od **** zanimivo in jo občudujem. Bi imela veliko moja sis o tem predebatirat in povedat. Škoda, da je na dopustu. Ampak kolikor mi je sama razlagala in njen mož, ko sta vsak dan brala njihov časošis, moram povedati, da se skoraj 100 % strinjam z ****. Tam moški zelo spoštujejo ženske oz. se do njih obnašajo tako kot je **** opisala. Oz. moram napisati, se morajo tako obnašati oz. bi se naj. Spomnim se, da se je 1x svak prebral v časopisu, da so bratje polili s kislino sestro. (ne vem kaj je že bil vzrok). Ja še vedno se to žal dogaja. Ampak zelooooo redko in te zločince čaka tudi primerna kazen. To je namreč prepovedano, tako kot **** piše. Sicer pa tudi pri nas je prepovedano ubiti človeka, ga iznakaziti, ga imeti za sužnja 30 let in občevati s svojo hčerko... pa se vseeno dogaja. Ampak, če se enaka stvar zgodi v arabskem svetu in pri nas in obe ženski napieta knjigo, povejte mi, katera bi se bolj prodajala in kdo bi se nam bolj zasmilil oz. vtisnil v spomin. "Nas" oz. našo vero ali evorpejski narod ziher ne bi povezoval s tistim zločinom, arabskega pa. Žal. Tako je. Tako kot npr.če primerjam naše cigane in "nas bele"... V glavnem bila sem 2x v Dubaju in so bile ženske upicanjene v nulo, nikjer nisem videla nespoštvljivega obnašanja do žensk. Npr. pri nas če greste v kakšen trgovski center za cel dan upam 100 % zagarantirati, da boste slišale kako se kakšen moški "besedno spravi na žensko". In to ne 1x. Tam tega NIKOLI nisem doživela. In kar me je najbolj šokiralo: NIKOLI nisem slišala od nobenega arabca, da bi dvignil glas nad otrokom ali mu kaj glasno povedal, zapovedal, zagrozil.... Pri nas.... Vsakih 5 metrov. Vse so tretirali enako. Deklice, dečke... Pa začuda tudi noben otrok ni v nobeni štacuni izsiljeval z jokom, se dol metal, ali kako drugače kričal. To mi je pa res bila uganka. Mogoče smo res mi preveč obremenjeni (saj nam tako narekuje naš tempo življenja in se ga niti ne zavedamo in to kam hitimo), da velikokrat zgubljamo živce, smo nervozni in to prenašamo na deco. Mogoče res ne znamo živeti tako kot "oni". Kar se tiče oblačenja, zakrivanja, in vročine... Naših 35 in njihovih 35, se ne da primerjati. Pa tudi nobene ženske nisem videla, prepotene po čelu . Očitno so navajene. Eno so imele celo obraz zakrit. Npr. čez oči, nos in usta so imele eno tako kovinsko masko gor. Meni je bilo skeri. Ampka se navadiš. Sem si tudi mislila: kako so boge. Potem pa mi je sis rekla, da se je z nekaterimi menila, da pač one (nekatere) želijo tako, ker želijo biti lepe samo očem svojega moža. v slačilnicah sem uspela videti kaj se skriva pod oblekami. Perilo, da dol padeš, obleka moderna. Jah, očitno smo pač mi taki, ki se rihtamo večinoma za okolico, zato ker nam veliko pomeni, kaj si drugi mislijo, da smo drugim všeč. Ok,saj tudi sebi in možu, ampka mislim, da predvsem okolici, ker drugače zakaj bi se preoblekli doma, zakaj bi nenašminkani sedeli doma v fotelju... Tam tega ni. Ženska je doma porihtana (kakor pač želi, ampak oblačijo se seksi samo za moža, njegove oči in ne zato, da bi zapeljevale okolico. Kar setiče ginekologov... ko je ena govorila, da kao jih drugi moški ne smejo videti. Meni je sis rekla, da je preglede vse delala ženska, on je samo slike pogledal... Pa tudi tako kot je **** povedala. Pa ni to fajn? Meni je grozno, ko moram naša šetati iz kabine pred njegovim nosom, pa plezati na stol in se tam koračiti pred njim in in čakati z nogami narazen, da velecenjeni gospod G. pride med noge. To mi je muka za znoret. Pa tam, ko je nekdo prilepil link o iznakaženih ženskah. Halo???? A mislite, da so samo muslimanke iznakažene? dajte malo vtipkat v strica googla, boste našli še dosti hujše iznakažene ženske in otroke v NEmuslimanskem svetu. Ampak, to nas ne zanima preveč. Oziramo ob tem gremo zlahka mimo. Dajmo pogledat pri nas v Sloveniji samo malo LJ ali pa MB pa kakšno vasico. Popolnoma drugačno obnašanje. tiste, ki živite bolj na kakšnih "kmečkih" vaseh boste znale povedati, koliko "lepega"imajo in si dovolijo možje povedati svojim ženam oz. so ženičke poslušne, ubogljive in prenašajo žalitve. Pa saj zanje to niti niso žalitve. To je njihov način življenja, in sploh niso užaljene, če ji reče mož: daj tiho bodi in mi prinesi večerjo. Zato pa tudi nekateri tu na RR, ne bodo nikoli razumeli zakaj eni ne zapustijo nasilnih partnerjev. Gremo v štacuno: Moški zraven tebe zabrisi nekaj ženi. (misliš si, nekaj mu je težila in ji je povedal svoje, kar ji je šlo). Če bi isti stavek rekla ženska moškemu, bi si pa spet mislil: pa kaj mu teži tečna ženska. V vsakem primeru obravnavamo žensko podrejeno moškemu. Za ženske pač pri nas velja da težijo svojim možem. Tam, v arabskem svetu tega ni. Vsaj jaz v svojih dveh potovanjih tam tega nisem doživela. Ne rečem, pa da ni tako, kje v manj razvitih in kultiviranih krajih. Kar pa pomeni,da to nima veze z islamom, ampak z nami ljudmi. In če tako pogledam, so tam ženske res bolj cenjene in spoštovane. Res pa je, da je v vsaki kulturi prestopništvo in se dogajajo enaki zločini, ki so pa na žalost v določenih verstvih, narodnostih neenako odmevni oz. jih "mi" ne obravnavamo enako.