Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek Potemtakem ti ne govoris o Islamu, ti ne govoris o muslimanih, ti govoris samo o enem tocno dolocenem, majhnem, kakor pravis sama, delu muslimanov oz. pripadnikov islamske vere. Problem je prav v tem, da napises v Islamu... pa mislis v enem majhnem delu islamskega sveta.... Svojo izkusnjo in svoje dozivetje kakor vere, tako tudi nacina zivljenja prenasas na ves islamski svet, ki pa ni taksen , kot je islamski svet v katerem ti zivis. Nisem jaz kriva če je tako malo ljudi ki živijo Islam. Govorim o Islamu enem in edinem! Pa kot da govorim steni. Živim v Egiptu, Egipt je daleč od tega da bi bila to Islamska država... Pa aj ti tle ni jasno?? Misljen je bil Koran. Pravzaprav ali Koran izrecno omenja umetno oploditev? Islam ni samo Koran, Islam je Koran in pa Hadisi. Kje je omenjena če je ne vem, vem pa da je dovoljena. Ti pa poiščem točen odgovor. Tvoji predsodki so se vedno tako zivi, da kar posejejo dvom, da si s "preskokom" v drugo vero naredila "preskok" tudi v predsodkih. Se ti ne zdi, da delas prav tisto kar drugim ocitas - sodis po predsodkih? Ker poznam veliko srbov, pa ponavadi ko se napijejo vem da ne gruntajo o Turkih. "Da ti niso mozgane oprali?" Govorim iz videnega. Ravno pred dnevi sem gledala posnetek Mladiča ko je govoril: Evo nas u Srbski Srebrenici i konačno je došao trenutak kad se na ovom mestu možemo osvetiti Turcima...in nato se je poklalo več kot 8000 nič krivih civilistov. Ne mi zamerit če je kaj narobe zapisano,ker ne znam bosansko. Kje so moji predsodki??Kdo mi je možgane opral? Za razliko od tebe vsako besedo lahko podkrepim z dokazi in ne klanfam kar neki evo ti video: klikni Ne, ne pisem tisto kar so bile tvoje besede in tvoje misli. Nimam pac predsodke o "juznjakih", niti o muslimanih. Pa se veliko drugih razlik je. Ne razumem, sorry. Vidis, da ne razmisljam tako kot ti nekoc. Meni se pa ne zdi, da se te zenske pocutijo zatirano - vsaj vse ne. Vec kot jasno je, da poznavanje samo enega nacina zivljenja, enih navad in socijalizacija v taksni okolici vodi k temu, da je tovrsten nacin zivljenja povsem normalen in sprejemljiv ter , da im je tuj in cuden drugacen nacin zivljenja. Vendar so tudi zenske, ki zelijo nekaj vec, nekaj drugega. Taksni ljudje so gonilne sile razvoja - ki ne vidijo samo svoj svet in ne sprejemajo ga tocno taksnega kot je, temvec v njem zelijo nekaj vec. Dobro zate. Spreminjaš sicer svoje trditve tvoji prejšnji zapisi so v drugem stilu, ampak o.k. Poglej, ko vidis cloveka, ki se zadere (po vuku) alah akbar in se raztreli vred z 20, 30 nedolznimi osebami okoli, resnicno ne mores pricakovati, da bo nekdo rekel, ja to niso muslimani, on ze ni pravi musliman, on je tistih pokvarjenih in nepravih, ko si ze sama zatrdila, da je taksnih pravih muslimanov, ki islam zivijo zelo malo. Skratka, Islam je malo taksnih pravih, veliko taksnih, "ki jih vidimo v porocilih" - nepravih. Sicer je pa poanta mojega komentarja bila v tem, da insistiras na teoriji, vendar teorija ni enaka kot praksa. To je manj ali vec vsem jasno. Kaj je to vuk? In ja, ta človek, ki se je raztrelil je po Islamu grešnik, nevernik - kefer. Drugače pa me samo zanima a se ti temu čudiš, da se palestinci raztreljujejo?? Ce bi ocenjevala katolike zgolj po Bibliji, definitivno ne bi imela pravo sliko, ker bi videla samo eno od najlepsih slicic v slikanici od nekaj milionov strani. Kaj pa je lepega v Bibliji? Da bi ti videla samo eno najlepših sličic...? Obstoja pa bistvena razlika. Duhovnik, ki je decka posilil ne more reci, da je to tradicija, da je to v imenu boga itn... Zlorabe zensk se pa v muslimanskem svetu dogajajo zaradi interpretacij bozje besede ter klime in zakonov ustvarjenih in postavljenih v imenu boga. Pa daj podpri že svoje trditve z kakim odstavkom iz Islamske literature da ne bo samo neke trditve brez dokazov. Jaz sem ti lepo nalimala ogromno odstavkov o pravicah ženske na vseh nivojih.... Ko je Plut ubijal se ni drl bog je velik. Niti je to naredil zaradi bozje objave po mnenju nekih visokih verskih dostojanstvenikov. Recimo krizarske vojne, pa komot "obesis" krscanstvu. In kdo ubija ženske ali otroke in se dere Allahu Akhber? Islam v veliki vecini samo in zgolj teoreticno daje zenskam pravice. To, da mogoce ti uzivas te in taksne pravice ( ceprav bi se to videlo sele, ko bi jih dejansko zelela uveljavit) ne pomeni, da je to tako povsod v islamskem svetu. In to ti zelimo (ne samo jaz) povedat. Jaz nisem edini primerek naša družina je velika in imamo goro prijateljev. Ženske uveljavljamo svoje pravice. Zakaj pa so potem pravice če jih ne bi uveljavljale? Ne ti in marogica mi želite povedati da je vse kar se dogaja v arabskem svetu Islam in da se ti dogaja v imenu Islama... a sem kaj narobe razumela? Torej vse tiste, ki menimo, da v islamu (spet ne locis neko manjsino ampak pises na splosno - islamu) ne bi bile srecne, smo ali promiskuitetne, ali se rade pomankljivo oblacimo in razkazujemo ali popivamo, se drogiramo. S tem si pa posteno zabredla. Lahko te je krepko sram. Govorim o točno določenem karakterju ženske ali moškega, ki v Islamu ( ne v arabskem svetu) ne bi mogel obstati. Nikjer ne pišem da si ti ali kdorkoli tukaj eden izmed teh primerkov. Koliko je to ogromno (vsaj neka priblizna ocena)? Zanima me glede na tvojo izjavo, da je malo takih, ki zares zivijo islam in so pravi muslimani. Nekako mi ne gre skupaj. Ali prevladujejo ali so v manjsini? Muslimanov je 1.4 miljarde. V Arabskem svetu se jih nahaja samo 20% le teh. Ko govorim o teh ki živijo Islam in jih ni ogromno, čeprav za Slovenske razmere jih je še vedno ogromno saj je samo Egipčanov 87 miljonov...govorim o arabcih in Egiptu -predvsem. Torej kaj misliš koliko žensk izmed 1.4 miljarde uživa pravice? Jaz nimam pojma, vem pa da se jih nekaj 100 pritožuje in to se mi zdi zamerljivo malo število v primerjavi z recimo da jih je samo pol miljarde, pa jih je veliko več... V Koranu o tem niti besede. Hadisi so pa Mohamedove sugestije ali besede prenasane in interpretirane skozi stojetja. In smo na tem, da je tudi Islam podlozen taksnim in drugacnim interpretacijam. Kaj je hadis???? Estahufur allah.... Fetva (ali fatwa) je interpretacija. Zaradi ostalih : "Fetva (arapski: فتوى je zakonska izjava u islamu koju izdaje pravnik, specijalista za određen slučaj. Fetva se obično izdaje na zahtjev osobe ili sudije da bi se razriješilo pitanje gde je fikh, islamsko pravo, nejasno." Ja in? Kaj ima to veze? A morda misliš da ne vem kaj pomeni beseda fatwa ali se ti je kar tako zdelo da mi moraš obrazložit al kaj?? Jaz sem ti rekla da če želiš ti poiščem fatve o kontracepciji če se ne motim, ti pa meni razlago...svašta Ne bi. Pa ne zato ker je dovoljeno, temvec zato, ker noben verski zakon ni nad drzavnim zakonom. Vera (pogojno receno) in na sreco, se ne vodi drzavo. Zahod ne pozna dzamahirije. Bi pa sigurno umrla v neki drugi islamski drzavi, kjer je njihov mudtzedih objavil drugacno fetvo, ki tako postane zakon drzave. Spet stvar interpretacije. A joj, sedaj me pa res počasi že mineva... Kristjanka ki živi vero bi umrla!!! Pa kdo govori o ženski nasplošno?? Govorim o točno določeni ženski za katero je sterilizacija greh in tega ne bo naredila, ker ji tega ne dovoli njena vera. Pa no,ko da govorim arabsko... In zato da se daš sterilizirat ali uporabljaš kontracepcijo ne potrebuješ nobene fatve. V Islamu je zdravje matere prvo. Vcasih je bilo zanimivo spremljati statistiko o posilstvih. Se bolja zanimivo je bilo, da na Kosovu uradno ni bilo nobenega posilstva. Pa ne zato ker ga res ni bilo, temvec zato ker ga nobena zenska ni prijavila. Ker ce bi ga prijavila, bi bila sramota za druzino, ne bi se mogla porciti, sledil bi jo pecat onecascene in umazane, ter tudi zato, ker so za nekatere zenske s Kosova posilstva bila nekaj normalnega. In se vedno, recimo v zahodni Makedoniji zivi obicaj, da ko je moski odsoten, npr. na delu v tujini in se ne vrne domov po nekaj let ( sparati je treba), da v tem casu njegov oce, brat ali drugi bliznji krvni sorodnik spi z njegovo zeno, da ne bi njena rodna moc sla v nic. Ker je bog rekel, da ona mora imeti toliko otrok koliko je zmozna in jo moz s prisotnostjo prikrajsa za izpolnjevanje bozje besede, pa ji naredi uslugo, da je pred bogom "cascena" ( po tvoje bi rekli , da je prava kraljica), pa se krvni sorodniki menjavajo na njej. Pa mi ne reci, da je to laz in da ni res. In niti slucajno mi ne reci, da to niso muslimani oz. pripadniki islama. Poanta pa je - stvar interpretacije oz. srece, da naletis na take postene med tistimi malostevlnimi, ki so dobri in pravi muslimani. In tako Egipt ni reprezent celotnega islamskega sveta in je zgolj nepripravljenost sprejemanja jasnih in absolviranih stvari z praznim besedicenjem. Ja to je absolutno po Islamu veš... Pa daj nehaj mi že teh bolanih primerkov na plano ven vlečt pa če se pogovarjam o Islamu mi podaj verze iz Koran ali pa kak hadis ki tako početje odobrava... Pa res se ne mislim več s tabo pogovarjat. Ali mi podaj konkreten primer in mi zraven podaj evo tole je dovoljeno zaradi tega in tega ker piše tu in tu.. ne pa same neke zgodbice brez ene same povezave z Islamom. Pa kaj mene briga kaj počne en norec tam ... jaz se pogovarjam o Islamu. A res? Hm... ma da, tisti drugi so fejkani muslimani.... Zakaj že? In ti bos imela vso pravico, da ih popokas in se preselis nazaj v Slovenijo. Koliko te pravice pa mislis, da bi lahko realno ostvarila? Punca jaz sem muslimanka... če ti slučajno še ni kliknilo. To ni bilo moje vprasanje. teoreticno ti islam daje pravico, to vem. Zanima me koliksne so moznosti, da to pravico dejansko udejanis? To me zanima. Praksa, a ne kaj pise v Koranu. Mogoce je pa kaksna fetva na to temo.... malo interpretacije - ja to pise v Koranu vendar...... 100% lahko to udejanim. Ampak inshallah nikoli ne bo potrebno. Ena pametna buča je na začetku napisala da seveda sem svobodna ker me mož drži na špagci, ker so otroci v Egiptu jaz pa tle. No sedaj ko smo razčistili da smo vsi tukaj otroci in jaz se pa pogovarjamo pa o tem... Kaj a naj se ločim da ti dokažem al kaj? Pogovarjamo se nasplosno o Islamu. Splosno o Islamu je skupek splosnih ljudi, ki se imajo za pripadnike Islama. Ker koliko vem, nihce do sedaj v Islamu ni naredil delitev na prave in neprave muslimane. To delitev je naredil že skoraj 1500 čet nazaj Mohamed saw. So muslimani in do kefer-ji. In spet "brkljas". Po kateri to formuli obstojajo dve vrsti muslimanov? Eni so izloceni, oznaceni kot slabi? Od kod to? Po formuli ali se držiš 5 stebrov Islama in jih redno opravljaš. Po formuli ali uveljavljaš islam v svojem življenju ali ga živiš ali pa vzameš samo kar ti paše iz konteksta kar pa ne pa zavržeš.In tako naprej... Kdo jih tako - pa ne ti kot prepricana, da oni niso pravi muslimani- uradno locuje? Po katerem to zakonu in po katerih kriterijih? Eno vrstico višje odgovorjeno. To je tako, kot ce jaz zatrdim, da je v krscanstvu vse super in vse naj naj, a da vsi tisti krscani, ki so kadarkoli naredili kaj slabega pa niso krscani. Imam to pravico? Jo imas ti? Od kod? Zgolj iz lastnega prericanja? Ne to ni tako, niti približno ne. Zakaj bi nekdo izdajal fetvo za nekaj, kar je ze izkoreninjeno? Zakaj v Egiptu, ce se to dogaja samo v posaharski afriki? Zakaj pred leti, ce zakon o tem obstoja od kar obstoja Islam? Egipt paše tudi v podsaaharsko Afriko ( južni Egipt ). Nihče ni rekel da je izkoreninjeno. Na žalost se to verjetno še vedno dogaja tudi v Egiptu. Nikjer v Islamu ne piše da se to mora počet in niti z besedo ni to omenjeno. Ker se to na arabskem polotoku kjer se je Islam začel itak nikoli ni dogajalo... Tako da ne razumem tvojega vprašanja zakaj pred leti...? Pred leti je bilo izdano za Egipt..in kaj ima to z Islamom ali z arabci ali pa z ostalimi 80% muslimanov po svetu? Čist nič mi ni jasno kaj sprašuješ??? Zakaj domneva, da bi kaj takega naredil, ce to ne obstaja? Verska policija je pa tudi... no, druga tema.... o svobodni volji in cloveski slobodi in pravicah. V ISLAMU tega ni. V Egiptu se je to dogajalo ali se še ne vem, ker na jug ne hodim razen do Luxorja, če pa se je kaznivo. No ni mi najbolj jasno. Prvo zatrdis, da tega v islamu ni, potem zatrdis, da je to izkoreninjeno, a sedaj, da je tega vedno manj.... verjetno bo to zadnje resnica, za razliko od prvih dveh trditev. Skratka, gremo nazaj: se vedno obstojeci pojav tudi v islamskem svetu. Jih pa ozavescajo. Ja itak... točno veš kaj sem želela povedat ampak se očitno nočes sprijaznit z povedanim... Na ulicah Kaira. Dokazi, da ih ne. Sicer pa, kje pa ti pobiras podatke o izkoreninjenosti obrezovanja? Med kamencki na obali Nila ali kar na domacem dvoriscu? Kje pa na kateri Ulici v Kairu? Ali pa vsaj kateri del mesta da ne bomo na ulice... A ti smem dati linke v arabskem jeziku? Evo eden v Slovenščini... klik Zaradi tega stavka se s tabo ko končam ta post ne mislim več pogovarjat, ker ne samo da ne zmoreš svojih besed podkrepit z dokazi si celo nesramna in žaljiva... O vem da tako pise v Koranu. Vendar zal, tisti, ki jih se vedno ozavescajo, ceprav je pojav zdavnaj izkoreninjen, ocitno niso dobro brali, pa so kar obrezali deklico. Ona pa naj uziva v spolnosti. Dej zapaj mi, kje jih pa ti pobiras? Ker očitno nimaš blage veze o Islamu in si očitno še tako zabita, da kljub temu da ti človek večkrat pove da obrezovanje ni del Islama še kar tupiš ko kaka prismojena kokoš... What are women's rights in Islam? - A comprehensive list! In a truely Islamic society women have the following rights in Islam: 1. The right and duty to obtain education. 2. The right to have their own independent property. 3. The right to work to earn money if they need it or want it. 4. Equality of reward for equal deeds. 5. The right to express their opinion and be heard. 6. The right to provisions from the husband for all her needs and more. 7. The right to negotiate marriage terms of her choice. 8. The right to obtain divorce from her husband, even on the grounds that she simply can't stand him. (pls note that God deeply frowns upon divorce as a solution unless there is hardly any other alternative but it does not mean that men have more right to divorce their wives than women do.) 9. The right to keep all her own money (she is not responsible to maintain any relations). 10. The right to get sexual satisfaction from her husband. 11. custody of their children after divorce 12. to refuse any marriage that does not please them and more... vir : klikni Ni potrebe. Smo bili tesni druzinski prijatelji z osebo, ki je vodila muslimansko versko skupnost v bivsi Jugi, sedaj pa z njegovimi otroci. žalostno, žalostno...predvsem pa ne verjamem niti pikice...le kako bi lahko potem klatila take neumnosti. Kot sem rekla ne mislim niti do konca brat,ker se ne spuščam v debato z ljudmi ki žalijo in ponižujejo. Ko boš sposobna podati kak argument kak dokaz k svojim izmišljotinam... Aja bujno domišljijo pa imaš ni kej... no takrat se morda celo lahko spustim v debato na rekla kazala se pa jaz ne grem prav nič več... lahko noč
|