sonček balonček
|
Jao! No, da nadaljujem kjer sem ostala včeraj. Mora št. 1 Lara imam doma že en mesec, pa jo bom še imela do septembra, ko gre v vrtec. Je čisto fajn, le mene preganja magisterij in samo gledam kdaj bo katera zaspala. Lari sem spanje uvedla nazaj. Na morju 14 dni ni spala in še potem nekaj dni doma. Potem me je raz... in sem jo zgrda naučila spati nazaj. Ne me spraševati kako, meni je bilo težko za znoret. Ampak je bila pravi mali , ko ni šla spat. In če zaspi spi 3.5 ur. In to pomeni, da spanec potrebuje, ker zvečer pa ne glede na to ali gre ali ne gre spat čez dan, zaspi med 22 in 23 h. Tako zaenkrat Lara spi precej več kot Maruša. Zjutraj se Maruša zbudi že precej prej kot Lara in tudi čez dan ne spi 3 ure. Tako, d aza magisterij ostaja še vedno premalo časa - pa ne zaradi Lare. Mora št. 2 Maruša je spet bolana. Že četrti dan ima vročino skoraj 39. Ji pade po Calpolu, pa potem spet zraste nazaj. v manj kot mesecu že drugič popolnoma isti simptomi, le da je sedaj vročine več. Zdravnica ji je dala pregledat kri in vodo, na bakterije v vodi še čakamo 6 dni. Kri in običajni test vode kažejo na premalo železa (103), in malo nizke levkocite - kao viroza. Pa neke bakterije v vodi na meji. Ampak ji ne bo dala nič za železo - češ saj čez kakšen mesec bo pa že meso jedla in več GH. Naj pridemo v četrtek, če ne bo vročina izginila. Je full boga, kar stoka in je čisto medla. Se mi tako smili. Pa še miru ni v bajti, ker ti keramičarji še kar tahanirajo pri nas. Kar naprej se nehaj štema, ruši, brusi reže... Maruška pa tako utrujena, pa ne more zaspati, ker čez dan najraje spi v vozičku. Sedaj z Laro ne moremo ven. Mml, kaj misliš, jo lahko z vročino peljem ven, da se naspi? S klobučkom na glavi in s strehico in dežničkom? Mi bi pa v četrtek šli na morje?!?! Sedaj Pa tako lepo vreme in prijateljice vozičkarice se počasi odpravljajo nazaj v službo, jaz pa ne morem z njimi ven... Dovolj jamranja, no malo še... In potem mi direktor napiše... da imamo dva četrtka zapored od jutra do 16h notranji seminar, ki se ga kot bodoči strokovni vodja, v lokalni enoti naj udeležim v LJ in 3 dnevnega sejma v Nemčiji konec avgusta... Maruša pa je še normalno na zizi, kar nekajkrat na dan... Pogodbe z obljubljeno cifro in ugodnostmi pa še nisem sploh videla... Pa še čisto malo jamranja... Če do septembra ne oddam 4-ih seminarskih nalog, mi propade cel trud za magisterij, ker potem mi teme 90% ne bodo več podaljšali... Držite pesti in me spodbujajte, preganjajte, ipd. Pa še malo pozitivizma... Imam prekrasno družinico, take lepe in pametne pupke... Vam jih prilepim, da mi boste verjele... Držim pesti za vse doktoratopisce in dpoustnice, da vam uspe, vse kar ste si zadale. Imam vas rad in vas pozdravljam! Kaj pa kakšno jesensko srečanje?!?!?
|