lilka
|
Jutro čvekice! Aprilčica 07: še vztrajam že 15 dan na ločevalni dieti, izgubila sem malo več kot 2 kg, s tem da sploh ni hudo in sploh nisem lačna, čudna dieta ni kaj , pravijo da gre počasi potem pa kar naenkrat hitro, čakam na tisti dan.... čevlji: moja ima opanke še vedno 18 št, res ima malo nogo, zdej ji bo počasi 19 prav. Ko gremo septembra na morje bo te sandale res totalka uničila in potem bom kupila 19. sama: ja naša hoče vse sama, sama se obuje če jo jaz se sezuje nazaj in se sama, sama je in se ne pusti hranit, sama si zobe umije8zna že prav fino krtačit meni pa ne pusti), zdej ko ima stolčke in mizico se sama vsede in je in se potem vstane in celo pospravi stol(to pa vrtec dela)tako da je za 16M zelo samostojna.... trma:kot pravi ovenček ista kot moja mami, z glavo skozi zid, tašča pravi da ima močno voljo , razen ko vidi da res ne bom popustila takrat pa neha. Pri njej ne pomaga če vpijem(zato tudi nikoli ne) ampak, da ji mirno in razločno povem, včeraj sem ji rekla, meni ni všeč če tečeš po klancu ker potem padeš ti pa kakor hočeš in ni šla, čudo božje , včasih rata. drugače bom pa napisala, čeprav si ne upam, naša odkar samostojno hodi je postala ful pridna, upam da se mi ta stavek ne bo maščeval.... plezanje: nerodnost je zdej minila, ko je že bolj stabilna pri hoji in zdej spleza kamor hočeš, na avto, na poganjalca, na stolček in nazaj.....smo se pa mogli vsi skupaj skulirat ker smo jo preveč pazili in ji pomagali, pravijo da če otroka preveč paziš in mu pomagaš pri vsakem podvigu, da postane neroden, zato sem to doma odpredavala in smo jo puščali tudi, če je večkrat padla in zdej se zna pazit, mi je pa šlo enih živcev.... vrstniki: mene pa nekaj skrbi, ko greva s Tinko k prijateljici ki ima punčko 3 tedne starejšo od Tinke, ji ta vse kar Tinka prime vzame iz roke, jo nabuta po glavi, ji vzame dudo, ji vzame vodo, Tinka pa samo joka in nič ne reče in nič ne naredi, doma ima pa tako močno voljo, nam pa nič ne pusti. Pa mi je prijateljica rekla, kako pa to, ča pa Tinka hodi v vrtec, njena pa ne, kako pa Tinka tam....prijateljica ima pa še starejšo hčerko 4 leta in ko ji je tamala kaj vzela so zmeraj rekli pusti ji ker je majhna in zdej se je tamala zgleda to navadila. Ne vem no, ful me skrbi, ker se Tinka sploh ne postavi zase, kar pusti in se joka, hm, upam, da bo to minilo, menda pa ja ne bo skos taka, ali pa je še premajhna in jaz pretiravam.... Valika: sej bo šlo, kar malo dobre volje in jo spodbujaj pa bo, držim pesti, da bo vsak dan boljše.... vrtec: danes je pa Tinko pričakal v vrtcu možev bivši sodelavec(mož je delal v vrtcu), se tudi drugače poznamo, Tinka ga je že vidla na enem pikniku, in ko jo je mož pripeljal zjutraj in je bil on tam in rekel zdravo Tinka jo je blo menda ful sram se je k možu skrila, samo potem je pa šla k njemu...prav zanimivo se mi zdi kako se ji bo kaj zdelo ko jo bo moški danes čuval.. Zdej pa šibam pojest babnano in potem delat...... Lep dan, mogoče še kaj priletim...