|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarčice 2009
8.8.2008 13:33:13   
sunny24
cita, držim pesti, da bo vse v redu in da se vrneš z lepimi novičkami!!!! Za te mal potolažit pa miljvžnt user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vesnozaver...a že kar voziček? Lepo to! mi bomo pa še čakali...

boma2, dobrodošla v klub klepetavih nosečk Februar 2009! user posted image user posted image user posted image

Sej sem sigurno pozabla kaj komentirat, k sem spet lih dobro vsatala-no, pol ure nazaj user posted image , sam kaj, ko smo šla z mojim v postlo okoli 2h, pol pa sva se še full pogovarjala pa hecala in je bla pomojem ena 4 ura, ko sem zaspala...Moj si je vmes  šel še kuhat za jest...Ma ni da ni pri nas kolobocij sred noči! user posted image

(odgovor članu Vesnozaver)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
8.8.2008 13:40:06   
Katjusa
Pri meni ni bil problem da mali nebi vlekel.... pa še kako vlekel ja ampak nikakor nisem dobla mleka.... da se ne ponavljam iz ostalih tem vam lepim link kej si lahko preberete kajs e je med drugim dogajalo...

drugače si lahko preberete tud tukaj http://www.ringaraja.net/forum/m_3026325/mpage_3/key_/tm.htm

v glavnem upam da bom dobila mleko in da se bomo dojili v 1. sme bpa tako 100% da bom dojila da nisme niti ene flaške kupla čeprav so mi jo v baby centru ponujal sem rekla ne veste ne rabim bom dojila.....  in potem v porodnišnici ni blo mleka ne drugi in ne tretji in ne 4 dan in tud doma ne.....user posted image user posted image user posted image user posted image zame šok kaj pa zdaj pojme nisem mela vedno povsod pišejo samo o dojenju vedela sem da se hrana kupi sam nisme vedela ne kje ne kaka nič... in kaj mi je sestra rekla dan pred odhodomuser posted image user posted image user posted image gospa če ne boste meli mleka vam bo malček umru al pa boste najmanj pa pediatrijo prišli ja kaj mu boste pa dali za jestuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image že tak sama nisem vedela kako in kej in potem še ona touser posted image user posted image user posted image joj ko se jst tega spomnemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image v petek sem prišla domov in v soboto zjutraj je prišla pertonažna, ki me je pomirila mi razložla me prjela za prsi je rekla tle pa res nič ni in nam pomagala pripravit prvi obrokuser posted image user posted image user posted image user posted image malega sem ponoči pristavljala k prsom čeprav ni nič kej dobil par kaplic potem smo mu pa kamiličnega čaja skuhali in je malo tistega popil in spal celo noč.... petronažna mi je svetovala da si ga še pristavljam pred vsakim obrokom na svako prso po 5 min no jst sem to delala po 10 ampak po treh tednih mleka še vedno ni bilo in je rekla nej se nič ne sekiram in da mali lepo rate in se razvija in da ni razlogov za skrb pt 1 tednu starosti je šel mož k naši pediatrinji ker smo mel en ful velik mozolček na ličeku in ga je slikal in nesu pokazat in nam je dala kremico in jo je mož vprašal kako je z dojenjem pa je rekla da nej se za vsako ceno ne živciramo da nej raje uživamo in da prilagojenemu mleku nič ne manjka.... no jst sem se vseeno sekirala in sem padla v depresijo (počutla sem se svojemu otroku nepotrebna in nisem delala drugega kot jokala in jokala in še zdej jokam ko se spominjam teh dnevov)user posted image user posted image user posted image user posted image

upam da vas nisem zamorila in da me vsaj delno razumete kako mi je pomembna prehrana pri našem novem dojenčku rada bi zacelila rane, ki vem da se jih ne da.... pa vseeno prvič si neumen kar s tega tiče okoli  nisem imela nobenega malega otroka zato nisem mela pojma niti nidme imela koga kej vprašat moja mama pa je tud mal pozabla sej pa je od takrat ko sem bla jst dojenček preteklo 25 let....
V drugo vem da bo drugače ker vem kako se stvari streže in tud duda bo šla z mano v porodnišnico pa če se vse sestre postavijo na glavo.... florjan je imel med drugim tudi zelo močno razvit sesalni refleks... si lahko predstavljate enim dojenčkom daš enkrat flaško pa nočejo več iz polne zize cuzat naš je pa prazno cuzal četud je v bistvu jedu iz flaške....

(odgovor članu Vesnozaver)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
8.8.2008 13:43:14   
cati
V porodnišnico bom šla brez opreme, jo bom pa pripravila doma, da jo bo prinesel mož, če v dveh dneh ne bo

Zdaj pa mogoče malo neumno vprašanje samo jaz sem privčuser posted image

Kakšo opremo?????

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
8.8.2008 13:44:00   
Katjusa
tanci sam da ni kej hujšega.....

sunny  vi ste pa nočne ptičke......

me skrbi za cito....user posted image user posted image user posted image upam da je vse vredu zdej je tak ne bo pred ponedelkom če je šla v bolnišnico pokazat pol jo bodo v vsakem rpimeru obdržal na opazovanju..... upam da bo možeku naročila da nam sporoči da je vse vredu....

kake romane jst pišem včasihuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
8.8.2008 13:45:03   
Katjusa
cati opremo za dojenje če se ti da zgoraj moje prebrat pa tist link in poglej mojo in sazino zgodbo ti bo vse jasnouser posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
8.8.2008 13:45:33   
Katjusa
misla sem opremo za nedojenje za hranjenje po flaški:)

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
8.8.2008 13:48:55   
glen
Punce.najprej naj se vam zahvalim ker ste tako fajn in ste stiskale pestke zame.

NS je super opravljena,plod je za 3-4 dni večji (po zm 11 t 5/7 po uz 12 t 3/7)
Zelo je bil živahen in naj vam povem da sem vprašala za spol in naj bi imeliuser posted image user posted image user posted image user posted image ,samo je rekel  gin naj to vzamem malo z rezervo ker je še zelo zgodaj.
Joj punce, tako me je bilo strah da sem med tem ko sem čakala v čakalnici 2 x bruhala od živcev,da je drugič že sestra iz šalterja za mano priletela če je vse o.k.
No danes je moj prvi dan ko se resnično začnem veselitiuser posted image
Sem mela na pregledu kr dva gin. So me vprašali za dovoljenje če je lahko zraven mlad gin. ki se še uči o NS.
Tako da mu je izučen gin na dolgo in široko vse podrobnosti razlagal v strokovnem jeziku + še po domače,tako da sem bila seznanjena z vsemi podrobnostmi,res fino.
Razmerje je 1 : 3000 in je rekel da je to dober izvid.

Kr se mi vriska od veselja.

Aja pa še neki imam eno malo cistico zraven,katera ni nič nevarna za plod ali noseč.je imela katera kaj podobneg?
Cita a si že nazaj,držim še zmeraj pestke.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
8.8.2008 13:52:59   
Katjusa
glenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image upam da je blo to tvoje zadnje bruhanje v tej nosečnosti:) lepo je slišat tako vesele noviceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .... pa še podrobno razlago si mela superuser posted image user posted image user posted image user posted image a ti maš tud občutek da bo user posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
8.8.2008 13:53:25   
sazi
Zdaj pa mogoče malo neumno vprašanje samo jaz sem privč

Kakšo opremo?????

Ja, kot pravi Katjuša. Sva se na drugi temi menile o "opremi" za hranjenje, če dojenje ne bo steklo.

Jaz sem imela pa doma pripravljene flaške (sem si rekla, če drugega ne, bodo kdaj za kakšen čaj in podobno). Na poti iz porodnišnice domov smo se ustavili v dežurni lekarni in kupili AM, v nekaj dneha pa dokupili če sterilizator, pa črpalko.
Pr meni je bil problem v tem, da sem sicer imela nekaj mleka, ampak je bil mali prešvoh, da bi sploh kaj potegnil. Ni zna, ni imel moči, kar omagal je, ko je enkrat potegni, prvič pa seveda ne priteče kar na polno. Ja, so bile kalvarije. SPloh prepričevati osebje, da otrok nujno potrebuje dodatek, ker hujša, pediatri te kregajo, ker nič ne je in se zato zlatenica nič ne izboljšuje...

Mah, jaz sem tudi jokala. V porodnišnici veliko, doma malo manj. Sem se trudila z načrpanim mlekom, pa mali ni znal podirat kupčka - smo se matrali tudi po uro ali dve, pa ni šlo. Čim sem ga pa odločila, je pa vse zbruhal. Tako je večino prvih tednov preživel leže na mojem trebuhu, ko sem napol sedela, da je imel vzglavje lepo dvignjeno in ni bruhal, želodček je pa le imel poln (malo mojega in malo več AM). Posledica vsega je bila "le" ta, dakakšnih 6 tednov nisem spala nič. Nekajkrat na dan po pol ure napol v sede. Še zdaj mi ni jasno, kako sem preživela, ampak takrat mi sploh ni bilo tako strašno.user posted image

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
8.8.2008 13:55:12   
sazi
No danes je moj prvi dan ko se resnično začnem veseliti

user posted image user posted image user posted image  za lep in uspešen pregled

Pa še sunny eno Dobro jutrouser posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
8.8.2008 13:55:45   
tanci29
glen-čestitke za super opravljeno NS, pa za user posted image ...

katjuša-ne se že zdaj tolk sekirat in slabe volje zganjat pa slabe vesti zaradi dojenja....pa sej če ne bo šlo pač ne bo če pa bo pa toliko bolje, ampak mislim da je res še malo prezgodaj razmišljat o tem....najbrž ti bo lažje kot v prvo, pa je mali Florjan prav velik in vesel fantiček....sploh ne vem zakaj je toliko slabe volje glede tega dojenja...pa saj smo leta 2008 in se lahko odločaš kaj ti paše in kaj ne..če pa ti ne steče pa tudi brez slabe vesti, saj bodo otročički vseeno siti in zdravi...joj tamali se tolk joka da morm it

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
8.8.2008 13:56:33   
Katjusa
in to so dojenčkom prijazne porodnišnice ......... katastrofa sazi pomembni je da sta najna princa to prerastla..... in vsi smo preživeli sam škoda da ostaja grenak priokus vsemu temu....

Kolk pa je star tvoj?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
8.8.2008 13:58:39   
glen
sazy katjusa hvala za čestitke res sem vesela da se nemorem umirit.

katjusa
v 1. noseč nisem imela nobenega občutka sem si pa potihem želela user posted image in to sem tudi dobila(4 leta je stara zdaj-Lin)Prvič so mi povedali da bouser posted image v 12 ted. in to je držalo do konca.
Zdaj nisem imela nobene želje,le da je živo in zdravo(po 3 ss)vendar nek občutek da bo mogoče fant in NS je pokazalauser posted image ,bomo vidli če bo držalo do konca.
A vi tudi user posted image pričakujete?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
8.8.2008 13:58:56   
sazi
Kolk pa je star tvoj?

ravno je dopolnil 2 leti in pol - spadam tudi pod februarčice 2006user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
8.8.2008 13:59:22   
glen
tanci 29 hvala res se mi samo smejiuser posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
8.8.2008 14:01:15   
Katjusa
tanci ja takrat smo tud bli 2006 pa ni blo izbire moreš dojit hočeš nočeš, maš nimaš ni pomembni sam da dojiš.... mene so pred porodom vprašal če bom dojila in sem rekla seveda in potem ko ni blo mleka sem bla jst kriva da ga ni in so se opiral na to mojo besedo seveda...... HALO!!!! Ja men se zdi to velik problem in tisti k smo to doživel drugače gledamo na to in nam ni nikoli prehitro razmišljat o tem še predno sme zanosla sem razmišljala o tem in ko sem zanosla sem najprej misla na to.... ne morem si pomagat in rada bi sama vidla da mi to nebi bila tako velika briga.....

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
8.8.2008 14:03:50   
Katjusa
jst sem bla pa aprilka 2006 :)

glen to bi blo pa super imet par čeprav kot si rekla samo da je zdravo..... jst ne vem kaj bomo imeli tud vprašali ne bomo sej bomo vidli februarjauser posted image user posted image user posted image user posted image imam občutek da bo še en user posted image ampak sej veste to je samo občutek možnost je pa vedno 50:50user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
8.8.2008 14:07:48   
sunny24
glen, BRAVOOOO za fanteka!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Katjusa, ti se pa res ne sekiri, če ne bo steklo dojenje. Zdej uživi v nosečnosti, in če že ne bo steklo, ko bo user posted image  prišel, boš pa adaptirano mlekce dajala! Bo lih tako zdrav, sit in vesel otrok!!! In zaradi tega ne boš nič slabša mama!

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
8.8.2008 14:10:41   
sazi
imam občutek da bo še en user posted image

jaz imam isti občutek, čeprav se strinjam, da je možnost 50:50, pa mi bomo tudi počakali do februarja

Vsi pa mi govorijo, da bo zagotovo user posted image  - pa še vsi priajtelji imajo parček - sem rekla, da bomo zagotovo izjema in imeli 2user posted image  - kot rečeno, samo da bo dete zdravouser posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
8.8.2008 14:12:12   
tanci29
katjuša ok sej razumem, ampak ne razumem če nisi mela mleka zakaj bi bila ti kriva zato...to mi ni jasno...pa saj ti ne moreš vplivat na to...pa saj si si želela dojit...kje zaboga pa si ti rodila,da so se tako obnašali...
saj jaz sem imela tudi probleme z dojenjem...so mi rekli naj še ostanem v porodnišnici ker je mali izgubljal na teži, samo sem raje šla domov, pa nama je po treh tednih uspelo in se še dones dojiva...ampak halo...čudno da te še oni tam zabedirajo da bo še težje dojit in res bi mamica morala biti sproščena in imeti podporo tudi s strani osebja...kar pa očitno v današnjih časih ni tako lahko dobiti....
jaz ti želim da bi ti dojenje steklo, da bo vse ok, pa tudi danes si močnejša in se ne pusti da tako ravnajo s tabo, kaj pa si mislijo da so, če pa že pol pa kar kaj nazaj povej, saj včasih je težko, ker pa jih vseeno rabimo, če je kaj narobe, ampak kaj takega si pa ne dovoli, da te obravnavajo kot kako smetko marjetko, saj si vendarle MAMA!!!!!!!!!!!!!!

good luck

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
8.8.2008 14:16:53   
tanci29
sem slišala da mamin občutek ne vara, ampak tisti prvi..ne potem ko ti že vsi govorijo kaj bo in pol res več nimaš občutka in si raje tiho.......jaz pa imam občutek da bo user posted image , čeprav se mi zdi da je želja večja kot občutek.......

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
8.8.2008 14:17:59   
Katjusa
Tanci lepo si to napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image hvala vsem za spodbudne besede.....
Rodila sem v Celju in tle majo veliko težav z osebjem, ja in namesto da bi bla sproščena so name vršile pritisk kot da si sama mleko nalivam v prsi.....
ja v drugo bo zagotovo lažje in vem kaj je najbolje zame in za mojega otrokauser posted image user posted image user posted image na žalost pa nisme oseba, ki bi se znala postavit v bran redko eksplodiram in to je moja največja napaka ne postavim se sama zase če bi se bi verjetno tud 1. z mano ne pometali......
je pa res da je potem doma dosti lažje karkoli počet z otrokom ker tam te kr nadzirajo in vsak ima svojo teorijo kaj in kako je prav..... A lahko greš na svojo pest domov z otrokom po 3 dneh če seveda nima zlatnce? mi smo mel zlatnco v prvo zato smo bli en dan več... smo pa tud precej zgubljali na teži kar je normalno če nič ne ješ da hujšaš sam na srečo je mel mali veliko porodno težo in lahko izgumi mislim da 10% kar je pr 412og vsekakor več kot pri nekje povprečju 3500g tak da nas je to nekako rešlo....

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
8.8.2008 14:22:01   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: tanci29

sem slišala da mamin občutek ne vara, ampak tisti prvi..ne potem ko ti že vsi govorijo kaj bo in pol res več nimaš občutka in si raje tiho.......jaz pa imam občutek da bo user posted image , čeprav se mi zdi da je želja večja kot občutek.......

jst sem prvič mela tako močan občutek da bouser posted image in res je bil želela sme si pa tuduser posted image tak da mi je bla želja in občutek potešena:)  v drugo mi je bolj vseeno čeprav nebi mela nič proti še enemu user posted image kot punčka 10 let stara sem imela slabe izkušnje s starejšimi moškimi in to je trajalo tja do 14 leta in se bojim če bi mela punčko da je nebi znala obvarovat..... user posted image user posted image user posted image user posted image joj jst mam enih strahov.... ehhh bo še kera rekla da bi blo dober mal k kakem psihologu al kaj so že.....user posted image user posted image user posted image user posted image no sej to sme prebolela in če bo punčka bom zelo vesela k bom lahko oblekce kupovala pa kitke pletlauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
8.8.2008 14:23:21   
sazi
A lahko greš na svojo pest domov z otrokom po 3 dneh če seveda nima zlatnce?

Pojma nimam, ampak na eni drugi temi je ena napisala, da je šla ena iz porodnišnice že 1. dan, samo podpisala je, da gre na lastno odgovornost. Naš mali je imel pa tako hudo zlatenico, da sva bila 8 dni tam, pa še potem je patronažno skoraj kap, ko ga je videla in nas je streala nazaj na teste. Tam je bil pa ravno dežuren en P, ki nas je tudi poslal domov z besedami, da kaj se taka panika dela zaradi zlatenice in da kaj s cimro sploh še delava tamuser posted image . Ne vem kako lahko v isti ustanovi dela vsak P drugače - en pride in te straši, kako je to hudo, drugi pride in pravi, da ni nič  in pojdi domov... Mah. Najbolje je vse skupaj preslišat, doma pa potem delaš po svoje. Meni je bilo samo hudo, ker sem na ta "doma" morala čakati 8 težkih dni in izgubila veliiiiko energjije in živcev. Zdaj bi se mi pa sploh zrolalo, ko bi vedela, da me doma čaka še sinko.
No, kot rečeno, pozitivno v nove boje. Nosečnost bo zdrava, porod brez zapletov, dete zdravo, mleko bouser posted image ...

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
8.8.2008 14:28:38   
tanci29
naš je imel 3200 ko se je rodil, odpustili so ga z 2950, samo je imel en dan prej 2940, se pravi je revček pridobil 10g v enem dnevu, doma se tudi ni redil tako kot bi se moral, samo jaz sem si črpala mleko, ker sem ga imela, tako da je potem do enega meseca pridobil 1200g...no toliko se potem ni nikoli več zredil in ima sedaj pri 9,5 mesecih dobrih 8 kg..je bolj suhcan...
naš ni imel zlatenice, tako da naju je tistih 10 g rešilo da sva lahko šla domov, no iz porodnišnice direkrt v baby center po črpalko in sterilizator, ker tudi jaz sem bila 100% da meni dojenje ne bo delalo problemov, pa še sobota je bila, zato sem na vsak način hotela domov, ker v nedeljo pa ne vem kam bi šla vse to kupit...sam mi je potem ko je patronažna prišla v ponedeljek rekla da zgleda malo zlatenčen....res je da te nihče ne pripravi na take zadeve, ki so res pomembne za mamico...meni npr. je skor zize raznesl, šele ko je prišla patronažna, se je za glavo prjela pa mi povedala kaj naj delam, da sem se izognila kakšnemu mastitisu.....no ja ampak drugič nam bo lažje, tiste ki pa ste prvič pa vam bomo me pomagale, da vam bo šlo lažje...ajde pupike lepo se imejte

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.