Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 9:28:41
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka sayuri - a slučajno razmišljaš o rolanju z vozičkom? Jaz bi to rade volje združila, ampak so pri nas sami klanci, pa je še za solo rolanje malo predivje. Joj gajka, žal nimam takšnega vozička, ki bi bil primeren za rolanje . Prvič sem imela Quinnya štirikolesnika in sem s ta malim prelolala vse možne vasi tukaj okrog. Tisto je bil užitek. Čeprav kasneje, ko je imel ta mali že 12 kg, pa voziček 12kg...je bla kar orng teža za potiskat pred sabo Sedaj s tem dvojnim vozičkom ni izvedljivo. Ima prešvoh konstrukcijo in kolesa. PA tudi ročne zavore nima.... JSt bi šla rolant tko - solo . Otroke bi atiju pustila . SEm pa jaz prvič po vaginalnem porodu začela kak mesec po porodu s športanjem . Sicer hoja in sprehajanje z vozičkom tudi ogromno pripomorejo k oblikovanju telesa,ampak jaz se tko zakrnelo počutim, da bi res rada začela telovadit. Počasi - s kakšnimi lažjimi vajami. AMpak danes pa res štrajkate. Kdo bo pa za sandro navijal?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 9:43:49
|
|
|
|
betty
|
Punce hvala vam za cestitke ob zadnji dvojki!!! vceraj so mi pa res stregli :) hvala bogu! me tolazi to, da drugo leto, ko bom 30 , bo tudi nas korenjak star eno leto! in potem se bo spregledalo, da imam spredaj trojko. vsaj upam tako :)
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 9:48:53
|
|
|
|
tejkaz
|
Nevaeva sporoča, da so jo obdržali v porodnišnici. Dobila je tabletko za mehčanje materinčnega vratu. Plodovnico ima že mlečno. Držim pesti, da hitro mine in da čimprej stisne k sebi svoj zakladek.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 9:51:19
|
|
|
|
karmar
|
aradej, astrea in nyna- eko odpustnice!!! sandra srečno !! ! nejka seveda te sprejmemo!!! počivaj kolikor se da, da ne bodo krčne žile prehudo breme. zvezdica hvala za porodno zgodbo, lepo ti je šlo... pablo srečno tudi tebi, naj te že rešijoi, pa kakorkoli že... pucne pozor pozor!!! Danes bo matejchi jedla fižolovo mineštro. Priporočljivo zadrževanje v notranjih prostorih. nevaeva tudi tebi srečno!!!
< Sporočilo je popravil karmar -- 8.8.2008 9:54:35 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 9:53:42
|
|
|
|
naty13
|
Evo mene. Sayuri seveda navijamo za Sandro. Misli mam pri njej. Sploh ker nas drži v negotovosti glede spola. Sayuri in Gajka, a vidve že kar v telovadbi razmišljata. Jaz čisto nič, ker je moj brezplačni fitnes Nejc. Zdej nisem mela nič časa. Sem hitro Jošta previla in preoblekla-je bil čist polulan, pa za papat sem mu dala, potem pa je že patronažna prišla. Se mi je oddahnilo, ko je tehtnica pokazala 3100g. Je kar 120g več kot dva dni nazaj. za Jošta. Tudi pri kopanju je užival, ker je bil želodček poln. Sem mislila, da bo zaspančkal takoj, pa še kar telovadi in gleda okrog. Mogoče pa še na papico čaka. Aja, sem patronažno vprašala, koliko čaja lahko popije čez dan. Pa mi je rekla, da okrog 30ml. Včeraj ga je tudi kakšnih 10ml popil. Mu je kar pasal.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 9:55:14
|
|
|
|
naty13
|
Nevaeva drži se. Tudi jaz ti želim, da čimprej stisneš k sebi svojo štručko.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:04:37
|
|
|
|
Arany
|
ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM ! Erin za Tilna ! daja27 za Leona ! Tato za Jako ! dar10 za Emo ! PABLO Da tudi ti kmalu stisneš svojega k sebi ! Sandra123, Nevaeva Dajmo punci !!! Se že veselim novičk o novih avgustovčkih !!! SREČNO !!!
< Sporočilo je popravil Arany -- 8.8.2008 10:05:40 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:05:28
|
|
|
|
sayuri
|
nevaeva, naj hitro mine. No, pa bojo avgustovčki izkoristili tele osemke v datumu . Naty super za pridobljene gramčke . In bravo za prvo kopanje . Kako so otročki blaženi, ko jih v brisačo zavijemo, a ne? Joj, so cukrasti Aja, tole, ko Naty pravi, da je patronažna tehtala Jošta. A ostalim je tud patronažna tehtnico prinesla in tehtala? Ker pri nas je ni Tko, da jst nč ne vem, kolk kaj moja dva pridobivata na teži. No, lička imata oba že precej okrogla in podbradek se jima je tudi že naredil, tako da mislim, da ravno ne stradata . Bomo pa kmalu imeli posvetovalnico. Mene pa nekaj drugega bega. Čez 3 tedne imam pregled pri svojem G - v POstojni. Ena ura tja, ena nazaj, pa tam je treba včasih počakat. RAzmišljam, da bi maladva s seboj vlekla, pa moža tudi . KAj mislite?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:13:36
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri Mene pa nekaj drugega bega. Čez 3 tedne imam pregled pri svojem G - v POstojni. Ena ura tja, ena nazaj, pa tam je treba včasih počakat. RAzmišljam, da bi maladva s seboj vlekla, pa moža tudi . KAj mislite? Najbolje, da jih sabo vzameš, ker bosta v tem času sigurno lačna. Je kar dolga do PO.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:15:06
|
|
|
|
bella02
|
Naty, čestitke za Jošta Muklla, čestitke za princesko Kaja02, čestitke za Lejo daja27, čestitke za Leona zvezdica, čestitke za Zarjo tejkaz, čestitke za Jašo dojenč, čestitke za Žano bambi, čestitke za Elo Nino ozziebo, čestitke za Laro iva77, čestitke za Tammy Erin, čestitke za Tilna
< Sporočilo je popravil bella02 -- 8.8.2008 10:16:08 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:15:24
|
|
|
|
aradej
|
Sem prišla po . Je bila noč kar dolga. Prvo me zbudi možek je prišel domov. Je bil s službenim avtom pa nima ključev pa me je zbudil okrog 23h. Potem nočni obisk WC ob 2.30h, potem pa ne zaspat.Že tako smo ob cesti doma potem mora pa še sosed delat celo noč. Ne rabimo ne rasvetljave pa tut dolgčas nam ni enkrat piskajo tovornjaki, drugič slišim kako nalagajo kamenje oz pesek. Še dobro da je Diana spala in nič kašljala. Smo staknili virozo oz nekaj podobnega pa se vleče že en teden ta kašelj. Upam da bo boljš smo dobili drugi antibiotik. Hvala za odpustnico. Vse ki ste dopolnile 37t tukaj je vaša odpustnica. Naj mine čim hitreje in čim lažje.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:19:00
|
|
|
|
aradej
|
Tiste ki imate preglede dobro opravite. Sandra držimo pesti.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:21:52
|
|
|
|
bella02
|
Ojla, punce! Kar nekako mi ne uspe priti do računalnika. Sem hotla prebratei od prve strani do konca, pa mi ne uspeva. Bom morala brati kar redno dogajanje, sicer vas ne ujamem več. Zato še enkrat čestitam vsem novim mamicam in upam, da nisem katere zgrešila. Naty, kako sem izvedela, da si rodila? Ko sem klicala sestrico, da mi je odtekla voda, mi je povedala zate. Ampak ni bilo več časa, da bi ti takrat čestitala. Računalnik je bil v tistem trenutku zadnja briga. Pa še pri kolegici sem bla . Upam, da je Jošt priden. Več pa pokomentiram, ko preberem vsaj zadnjih nekaj strani.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:24:03
|
|
|
|
bella02
|
tato, čestitke za Jako dar10, čestitke za Emo
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:24:48
|
|
|
|
gajka
|
A vse dajete še čaj? Jaz Roka polno dojim, pa je patronažna rekla, da mu lahko kdaj poskusim dati malo čaja po žlički, če bo hotel, ampak ni prav nič navdušen nad njim. A naj ne bi bilo mleko čisto dovolj, saj je na začetku mleko bolj vodeno za odžejat, potem pa hranljivo?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:41:26
|
|
|
|
tejkaz
|
Gajka, jaz ne dajem nič čaja in mu ga niti ne nameravam. Včeraj je patronažna rekla, da polno dojeni otroci ne potrebujejo čaja. Če bo res kakšna blazna vročina in se bo želel dojiti na uro ali pa še prej, ker bo žejen, mu bom pa poskušala dati. Vaša patronažna je menda dobra, ne? Sandra, iskrene čestitke za princeski. Naty, k nam hodi ena Iva. Zelo lepo urejena malo starejša gospa, ki se ji zelo mudi. Včeraj je namesto ob osmih prišla ob pol desetih, danes pa naj bi tudi prišla ob osmih pa je še ni. Jašev popek se mi ne zdi prav nič zrel za kopanje. Bomo videli kakšno je njeno mnenje. Mi smo dobro prespali noč. Jedel je ob polnoči, treh in šestih. Potem je spet zaspal. Se zbudil ob devetih, jedel in spet spi. A vaši tudi toliko spijo? Včeraj je bil buden pol ure vsega skupaj. Se zbudi, jeva in čez par minutk že spi. Hranjenje traja petnajst minut in že spi. AngelCare-a mi nimamo. Upam da mi ne bo kdaj žal da ga nimam. Mamice, kdaj ste šle prvič ven? Mene že vleče na kakšen sprehodek? Moram patronažno vprašat. Če sploh namerava priti.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:44:01
|
|
|
|
gajka
|
sandra123 - iskrene čestitke ob rojstvu Taje in Teje! Pa sta vendarle dve princeski. Lepo se cartajte!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:44:30
|
|
|
|
cicmic
|
Bravo Sandra in Janez , pa sta le dočakala vajini lepotici! Sedaj se pa le lepo cartajte, pa Sandri želim čimprejšnje okrevanje!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:51:31
|
|
|
|
cicmic
|
Naty super za pridobljene gramčke! Se spominjam, kako sem jih jaz štela pri svoji hčerki- je šlo tudi zelo počasi. Sem imela ful mleka, mala pa se me je otepala ko hudič križa. Gajka, Sayuri in ostale, ki ste že rodile- bodite kar previdne s telesno aktivnostjo in ne pretiravat, stari ljudje so včasih govorili, da prvih 6 tednov po porodu smrt leži pod posteljo- brr, kar malo grozljivo! Punce hvala za spodbudne besede za v torek. Saj se zavedam, da bo za mojo bebiko najbrž najbolje če gre predčasno ven, vendar imam še vedno pomisleke. V prvo sem rodila v 40 t. pa je bila revca zahirana 2490g in prenošena- je imela hipoglikemijo in se je izkazalo, da ji že nekaj časa ni bilo več luštno notri.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:54:50
|
|
|
|
gajka
|
tejkaz - prvi sprehod smo imeli pri starosti 10 dni, nekako tako je tudi patronažna svetovala. Glede čaja pa očitno res ni potrebe, če je dojen. Sem sicer samo dvakrat probala dat par kaplic čaja, pa je bilo bolj malo uspeha, pa sem raje odnehala. Nam je čisto prvo napovedano kopanje padlo v vodo, ker je Roku ravno tisto noč zaradi napenjanja počila ena majhna žilica v popku in je bila zjutraj spet čisto mala krastica.. Ampak to je menda normalno, če se na začetku še zgodi. Zdaj pa je popek že nekaj časa čisto OK in se brez problema kopamo. Bo že patronažna presodila, kako in kaj. Ja, naša patronažna je čisto OK, je pa bolj mlada in ful skulirana, tako da nam čisto nič ne komplicira. Smo pa sedaj že zaključili z obiski, naslednjič pride šele tam okrog 5-6 meseca starosti zaradi uvajanja goste prehrane.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 10:57:19
|
|
|
|
sayuri
|
tejkaz, nam je patronažna rekla, da naj gremo takoj ven. SAmo je bilo potem slabo vreme. TAko, da smo bili kake 14 dni stari, ko smo prvič pokukali na sveži zrak Angelcara mi tudi nimamo. Je že res, da je to verjetno res dobra zadeva. Se mi pa zdi zopet bolj marketinška poteza. No ja... Drugače glede čajčka - ja, naj bi se otrok odžejal s prvim materinim mlekom, ki je bolj vodeno. To povsod piše, ampak mislim, da je potrebno otročka opazovat. Pri Filipu, ki je bil samo dojen, sem prvo žejo opazila okrog 14 dneva strosti. KAr naprej je jokal, bil siten, nervozen... Ko sem mu dala samo žličko čajčka, je bil čisto blažen. Ugotovila sem, da je bil revež ves čas žejen. Tako, da jaz temu ne verjamem ravno - da se otrok odžeja pri mami. Moja dva dojim + dodajam adaptirano mleko, tako da sta zagotovo žejna. Oba strastno povlečeta trikrat in sta potem zadovoljna.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 11:02:03
|
|
|
|
Amelia
|
Jaz imam rok šele 24.8. pa bi že kar šla rodit, zdaj me pa že vse nekaj boli, kosti al vezi tam spodaj ko vstajam in se obračam, pa kolena,...komaj čakam, da zagledam najino princesko. No, ampak vas je še kar nekaj pred mano, ha, ha,..pa še nič se ne dogaja, tako da bo treba še mal počakat...ah.... Sayuri, kolk lušne slikce tvojih bebic, res si srečnica, da imaš tako lepo družinico, uživajte!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 11:04:20
|
|
|
|
anita goitan
|
Dan punce, sem iz Kr, pročilo: ctg uredu, popadkov ni oz minimalno, rr mi niso merili, mah jih tudi nisem obremenjeval s tem ker preden sem šla je bil bp. me zanima če je katera bila kmal po 8ih tudi na CTGju, ker ena je šla z mano notr in na majici ji je pisalo pridem avgusta V glavenm je huda gužva v P Kr, 3 nosečke se sprehajale gor pa dol po hodniku in predihavala, ko sem ležala na ctg je ena fejst kričala , pa en dojenček je kmal zajokal . Moj izpis ctg je pa "lepi" doktro pregledal, Urh in ženske so prav nore na njega, sem opazila ko sem čakala na knjižico, ga pozdravljajo pa se za njim obračajo, men je blo ful smešn. Na to sem v Chicotu 2 bodija kupila, -50%, pa po masažno olje šla v lekarno Evo sedaj vas na hitro porečitam in držim pesti za vse ki so notr ostale, pa pa
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?