Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 20:20:32
|
|
|
|
Vilika
|
Dar10 - za malo . cicmic - če strokovnjaki tako menijo bo pa morda res najbolje da se čimprej zgodi - srečno v torek torej naty - ti kar zavidam glede kilc, jaz se bom morala na oreng dieto spravit čimprej po porodu... Zoja Miša - no vidiš kako si daleč prišla , samo če se bo pa zdaj predolgo vleklo ti bo pa kar žal ker so ti prejšnjič popadke ustavili...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 21:02:54
|
|
|
|
maartinca
|
Zoja Miša jaz še vedno malo računam na 8.8. ?? Pa tudi 13.8. ni slab datum ! Sem prej pozabila naslednji CTG in merjenje pretoka v pon. 11.8. dan po DP. Nočko, uživite ...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 21:36:25
|
|
|
|
lana777
|
HOJ, sm mogla naprej za 2 dni nazaj prebrat, da vidim, kaj dogaja ... ERIN - čestitke za Tilna Dar10 - čestitke za EMO Sandra123 in možek - krasen datum 08.08.08, držim pesti ... Me pa zanima, kako sta se uspela zmenit za spinalno ... Mnda kr komplicirajo. Hvala vsem za tolažbo glede CR in razlage seveda. Bi se še priporočala za kako svežo izkušnjo CR, posebej, če se je ktera uspela (in kako) zmenit za spinalno ...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 21:43:39
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Ojla... jaz sem šele sedaj prišla k sebi imam pa eno vprašanje...celo noč sem bruhala, potem sem skoraj cel dan spala- me pa vse boli spodaj pod trebuhom-vse vezi, pa križ, skratka čist sem adijo...sem klicala v P, pa je rekla, da razsajajo take viroze te dni, in da ni panike, da naj le veliko pijem, če pa ne boljš pa naj pridem v P...zdaj pa vprašanje- sem se spomnila, da sem brala, da ste ene tud bruhale, pa me je tud ful strah za bebico v trebušku...skratka, koliko časa ste rabile, da se je stanjo umirilo... Včeraj sme imela pregled- vse OK, ctg OK, odprta sem 1 cm, kar je dobro v primerjavi s prejšno nosečnostjo, ko niti še na PDP ni bilo nič... naslednji pregled imam 12.8. nič...grem spet vodoravno...lp
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 21:45:27
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Še čestitke za dar10 in Erin za nove kepice
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 21:45:29
|
|
|
|
sandra123
|
Kar se tiče spinalne v Celju načeloma ni problema, vsaj za CR-je, ki so dogovorjeni. So pa težave z partnerjevo prisotnostjo na CR-ju. No, nama je uspelo, jutri pa bo na voljo že kakšen vtis. Lep pozdra, Janez
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 21:49:57
|
|
|
|
lana777
|
O, hvala Janez od Sandre 123 za odgovor. Sm pomirjena, ker si želim tak CR (ne bi prenesla, da vesoljni svet ve 4 ure pred mano, kdo je najin otrok - nisva namreč hotla vedet za spol) ... Še enkrat srečno ju3 in upam, da bomo zvedli očkove posebne vtise!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 21:50:36
|
|
|
|
Nejka23
|
Zivjo avgustovke!!! Dolgo sem vas samo brala - me se sprejmete medse?? Rok imam 21.8., to bo nase drugo soncece, pricakujemo fantka...Doma pa imamo zivahno dveletnico, ki komandira vse po vrstio Kako se pocutite?? Jaz sem zadnje dva dni malo slabse, nekaj sem se nalezla od tamale, drugace pa vceraj je bilo na pregledu vse bp, tako da se cakamo...in upamo, da bo kaj prej, ker me je tale nosecnost res zdelala- - zacelo se je s tezavami v krizu, sedaj pa imam grozne tezave s krcnimi zilami, da se me ginekologi kar ustrasijo,ko se prikazem. Poskusam mislirti cimbolj pozitivno, strah me je pa vseeno...Rodila bom v Celju, tako kot prvic, super izkusnja in lepi spomini.... Pozdravcki, drzte se!!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 22:06:56
|
|
|
|
*zvezdica*
|
Hej punce! Včeraj smo prišli domov iz P, tako da se opravičujem, ker vas res nisem uspela prebrat vse za nazaj. ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM Tisim, ki na to še čakate pa za srečo in hiter porod. Mi se že pridno crkljamo. Zarja je pridna punčka, samo zvečer ji krčki malo nagajajo. Pa da vam še na hitro opišem mojo porodno zgodbo. V noči iz sobote na nedeljo me je ob 3h začelo kar fino šravfat. Čutila sem, da gre tokrat zares. Ob 4h sva bila v P. Tam so mi najprej naredili CTG in me pregledali. Bila sem 4 prste odprta. Sledil je klistir in papirologija. Babca mi je rekla naj grem kar na hodnik k možu in naj bom tam dokler se mi bo zdelo OK, nato naj pridem, da bomo šli v porodno. Z možekom sva se nato "zabavala" na hodnikih P in "neštetokrat" prepešačila stopnišče od kleti do zgornjega nadstropja ( še dobro, da je bila noč in je bila povsod mir in tišina). Vmes sem predihavala popadke, ki so bili kar znosni. Ob 5:40 se mi je zdelo, da bi se mi pasalo uležat. Šla sva v porodno, kjer so ugotovili, da sem že 8 prstov odprta. Hura, zdaj bo pa kmalu. Lahko rečem, da so mi bili sami popadki to rundo lažji, vsaj mal premora sem imela vmes. Medtem ko sem pri Marcelu imela umetne in so prehajali eden v drugega. Pri samem iztisu pa je bilo tokrat težje. Kar nekako nisem znala pravilno potisnit. No, pritožvat se ne smem, saj je ob 6:10 Zarja že pridno prijokala na svet in me neskooončno razveselila. Tolk zaenkrat, ko vas preberem pa še kak komentar!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 7.8.2008 22:28:09
|
|
|
|
anita goitan
|
večer punce, a vse že spite jaz sem ravno ta drugo knjigo prebrala, uf bo ta bejba načitana sedaj glih spod tuša in spat, jutri pa via Kr, se beremo jutri, upam no Nočko
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 0:24:45
|
|
|
|
nyna84
|
Ojla! Jaz se samo toliko javim, da povem, da imam jutri (oz. že danes) spet kontrolo v P, ker sem čez PDP. Me je kar groza, ker me že sedaj od teh lažnih popadkov, pregledov in aminoskopij vse boli... In za povrh vsega sem zgleda staknila še neko vnetje, ker me spodaj vse boli in peče, tako da me res zanima, kaj mi bo jutri rekla G v porodnišnici. Najbolj vesela bi bila, če bi ugotovila, da mi je končno dozorel MV in da mi bo kar sprožila vse skupaj. Optimist, ane? V vsakem primeru vam sporočim, kaj se bodo odločili, tako da se pišemo jutri. Zdej grem pa že drugič pripravit torbo za v P, pa upam da tokrat tudi zadnjič.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 0:51:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Nočni pozdravček ! Sicer že kar precej utrujena in , vendar se moram na hitro še malo javiti pred jutrišnjim dnem. Sem med pogrešanimi, zato moje drage avgustovke, eno hitro javljane pred počitkom, ki bo sicer kratek. Mi še nič ne cartamo, čeprav bomo jutri (oz. smo že danes glede na uro) 8 dni čez rok. Vendar pa se bo zadeva vsaj do konca vikenda razpletla (vsaj upam!). Na CTG mi je dežurna G rekla, da bi jaz glede na št. dni čez rok in glede na prvi CR že itak morala biti v P, pa me je danes še spustila domov, jutri pa po CTG skoraj zagotovo ostanem tam. Potem bodo pa videli kako naprej, verjetno CR......oz. vsak G po svoje. Malo je zoprno, ko je vsak dan drug G dežuren in potem vsakemu znova in posebej razlagaš primer in posebnosti prvega poroda in vzrokov za CR, potem pa si vsak po svoje ustvari predstavo in odloča vsak drugače. Kaj bodo sklenili jutri in kaj se bo dogajalo bom kmalu izvedela. Sedaj sem vsaj na hitro sproti prebrala, kaj se vam v glavnem lepega dogaja, čeprav komentirati dostikrat nisem uspela. Od jutri naprej pa verjetno tudi branja ne bom imela na voljo kar nekaj časa. čim bolje in čim hitreje opravite, mamicam pa dober štart v zahtevno in novo, vendar najlepšo vlogo življenja!!! Komentarjev ne utegnem pisati, čeprav bi jih bilo kar veliko. Zaželim samo še VSE NAJLEPŠE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM, NJIHOVIM ŠTRUČKAM IN CELIM DRUŽINICAM!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 3:22:28
|
|
|
|
gajka
|
dar10 - čestitke za punčko Emo! Lepo uživajte skupaj in se pridno crtljajte. aradej - kar se mene tiče, lahko kar greš v Rim po svojo štručko. Odpustnica je tvoja! arait - upam, da te pupa ne bo pustila več dolgo čakat in bo prišla kmalu pogledat na svetlo. Ampak en ticker ti kaže, da še imaš nekaj dni do PDP... Zoja Miša - za dočakanih 37 tednov. Kak teden pa še le počakajta s tvojo pupo, potem pa se lahko v živo spoznata. cicmic - potem pa srečno v torek! Pa da bo porod čimprej za tabo in pupa zdrava! sandra123 in Janez - torej je danes dan D za vaju oz. vas. Veselo spoznavanje z vajinima novima dvema škratoma! Pa da vidimo, če sta res dve pupi ali pa vama en še pripravlja presenečenje. astrea- kar se mene tiče, lahko tudi ti greš v Rim. Imaš odpustnico! nyna84 - odpustnica tudi zate! Pa naj te tvoja ne pusti več dolgo čakat! PABLO - imaš pa trmastega , da še vedno vztraja na toplem in varnem. No, kot kaže se boste kmalu spoznali v živo. Naj ti čas v P čim prej mine, porod pa naj bo čim bolj na izi! Angelsoundsa pa pri nas še nimamo. Zaenkrat še ne vidim potrebe po njem. Ponoči pi Rok v svoji posteljici, ki pa jo imava postavljeno ob najini postelji v spalnici. No, sicer ga res ne bi mogla slišat, če bi bilo kaj narobe, razen če bi kakšne močnejše glasove spuščal ob tem. Podnevi pa ga imava zaenkrat kar v dnevni sobi na sedežni, da je malo bolj ''med ljudmi'' oz. predvsem zraven mene. Mah, nekak sem se odločila, da ne bom čisto po nepotrebnem vnaprej panike peljala in razmišljala o tem, kaj vse se lahko zgodi (smrt v zibelki itd.). Itak se pa zavedam, da je Rok na nek način rojen pod srečno zvezdo. Po porodu se je namreč ugotovilo, da je imel ćisto pravi vozel na popkovnici , ampak je bila k sreči tako dolga, da se ni vozel zategnil. Nič, Rok je nehal pit, še kupćek podreva in šibava nazaj v mižave.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 6:38:33
|
|
|
|
gajka
|
Dobro jutro! že diši! Pa da vidimo, če nam je katera včeraj ali pa danes ponoči v P pobegnila. No, vsaj 2 avgustovčka se nam vseeno obetata... sandra123, srečno še enkrat! Angelsoundsa pa pri nas še nimamo. Kakšen AngelSounds neki?!? AngelCare oz. podobne zadeve sem imela v mislih! Tako pač je, če človek sredi noči napol buden piše.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 6:51:44
|
|
|
|
naty13
|
Jutro. kuhana. Mi smo spali od 20h. V bistvu sem mu ob 22h samo še flašo dala, ki jo je pojedel kar v spanju, pa kupčka smo v spanju podrli, nato sem ga pa samo v sobo v postlo prenesla. Ponoči smo pa jedli ob 3h. Zdej pa še spimo. Jaz sem že pripravila za kopanje, pride patronažna danes. Ga jaz kopam. Pa sploh ne vem kdaj pride - enkrat dopoldne, saj boste tako doma. babji. Lahko bi šla prej mal ven za pol urce, tako jo bom pa doma čakala. Na koncu bo pa takrat prikopala, ko bo Jošt moral jest. Tejka upam, da nimaš iste babce kot jaz, ker je poden od podna. Nejca pa okrog 17h pride moja mami iskat. Bo šel mal na počitnice. Jutri zvečer ga bo pripeljala. Jaz bom pa mal uživala, ker je Jošt priden fantek, pa mal več bom lahko počivala. Sandra dobro opravi danes. Končno bodo štručke pri tebi. Janez ti nas pa pridi obvestit o naraščaju. PABLO tudi tebi vso srečo. Tejka hvala za nasvet. Bom poskusila. Anita dobro opravi na CTG-ju. Nyna ti tudi. Zvezdica dobrodošla doma. Še kakšno slikico nam pokaži. Gajka vidim, da smo mi ob isti uri imeli budnico danes ponoči. Nič grem še mal Jošta pogledat, kako lepo sanja.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 6:52:28
|
|
|
|
naty13
|
Gajka sem tolk časa pisala, da si me prehitela.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 7:02:55
|
|
|
|
gajka
|
naty13 - jaz sem bila sicer zadovoljna z našo patronažno. Je pa k nam prišla vedno ''enkrat med 10. in 14. uro'', tako, da se je Rok obakrat pri kopanju (enkrat ga je kopala ona, drugič jaz) drl kot jesihar, ker se je vedno ravno lačen zbudil. Včeraj pa sva ga kopala z , ko je bil naspan in sit, pa je prav užival. Neža7 - a si ti že kaj urejala glede tiste nagrade od občine? A kaj veš, a sploh Velenjska občina letos kaj da?
< Sporočilo je popravil gajka -- 8.8.2008 7:08:44 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 7:10:50
|
|
|
|
anaya
|
Jutro punce.... Evo zdaj se odpravljam na CTG, po pričakovanjih se to noč in še bolj pomembno zdaj ne dogaja NIČ! pa sem se že veselila da kaj bo.....če ne pa enkrat v naslednjih dneh upam.... vam pol poročam ko se vrnem, če moja maternica sploh kaj deluje ( in ravno v tem trenutku otrdevam- mater sma že na vezi )
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 7:42:17
|
|
|
|
sayuri
|
Jutro Vidim, da je že sandrin možek poskrbelč za novičko, da bo danes akcija sandra 123, navijamo zate. Gremo punca
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 8:09:33
|
|
|
|
sayuri
|
NAty, kot ti je že tejkaz svetovala - kapljico svojega mleka kani Joštu na uček, če se mu solzi ali pa če pride do vnetja. Ni boljšega zdravila, kot mamino mleko. Mismo imeli zopet malo bolj pestro noč. ZVečer imamo težave za zaspat - no, Zara jih ima . Lovro zaspi takoj, Zara pa skoz nekaj jokca in protestira . Ponoči se je pa hotel Lovro skoz dojit . Tako, da sem danes čist kot cunja . KAr nekam grdo gledam Bi šla najraje glavo pomočit v banjo .
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 8:10:28
|
|
|
|
sayuri
|
Aja - glede spinalnega CR. Zgleda, da je od porodnišnice do porodnišnice drugače. V POstojni priporočajo spinalni CR in partner je brez problema lahko zraven.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 8:11:32
|
|
|
|
sayuri
|
Pregledi danes: 08.8. - LinaK 08.8. - košuta 08.8. - anaya 08.8. - buhtlčk Fajn opravite
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 8:31:38
|
|
|
|
buhtlčk
|
jutro! ja dans mam pregled, po dolgem času naj bi me ginekološko pogledal. Predvidevam, da to vključuje pregled, če sem že kaj odprta. Pa upam, glede na vaše izkušnje, da ne bo (preveč) bolel. Sej je kr nežen G, sam vseen... Po drugi strani pa komej čakam, da vsaj kej zvem. Datum je rek kul, tko da bi blo najboljš, da me kar v P pošlje - čeprov razen menstrualnih krčev dons pono nč ne dogaja. Sem bla pa tud njih vesela :) Ostale želim dobre novice dons na pregledih, pa kšnga novga levčka. Sandra123 komaj čakam novic!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 8:32:36
|
|
|
|
sayuri
|
Pa kje ste vse čvekice? A katera ve, kdaj po CR bi lahko začela športat? JSt bi šla že kar na rolerje . PA telovadit bi začela. Ker tale trebuh sam ne bo splahnel
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 8.8.2008 9:00:07
|
|
|
|
gajka
|
Mene tudi zanima, kdaj se lahko kaj v športanje podam po vaginalnem porodu? Počutim se pa sicer popolnoma OK. Bi se pa tudi rada tega ostanka trebuha počasi otresla. Mogoče bo treba začet najprej s hitro hojo, pa potem postopoma stopnjevat... Nekje sem prebrala, da se 1. mesec naj ne bi kaj preveč naprezale. sayuri - a slučajno razmišljaš o rolanju z vozičkom? Jaz bi to rade volje združila, ampak so pri nas sami klanci, pa je še za solo rolanje malo predivje.
< Sporočilo je popravil gajka -- 8.8.2008 9:01:01 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?