sonček balonček
|
Ojla, ker sem vstala prej kot ostali trije člani družine, imam celo minutko, da nekaj napišem. Četudi sem vstala zato, da pišem seminarsko za magisterij. Mi dneve po prihodu iz morja preživljamo delovno. Jaz čistim, perem, zlagam cunje, ker nam je čistilka pobegnila na morje do konec avgusta. Če imam minutko časa delam za faks. Tudi varuške za Laro nimam več, tako da ostane doma do septembra, ko gre v vrtec. Kar mi je po eni strani fajn in lepo, ker sem rada z njo in jo pogrešam, če je ni, po drugi strani bi pa ravno avgusta morala največ narediti za faks, če ne lahko vseskupaj pustim ali začnem znova. Vprašanje, če mi bodo sploh še podaljšali veljavnost teme. Lara je na morju nehala spat. Vendar glede na to, da če zaspi, spi 3 ure, sklepam, da je zaspana. Tako sem prvič pri njej uvedla malo bolj prisilne aktivnosti . Meni je bilo grozno in ni bilo upanja, da bomo sploh kaj uspešni. In vendar je včeraj ratalo, da je zaspala brez kreganja in joka . Je pa to pomenilo pol urno branje pravljice, stiskanje, božanje in ščepec groženj in obljub... Včeraj smo Laro zmerili 102,5 cm in stehtali 14 kg. Maruša ima pa že 9,6 kg in 71,5 cm. Petek smo preživeli v Logarski dolini in smo se imeli super. Laro od morja dalje intenzivno privajamo na lulanje in kakanje brez plenic. Je zelo trmasta in kakšen dan striktno lula in kaka v gate, potem pa tri dni pridno pove in gre lulat na kahlo, stranišče in travo. Ker jo je doma ati navadil, da gre lulat v travo, če sta zunaj, je v Logarski pri Plesniku vsa ponosna najprej naredila lužico na stopnicah bajte. Ko sva prišli umiti nazaj iz stranišča, pa je vsa ponosna naredila klobaso kar na terasi restavracije, kjer smo jedli kosilo . Tam je pa čista smrtna tišina, nič muzike in avtomobilov, ki bi zadušilii glasove. Tako so vsi gostje vedeli, kaj se je zgodilo. Na srečo je bila taka kompaktna klobasa, vendar dolga skoraj 20 cm. Še sreča, da imajo tam take velike servetke, tako da sem jo zavila in "ponosno" odnesla v stranišče. Valjda so vsi gledali. Zdaj pa na hitro še odgovorim kar se spomnim za nazaj, da ste spraševale. Bino Pri Maruši sem se diete mleko, jajce, pšenica, vse rastlinske maščobe, razen kokosova mast, bel sladkor + ostali potencialni alergeni, držala do malo čez 5 mesecev starosti. Malo preden sem njej začela uvajati hrano. Vse je šlo čez, razen mleko, čokolada, mandeljni ne. Res pa da je mleko preko mojega mleka bilo problem le v večji količini, tako da zaenkrat spet lahko jem kupljen kruh, si privoščim kakšno salamico, ki vsebuje drobec mlečnih beljakovin. Do predvčerajšnjim ni bilo problemov v obliki izpuščajev. Je pa res, da od kar ji dajem GH, ne spi več tako kot je spala pred uvedbo. Se zbuja miljonkrat na noč in joče, se včasih zvija. No, da potrkam na les, zadnje dve noči je nekoliko bolje. No predvčerajšnjim pa je dobila spet nekaj izpuščajev po obrazu, vratu, ramah, zgornji deli rok, malo prsa. In to zato, ker sem se res prvič do sedaj pregrešila in pojedla pikico čokoladne bajadere. Mleko ji dajem samo moje, ji še nikoli nisem poskusila dati umetnega, tudi allernove ne. Kaše ji delam iz svojega mleka. Mml Ti si že pred časom spraševala, kako dam obe spat. Čez dan zelo težko, ker ne zaspita niti slučajno isti čas. Zvečer pa vedno lažje. Ampak pri nas to vedno pomeni, da grem v posteljo tudi jaz istočasno. Jaz sem na sredini zakonske postelje, Lara na eni strani, Maruša na drugi ziza. Jaz preberem Cicido ali kakšno knjigo (celo, da ne bo pomote), kara traja od 10 minut do pol ure. Največji problem je umiriti Marušo, ki sega po knjigi in se reži, včasih celo intenzivno posluša in komentira slike . Potem, ko se Lara dovolj umiri, rečem lahko noč, eno bolho za pomoč... ugasnem luč. Šele potem je Maruša dovolj mirna, da lahko odziza svoje in zaspi pri meni. Potem, ko obe zaspita, odložim Marušo v njeno postljico in se stisnem k Lari. Potem spimo!. No Lara, jaz pa vstajam, ker se Maruša prve ure spanja pogosto prebuja in ji je treba dati dudo, jo obrnit, potolažit, včasih še dati malo na zizo... Ampak je vedno bolje, če izvzamem, da gremo vsi na enkrat v posteljo in da nimam niti minute na dan zase. Spat gremo pa ob cca 22:00. Kampiranje smo zaenkrat odložili in tako še nisem imela naštudirano kam bi šli. Končno smo namreč dobili keramičarja za naš zahteven gres in trenutno poteka podiranje stare kopalnice in polaganje in sestavljanje nove. Verjetno sem katero vprašanje izpustila, ampak zdaj je tu že cel roman. Samo na hitro še pokomentiram kakšno vašo dogodivščino. Lonja, Nana Liza, JanJan, uživajte na morju! Pegica, a ti imaš kakšne roke, al kaj tako hitiš z dr? A delaš tudi takrat, ko Ažbe bedi? Cuma, Šnucika, za službo. NRMM, kaj je to z nekimi črnci?!?!
|