|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski princi in princeske 2008
3.8.2008 11:22:27   
babysolza
Malo mi je nerodno, ampak koliko ml naj mu napumpam? Ker mi smo samo na jošku in nimam pojma koliko mora spit na eb obrok.

Mojca, jaz Sabini dam kakih 40 ali 60 ml po flaški, sam zvečer običajno manj vleče po dojki kot drugače.
Mam pa različne tehnike - do sedaj sem jo najprej podojila, nato pa še flaška (in se je povečini razbudila, sam kar hitro tudi nazaj zaspi), včeraj sem pa ji dala najprej eno dojko, potem flaško, potem pa še drugo dojko, in mi je zaspala gor. user posted image

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
3.8.2008 11:22:54   
babysolza
user posted image  user posted image  user posted image

Ha, po 100 letih sem spet stran obrnila!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1777
3.8.2008 11:31:13   
*anamor*
Haj,
mene pa zanima kako naredite to mleko skupaj. Kaj prekuhavate vodo 10 min tako kot piše, ali pustite da zavre in nato dodate mleko v prahu?

Sinek moj je najvecji zaklad v mojem zivljenju

Neposredna povezava do sporočila: 1778
3.8.2008 11:47:33   
polly80
hej

najlepša hvala vsem za spodbudne besede in vaše mnenjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sem komaj danes prebrala,ko sem prišla k staršem,ker mi je doma rač.crkniluser posted image user posted image ..pa da ne bi še o tem,da mi je en dan prej avto,pa kuhalna plošča...eh,samo da smo zdravi,kajneuser posted image

tako da sem samo na hitro prebrala,ta čas ko mama pužiko varva..

vsem vse najboljše za roj.dneve-alea mtinca in ostale!!!!!!!!user posted image user posted image

pa za roj.dneve (mesece) vaših malčkov..user posted image user posted image user posted image

osebno-mi že imamo

dodajanje-sem dala dojko,je popila,potem sem ji dala še aptimil,ni hotela pit,potem ima že dost.user posted image

plenice-kupujemo v avstriji pampers-made in germany,so velikooo boljše kot te naše

krst-v drugi polovici sept.,to mi je ful lep zakrament

ok,fajn bodite,se oglasim,ko dobim rač.čau

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

(odgovor članu *anamor*)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
3.8.2008 11:55:57   
mtinca1
thanks nya, babysolza.
bom poklicala in jo peljala tehtat - v četrtek ali kasneje.
luka patrik - user posted image  za spanje!

mi smo danes spali 8 ur (od 9-ih do 5-ih); pa še ob petih ni imela odprtih oči in se še ni jokala. se mi je zdelo že preveč, pa sem jo vzela iz posteljce.

vsak dan dopoldan jemljemo kapljice d3; v petek eno (malo krčkov zvečer); v soboto dve (nič krčkov); in danes pogumno tri - bom videla kako bo reagirala, da vidim, če lahko jutri povečam. Mogoče včeraj ni imela krčkov, ker sem ji prvič čez dan dajala komarčkov čaj, ki pomirja - ne vem.  Spila ga je sicer malo, ker ne mara ali čajčka, ali žličke, ali temperatura čaja. Mi imamo namreč na receptu - 6 kapljic / dan user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1780
3.8.2008 12:07:28   
l.daisy
IZVIRNO SPOROČILO: ROMY1612

Haj,
mene pa zanima kako naredite to mleko skupaj. Kaj prekuhavate vodo 10 min tako kot piše, ali pustite da zavre in nato dodate mleko v prahu?

upam, da ne misliš dajati mleka v vrelo vodo, ker zgubi vse, kar je dobrega v njem...
vodo je treba prekuhat, potem pa ohladit na najmanj 60 stopinj, šele nato lahko dodaš mleko...
jaz dam zjutraj gor lonec vode, se prekuha (vre nekaj minut, uporabljam prefiltrirano vodo), ki čez dan stoji pokrita na tisti plošči, kjer se je kuhala in se potem v cca. 4ih urah shladi na sobno temperaturo... potem jo pa pogrejem na "jedilno" temperaturo in vmešam mleko...

< Sporočilo je popravil l.daisy -- 3.8.2008 12:08:17 >

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu *anamor*)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
3.8.2008 12:16:30   
l.daisy
IZVIRNO SPOROČILO: nInAzWeRiNa

didlina jst sm tut že bla ziher da sm jo dobila user posted image križ me je bolu kt pr norcih pa en dan je bla sveža kri sam ne velik,pol je pa vse to kr zginl,tko da zgleda ni blo to to ampak začel se je tko k se je ponavadi...user posted image

pri meni je bilo tako 14 dni nazaj, dva dni sveža kri, ampak čisto malo, vse me je bolelo spodaj, kot pri pravi user posted image , ampak potem pa nič... bom videla ta mesec, če bo približno okrog tistega datuma, potem je pa verjetno že bila...

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa
Mala mi vzame tolk časa, pa kuhanje, likanje...včasih bi se kar zjokala, ker sem non stop na nogah.

zdaj pa vsem prepovedujem tako jamranje, ok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*
Malo mi je nerodno, ampak koliko ml naj mu napumpam? Ker mi smo samo na jošku in nimam pojma koliko mora spit na eb obrok.

jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora user posted image pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan...

tako da si izračunaj koliko obrokov imata in glede na kilažo potem imaš približno predstavo, koliko naj bi pojedel... ampak jaz vidim pri svojih, da ne jesta vedno enako... zjutraj in čez dan manj kot popoldan in zvečer...

no, zdaj pa šibam delat tisto, o čemer govori Didlinaa.... dvojno dozo, da mi ne bo dolgčasuser posted image

uživajte na sončku s sončki...

< Sporočilo je popravil l.daisy -- 3.8.2008 12:17:15 >

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
3.8.2008 12:40:42   
Anonimen

Haj,

jaz vodo prekuham, jo ohladim in dam toplo v termovsko tako, da imam skoz toplo.

jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan...

moja patronažna mi je računala mlkg telesne teže

(odgovor članu *anamor*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1783
3.8.2008 12:42:51   
Anonimen
Mi še vedno dolgo spimo in upam, da bo tako še naprej. Zadnji obrok imava tam med deveto in deseto zvečer potem pa spi 6-7 uric, poje in zaspi še za ene 4 urce.user posted image

krst- mi ga bomo pa verjetno naredili naslednjo leto na spomladi. Ta prvo sva tudi bolj večjo krstila- je imela 7 mesecev in verjetno bova pri Emi tudi počakala do spomladi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1784
3.8.2008 17:08:43   
altati
Se opravičujem, ker sem vskočila v debato.
če katero zanima, prodam Airex blazino.
Točno takole:
Blazina Airex® CORONA (185x100/1,5cm) modra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
3.8.2008 18:03:19   
Kaja08
Daaaaaan bejbe! Naš sine se je pa končno začeli neki valit na bok. No, resnici na ljubo, do zdej niti ni imel priložnosti tega delat, ker je bil čez dan v ležalniku, ponoč je pa spal... Zdej, ko smo pa važni in imamo igralni center user posted image , je pa situacija čist drugačna in ima možnost, da se vali levo in desno user posted image

Haj,

Jaz vodo prekuham in jo dam v termosko, da je shranjena, nato pa jo nalijem v flaško, da je pripravljena za hranjenje. Potem, ko pa je čas za hranjenje, vodo segrejem v mikrovalovki in dodam prašek.

IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy

jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora user posted image pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan...

Moja  teta je pediatrinja in je rekla, da mora user posted image  pojesti NAJMANJ 150 ml/kg svoje teže.

nya, Mojca, kaj se kej za kofetkanje menta???? Me too, me too user posted image

Žiga je car!

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
3.8.2008 18:46:02   
alea01
hello mamičkeuser posted image

Izabela pa pridno papcauser posted image . Sicer še zmeraj jemo po 60mL, vmes pavza in spet, tako da v eni uri in pol naberemo 100-120mLuser posted image . In čedalje več bi jedlauser posted image . Dojiva se pa samo zjutraj, ker je še zaspana in ji ni važno odkoder priteče mlekec, čez dan se pa buni, ker premalo teče. Tudi, če samo en obrok poje moj mlekec, tudi prav.

včeraj smo se šli slikat za osebno. Je spala, smo jo zbudili in je odprla očke, smo poslikali, je očke zaprla in spala naprejuser posted image

nya, *Mojca*, Kaja08- jaz bom tudi en dan v tem tednu peljala Izabelo v šoping v LJuser posted image , le če bo tako pridkana kot je zadnje tri dni. In bi si lahko moja princeska ogledala vaše prince?user posted image

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
3.8.2008 19:00:44   
babysolza
jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan...

jAZ SEM PA NEKJE BRALA, da naj bi pojedli od 120 do 180, v povprečju torej 150 ml/kg.

ampak jaz vidim pri svojih, da ne jesta vedno enako... zjutraj in čez dan manj kot popoldan in zvečer...

Ej, moja tudi tako. Toliko o zdravem prehranjevanju, da je treba zjutraj pojesti največ. user posted image
Ponoči in prvi jutranji obrok pohiti in se hitro naje (vleče kot zmešana, sam da gre čimprej lahko nazaj spat user posted image ), popoldan bi pa bila gor vsako uro do dve uri. Zvečer pa itak dobi dvojno dozo, da se še mami pa ati mal naspita. user posted image  user posted image

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
3.8.2008 19:34:39   
Kaja08
IZVIRNO SPOROČILO: alea01

nya, *Mojca*, Kaja08- jaz bom tudi en dan v tem tednu peljala Izabelo v šoping v LJuser posted image , le če bo tako pridkana kot je zadnje tri dni. In bi si lahko moja princeska ogledala vaše prince?user posted image

Itak! Jaz sem takoj za srečanje. Sam, da se naši mulci ne bojo stepl za tvojo princesko user posted image

Žiga je car!

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
3.8.2008 20:50:06   
*Mojca*
Kaja08 in alea01: nya je v Lj v torek, tako da lahko organiziramo zmenek v torek. Sicer pa je meni vseeno, pridem kadarkoli user posted image

Pa še novo slikco mamo v profilu user posted image

< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 3.8.2008 21:04:14 >

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
3.8.2008 22:36:45   
Anonimen
nya, *Mojca*, Kaja08- jaz bom tudi en dan v tem tednu peljala Izabelo v šoping v LJ , le če bo tako pridkana kot je zadnje tri dni. In bi si lahko moja princeska ogledala vaše prince?

Ja, pridemo v torek - tko da upam, da se vidimo - naš pa itak skoz spi, ne verjamem, da se bo kej kregal za Izabelouser posted image user posted image user posted image

Pa še novo slikco mamo v profilu

Cukr - pa tko pametno gleda, kot da nekaj razmišlja - ful so mi dobri tamalčki, ko majo take friske.

(odgovor članu alea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 1791
3.8.2008 23:33:37   
Anonimen
Končno lahko pokukate našega cukra v album:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1792
4.8.2008 8:13:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Končno lahko pokukate našega cukra v album:)

Res je user posted image  - cukr namreč

No, pa na hitrco dobro jutro. Kako ste danes? Mi smo ok. Zdejle se zrihtamo, oblečemo, najemo in šibamo na sprehod - vam tipkam pop.
Kaj je potem za jutri? alea, kaja - jaz bom kontaktirala Mojco, ker mam njeno cifro - ve pa najbrž tudi, kajne? No, upam, da se vidimo v čimvečjem številu - pa naj kakšna svojga prpelje, da ne bo mojmu dolgčasuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1793
4.8.2008 9:24:09   
alea01
oj mamičkeuser posted image

na hitrco- to noč smo jedli na vsake tri ureuser posted image . To nam ni podobno, ampak tamala končno papcauser posted image  in je vse kul.

Za jutri bi pa šlo. Moj bo v službi, jaz bom pa šopingirala v Lj. nya- svojga žal ne morem pripeljat, bo pa tvojega user posted image  Izabela šarmirala in zabavala, pa mu ne bo dolgčasuser posted image user posted image
Upam samo, da bo Izabela znosna. Ona podnevi zelo malooooooooooo spi. Bomo sprobali. Če pa ne sprobaš pa ne veš. Imam prav. a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
4.8.2008 10:11:30   
NajaG
hej hej...Staš se zadnje dni, ko ga dam spat joče,ko pridem zraven se pomiri...včasih tudi ne...premetava se, zaspi za 15min, nato spet joče...ponavadi je tako zvečer ko gre spat...včasih tudi čez dan. Imam občutek, da je kriva vročinauser posted image

Zdaj je spet nazaj zaspal...sva hotela it na sprehod, pa je zunaj že tako vroče, da nima smisla da se sprehajava po vročem asfaltnem mestu.user posted image Ker potem sva oba čisto izmozgana...bomo šli popoldan.

oblačenjekako oblečete svoje malčke ko greste na sprehod?dopoldan npr. jaz dam zdaj kar body s kratkimi rokavi in zoknčke...imam pa vedno zraven kakšne hlačke, da mu dam gor, če se ohladi.

lulanjezadnje dni sem opazla, da se moj Staš zbudi ves mokeruser posted image Ponavadi gre spat ob 22se zbudi ob 2, nato pa še spi tam do 6.In če ga vmes ne previjem, je ves mokeruser posted image Plenic nisva menjala, da bi ble te vzrok. Edino če bi morala nabavit večje? ker ga nočem vsako noč previjat, ker se potem predrami...nevem no...

Danes se mi je zgodilo, da je spal do 3zjutraj, se jokal, ga hočem nahranit...3krat je potegnil(30ml) in nazaj trdno zaspal....pa je spal do 5 nato spet jokal...naredim flaško...3krat potegne(50ml) in zaspi.... no tam ob 8 me spet kliče in je lepo pojedel 150ml. Zdaj je spet zaspal....je bil nekam nejevoljen, se je premetaval...revček tudi njemu je vroče tu v stanovanju...

Danes grem popoldan po nečaka v vrtec, verjetno bom kar peš šibala s Stašemuser posted image Moram si še namislit kaj bi kuhalauser posted image

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
4.8.2008 13:02:40   
Anonimen
oblačenjekako oblečete svoje malčke ko greste na sprehod?dopoldan npr. jaz dam zdaj kar body s kratkimi rokavi in zoknčke...imam pa vedno zraven kakšne hlačke, da mu dam gor, če se ohladi.

jaz jo tudi tako napravim in vedno imam s sabo za oblečt za vsak slučaj

(odgovor članu NajaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 1796
4.8.2008 13:09:53   
mtinca1
danes sem bila pr G.
kontracepcija - cerazette (tabletke, ki jih lahko jemljejo tudi doječe matere)
pregledala me ni, ker imam čist malo, malo menstruacije- vsaj upam, da je menstruacija, ker tud sveža kri. da pa bi to preverili, sem morala kupit nosečniški test in če bo pozitiven, je nekaj ostalo v maternici in moram takoj nazaj h G.

krst - mi ga bomo imeli v septembru, v najožjem krogu. to, da z mojim nisva poročena, ne bo problem, ker če noče krstit en župnik, greš pač k drugemu. sem prebrala, da je ena napisala, da njihov župnik krsti prvega otroka, drugega pa ne več, če nista poročena - mislim, kako je prišel na to idejo, ne vem no - čist mimo..

nya - kako ste se kaj imele "dolenjke"? Upam, da niste preveč klepetale, da ne bo zvečer dež, ker jaz bi šla z lano na sprehoduser posted image user posted image  !

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
4.8.2008 13:12:12   
anaj22
ojla mamice

Sem sam na hitro preletela prejšne strani tko da nevem kaj natančno se je dogajalo.
Z zamudo VSE NAJ NAJ vsem ki ste mele RD user posted image
Pa vsem malčkom ki tko pridno papajo, rastejo in so taki sončki user posted image user posted image
Kaj je pa pri nas novega? No v petek smo mel prvo posvetovalnico Jaka ima 5,7kg in 60cm, vse je ok, dubl smo D3 kaplijice ker naša P pravi da polno dojeni user posted image  ne potrebujejo AD3 kapljic ker A vitamin dobije v mleku. Naslednojo posvetovalnico mamo 17.9.2008 in še cepljeni bomo takrat.
Drugač sem pa sama na antibijotikih sem se prehladila, fasala ventje v dojki in ful visoko vročino sem še vedno kr švof vendar že velik boš.
No morm it sirena kliče, ker nekdo noče zaspat
PA PA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
4.8.2008 13:44:12   
mtinca1
IZVIRNO SPOROČILO: ninny

jaz jo tudi tako napravim in vedno imam s sabo za oblečt za vsak slučaj

ninny, tud jaz jo skoraj vedno oblečem enako kot ti (zjutraj in zvečer). ker pa mam voziček s košaro, ji včasih, ko je bolj vroče snamem zoknčke. 

medtem ko sem bla prej pri G, je moj user posted image  pazil na user posted image . sem hotela it še mal v šoping - po "tomi tipi" stekleničko, ker se mi je ne da več mučit z čajčkom po žlički, pa se je tamala tolk drla, da nisem dobila dovoljenja user posted image . ko sem pa prišla domov, jo je uspel uspavat in še zdaj spi user posted image user posted image user posted image .

po dooolgem času sem si privoščila ledeno kavo doma. ktera jo ima rada, mora probat jakobs ice coffe instant - se samo vmeša v hladno vodo (+dodatki) in je to to. je pa fuuul dobra.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
4.8.2008 14:17:09   
babysolza
ola,

joj, ta vročina ubija. Ob 10-ih smo šle mal ven in sem mislila, da se bom skuhala. Sam prej nismo mogle, ker je Sabinči zaspala. In mamica z njo. user posted image user posted image

Jaz sem pa danes skuhala rižoto z bučkami. Pa mal fižoletkov, kumarc in zelene solate, pa bo.

Jaz jo tudi oblečem samo v body in kucetke (nogavičke po domače), mam pa s sabo kapico, če začne pihati. Čez nogice jo pa še kr pokrijem s prevleko od vozička - bolj zaradi sonca kot kaj drugega.

Komaj čakam nedeljo, da gremo na dopust. A ve greste kaj?

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?