Nana Liza
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka IZVIRNO SPOROČILO: Oranža IZVIRNO SPOROČILO: mama11 Ali vedno zaspi ob dojenju? Če ja, potem je to problem in jo moraš naučiti, da se uspava drugače. No s tem se pa ne strinjam. Zakaj bi to bil problem. Moj prvi otrok je vedno tako zaspal, pa smo spali cele noči brez budnic, pa tud kasneje ni blo nobenga problema, ker se je pač sam odstavil. Tudi čez dan je šel spat tako da je se je dojil, odstavil se je(pri dnevnem spanju), ko je bil sam pripravljen. Saj nam vse povedo, z dejanji, samo prisluhniti jim je potrebno. Tuki se tud jst strinjam z oranzo. Nas taprvi je zaspal sam, brez problema, nobenga uspavanja ali joka, ampak s flasko - kar je pa za nedojene isto kot za dojene joska. Med pitjem je zaspal in ni blo nobene panike, pa je tud spal celo noc ze od 2 meseca. Vsak otrok je drugacen, eden rab mal crkljanja za spat, eden velik, eden nic...otroci pac ne znajo zaspat sami od sebe, tko kot mi, ko zapreme oci in ze vlecemo...jst se spomnem, ko sem bla mejhna (tam ene 10 let), pa mi ni blo jasno, kako lahko mojadva zaspita, cim se ulezeta, jst sem pa se po 1 uro v luft gledala, pa razmisljala, kaj vse se mi je zgodilo...zdej znam pa jst tud tko zaspat...leta prinesejo svoje...ko bojo v puberteti, jim bomo pa tezile, da prevec spijo in jih pokonc metale Sem hotla se tole povedat - zadnjic, ko je bil Ruben bolan in smo sli na metelkovo in me una zdravnica vprasa, ce ponoci kaj slabs spi. PA recem, da ne vem, ker se itak zbuja ze v osnovi po 5x na noc ali vec. Pa me ful zacudeno pogleda in rece Ja kaj pa dela? In sem ji rekla, da se doji, pol pa zaspi nazaj. In mi je zacela ful pridigat, da to ni dojenje, ampak crkljanje (to ze tko al pa tko sama vem) in da ne rabi tega, da rabi spanec, ampak da sam tega se ne ve. Pa da v koncni fazi sem si pa sama kriva, ker ce mi ne bi pasal, bi mi pa ze celo noc spal, jst pa tud. In me je v bistvu ful prizadelo - jst vem, da se Ruben vcasih samo pocrklja na joski in bi lahko slo tud brez tega, samo sori, ko je bil star 2 meseca bi me pa napizdevale, da naj ga podnev in ponoc pristavljam na ukaz, a zdej sva pa oba mal cez luno, ker se v bistvu se zmer tko dojiva/crkljava? Sej delam samo po njihovem nasvetu - pediatri priporocajo pristavljanje nonstop, ko je pa govora o odstavljanju, smo si pa mamice same krive...mah... Ninočka se čist strinjam s tabo. Jest sem na istem. Če po pravici povem, sploh ne vem, kako naj drugače delam, ker nima dude. Pa tudi sama sem že tako izčrpana, da ponoči pa res ne mislim še na kaj druzga, kot da čimprej oba zaspiva nazaj. Res pa je, da je naša prva sama prespala celo noč prvič šele pri 13 mesecih, 2 meseca po končanju dojenja.
< Sporočilo je popravil Nana Liza -- 21.7.2008 22:36:21 >
|