gajka
|
'čer! Hja, časa za surfanje je zdaj res bolj malo, mogoče zato, ker se z Rokom še malo sinhronizirava. Sem samo na hitro preletela tole vaše čvekanje tega tedna. Vidim, da nas že kar nekaj nesojenih avgustovk uživa doma z malimi zakladki. za vse! Pa še na hitro (ali pa tudi ne, odvisno, koliko bom uspela natipkat, predno se oglasi sirena ) opis mojega poroda. Kot ste že najbrž prebrale, mi je v ponedeljek zvečer doma odtekla voda (nič bat, teče orng kot iz pipe, se ne da zadržat in se res ne da zgrešit). Sledilo je urgentno pakiranje stvari za v P (ja, sem bila precej trmasta in si nisem prej še nič pripravila). Potem pa veselo na pot proti Celjski P. Okrog 21. ure so me pregledali, potrdili, da je res odtekla voda (šment, ne ga srat, kaj res?), ampak popadkov prav nič, MV pa dolg 5cm in čisto nič zmehčan. Me je G še razveselila z novico, da ker je to prva nosečnost, bo najbrž trajalo še nekaj časa in da bom zjutraj dobila antibiotik, umetne zadeve za sprožitev/pospešitev poroda pa mi bodo dali šele, ko se bodo pa tudi pri meni pojavili kaki znaki popadkov in odpiranja. Tako sem ostala v P, mojega pa so poslali domov. Ob 23. uri so se mi na vsem lepem začeli ful močni 'menstrualni' krči, dolgi nekje 30-50 sekund, z razmikom od 3-6 minut. Nekaj časa sem pridno štopala to nenadno dogajanje, potem pa vsa neizkušena šla do dežurne sestre na oddelku, ki me je priklopila na CTG. Tukaj je sledilo presenečenje! Ko je mene zvilo na max., je CTG kazal kvečjemu številke do 30! Mene že rahlo panika, ker sem sklepala, da so popadki šele pri številkah vsaj blizu 100, mene pa je že pri 30 zdelovalo. Okrog polnoči me vseeno peljejo nazaj na porodni oddelek, kjer G ugotovi, da sem že 3 cm odprta in da lahko pokličem , da je lahko čez kako uro v P. Vmes me pošljejo še na klistir in pod tuš in me pustijo samo za kakšno uro. Mene je vmes ful zvijalo, ampak sem se tolažila, da itak dobim v porodni vsaj tist osnovni analgetik, da bo malo ublažilo bolečine. Ko so me pripeljali v porodno in spet pregledlali, so ugotovili, da se je glavica v tem času spustila že ful nizko in da bomo kar štartali s porodom. Potem so na hitro pripravili še mojega , ker se je že začelo muditi. Za povrh vsega pa so me razveselili še z novico, da mi ne bodo dali nobenega analgetika, ker je že prepozno! Tako je bil moj porod 100% naraven, na kar danes gledam s ponosom, v tistem momentu pa so bili moji občutki popolnoma drugačni. In na koncu, ko že veste, je ob 2:36 na svet privekal najin Rok. Skratka, od 5cm dolgega MV in nič popadkov, do štruce v naročju, vse samo v dobrih 5 urah. In to 100% naravno, kot Fructalov sok! Evo, pa sem mislila, da bom bolj kratka s tole zgodbico. Nič, mali se hoče malo 'priklopit', moram it!
|