NinKa
|
Na koncu je trajalo menda 2 minuti. Od tega je bila 1,5 min razkuževanje kože ... Skratka, če ne bi anestezistka rekla zdaj bom zbodla sploh ne bi vedela, da je kaj naredila. Prisežem. Skratka nič se bat. V primeru da gre kaj med op narobe te pa takoj uspavajo. Je pa boljše kot splošna- dete ni zadeto, ti prav tako ne, vsemu slediš, slišiš jok, pokažejo ti ga, vprašajo po imenu... Pa anestezist se pogovarja s tabo... Nato ga pogledajo pediatri in ko so oni gotovi ga takoj vidi očka. Edina slaba lastnost je, da pri nas ni možna prisotnost očeta v op dvorani( v tujini je). Ampak to ni tudi pri splošni anesteziji. Del operacije do rojstva je bil zelo kratek, ca 2 ali 3 minute, nato se pa vse vleče. No vsaj meni se je zdelo, da se. Saj veš poln si občutkov, pa videla bi ... Se bom malo vmešala, čeprav nisem Mariborska nosečka. Sem bla do predkratkim, vsaj po duši. Ne se bat, jaz sem imela pred 13 dnevi CR s spinalno analgezijo, ampak v Postojni. Bil je urgentni CR, tako da je tut šlo vse hitro, brez pretiranih dogovorov. Anesteziologinja je priletela, me vprašala kako sem. Pa malo smalltaka. Vmes sem ji omenila da me je strah, da me uspavajo in je rekla ni problema bo pa spinalna, ker sem že prvič rodila z EA in ni blo problemov. Je pa res, traja glih 5 minut od te ko so se začeli menit o CR in tem, da sem bila na mizi in so že skoraj končali. Je pa v Postojni bil zraven moj možek in me je cel čas za rokico držal. Tak da ni sam v tujini tako....tut pri nas je očitno možno. Je pa res da pol un del ko se vleče, beri šivanje rane, so moža odpeljali nazaj v porodno sobo, kjer se je cartal z in čakal da še mene pripeljejo. Je pa izjavil, da normalen vaginalni porod se da brez problema prenesti tut za občutljive moške. CR pa je že težje. Je pa vsekakor hvaležen ekipi v Postojni, da je lahko bil zraven, čeprav popkovine pri CR ne more prerezat.
|