|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mar(sov)čke/-i
16.7.2008 22:40:27   
*žaži*
IZVIRNO SPOROČILO: tananejka

Čao!

Peli,Žaži: ima občutek, da bomo nekaj časa same na klepetuuser posted image . Bomo pač sam me...klinc jih gleda...babe lene user posted image
Če je še katerga doma in ne na morju naj se oglasiuser posted image ...ja kr, ste dobrodošle

Žaži: kakšen šotor ste kupili? Velik,majhen? Veeelik, zelo.
Cena? 200eur
Koliko ste dali za vse kar rabite za kampiranje?? vse skup še bo naneslo..tm okol 400 eur ...par malenkosti nam fali, smo dobil ideje zadnč v Šobcu user posted image Jaz bi toook rada kampirala pa je moj user posted image  prekomotuser posted image . On ima najraje apartma. Jaz bi šla pa ful na Korziko in Sardinijo s šotoromuser posted image kaaaaaaaaam?????ooojooj tja pa ne...ne vem...ne upam user posted image . Sej počasi ga bom prepričalauser posted image

Šobec: predlani smo obiskali prijatelje in mi je bilo zelo všeč. Idilično okolje, drevesa, igrišča, sprehajalne potke pa še kopaš se lahko. SUPERuser posted image user posted image ..ja res je fajn...men je blo stršn všeč...pa še bomo šli za čez vikend user posted image

..evo naš šotor user posted image   http://www.sun-fun.si/slike/sotori/Ancona_full.jpg
..aja dolg je pa 3x5 m

< Sporočilo je popravil *žaži* -- 16.7.2008 22:41:42 >

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3851
16.7.2008 23:47:26   
Peli
Oj!

Jest sm dons mal naokol letala, sm šla osebno za tamalčka rihtat, popoldan pa sm šla na "izlet" do Avstrije...no, pa nebi o tem razpravljala k se mi še zdej možgančki crejo user posted image ...

Joj, hrana, hrana - mene bodo en dan v Begunje odpeljal k mi bo prepill... z Aljažem se za vsak grižljaj kregava. On je čist zadovoljen da zjutrej poje en topljen sirček al turistično pašteto (seveda brez kruha), za kosilo mogoče poje kakšen grižljaj, zvečer je spet sit... Mi grejo pa kr lase pokonc ko mi gre potem taščo ali moževo teto prosit za bombone user posted image . Po drugi strani pa tud ne vem kaj naj - al nej mu pustim da vsaj bombone je - da vsaj nekaj poje, al nej mu še tiste prepovemuser posted image
Aljažu gre za kosilo edino zelenjavna juha in makaroni. Gremo pa večkrat v sosednjo vas na ribnik - tam z možem lovita ribe, zraven je tudi brunarica in tud pečejo ribe - tam bi on vedno jedel ribe, in clo poje tud po tri sardelce...user posted image

Jest bi tud šla na morje s šotorom, samo ne z otroki. Eno leto sva z možem kampirala na Pagu - pa ni blo glih najboljš...je blo ravno pomankanje vode in je prišla le 2x na dan po 2 uri in ni blo šans da bi prišel do tuša ali do placa za posodo pomit...

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
17.7.2008 8:14:22   
tananejka
Žaži: šotor izgleda super!!!user posted image  Pa poceni ste ga dobili.

Peli: jaz bi na tvojem mestu prepovedala vse sladkarije. Sorodnikom bi rekla, da je zdravnica tako rekla in da naj se tega držijo, ker je dobro za Aljaža (sladkarija ni hrana in ni nadometilo za 3 grižjaje kruha ali 3 žlice rižote). Če bi sorodniki to kršili pa bi bil cel user posted image  z moje strani. Sladkarije bi zamenjala za brusnice, rozine, suhe marelice. Mi jih imamo namesto bonbonov. Jaz bi tako probala, ker se mi zdi da te že kar matra tole njegovo hranjenje. Priznam, da bi mene tudi. No, tko bi jaz naredila....

se beremo....letimuser posted image

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 3853
17.7.2008 11:01:00   
fionaP
Mi smo tudi že z morja - imeli smo se krasno... Soba je bila res velika, s hladilnikom in velikim balkonom. Hrana super. Morje čisto in toplo. Nuša se je lepo naučila plavati z rokavčki. Vode se nič ne boji, plava v globokem, tudi potunka se sama...
Lani je plavanje ni zanimalo, ker smo bili na mivki. Tam je samo kopala z lopatko po mivki in pretakala vodo iz kanglic. Res da nismo imeli rokavčkov, ampak Fredov obroč.

Klara je še ostala na Debelem rtiču pri babi in dediju, pride v sredo. Še posebej Nuša jo pogreša in jo skuša z nagajanjem nadomestiti user posted image  Moram reči, da ji je včeraj kar uspevalo. Z možem sva pa malo belila in še ene nove lučke smo montirali v kopalnici. V nedeljo smo bili tudi v Laguni in nam je bilo zelo všeč, le malo drago je.
Bi kar vzela še kak dan dopusta in se šla namakat tja namesto službe user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3854
17.7.2008 14:14:18   
Peli
fiona - super da Nuša tako uživa v vodi. Maš pa zdej še mal počitnc pred ta veliko user posted image .

tananejka - ma sej bi mu že dala kakšno suho sadje, če bi ga hotel. Hotla sm to rečt sej je bombone - če je pri volji, drugače pa tud teh ne. Danes je zjutrej pojedel tri grižljaje kruha, potem smo šli na kavo k eni kolegici in mu je dala Jafa piškot, pa ga je nesel njeni tašči, na poti domov pa se je spomnil da bi žemljo - doma pa ni bil več lačenuser posted image . Ja seveda pa je doma taščo peljal po bonbone, sej nazadnje sm jih itak jest pojedla user posted image .

Punce a vaši tud grdo govorijo? Naš tamal tako hitr pobere kakšno kletvico user posted image . Besede "vrgu" sploh ne pozna, vedno reče "****nu", pa sploh ne vem kako nej mu dopovem da to ni prav, da mi nebi potem še bolj ponavljal. Včerej sm že mojga atija zmerjala nej mal merka kaj govori (ker sploh k ga preveč popije, ma grozen besedni zaklad), k možu pa ga sploh ne spustim več - kadar kaj dela, saj vedno ko mu kaj nagaja, izgovori vse kar mu pride na misel, Aljaž pa samo snema. Drgač mi je nekej nagršga slišat otroka kako kolne.

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3855
17.7.2008 17:33:39   
tananejka
IZVIRNO SPOROČILO: fionaP

Še posebej Nuša jo pogreša in jo skuša z nagajanjem nadomestiti user posted image  Moram reči, da ji je včeraj kar uspevalo.

To dela zato, da slučajno ne pozabita na količino nagajanjauser posted image , pa da dokaže da zmore nagajat za dveuser posted image user posted image

Bi kar vzela še kak dan dopusta in se šla namakat tja namesto službe user posted image user posted image

Jaz bi tudiuser posted image

Lepo, da ste uživali na morjuuser posted image user posted image user posted image

Peli: kletvice pri nas niso problem. Bomo videli kako bo zdaj, ko gresta dvojčici v šolo. Upam, da ne bo sprememb. Pri nas tudi deda kdaj prisoli kakšno, ampak smo ga parkrat nakregali in zdaj ob otrocih malo izbira besede. Si pa otroci zelo radi zapomnejo ravno tisto, kar si starši želimo, da bo preslišaliuser posted image user posted image .

Grem, perilo me čaka....user posted image

< Sporočilo je popravil tananejka -- 17.7.2008 17:34:17 >

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3856
17.7.2008 21:25:01   
*žaži*
heej!

Dans sva se pa cel dan potepala user posted image ...ti lumpa ti....tut kosila mi ni blo treba kuhat user posted image ....sma bla pr eni kolegici, ki je tut na RR, pol pr mamic...pol sm se pa še s sošolko iz OŠ dobila in poklepetala. Šla zjutraj od doma prišla ob 18. user posted image ..je bil Aljaži ornk zmatran....že spi ko polhek.
Atija pogrešamooooooo user posted image

Tananejka: Ja nam je bil ta šotor koj všeč...res zelo...pa tut zdej k smo ga sprobal...je resnično fajni, ker je na sredini višina kar 2,10 m in je res supr.

FionaP: Ja živjooooo, ti se pa tko poredko oglasiš.....nimaš časa? Fino, da ste se imeli lepo na dopustu.....je lepo brat tkole, da ste vse uživale user posted image ...sej prav

Peli: Jaaaooooo...ko slišm, da Aljažu kdo ponudi sladkarije, ali pa celo prinesejo, ko pridejo na obisk, mi grejo kocine pokonc, resnično. Glede tega sm jaz tako tečna, tako tečna, da mi pravjo, da že mal pretiravam. Ne prenesem sladkarij. Aljaž to ve, ker kar vidi ko popizdim, ko jih kdo ponuja...in revež tut sprašuje ne več...če jo lahko poje. Jaz sladkarijo, ki jo dobi kar "nekam pospravim" user posted image .....ne maram jih pa zato, ker res niso zdrave. Dam mu košček čokolade po kosilu ali puding. To je pa tut vse. Če je zelo priden mu miška pod blazino v dnevni pusti Kinder jajčko...in je presrečen, ker miška ni pozabila nanj user posted image ...ja tko sm ga navadila...če je priden bo miška vidla in prinesla darilo pod povšter, ampak le v primeru če si bo tudi vsak večer umil zobke...in ja deluje. Ni nek ljubitelj sladkarij...sm pa tja kaj poje. Nasvet: Jaz bi naredila enako kot ti je Tananejka svetovala, če se jim ne da drugače dopovedat, bo to najbolje. A ima kaj piškave zobe tvoj Aljažek?
Glede grdega govorenja..sm tut alergična...in kr vsepovprek opozarjam...kr sprot med pogovorom, če se slučajno zgodi....morm pa rečt, da zaenkrat kr pazijo vsi...js itak ne rečem druga kot "šit" user posted image ....ne govorim grdo. Ati včasih, ko se razjezi nad čim....mal zabrunda...sam potihem....nism še slišala Aljaža, da bi kaj grdega reku zaenkrat.

...js sm pa tak lenuh ratala user posted image ...se mi zdi če si predolgo doma...si tak nekoristen družbi pol....tak pasiven, ni za nikamor tole user posted image - me jezi

čaw

Neposredna povezava do sporočila: 3857
17.7.2008 22:29:08   
Peli
kaj bi potem šele jest lahko jamrala zarad lenobe - dalj časa sm doma manj je od mene, sploh zdej ko smo cele dneve zunej, opoldne ko pa dam Aljaža spat pa se tud men paše mal pred računalnik zbasat da mal počijem.
Aljaž pa se je dons kr fest navečerjal user posted image . Smo bli še zunaj ko je tast večerjal pečenico pa se je kr k nemu prbasal in je revež zmatzal en četrt pečenice s kruhom, je bil res že revež čist bogi - k ga mi tolk stradamouser posted image .
jest pa sladkarije pred Aljažem nič ne skrivam, sama je pa tud ne kupujem (razen zase user posted image ). Aljaž ma svojo škatlo za sladkarije v špajzi in jo ponavadi sam polne, če mu kdo kaj prinese. Njemu ne nosi miška sladkarij, včasih mu jih ena pride pojestuser posted image .

Zdej pa je že zadn čas da šibam pod tuš, potem pa mal k user posted image na kavč - preden zaspi.

Lahko noč!

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 3858
17.7.2008 22:32:53   
*žaži*
IZVIRNO SPOROČILO: Peli

potem pa mal k user posted image na kavč - preden zaspi.

..tut men bi tole zdele pasal user posted image ...ah nč grem spat...še za kampiranje se mi ne da več gledat
nooč

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3859
19.7.2008 0:22:52   
Peli
Mi smo šli pa dons mal pogledat kaj je ostal še na razprodajah, seveda brez moža - ker bi itak samo poslušala - " A pa to res rabmo?" "A nimaš dost tega..." user posted image , no maladva bosta mal nova, pa dva darila sm kupila, ta vikend gremo vsak dan na eno praznovanje - fino, nau treba kuhat...user posted image

Zobke ma pa Aljaž kar lepe - čeprav me še zdej skrbi da bi dobil črne. Od moža nečak in nečakinja marta čist "stoplene" samo črne pike v dlesni so še ostale, pa od dveh bratrancov maladva isto. Sicer ne vem od česa to pride, vem le to da od moža nečakinja še pri 4letih spi s flašo v ustih, seveda ma v flaši sok user posted image ...
Aljaž pa drugač ni prav priden za umivanje zobkov, pa sploh ga ne morm prpravt do tega da bi mi zobno pasto izpljunil, tako da se še vedno umivamo le z vodo, mu pa redno dajem Fluoronatril tabletke - če kej prpomorejouser posted image .

Punce zdej pa mi čist po pravic povejte - a kdaj ta malmu prpelete kakšno na rit? Ma jest sm sicer proti pretepanju otrok, samo zadnjič mi je pa res dopi***l, k mi je mali že cel dan nekaj nagajal in ko mi je ušel iz kahle na kavč in se je prav potrudil da se je gor polulal, se pa nism mogla več zadržat, sm mu dala eno na rit, mali je bil čist šokiran, no sej men je blo tud nazadnje žal. user posted image

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 3860
19.7.2008 9:34:20   
*žaži*
kuku user posted image

Peli: Ja stopljeni zobki....sm že tut vidla in je ogabno user posted image .....ampak marsikdo se tolaži, da ti ta gnili, kao mlečni bodo tak al tak vn padli...ampak le ti so osnova za stalne.
Eno čez rit: Js sm včasih...ko je bil manjši mu kako čez rit, dala pa sm vidla, da nikamor ne pelje, ker ni vedu kaj sm mu hotla s tem povedat pa še obupno krivdo sm čutla v seb....tako, da že doooooolgo se ne poslužujem tega. Sedaj že dolgo kaznujem Aljaža tako, da ga zaprem za par min v sobo. Amapk sam takrat, ko je resnično tako siten in trmast, da človk ne zdrži več. S tem načinom se oba ohladiva...on in jaz. Kr včasih mal manjka da ne zakuham kot ekonom lonec. In je pol k pride iz sobe zlo priden. Se pa trmari v sobi in dere....in se vse vn sliši...in je zadnič moj tast slišu in komentiral, da ga trpinčim na ta način user posted image ....o tem na kak način je on svoje kaznoval nebi- sm mu pa povedala svoje takoj, tak, da se brilijantno počutim user posted image ...ampak mu OBVEZNO za vsako kazen tut povem zakaj sm bla huda...tak, da včasih še pol sam pride k men i komentira" bla mami huda, bil Ljazi lumpi...ni mamico bogu" user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3861
20.7.2008 20:34:30   
tananejka
Ojla punci/euser posted image

No, pa je vikend za nami. V soboto smo se kopali v Strunjanu, se v Izoli ustavili na špagetih in pizzi in se domov vrnili okoli 20ih. Danes pa je Alina klicala taščo v Gozd Martuljek in nas povabila na kosilouser posted image . Popoldan pa smo šli v Kr. Goro kjer se je Alina vozila v obročih po toboganu....sta šla skupaj z očkom, ker leti kot hudičuser posted image . Potem pa sva midva in dvojčici sprobali še sankanje po smučišču...to je pa šele adrenalinuser posted image , na trenutke je bolje če mižišuser posted image user posted image . Alina je raje počakala pri babici v dolini in jedla krusnice (beri: brusniceuser posted image ). Domov smo se vrnili pred slabo urouser posted image . Res smo imeli krasen vikenduser posted image . Alina je obakrat zaspala na poti nazaj in sem jo samo prenesla v posteljico, čez dan ni spala nič in je bila zelo utrujna. Danes sem ji sicer pozabila dati plenico gor in sem jo predramla user posted image .... pa je na srečo zaspala nazajuser posted image

Kaznovanje: kadar je res kriza jo dam sedet (na stopnice) in jo tam pustim kaki 2. minutki. Še prej ji strogouser posted image  in odločno povem zakaj sem jo dala tja in česa ne sme delati. Čez rit mislim, da sem jo enkrat pa mi je bilo potem žal. Po moje eno čez rit dojamejo šele večji otroci in zame je to res izhod v sili. Dvojčici sta kakšno dobili in nimam slabe vesti zaradi tega. Takrat, ko sta jo sta vedeli, da sta MOČNO prestopili mejo in sta si tudi zelo zapomnili česa se ne dela. Ampak lahko preštejem na prste...bilo je res parkrat do zdaj. Jaz sem za dosledno vzgojo (brez popuščanja pri določenih stvareh) in to se definitivno obrestuje. Se pa včasi zderem na kakšno kot user posted image  (na dvojčici, na Alino se pa sigurno še bomuser posted image ).
Včasih bi bilo sicer lažje popustiti in ustreči, ampak pri določenih pravilih vztrajava. Jih pa ne obremenjujeva za brezvezne stvari, le tam kjer je nevarnost da se jim kaj zgodi. Torej jim skušava pustiti toliko, da same razmišljajo, ustvarajo in razvijajo svojo domišljijo. Pri vzgoji sva si z user posted image  enotna, če pa nisva, si to poveva takrat, ko otrok ni zraven. Zaenkart lahko rečem, da so punce pridne, prijazne in zelo sočutne....kako bo v puberteti pa vam sporočim čez ene 10. let user posted image  user posted image user posted image .

Žaži: prav je, da si povedala svoje tastu glede vzgoje. On je svoje otroke vzgojil, vidva z možem pa bosta vzgajala svoje po najboljši močeh. Boljše pa je, da se oba ohladita, kot da ekonom lonc eksplodirauser posted image user posted image

Peli: po moje si bo Aljaž tole lulanje zapomnil. Jaz bi tudi verjetno pošizila, če bi se takole zanalašč polulala... ne sekiraj seuser posted image

Dijouser posted image

< Sporočilo je popravil tananejka -- 20.7.2008 20:38:15 >

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
20.7.2008 22:02:57   
Peli
IZVIRNO SPOROČILO: tananejka
Peli: po moje si bo Aljaž tole lulanje zapomnil. 

Pa ne drži glih...je danes ponovil vajo user posted image , sm mu lepo povedala da če še enkrat to ponovi, bo moral na to lužico ajat, pa mu je šlo potem kr mal na jokuser posted image . user posted image

Mi smo bili pa ta vikend vsak dan na enem praznovanju, tako da mi ni blo treba kuhat user posted image . Ta vikend smo tud prakticiral, da je bil Aljaž brez opoldanskega spanca, sej je bil že na konc čist fertik, je pa šel včeraj mal pred 19h spat, pa je spal do pol 8h zjutrej, dons pa je šel ob 18h, pa se je pred ene pol ure začel ful jokat - je zgleda nekaj sanjal, je rekel da ga je strah, pa se je mož k njemu ulegel, da je nazaj zaspal.

Aljaž je zdej ful začel grist, ma če ga pravi čas ne opaziš, da se mu umakneš, pa tud Urbana je že - najprej se je lepo pogovarjal z njim, ga božal, lupčkal, mu dajal prstek - da ga bo prijel...nazadnje ga lupčka na rako in mimogrede še mal ugrizne... lump - mam občutek da to počne takrat - ko mu ne posvečamo dovolj pozornosti.

Zdej pa res že komaj čakam dopust, mam počas že vsega in vseh dost (al pa me sam luna trka user posted image ), do našega morja pa še cel mesec...user posted image

Nč, šibam LP

Neposredna povezava do sporočila: 3863
21.7.2008 9:59:33   
fionaP
Tananejka - podoben vikend smo imeli v planu, smo hoteli na obisk k babi, dediju in Klari na Debeli rtič. Pa so nas presenetili izpuščaji. Smo kar sami postavili diagnozo - škrlatinka in je res bila.

Zdaj je Nuša na ab, z jemanjem ni težav, ker ji je okus všeč. Zdravnica je posebej naročila, da mora biti notri in čimveč počivati - a kako to dopovedati 2 letnici s preveč energije? Na dan sem privlekla vse sestavljanke, knjige, cicidoje, risanke, pobarvanke - pa še vseeno včasih podivja in začne skakat in laufat po stanovanju.
Najhujše je bilo pa zdaj čez vikend, ko me je milo prosila, da bi šla ven na sončka..user posted image
Moramo zdržat do konca tedna.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3864
21.7.2008 10:07:40   
tananejka

Tananejka - podoben vikend smo imeli v planu, smo hoteli na obisk k babi, dediju in Klari na Debeli rtič. Pa so nas presenetili izpuščaji. Smo kar sami postavili diagnozo - škrlatinka in je res bila.

Zdaj je Nuša na ab, z jemanjem ni težav, ker ji je okus všeč. Zdravnica je posebej naročila, da mora biti notri in čimveč počivati - a kako to dopovedati 2 letnici s preveč energije? Na dan sem privlekla vse sestavljanke, knjige, cicidoje, risanke, pobarvanke - pa še vseeno včasih podivja in začne skakat in laufat po stanovanju.
Najhujše je bilo pa zdaj čez vikend, ko me je milo prosila, da bi šla ven na sončka..user posted image
Moramo zdržat do konca tedna.

O, revček mali. Alina je letos 2x prebolela škrlatinko in vem kako težko je za razposajene otročke hudo. Najhuje je, ker AB hitro prime in bi otroci takoj skakali. Meni je ped. rekla, da lahko greva ven na sprehod z vozičkom, da ji svež zrak ne bo škodil. Sem ji pa razložila, da greva ven, vendar iz vozička ne sme. In je ubogala... vsa srečna, da gre lahko na zrak. Za nušo eno veliko user posted image , da bo hitro zdrava.

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3865
21.7.2008 21:54:46   
fionaP
Ja, voziček bi zdaj res prav prišel, a žal smo enega prodali, drugega pa podarili in smo brez.

Klara je danes že nazaj z morja, tako sta bili veseli obe, se je videlo, da sta se pogrešali.
Zdaj pa skupaj spita user posted image

Sem prebrala zgoraj glede grdega govorjenja - pri nas recimo da kar pazimo, pa vseeno je Nuša pobrala kakšne fore:
"ne me basat", "o maj gad", "marička" itd...

Ima pa še eno svojo foro, ki je noben ne zastopi, reče: "z očalam pa ne", potem jo mi sprašujemo, kakšna očala, pa zakaj ne z očali, ona se pa samo smeji.

Pa še nekaj ima zadnje čase - kjer vidi, da je kaj napisano, sprašuje "kaj piše?", potem ji povemo in ona to ponavlja. Če pa vidi kje številko 8 napisano, je pa čisto preč od veselja, ne vem kaj ji je tako všeč user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3866
21.7.2008 22:11:28   
*žaži*

Sem prebrala zgoraj glede grdega govorjenja - pri nas recimo da kar pazimo, pa vseeno je Nuša pobrala kakšne fore:
"ne me basat", "o maj gad", "marička" itd...
...ja tako grdga govorenja pa ša ne....mami mal se zamisl...sam poglej kako otroc govorijo no  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ima pa še eno svojo foro, ki je noben ne zastopi, reče: "z očalam pa ne", potem jo mi sprašujemo, kakšna očala, pa zakaj ne z očali, ona se pa samo smeji.  user posted image user posted image

Pa še nekaj ima zadnje čase - kjer vidi, da je kaj napisano, sprašuje "kaj piše?", potem ji povemo in ona to ponavlja. Če pa vidi kje številko 8 napisano, je pa čisto preč od veselja, ne vem kaj ji je tako všeč user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image ...ja navihan deklič ni kaj

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
22.7.2008 9:48:53   
fionaP
user posted image user posted image  Žaži, saj imaš prav, sem mimo ustrelila user posted image
Sem hotla v bistvu povedat, da tamala vse posnema, kar sliši

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 3868
22.7.2008 17:31:24   
tananejka

user posted image user posted image  Žaži, saj imaš prav, sem mimo ustrelila user posted image
Sem hotla v bistvu povedat, da tamala vse posnema, kar sliši

Alina se pa dere: ŠIIITTTT in pol reče, "mami kaj je to šit"user posted image . Seveda je to sredi ceste ali pa tam kjer je veliko ljudiuser posted image user posted image

Pa da ne boste mislile, da to sliši od mene ali moža user posted image user posted image

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3869
24.7.2008 12:12:44   
tananejka
Čao punce kako ste kej?

Alina je zadnje dni doma prava sitnobica, v vrtcu paje baje ful pridnauser posted image . Doma se zjoka za vsako malenkost. Mi je pa pred 3. dnevi vztrajno zatrjevala, da ji raste zobek. Res sem res pogledala v usta....in zagledala, da ji zadnja petka leze ven. Kdaj so prišle ven prve 3user posted image pa ne bi vedelauser posted image user posted image
Zdaj, ko je tako kislo vreme pogreša sprehode in igrišče. Na igrišču, ki je tik ob vrtcu se drugače skoraj vsak dan ustavimo in smo tam po 2 uri. Veliko je prijateljčkov iz vrtca in tako vse 3user posted image  nadaljujejo igro, jaz pa malo klepetam s starši user posted image  

Barve: jih vaši malčki že kaj poznajo? Alina pozna rumeno, modro in rdečo....pa še za te se včasih zmoti, ker kar nekaj brezveze ustreliuser posted image . Računam na to, da jo bosta dvojčici naučili med risanjem, ker ji vedno povesta kakšno barvo ima v roki. Trenutno ima tudi zelo rada knjigico od zbirke OKA, BARVE.

Slačenje/oblačenje: A se tudi vaši hočejo sami oblačit. Alina se zrihta v nulo (včasih je kaj narobe obrnjeno). Pride me vprašat kako so hlače prav obrnjene, majčko si obleče po svoje, za copate pa študira in me potem vpraša: "Mami, a je tale copat skregan s tole nocivouser posted image ". Tudi na wc ali kahlico gre sama in mi reče: "pusti me, bom sama, vse bom sama, pejdi ven, zapri vratuser posted image " Čez nekaj časa pa me kliče: "Mami, a mi odpreš vodo"user posted image

Pišite kej, drugače bom huda user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3870
24.7.2008 23:19:01   
Peli
Mi imamo kar pestro. Z Aljažem sva ta teden že 2. pekla - v torek piškote, danes tortico - Aljaž je čist navdušen da lahko packa, seveda potem še prav z veseljem "pomije" posodo user posted image . Se pa fant kr znajede, seveda je nesu piškote za probat k moževi teti - ki stanuje nad nam, potem še tašči ki stanuje pod nami - pa vsako je vprašal "Maš nekej zame?" user posted image , dons so sevede vsi pršli probat tortico - sm mu rekla poklič teto, on pa stopi pod stopnice pa zavpije "Ani prid men tortico, men bone prnes!" Vedno bolj me spominja na moževo sestro...user posted image

Pr nas je ta teden al veter, al dež, tako da se nč kej dost ne sprehajamo, upam da bo kej lepše - čeprav bomo zdej dopoldan moral bit kr doma, saj že jutr malar pride. Sobica kr lepo napreduje, do morja bo fertik - no, potem pride še oprema.

Barve Aljaž še ne pozna, zanj je vse zeleno, če mu kej razlagaš kakšne barve je najprej ponovi, če pa ga vprašaš čez 2 minuti kakšne barve je, pa je zeleno user posted image .

Oblečt in slečt pa se naš "sploh ne zna". Bolj "kamot" je če ga jest oblečem, lahko rečem da sm sama kriva, ker se mi ponavadi ne da z njim pregovarjat, ga čakat eno uro in zraven zgubit živce, tako ga hitr "zrihtam" pa šibamo. Seveda če pa sam hoče pa lahko sam sezuje štumfke ki mu jih jest obujem in jih zamenja s tistimi ki so njemu všeč, lahko se sam sleče, tud plenico, da se lahko polula na posteljo.
Danes pa ne vem kaj ga je pičilo, lepo potegne hlače dol, se polula na kahlo in se sam obleče- brez besed user posted image .

Glede grdega govorjenja Aljaž ma dve besedi ****nu (nikoli ne reče vrgu)user posted image , ena beseda pa je "pisdek" ne vem kaj bi to pomenilo, ampak ne zveni prav lepo user posted image .

Mislim da sm že pisala o tem kakšne ma z otipavanjem prsi, sicer sm govorila da se ne bom pred njim nikoli skrivala, samo zdej pa je to že too much, čist je navdušen (k je bil dojenček jih pa ni maral user posted image ). To ga je prijelo ko je videl ko sva se z Urbanom dojila, mora vse prešlatat - kje je mlekec, kaj so bradavičke...potem še pr seb preveri. Tudi če ga kakšna ženska pestuje jo prime za joške in reče "Tle nekej maš? Kaj tle maš? Lahko pogledam?". Sej mi je jasn da otrok odkriva nekej zanimivga, samo ne vem, a bo to kdaj minil?

Pa še ena dobra: Zadnjič smo ble še z dvema kolegicama skupej - smo kofetkale, otroci pa so se igrali ob čolnu z vodo, seveda so bli nagci, pa od kolegice hčerka  prime Aljaža za lulčka in prav "repka, repka" je bla čist navdušena, ga sploh ni spustila. To je blo enga smeha...

Mi mamo pa zdej z Aljažem ene take čudne ure za spanje - zvečer pred 22h sploh ne zaspi - res pa da opoldan spi kar po 3 ure, včasih še več. Sm že poskušala da opoldan nebi šel spat, pa je že pred 18h čist adijo - je pa prezgodaj za nočno spanje - smo poskusl pa se je med 21 - 22 uro zbudil, pa ga je spet težko uspavat...user posted image .
Za spat pa ma vedno več igračk, včasih je bil zadovoljen da je imel vsaj pleničko ob sebi, zdej pa ma eno mediko, pa zmaja, pa Sparkya (ta mora bit ko gre spat obvezno podnjegovo majčko (ker ga bo rodiluser posted image )... pa bognedaj da še kakšnega vn spustimo...

tananejka - pr nas tud ne vem kdaj so začele 5. vn lezt - ma pomoje 2, nism pa zihr.

fiona - upam da se čimprej pozdravte.
Se mi zdi da je zdej kar veliko škrlatinke, mi smo bli zadnjič pred vrtcem ko je vzgojiteljica opazila eno punčko s fleki, me je kr mal stisnl, ker je pred tem hodila tud okol Urbana - najbž nebi blo prav prijetno če bi jih pokasiral, no pa na srečo ni blo nič. Se bomo zdej nekaj časa rajš izogibal vrtcu...
Gremo pa včasih tud na igrišče in me je kr na rit vrglo, ko sm vidla tam fanta, ki je dva dni pred tem imel vročino in škrlatinko...no, ne vem al sm jest čudna in nekej kompliciram... sm lepo popokala otroke in se tistemu fantu izognila.user posted image

LP

< Sporočilo je popravil Peli -- 24.7.2008 23:32:57 >

Neposredna povezava do sporočila: 3871
24.7.2008 23:34:45   
Peli
O madonca - temu pa se reče navdih user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3872
25.7.2008 13:28:56   
tananejka
Čao!

Peli: Najprej čestitke za romanuser posted image user posted image , sem si šla po kavo vmesuser posted image . Faca je tale tvoj Aljažekuser posted image . Pa zgleda, da bo imel trgovsko žilico, ker tko lepo povabi na torto seveda, če mu prinesejo bomboneuser posted image . Sem se res nasmejalauser posted image . Glede škrlatinke: mam občutek, da si eni starši ne dajo dopovedat, da je res lahko nevarna. Otrok mora mirovat in to da gre po dveh dneh v vrtecuser posted image user posted image . Pa še nalezljiva je fuluser posted image .

Žaži: kje si? Napiš kejuser posted image

FionaP: ste že zdravi? javi se kajuser posted image

VikenD: bo pri nas pester. Jutri grem ŽURAT PO ENE 3. lethuser posted image user posted image user posted image user posted image . Sem povabila prijateljice, ker kmalu praznujem. V nedeljo pa pridejo vse te prijateljice z družinami na vikend. Bomo malo roštiljal. Če bo dež, bomo pa kar pri nas doma sosede v luft metaluser posted image . Ma mormo tudi mi enkart mal razgrajatuser posted image .

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3873
25.7.2008 14:34:58   
Peli
tananejka - jest bi tud!!! Lepo se mejte, pa upam da vam vreme ne ponagaja!
Ne, ne sej tist otrok ni bil v vrtcu, pred šolo na igrišču je bil popoldan s satro mamo...

Pr nas se pa dons zida, po stanovanju je živa svinjarija, zdej čakam da se delavec spoka, da grem na pospravljanje user posted image .
Trenutno pa prav uživam - oba mulčka lepo spita v spalnici, uspel mi je mal pospravt, zdej pa sm se mal pred računalnik usidrala, no kmal bo ura !%, potem pa grem na kavico k tašči.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3874
26.7.2008 21:49:57   
katjandraž
Hej!

Kok ste pridne s pisanjem!user posted image  Mi smo uzivali  v Maredi, se naplavali, naigrali v lunaparku, v slabem in tudi lepem vremenu se naigrali z legicami, z mozekom sva se koncno spet malo vec crkljala, skratka super!

Vmes smo bili en dan doma, zdaj pa smo v kampu v Termah Ptuj, kjer je noro fino!user posted image  Ful priporocam, 1000x boljs kot vsi Atlantisi, Lagune ... Pa se internet od hotela lovi user posted image . Otroka sta koncno oba zaspala, moz je sel pomit posodo, potem pa v posteljo.

Tukaj bomo do petka, potem smo v LJ, ce boste imele cas, se lahko kaj vidimo. Zdaj pa sibam! lahko noc.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?