Peli
|
Mi imamo kar pestro. Z Aljažem sva ta teden že 2. pekla - v torek piškote, danes tortico - Aljaž je čist navdušen da lahko packa, seveda potem še prav z veseljem "pomije" posodo . Se pa fant kr znajede, seveda je nesu piškote za probat k moževi teti - ki stanuje nad nam, potem še tašči ki stanuje pod nami - pa vsako je vprašal "Maš nekej zame?" , dons so sevede vsi pršli probat tortico - sm mu rekla poklič teto, on pa stopi pod stopnice pa zavpije "Ani prid men tortico, men bone prnes!" Vedno bolj me spominja na moževo sestro... Pr nas je ta teden al veter, al dež, tako da se nč kej dost ne sprehajamo, upam da bo kej lepše - čeprav bomo zdej dopoldan moral bit kr doma, saj že jutr malar pride. Sobica kr lepo napreduje, do morja bo fertik - no, potem pride še oprema. Barve Aljaž še ne pozna, zanj je vse zeleno, če mu kej razlagaš kakšne barve je najprej ponovi, če pa ga vprašaš čez 2 minuti kakšne barve je, pa je zeleno . Oblečt in slečt pa se naš "sploh ne zna". Bolj "kamot" je če ga jest oblečem, lahko rečem da sm sama kriva, ker se mi ponavadi ne da z njim pregovarjat, ga čakat eno uro in zraven zgubit živce, tako ga hitr "zrihtam" pa šibamo. Seveda če pa sam hoče pa lahko sam sezuje štumfke ki mu jih jest obujem in jih zamenja s tistimi ki so njemu všeč, lahko se sam sleče, tud plenico, da se lahko polula na posteljo. Danes pa ne vem kaj ga je pičilo, lepo potegne hlače dol, se polula na kahlo in se sam obleče- brez besed . Glede grdega govorjenja Aljaž ma dve besedi ****nu (nikoli ne reče vrgu) , ena beseda pa je "pisdek" ne vem kaj bi to pomenilo, ampak ne zveni prav lepo . Mislim da sm že pisala o tem kakšne ma z otipavanjem prsi, sicer sm govorila da se ne bom pred njim nikoli skrivala, samo zdej pa je to že too much, čist je navdušen (k je bil dojenček jih pa ni maral ). To ga je prijelo ko je videl ko sva se z Urbanom dojila, mora vse prešlatat - kje je mlekec, kaj so bradavičke...potem še pr seb preveri. Tudi če ga kakšna ženska pestuje jo prime za joške in reče "Tle nekej maš? Kaj tle maš? Lahko pogledam?". Sej mi je jasn da otrok odkriva nekej zanimivga, samo ne vem, a bo to kdaj minil? Pa še ena dobra: Zadnjič smo ble še z dvema kolegicama skupej - smo kofetkale, otroci pa so se igrali ob čolnu z vodo, seveda so bli nagci, pa od kolegice hčerka prime Aljaža za lulčka in prav "repka, repka" je bla čist navdušena, ga sploh ni spustila. To je blo enga smeha... Mi mamo pa zdej z Aljažem ene take čudne ure za spanje - zvečer pred 22h sploh ne zaspi - res pa da opoldan spi kar po 3 ure, včasih še več. Sm že poskušala da opoldan nebi šel spat, pa je že pred 18h čist adijo - je pa prezgodaj za nočno spanje - smo poskusl pa se je med 21 - 22 uro zbudil, pa ga je spet težko uspavat... . Za spat pa ma vedno več igračk, včasih je bil zadovoljen da je imel vsaj pleničko ob sebi, zdej pa ma eno mediko, pa zmaja, pa Sparkya (ta mora bit ko gre spat obvezno podnjegovo majčko (ker ga bo rodil )... pa bognedaj da še kakšnega vn spustimo... tananejka - pr nas tud ne vem kdaj so začele 5. vn lezt - ma pomoje 2, nism pa zihr. fiona - upam da se čimprej pozdravte. Se mi zdi da je zdej kar veliko škrlatinke, mi smo bli zadnjič pred vrtcem ko je vzgojiteljica opazila eno punčko s fleki, me je kr mal stisnl, ker je pred tem hodila tud okol Urbana - najbž nebi blo prav prijetno če bi jih pokasiral, no pa na srečo ni blo nič. Se bomo zdej nekaj časa rajš izogibal vrtcu... Gremo pa včasih tud na igrišče in me je kr na rit vrglo, ko sm vidla tam fanta, ki je dva dni pred tem imel vročino in škrlatinko...no, ne vem al sm jest čudna in nekej kompliciram... sm lepo popokala otroke in se tistemu fantu izognila. LP
< Sporočilo je popravil Peli -- 24.7.2008 23:32:57 >
|