|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
29.5.2008 8:40:36   
kapesanta
Mi nismo nič bolani - sam nismo vrtičkarji, tko da verjetno ne štejemo...

Glede na to da še ne gre v vrtec - a imaste kakšne ideje, kam bi v jeseni hodili, da bi se mal navadu na punce. S fanti še nekak gre, punc se pa boji, ker ga hočejo objemat pa mučkat - kva češ, smo pač bolj agresivne...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.6.2008 11:08:08   
Balerina
Joj smo zgovorne.

Kapasandra, kaj pa če bi ga vključila v kako plavanje ali pa ne vem Rega ima neke športne dejavnosti za otroke, pa mislim da tudi zelo majhne. Ne vem kaj ga veseli. V Lj vem da so tudi neke plesne ure za oroke od 2 leta dalje, če ga to sploh veseli.

Pri nas se tudi na polno dogaja. Gaja je šla v vrtec sem klicala v petek kakšno je stanje in so rekli da so v sosedni skupini norice, nato sem še vprašala medicijsko sestro in je rekla da za Jureta to ni nevarno, so otroci do 6 mesca odporni, upam da res ker sedaj pa res nebi še mela noric.

Drugače pa Gaja vsak dan kej novega poštadira. V petek je šla sama na sprehod. Smo se v dnevni igrali in je padla čes prenosno postelco, ki jo ima za svoje igrače. In ke je bila ravno ovčka zelo aktualna sem jo potolažila tako da sem ji rekla naj ovčko pelje na sprehod. Jo je dala v postelco in jo odnese. Čez 2 minuti je bilo čisto tiho nakar jo grem islat in mala frajla je bila že ne polovici stopnic, ter govorila prehod, prehod. Sem mislna da me bo kap. Je odprla vrata, dvoja in se obula vkroske ter šla na sprehod. Ponavadi sprehod pomeni po stanovanju in si tudi podrazno nisem mislila da bo šla vn.
No naslednji dan je gospodična poštudirala da če ona skače iz sedežne na blazino, ki jo imamo potleh zato da se Jure lahko lažje giba, se pa nič ne udari. In sedaj ona skače, ja pa ne na noge, pač pa kot smo včasih rekl na ploh. Zanimivo da je kej, mami pa svak skok pobarva par las.

Včeraj je bila pa sploh cort, je začela ovčko dojit. SI dvigne majčko ali pa odpne jopco in jo podoji, potem jo pa stisne k sebi, moja moja in ji da par lubčkov. Joj je luštna. Sem se že spraševala kdaj bo začela dojit ker ji je tako zanimivo kako Jure je.

No me prav zanima kaj bo dons poštudirala.

Kaj pa vi kaj ste vsi na morju ali ste tako zaposleni?

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
9.6.2008 11:53:03   
kapesanta
sej hodimo plavat enkrat tedensko, ampak tam nima glih kontakta z drugimi otroki.
jeseni gremo na telovadbo, pa bomo videli kako bo.

Drugače pa KAPESANTA - to je školjka jakobinka oz. školjka svetega jakoba, tista iz logotipa od SHELL user posted image

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
9.6.2008 22:38:42   
Azzurra
mmmm...tista školjka, ki bi se žihr znašla na mojem krožniku z enim dobrim olivnim oljčkom, zraven pa en dober domač kruhec, ma ne rabim dosti, eno kapesanto in en košček kruhca....NJAAAAMMMM!

Mi smo ok. Liam gre na baterije, ampak ne na navadne, pač pa na Duracell. Včasih se mi zdi, kot da sem na tribunah in gledam partijo tenisa - samo obračam glavo s svetlobno hitrostjo levo-desno, levo-desno, levo-desno...to samo šiba, šiba in šiba! Sej on ni nikoli zares shodil, on je direkt "stekel", samo tako kot šiba zdaj, ajd čao! Še dobro, da sem že rodila Dašo, ki zdaj bi blo kar malo hudo s trebuhom za njim.

Drugače pa zdaj že čisto vse govori, v stavkih, čisto pravilno uporablja osebe, sklone, spol - zna že kar nekaj pesmic: slovenskih, v našem narečju, italijanskih, zapoje tudi druže tito mi ti se kunemo user posted image
zakon so še vedno reklame, tega nima nikoli dovolj, trenutno najbolj drage so mu cockta pika si user posted image  in kraljica mortadela je vsakih ust vesela user posted image

septembra gre fant v vrtec. danes pa me je razveselil in čisto sam vprašal, če lahko prinesem kahlico, potem je sedel na njej in notri pustil lužico. v bistvu tako prav zares je blo danes prvič, res pa ga nisem prej kaj dosti navajala, ker se mi ni še zdel zainteresiran, zdej kakega travmiranja okoli tega pa tudi nebi izvajala.
šibam...in vas pozdravljam.

pa kaj nobena ne pride k nam na morje? če slučajno - bog ne daj, da me pozabite obvestit, vsaj za eno kafe se moramo dobit!

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.6.2008 7:39:46   
kapesanta
OJEJ SI JO OPISALA - ZDEJ SE MI PA SLINE CEDIJO... GREM KAR NA EN SLADEK KOFI, DA MAL POZABIM.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.6.2008 15:42:20   
kapesanta
pa kaj nobena ne pride k nam na morje? če slučajno - bog ne daj, da me pozabite obvestit, vsaj za eno kafe se moramo dobit!


mi smo v soboto na morju - gremo motorja kupovat
a se dobimo? telefonsko še imam - sej je nisi spreminjala ne?


_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.6.2008 21:58:47   
Azzurra
ti kr na gsm odgovorim user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.6.2008 18:57:15   
karamela
Lep pozdravček. Ja vidim da vse mislite že na dopust, morje, vreme pa user posted image . Mi smo bili čez vikend na Pagu. v soboto je bilo nekaj plohic, vmes malo sončka v nedeljo pa čudovito vreme.

Komaj čakam 18. julija ko gremo za celih 14 dni. Tudi jaz Zojo počasi odvajam od pleničk. Nekaj uric jo pustim brez pleničke in potem se usedeva na kahlico pa tudi naredi lužico. Velikokrat pa malo polulamo hlačke pa jih zamenjamo. Jutri ima Zoja zobarja in držite pesti, da bo odprla usta.

Čist sem utrujena. Vsak dan imam zadnje čase nekaj, sestanek v vrtcu za Zojo, zdravnik, sestanek v šoli ker bom oz. imam prvošolčka, pa sestanek za letovanje .... Če bi mela red bul doma bi ga kr spila, da mi da krila...


pa da se malo pohvalim odkar ima Zojo svojo veliko posteljo brez problema spi v postelji, se ne dere več, le 3x na teden se ponoči zbudi in kar v temi pride k nama na posteljo tam okorg 5 ure zjutraj.


Kam se odpravljate na dopust? Mi bomo kmalu upihnili že 2 svečki, joj kako čas beži.



se slišimo!



(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.6.2008 7:03:22   
Anonimen
OJLA
Oh nismo še vse v mislih na dopustu. Jz nism nč mela v planu letos kj na morje it zaradi službenih obveznosti od mojga. kadar planiramo, vse propade. Kadar pa ne, gremo na blef in vedno dobimo, pa še najbolj smo takrat zadovoljni. Imeli smo priliko da bi šli na Pag, pa so že mojga klicali iz šihta, da na planiran termin ima obveznosti. Tako, da se je zmenil, da bomo dopustovali 14 dni prej ampak na naši obali. Kaj čmo.

Anastazia počasi počasi spregovori kako besedo, v stavkih mi še ne zna govorit oziroma povedat kaj bi rada. Kahlico ima za igračo za njene dojenčkeuser posted image , ona gre raje na školjko in tam sedi pol ure. NAredi kako lužico, kakala pa še ne bo.
Zdej ima neko obdobje (ko smo na sprehodu), da se kr ustavi in stoji. Jz pa hodim, hodim, ona pa še kr stoji. Če ji rečem, da se premakne, bo kr stala. Jo moram it iskat, da hodi naprej.
Doma je začela nositi velike (moje in atine)copate, čevlje, škornje,...Včasih tud od ta večje hči. Ma bo nosila tud od drugih, ko smo kje na obisku, takrat imamo smeha.
Stazi smi v veliki postelji od 15mes in velikokrat je bilo na začetku, da je hodila sred i k nam. Nato je spala kake 2mes brez pardona, te dneve pa nas zbudi s takim kričečim jokom, da jo moram zbuditi, da se umiri. Če jo pustim jokat in kričat, se ne umiri kako uro, vmes pa brca z nogami na vse strani.
In hvala bogu so ji pršle še zadnje trojkice spodaj in zgoraj.
Tud Stazi gre sept v vrtec. In se po malem bojim kako bo sprejela, bo hotela tam ostati,bo spala po kosilu,....Malo me bega. Benija sm tud vpisala, ma nism še dobila odgovora.
Uživajte, se tipkamo

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3409
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.6.2008 12:43:00   
klaja
Hojla!

Jaz pa nisem nobene vpisala v vrtec, saj imam porodniško do sredine decembra in tudi službe verjetno ne bom dobila tako hitro. Če pa jo dobim, bom pa že nekje poiskala privat varstvo. Drugače pa še imama v mislih enega dojenčka, ni še čist ziher, se še morama konkretno pogovorit. Moj je sicer ful navdušen, jaz pa malo manj, tako da bomo videli kako se bo kaj izteklo, ampak takrat pa gresta obe v vrtec, ker s tremi si pa res ne predstavljam kako bi bilo doma. Pustimo času čas...

Drugače pa Julija še vedno NE hodi, če jo držiš za eno rokico takrat bo šla brez problema, pa tudi sama se že kdaj pa kdaj spusti, ampak ni še pa čisto ziher. Ima 9 zobkov, spodnje dvojke ji nikakor nočejo pogledat ven, ima pa zato trojke, malo ima čudno razporeditev, ampak enkrat bodo že prišli na plano. Govor ji ni pri srcu, raje kaže z rokami, pove samo par besed, glede razumevanja pa ni težav, ker razume čisto vse. Kahlica je za kakanje, lula pa le občasno v njo, včasih pokaže, da jo lulat, samo ponavadi je takrat že prepozno. Bomo probali ko bo lepo vreme samo hlačke oblečt. Je pa začela sedaj vse jest, smo imeli krizo skoraj leto dni, ampak zdaj si je premislila, tako da se mama ne rabi več sekirat.

Tudi tamala pridno raste, še vedno jo polno dojim, goste hrane noče jest, jo pa sedaj navajamo na flaško, ker grema midva to soboto na poroko in bo cel dan z babico, tako da mi ne bo potrebno vmes hodit domov. Vmes sem dobila tudi mastitis. Edina težava pri Hani je ta, da je začela spoznavat in ji ne sme nihče prit preblizu, kaj šele da bi jo kdo prijel, prične kar tulit in se hitro ne umiri.

V glavnem je kar pestro.

Mi pa se gremo letos namakat v Moravske toplice za en teden, komaj že čakam.

No, lepo se imejte in napišite kaj!

< Sporočilo je popravil klaja -- 18.6.2008 12:45:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.6.2008 13:40:58   
kapesanta
Mi gremo pa na Ugljan - drugo soboto - komi čakam !

Drgač pa nč novega - Rok raste, še vedno čveka ko raztrgan dohtar, ...

Pripravljamo se na drugi rojstni dan, ki pa ga bo praznoval na morju - žurka bo pa 14 dni kasneje, ko se zbere cela familja. Že imate kaj pogruntanega? Mi bomo praznovali kar doma - imamo tobogan in skakalni grad, tko da bomo upam vsaj v miru kaj pojedli in popili....

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.6.2008 15:58:17   
Angellina
Ojlaaaa!

Pridno rastemo vidim. Lepo lepo user posted image user posted image user posted image

Jooooj 2 leti bodo že stari user posted image .

Kapesanta, mi gremo tudi drugo soboto na morje user posted image user posted image user posted image . Komaj čakaaaaam! Upam, da se bom dobro počutuila in da ne bom kaj zakomplicirala v zadnjem trenutku. Mark se tudi zelo veseli user posted image . Če mu rečem:"Mark, a greš ti na morje?" Se on zadere JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Je tok smešen user posted image .
Govori pa še nič razen mama, inuuuu (to je kr neki), uogiiiiiiiiiiii (to je še bolj kr neki), atata (ata). Pol se pa razen lajanja, brnenja in rahlega bibibibibibi konča.

Aja, dobila ponudbo za službo, samo je še nisem sprejela, ker mi zdravnik do nadaljnega delo odsvetuje.

Bodite lepo,

Angie

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
23.6.2008 21:11:25   
Alisa
oj,
sm mal na hitr- Mi smo super, vreme je krasno. V službi imam dela ko dreka ker moram vse zrihtat preden grem na morje- Tudi mi gremo drugo soboto na morje, za 14 dni na Makarsko v kamp. Upam da se bo dolj čas kaj ustavil in da ne bo tako divjalo kot zdaj.
Tok za enkrat se slišmo.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
23.6.2008 21:35:51   
Azzurra
Pozdravljene.

Ta vikend je bil moj mož na Hvaru s službo, mi pa smo se doma kuhali v vročini.
Smo pa hodili po rojstnih dnevih in je bilo fajn, samo naporno pa za umret. Ma ni mi dal, da se usedem za minuto! Nisva ne sedela, ne pila, ne jedla, niti do torte nisva prišla, to je blo eno samo dirkanje.

Mi je tako grozno, ker on tolko divja, da je ves moker in potem, ko je treba it domov, se mi meče po tleh in ga moram dvignit, pa mi začne brcat in se zvijat in se metat na glavo in ko vidi, da ga ne bom spustila dol, me začne klofat po obrazu. Ma noro! In ga ne odvadimo ne zlepa ne zgrda! Sem tako žalostna.
Sej pol se takoj skulira in pač popusti in se gre domov in potem vsem maha in pošilja poljubčke in vsi ga hvalijo kako je velik, kako je lep, kako govori - meni pa kuha notri zaradi tistih klof! Kako naj mu dopovem, da se to ne dela?

Drugače pa govori vse živo in v stavkih. V bistvu že stavke povezuje med seboj v neke krajše pripovedi v stilu: Se ne sme it na balkon, kej pades dol in potem umjes. In kaj bo jeku tata ko bo pjisu - kje je moj Liam? Bo jeku, da nono ni dobjo cuvau Liama
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sej sploh ne morem verjet, da imamo že kar pravo komuniciranje, po drugi strani pa evo - mi daje klofe po obrazu! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
23.6.2008 21:42:05   
Azzurra
A, ja in še to, poročilo za ostale:
tisti vikend smo se s KAPESANTO prav zares srečale za eno hitro kavico v Supernovi in meni je blo prav fajn user posted image user posted image user posted image user posted image
Tako, glede na to, da se nisem udeležila tistega ljubljanskega srečanja, upam, da bo še prilik za kako kavico pa pri nas na Obali, zdaj poleti pa je ja idealna prilika za kako vikendaško namakanje v slovensko morje!!! Tako, da kar pridite!

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
24.6.2008 8:41:03   
Balerina
Še mi da se mel pred dopusti jevimo. Gremo v soboto v Bohinj, upam da bez bolezni, v vrtcu razsajajo norice in jih otroci dobivajo ravno na dopustu ali pa dan pred dopustom tako je že kar parim dopust v vodo padu.

Drugače smo fino, Gaja se počasi ampak res počasi na kahlico privaja. Ko je doma gre lulat in optem da planico dol, mami pa ima polno hlač za prat, ker gre večkrat v hlače kot v kahlo. Pa ja sej bo če ima volo že bo jaz pa se ne sekiram preveč, na silim je pa tudi ne.

Mamo pa težave z vrtcem, no jabolj s prihajanjem iz vrtce. Kadarkoli pridem po njo ona nebi šla še domov, je bil včerej jok ker sem jo kar odnesla iz igralnice. No ker nismo jokali pri uvajanju pa sedaj ko je potrebno domov. Se grozno počutim ker jo včasih tid do pol 4h pustim pa še to ona ne gre domov. Če jo vprašam a pridem kasneje reče ja in se obrne in gre igrat. Pa sej je fino da tako uživa ampak je pa mal beden da sme doma Gaja pa cel dan v vrtcu.

Mam pa eno vprašanje. Doma ful govori ampak res skoz nekej v vrtcu pa zelo malo. Z eno vzgojitelico, pa jo ima Gaja ful rada in že od začetka nanjo navezana, sploh ne govori. Včasih kakšen na ali ja iz nje spravi. Sem upala da se bo kaj spremenilo ko se enkrat res ulavfa ampak po 10 mesecih bi pa že lahko kaj več povedala. Pa tudi aktivna ni tako kot doma. V vrtcu bolj opazuje saj se tudi igra ni pa tako aktivna, letanje in pobuda pri igriuser posted image  A je to normalno? A se bo v prihodnijh letih to spremenilo?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
4.7.2008 22:18:07   
Naty*Taja
Hojla punce!
Klaja - bravo za pogumno odločitev še za enega škratka...zakaj pa ne, če zmoreš! Jaz bi zdejle pa res mal za sebe vmes, pa eno orng službo, potem pa ni blema, bomo še imeli, kar se mene tiče. Da bom lahko spet kak nov vozek kupla pa to...user posted image

Naša že kr konkretno govori. Jo skor vse zastopim. Pa včeraj sem jo prvič slišala, da je sama zapela linga, linga laja... in pika, poka pikapolonica to sem jaz... Ja, celi dve pesmici že zna! Pa čist samostojna je. Sama je, si umije rokice, se sezuje, sleče, gre po stopncah k tašči (to sem najbolj težko dočakala user posted image ), se krega z bratcem in mu stalno nagaja, tožari, predvsem pa se zelo, zelo rada carta - moja, moja - me objame in zapoje "ladi, ladi, ladi plav zales" (prevod - mi se imamo radi, radi radi radi...)
Najraje se igra z dojenčki, punčkami - jih hrani, oblači, pelje z vozekom na sprehod in zraven poje nina nana - ji je ostalo od vozičkarskih časov! user posted image

Angi - upam, da boš kmalu ok.

Mi gremo letos na Čiovo od 7-14 avgusta. Komaj čakam!

Azura - jaz tole trmo in upiranje rešim tako, da jo popokam in jo zaprem v črno lukno (beri shrambo) na ohlajanje! (nasvet iz varušk na kanalu A) Pa res deluje. Se neha trmat in je čist luštna in se ji da vse dopovedat ... tak da, jaz to prakticiram. Ne pomaga nič drugega, pa če se na trepalnice mečem. Zdej ji sam vrata pokažem pa je že kr ok včasih. Al pa ji preusmerim pozornost  s kakim velikim uuuuu, glej kaka biba buba baja je tam, al kako podobno neumnostjo. In to tak zavzdihnem, da tudi njej avtomatsko pobere dih in pozabi jokat! user posted image Eh, ti naši trmeki - kaj šele bo!

Kar se pa igre v vrtcu tiče - se nič ne sekiraj Balerina - je naša ista. Sem jo ene parkrat opazovala. Pa tudi vzgojiteljice so povedale, da je bolj egoist. Mislim, da drži, da so naši levčki izrazito vodilni in želijo biti vse ali pa nič. Pa izredno tekmovalni pa to. Po moje se bo to v šoli še zelo pokazalo. Če ima skupino pod kontrolo, je pa naša še preveč aktivna! Samo, samo do takrat, ko se ji kdo gor postavi... Taki so..

E zdej sem pa dost nakladala! Pri aprilčkih, pri julijkah... če bomo imeli še kakšnega, ne bom cel popoldan končala z javljanji pri vseh....user posted image user posted image
No, lepo se imejte in se pišemo... upam, da kej bolj pogosto.


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.7.2008 9:25:26   
Naty*Taja
No julijčke, kje ste kaj? A ni nič fraj časa za čekirat?

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.7.2008 13:54:01   
Balerina
Da se mal javmo po enm tednu dopusta. Jo je tok fajn ta porodniška kr skoz smo neki na dopustuuser posted image . Smo bli v Bohinju in uživali 100 na uro. Gaja je sicer vsa potolčena, noge črne in plave, pa na rit je padla pa na bradici ima krasto skratka katastrofa.  Upam da dons v vrtcu novjo kr socjelne poklical kva delamo z otrokom. Ampak kaj nej če pa lavfa pa se s tobuganom vozi pa seveda kdaj pa kdaj tud pade,.....

Drugaše pa trmasta k hudič. ne vem no všasih smo kar v nevarnosti ker kaj prime pa ji rečeš naj spusti pa vrže in pade kamor pade. Sm mojmo predlagala da Juretu kr čelado kupmo. Tako da gre vsake toliko na kakšen stol ali pa v kot na hleditev. Ja Naty nimamo shrambe da bi vašo ohlajanje probal. Omara se mi pa zdi mal klastrofobična.

Joj sem pa včer na eno teto od mojga skor znorela, tamala je trmarla in sevede sem jo postavla v en kot, v senco tako da ni blo krize, in ji rekla da ma da je dve minuti tam. Pa tmala seveda začela jokat da ona bi bla pa drugje pa bi dudo pa miljon enih stvari. In jo v takih primerih ignoriram, ker mora imeti čas za ohladitev in ne za pregovarjanje z mano. Teta pa joj bogica pa prit no k menuser posted image  Hlo bi še no najraj v kot poslala, sam  druzga. Ker pol pa seveda se taala še dle joka in trmar in mora bit še dle v kotu in na mir. Ker ko trmar pa ne popustim, če ne bo misnla da s trmo pa bo vse dosegla.

No tko se mi včasih se kregamo ampak se pa potem tolk bol pocrtamo. Je tak cuker ko pride k nama pa naju stisne pa lubčka da. Ja pa Jureta tud se zraven nega uleže pa se pogovarja z njim mu da lubčka. No je pa pol tud trenutek ko pa Jure kakšno zaušnico faše.



(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.7.2008 22:00:29   
Azzurra
O, da vam povem....kaj smo mi imeli danes med nevihto...Me kliče mama in pravi da je toča, da ki naj pogledam kaj dela toča na avtu, da imam perilo zunaj bla bla bla...jaz grem, stopim ven skoz vrata in v momentu, ko sem stopla skoz vrata - BUM TRESK ŠKLOP!!!!!!! Liam je za mano zaprl in ZAKLENIL VRATA!!!!!!!!! In je ostal sam z Dašo v hiši, jaz pa zaklenjena ven! Sem mislila, da me bo pobralo. Mene bi skoraj kap! Sem mu dopovedovala naj odklene, naj potegne ven ključ, pa je prijemal, ma ni mogel, ker je bil ključ postrani, notri pa vse zaprto, nikjer nobeno okno odprto! So me slišali moji gor in so takoj pritekli dol in je moj oče mogu vržt dol polkno od kopalnice in zbit ven okvir od okna in snet okno, je razbil še en kos ploščic, da smo prišli notri....
Ne vem točno ali se smejat ali jokat...

< Sporočilo je popravil Azzurra -- 7.7.2008 22:02:27 >


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.7.2008 7:27:11   
Anonimen
Ojla, julijkeuser posted image
zdej pa je za naše frače mesec rojstnih dnevov. Danes praznuje naša ta srednja in smo malo žalostni, kr je slabo vreme in mulci ne bodo mogli laufat po dvorišču. Bomo nekako tudi notri nardili tekaško stezouser posted image
Mi gremo na dopust šele avgusta, najverjetneje na našo obalo v en kamp. Samo v Ankaran UPAM, da ne, kr mi tam ni všeč.
No naša julijska frača tud veliko stvari opravi samostojno (umivanje nog, rok, včasih se hoče sama tuškat, za mizo jest in pit, pospravlja igrače, mi pomaga pomiti in obrisati posodo, obrisati po tleh ko kj razlije, ...) ma pridejo momenti ko noče nič pomagat. Tud na kahlo se počasi privaja. Ta tedn je velikokrat v njej bolj lužice naredi kot kakce. Pa tud več hlačk ima mokre kot suhe. Včasih jo pustim kar golo od pasu navzdol, pa lažje gre na kahlo.
Kar se tiče govorjenja pomalem napreduje z novimi besedami, ma kake pesmice ali stavka pa se ne potrudi še izgovorit.
Imamo pa probleme z nočnim spanjem. Madona ko se to začne drt na ves glas, jo ne moremo umirit. Kr nekaj jo piči, se zadere, z nogami brca na vse strani. Vmes jo zbudim, jo vprašam če jo kaj boli-ta pa nič. Čez kake 10min zaspi nazaj. in to ene 3-5 x na noč. Katastrofa!
kakšenkrat se zjutraj zbudi s krikom, pride iz sobe, ji nekaj ni prav, mi meče v glavo kak copat. Ji primem rokico, peljem v sobo, zaprem in počakam da se raztuli. Pride vsa skulirana in me prosi, da ji pomagam obuti copate. Matr za pop....it.
Ala gremo se poštimat k zobarju

(odgovor članu kapesanta)
  Neposredna povezava do sporočila: 3421
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.7.2008 14:01:45   
Naty*Taja
Balerina, sej je čist dost, če jo v sobico zapreš za dve minuti - vsako leto ena minutka.user posted image Al pa v kopalnico...no sam to je lahko že nevarno...
Madona Azzurra tole pa ni za smejat! So brzi, da je kaj tile naši navihanci.

Ja, Anakarin, taki so..user posted image Naša tudi ful podoživlja in ponoči vpije: "moja puncka" , "ne, to moje"...in podobne fore.


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
9.7.2008 8:36:54   
Balerina
Ankara jaz tut mislim da so to ''le sanje''. Pri nas se tudi včasih začne dret sred noči pa splh zase ne ve. No dons se je pa zbudila v joku pa sem bla jaz tako zaspna da se nisem mogla v njeni sobi z njo stiskat sem jo kr k nama v poslo spistila user posted image  napaka ki jo bom obžalovala to noč ker bo spet poskusla isto.

Nekaj podobnega z zaklepanjem kot ste imeli pri vas, Azzurra, so tudi moji starši izkusili. Sem jih jaz na balkon zaklenila ko sem bila 2 leti stara. So komej not pršli. Tako da jaz ze enkrat vse kljuže iz vrat vn jemlem.

Naty, kaj pa ti narediš če ko jo zapreš v shrambo, izsiljuje celi dve minuti. Ker jez ji razložim da bo lahko vstala in se šla igrat ko se umiri. Včasih je to v 2 min včasih pa kasneje. Se bojim če jo spustim ko bo še izseljevala da bo mislila da mal joka in tuli a se omehčam.
Včerej smo mel sploh en tak dan je bla skor cel dan na eni blazini in se kulirala. Juretu pa najbolj da čelado kupmo ker iz trme večkrat kej leti. Sej ne da direktno vrže v njega ampag včesih ga pa komi zadnji trenutek zavarujeva.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.7.2008 13:55:21   
Naty*Taja
Balerina, ne vem kako, ampak pri nas deluje. Se dere ja notri, sam če je dost časa not (tak, kot sem rekla), potem ko pride ven je čist kul in se gre lepo igrat.
Se mi pa zdi, tak, kot pišeš, da tvojo tamalo včasih zagrabi ljubosumje? Je mogoče zaradi Jureta taka? Poskusi bit kak dan bolj kot ne samo z njo. Daj Jureta očiju in pejta vidve za kake dve uri kam sami. Velikokrat to vžge. Ker taki mali niti ne vejo zakaj so ljubosumni, sam privre iz njih in se potem takole obnašajo. Tudi Marcel je imel kdaj kak slab dan in je tole pomagalo. So pač še mali in ne razumejo, da se materina ljubezen množi in ne deli z več otročki...

Našadva sta ful navdušena oba nad dojenčki, vprašanje pa kaj bi bilo, če bi se en skoz mamice držal? user posted image


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
14.7.2008 10:00:35   
Balerina
Ja sej vem da jo mal tud lubosumje daje sej jo včash pa greva skupej mal okol pa se greva skupej kopat je tok zadovolna ja koje sama al z mano al pa z očijem. Smo bli zdele na morju pa je en večer Jure zgodej zaspal in sta ga tast in tašča čuvala midva pa sva Gajo okol pelala je bla čist euforična. Namesto da bi zaspala smo se dve uri po kempu sprehajal.
Sej ga ma po eni strani čist rada sam če nebi se tud on k mamici pa očiju stiskal. Zato ko brca pa meče stvari govoriva vedno na splošno da ne sme stvari v nikogar metet ker to boli in da nas ne sme brcat. Ne začetku sva govorila paz Jureta pa sva ugotovila da bo to še slabše da bo lubosumna.
Mislim da je vsakega po nekaj mal je lubosumje mal jeza ki je izraža na tak način. Nočem je pa tepst pol jo dam pa raj mal hladit pa mal se grem tud jaz hladit. Sam ona se včasih tud po 10 min dere in tul pol skupej.

Drugače smo pa vredu smo bili ta vikend na morju gaja je sedaj ostala pri bani in dediju, ju ima samo zase, in jo bosta pomoje spet scrtala da bo groza. Edino stvar ki smo ji naročli je da naj uživa in upam da bo. Je zadnje čase kr name navezana in sem se kr mal bala kako bo ampak zaenkrat je vredu. Jure je mal prehlajen, no jaz tudi, se mi zdi da smo skoz smrkavi sem že mojmo rekla da bi nam bila lahko Paloma in Niveja kr sponzorja.

Naslednji vikend pa prazmujemo Gajin 2. rojstni dan. user posted image Ga bomo kar na morju upam da bo lepo vreme pa bomo mal pekli pa torto in sladoled. Se mi zdi lažje kot doma v enem prostoru vsi nagneteni.

Pa ostali ste že praznovali?

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako z Lahkonočnicami uspavati svoje male ...
Kakovostno spanje je ključnega pomena za zdrav razvoj in dobro počutje otrok. Umirjena večerna rutina, med katero tudi p...
Kako prepoznati otrokov talent?
photo
V prostem času moramo otroku zagotoviti varno in spodbudno okolje, v katerem bo razvijal svoj kognitivno-čustveni svet i...




Izobrazba
nina42

Katero izobrazbo imate?

Srednjo poklicno (31%)

Gimnazijo (8%)

VIšjo (15%)

Visoko (23%)

Univerzitetno (19%)

Podiplomsko (4%)


Število vseh glasov: 165

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!