Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 19:17:37
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: noe Pa kaj hudiča jaz delam , da je vse belo??? citiraš
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 20:54:00
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak Jančika, a je vse v redu? V bistvu ni. Ni bilo srčka, tako da sem imela abrazijo. Ampak je OK, smo že navajeni . Zdaj samo čakam, kdaj bo spet akcija. Dva ciklusa bi naj počakala; samo če se bo takole vleklo, bo to enkrat drugo leto al kaj . IZVIRNO SPOROČILO: Skabi a ste dale otroka cepit proti klopnemu meningitisu? Je bilo kaj reakcij? Koliko stane? Kaj pa cepljenje proti rota virusu? Mi smo vsi cepljeni, nobene reakcije pri nobenem (razen šoka ob ceni ; smo šli vsi naenkrat, pa se kr pozna na denarnici ). Za cepivo za rota virus sem pa izvedela prepozno, drugače bi Kajčija dala (samo do pol leta al neki takega se lahko cepi). Naslednjega bom ziher dala. Moja najboljša prijateljica je malega dala cepit, pa ni bilo nič reakcije. Jih pa to ne piknejo, ampak dajo v usta nek gel. IZVIRNO SPOROČILO: noe Pa kaj hudiča jaz delam , da je vse belo??? Ko citiraš, moraš svoj tekst začet pisat čisto na koncu, ZA napisom quote. Drugače pišeš not v citirano besedilo.
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 21:01:19
|
|
|
|
snorlax
|
IZVIRNO SPOROČILO: noe IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec Evo, pri nas se je začelo rajanje . Škoda da nisem prej videla da bo Naty-Taja v Laškem, ampak zdaj smo že doma ker je bil tamali koma zaspan! Tko da sva ga spravila spat, potem je pa moj ostal za varuško doma, mene je pa poslal po večerjo. In sem mu na prekmurskem štantu kupila pečenega piščanca (celega!) in langaš. Sploh nisem vedela kaj je langaš, ampak se je tko fajn slišalo, da sem ga kar naročila. No, in kej je langaš? To je en kos testa (tako kot za kruh), ocvrtega v olju in potresenega z veliiiiko sesekljanega česna. V glavnem, požrla sva celega piščanca in en langaš, tko da sva zdej sita ko , smrdiva pa tudi ko potujoče česnove glave . Pa še oken ne moreva odpret ker je zuni tko glasno da se potem sploh ne čujemo. Ob tvojem postu sem se morala tud tolk presmejat , spomnila pa si me na naju, ko se včasih isto napokava do nezavesti, pol pa vse čez hlače visi . Si bo treba Snorlax za vzor vzet! Nič snorlax! Snorlax ga je začela mal biksat zadnje cajte. Več pa ne smem povedat, ker me moja svetovalka za monti-zadeve bere. Ja, saj pazim, da ne gre gor. Sam dol pa res ne more it. Jutri bo boljš, grem intenzivno migat. Mogoče bo še kaj po dooooooooooooooooooooooooooooolgem času. Nadaljevanje sledi.
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 21:25:17
|
|
|
|
teta beta
|
Čer! Ma, ja, saj nimam kaj pametnega napisat, samo da se malo javim, da veste, da sem še doma. Grem zdaj izkoristit še čas in likat. Jutri pa ne vem, če bom za kavo. Imam sicer ctg, ampak moram prej še južino urihtat, ker ne vem, kako dolgo bom spet tam. Govejo juhco že imam, za zraven pa še ne vem kaj. Mogoče bučkine polpete in riž. Joj, boljše, da moj tega ne bere... Bom pa popi..., ker smo (SPEEET!!!) usjali Dašina sončna očala. Saj ne vem, ali sem jih jaz ali jih je sama ali jih je moj, mogoče so še kje doma... pojma nimam, ampak letos so to že tretja! V začetku tedna jih je še imela, zdaj pa ne duha ne sluha o njih. Upam, da jih še najdem kje, v kakšnem škornju npr. . To je Daša včasih rada pospravljala stvari in je enkrat moj fotr po nekaj tednih našel v bata škornju dudo in eno račko. V glavnem, držite se, če se nič ne javim....... počakajte do večera .
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 21:29:03
|
|
|
|
teta beta
|
Skabi, pri nas tudi ni bilo nobenih reakcij na cepljenje proti KM. Meni še manjka zadnja doza, ker sem bila letos že noseča in bom šla po porodu. Daša je bila pri prvi dozi stara cca 15 ali 16 mesecev.
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 21:49:33
|
|
|
|
Skabi
|
A cene cepljenja pa nobena ne ve več? Hvala za ostale info. Teta beta, a je že kaj? Mavo, žanek, poglejta zs.
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 21:51:21
|
|
|
|
Jančika_
|
Ena doza je pribl. 22€.
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 21:58:52
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR Ena doza je pribl. 22€. a za rota, al proti klopom??? mal na spol berem, ker me je Snorlax zmedla, a gre telovadit ven ali v posteljo??? mogoče pa res ne bo zmanjkalo nosečk... Mavo, ni panike, moj je za hece.
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 22:04:05
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR Ena doza je pribl. 22€. a za rota, al proti klopom??? Proti klopom. Rabiš pa najprej dve dozi v razmiku 2-4 tedne (al nekaj več, mogoče do dva meseca?), da začne delovat, potem pa po enem letu obnovitev, potem pa vsakih pet let. Pri nas je Kajči še frišen, ima samo dve dozi, midva z Vasjem imava tri, ati je pa že veteran in je imel že tisto dozo po petih letih .
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 22:49:00
|
|
|
|
mavo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi A cene cepljenja pa nobena ne ve več? Hvala za ostale info. Skabi, meni so dali na posvetovalnici listek z informacijami glede cepljenju proti rotavirusu. Potrebna sta dva odmerka. Posamezen odmerek je 65,10 evrov, skupaj 130,20 evrov in je v celoti samoplačniško. Med obema odmerkoma morajo preteči vsaj 4 tedni. Cepljenje z obema odmerkoma mora biti zaključeno do 6. meseca starosti otroka. Cepivo moraš naročiti pri sestri v posvetovalnici za dojenčke na tel. 03/543-4279. Jaz se bom po vsej verjetnosti odločila za cepljenje, saj je lani nečak zarad rotavirusa moral v bolnico, je bil ful bogi. Me je strah, da bi naš čukec kaj takega staknil. Pa hvala za ZS, sem ti že odgovorila. BTW, Ropotuljica, Jančika, imata ZS.
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 22:59:34
|
|
|
|
teta beta
|
Mislim, da je okrog 22-25 evrov, tudi odvisno, kdaj. Mi smo pri drugi dozi naleteli na "akcijo", mislim, da cel mesec februar, in je bilo samo 18 evrov . Najbolje pa se je cepiti v zimskih mesecih, med prvo in drugo dozo je razmika en mesec, tretja čez eno leto. Prvo obnovitveno cepljenje je po treh letih, nato so po petih (Jančika, zapomni si, pa saj so vam morali vpisati v knjižico).
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 10.7.2008 23:15:00
|
|
|
|
Meggi
|
Ma ste naklofale, od kod prej pa cel teden nč,.. Huanita me ne šmirgla - takrat ko sem jaz KONČ doma, in fraj ima vsaka neki. Ma pr otrokih vedno kej pride, vem. Skabi, jutr se pakiramo na morje. Zdaj sva zadnja dva dni samo kosila in pedenala okrog bajte- ko pridemo nazaj bo pa spet po starem. Punce, kako je fajn bit takole doma, če se ti da vstaneš ob 10h al pa ob 7h pa uživaš v svežni jutra- mega. Danes je bila ena pupa pri nas na počitnicah- 6 letnica, ma sploh nisn vedla za otroke- tako so se še naše zaigrale- ko so si lahko že po 15min v laseh! Imejte se! Žurirajte v Laškem! Huanita če ti rata dop, jutr poklič,.. ! Skabi pozdravte se! Tisti pon 21. 7 sem še doma.. pa takrat kako rečemo v senci!
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 0:53:54
|
|
|
|
žanek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi Kaj pa cepljenje proti rota virusu? Sem nekaj časa nazaj tudi jaz tole spraševala (pobrskaj na, hm ne vem kateri strani ). Mi Nike nismo dali cepit. Je bilo na spisku več argumentov za NE kot JA. Imaš ZS, hvala. HuAnita, oglasi se kej pri nas, si nekaj obljublala, pa še noe s seboj pripelji, ko ne pozna poti. Otročki se bodo igrali, mamice pa . Samo v torek nas ni, peljemo Niko na UZ v Lj .
< Sporočilo je popravil žanek -- 11.7.2008 0:59:15 >
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 3:57:47
|
|
|
|
snorlax
|
Mislim, če pa mene un tam gor ne sovraži, pol me pa tak noben ne. Danes sva se zmenila z mojim, da grem z njim na furo, da mava izlet, se namočiva v morju. Vse si sinoči pripravim v avto, z mamo se zmenim za malega in se ful veselim enga izleta v miru po dolgem času. In kaj se zgodi??? Ob pol enih ponoči se začne mali premetavat sem in tja po postelji kot zmešan in stokat. Mu dam za pit. Še nič miru. Ga nesem lulat. Nič boljš. Ga kregam, naj da mir, da je noč in je treba spat. Se začne čohat po nogah kot usekan. Prižgem luč. Noge spodaj cele bunkaste. Klejem komarje, čeprav imam vštekano tisto reč proti njim, mali se čoha še po trebuhu. Jok, niso komarji, ampak neka ku*** brezvezna alergija ne vem na kaj. Laufam dol v hladilnik po Zyrtec in po pol ure se umiri. No, malo prej mi zvoni budilka za vstat, ga pogledam še enkrat, še pikast, tako da..izlet odpade. Pa bodi vesel, če lahko. Grem nazaj spat.
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 3:59:04
|
|
|
|
snorlax
|
HuAnita, kako je ratala peka?
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 8:03:49
|
|
|
|
Skabi
|
O, Snorči, to je pa res smola. Čeprav je včasih pričakovanje lepše in bolj vznemirljivo od samega dejanja. Men se je že nekajkrat zgodilo, da sem načrtovala, se veselila, v mislih že vse doživela,...poterm pa ni bilo nič od nič. Samo obupat ne. Pejta pa drugič.
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 8:24:41
|
|
|
|
ksenjak
|
Oj! Cepljenje proti rotavirusu je možno samo do 6 meseca otroka, tako da smo mi tudi zamudili (sem hotela nekje pri 8 pa je zdravnica rekla, da se ne da več). Vem pa samo ceno v bivših SIT in sicer 17.500. Sem pa vprašala, kako dolgo drži in je rekla, da bi moralo držati za vedno, možno je sicer da otrok kljub temu faše virus a v zelo mili obliki. Tako je vsaj meni moja pediatrinja rekla. Jančika, imaš pa res smolo. Mislim pa, da ti bo zagotovo zelo kmalu spet uspelo. Lp
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 8:29:17
|
|
|
|
Skabi
|
Babe, kje ste danes na kavi? Zgleda, da bomo šli v Celje. Tavečji gre k prijatelju, tasrednji pa je ful užaljen in ga moram malo razvedriti. Za nas kmete je seveda največje doživetje, če gremo v mesto asfalt gledat
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 8:31:51
|
|
|
|
snorlax
|
Ej, kaj je to zdaj. Mali je čist OK. Nobene pikice nikjer. Tako, da že razmišljam v tej smeri, če se mi je vse skupaj samo sanjalo ali pa se mi meša. V glavnem, izlet je odpadel. Zdaj moram samo še prenest enih 100 maminih današnjih telefonskih klicev, kako ga naj peljem k zdravniku, ker: a) ga je verjetno pičil komar, po možnosti un tigrast in ima hudo reakcijo, b) za temi znaki sigurno tiči neka skrivnostna bolezen, c) je to posledica nečesa, kar je pojedel, č) bi mu bilo treba naredit vse krvne preiskave, UZ, EKG, rentgen, biopsijo in še kaj, itd...itd... do ž) Vmes bo pa gledala svoje medicinske enciklopedije doma in postavila enih 5 diagnoz, ki so smrtno nevarne ali pa vsaj pustijo doživljenjske posledice. Ne vem, ali sem res slaba mama, ker ga ne peljem, samo kaj pa naj pokažem, če se nikjer nič ne pozna, razen par črt od nohtov, kjer je se ponoči čohal. Obnaša se normalno, je, teka.... No, takele imamo. Sem se morala malo skašljat. Najraje bi se šla čokolade nažret od jeze. Eh, klinc. Grem si stisnat pomarančni sok.
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 9:13:20
|
|
|
|
mbd0411
|
Ha,ha,ha,Skabi,tole je pa bilo hecno.Sem se prav morala nasmejat.Tudi jaz sem iz vasi,a ne s kmetov,pa imamo toliko asfalta okoli hiše,da je groza. Kako ste kaj.Pridno čvekate,jaz vas bolj berem kot pišem. Lep dan
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 9:44:30
|
|
|
|
HuAnita
|
Uh, sem že pozabila, kaj sem hotela napisati snorlax - je uspelo, sicer niso tako v ustih se topeči klipiči kot tvoji, so pa pol PZ in ati in deca jih pridno mlatijo. Škoda za izlet - bo pa kak drugi dan... Meggi - jaz se v prostem času trudim delati . Ne, resno, jaz še nimam dopusta, še pon. in tor. edlam popoldne, potem pa, ko bo plata, pa malo off. Samo vidim, da vi že šibate na morje, tako da nič ne bom, bom morala rok obljube podaljšati.... Žanek - razmišljam v pon. ali torek - odvisno, kako bo rekla Skabi glede obiska, govorim pa za dopoldne, opolnde moram štartati za MB. Klopi, rota - cepljenje - jaz imam tole pred nosom, pa so mi namignili, da ni preveč pametno sploh otroka cepiti proti vsemu, kar ponuja tržišče, tako da sem res v dvomih. Si pa vedno zabičam, da bom ptori klopom dala, ampak vedno pozabim , dokler ni prepozno. Snorlax, toliko o dobrih mamah Drugače je pa naši frčafeli fuuuuul dolgčas po vrtcu Je včeraj srečala fantka iz skupine, sta 2 uri divjala in se je danes kar v vrtec spravljala, sploh vzgojiteljico ima ful rada... Jaz pa grem danes urediti še zadnje podrobnosti za kredit. Imam v grlu en velik cmok Kje pa je Ropotuljica?
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 10:23:41
|
|
|
|
Skabi
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Žanek - razmišljam v pon. ali torek - odvisno, kako bo rekla Skabi glede obiska, govorim pa za dopoldne, opolnde moram štartati za MB. Skabi je že zdavnaj rekla , samo ker nisem zapisala v GD, ti menda sploh nisi brala. Bolj nam paše torek, ekr imamo v ponedeljek posvetovalnico. IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Klopi, rota - cepljenje - jaz imam tole pred nosom, pa so mi namignili, da ni preveč pametno sploh otroka cepiti proti vsemu, kar ponuja tržišče, tako da sem res v dvomih. Si pa vedno zabičam, da bom ptori klopom dala, ampak vedno pozabim , dokler ni prepozno. Snorlax, toliko o dobrih mamah Ni prepozno, je rekla Pečnikova.
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 10:25:49
|
|
|
|
Skabi
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Jaz pa grem danes urediti še zadnje podrobnosti za kredit. Imam v grlu en velik cmok Jaz mam tudi cmok, ker so nama spet dvignili obrok. Eh, saj še samo 30 krat to naredijo, pa ga odplačam
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 10:36:43
|
|
|
|
Meggi
|
Če katero zamikajo Ptujske terme. Full topla voda , veliko nizke, kjer lahk malčki čofotajo in se drčajo po topoganih. Dosti sence,.. fajn v glavnem!
|
|
|
|
RE: Celjske (in okoliške) čveke - le vkup! 11.7.2008 11:51:15
|
|
|
|
skuštrana
|
Skabi, cepljenjenje za klopni m - Miro je Lizo peljal in so ravno ta dan imeli cepljenje vojaki, in bi morala čakati olalala pa seveda nista..Je rekla da naj prideta drugič, ampak ta drugič še ni prišel No, upam da enkrat bo Rota virus - mi Arsena nismo cepili, sem vprašala par zdravnic in so mi vse rekla, da boljše da ne, da so stranski učinki pri nekaterih kar hudi in da zaščita tako ali tako ni 100%, če pa otrok že dobi rota virus se od tega ne umre, ampak je najhujše kar se lahko zgodi da pristane na infuziji. Kaj pa vem, meni ta vsesplošna cepljenja itak ne sedejo, in na koncu je bilo isto kot pri Zanek - več argumentov NE kot DA
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Teden otroka®: Otrok – nepopisan listOb letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.