|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
4.7.2008 9:59:12   
gajka
aradej - nesreča na Savi je bila res nepotrebna.  Mene je moj šef že včeraj popoldan klical, kaj se je zgodilo. Z Infro smo namreč poslovno sodelovali. Žal je velikokrat človeška neumnost prevelika, sreče pa zmanjka, ko jo najbolj potrebujemo...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
4.7.2008 10:29:38   
andrejaboris
Gajka CTG so tam zadržali! Vedno ko sem imela CTG so mi rekli, da je super al lep in da še ni popadtkov zaznanih! DRga pa ne vem! SEm pa fanica dobre glasbe in Il divo fajn pašejo za dušo! Sicer ne vedno- npr ko je čaga ne??!user posted image user posted image Te bi vsi zaspali!user posted image

Kaja sem že slišala od dosti ljudi, da so otroci tako nekako zaživeli v šoli , da se dost otrok v vrtcu ne počuti tako dobro kot v šoli! So le že malo večji in imajo že določene obveznosti! Upam da bo vse vredu!

Kaka nesreča se pa je zgodila na Savi???

Aradej jaz sem se zadnjič polila z vrelo juho po roki, pa nasploh sem cela štorasta, kar pripisujem user posted image ! Nena se sekiraj! Dedcu pa povej kaj misliš in se ne sekiraj! Čez en teden bo že pozabljeno oz oproščeno!

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
4.7.2008 10:41:25   
gajka
andrejaboris - o tej nesreči na Savi se gre: http://www.siol.net/slovenija/crna_kronika/2008/07/gre_za_hudo_tragedijo.aspx. Končni izkupiček bo itak 13 mrtvih, samo dokler traja iskanje, lahko kot mrtve štejejo samo tiste, ki so jih že našli.

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
4.7.2008 10:50:48   
andrejaboris
Hvala Gajka.

Kak si pa kaj ti Katja odkar si prišla z bolnice?

In kaj se dogaja s CICMIC? Javi se babika. Me skrbi!

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
4.7.2008 10:59:30   
bambi14
daaaaan,
jaz sem tud slabo spala, od 2- 4 nič in sem spremljala kako se prebuja dan,...
Vse nakupujete in mene je tudi začela matrat ta nakupovalna mrzlica. Mama je rekla,da bo nabavla postlco in z mojim sva se pogovarjala da bi vzela kr večjo(cca144x70), ki se da potem urediti v mladinsko in jo lahko ima do 10 leta. Ampak je pri takih postlcah malo izbire in modelov. A mogoče ve katera kje je kakšna večja izbira teh postlc......hvala.

Pa en seznam vam še postredujem( je bil na netu že pred časom ampak vseeno)- je pa full obšien tako, da brez panike, če polovico stvari nimate, ker user posted image potrebuje samo našo ljubezen.
Skopirano iz Mame, zelo dober seznam

I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers)2. 1 povijalno plenico
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra), 5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako))
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) ,
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma)

II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice…
2. Bepanthen za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši )
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan
5. nogavice 5 parov
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice
7. nederček za dojenje 2 x
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ...
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik
12. fotoaparat
13. denarnica
14. piškoti
15. knjige
III. OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek.
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti 
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje,
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže)

B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile
3. Odejica
4. 3 prevleke za odejico
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje
7. Prevleke za blazinice
8. Ovčka (kožuh)
9. Obloge za zibelko ali posteljico

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati)
2. Zloženci in gazice za nego
3. Posodice za vodo
4. Kocice za na povijalno površino
(da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Müller)
5. koš za plenice

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo),
2. Nevtralno otroško milo ali otroško olje
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem 
4. 70%alkohol za čiščenje popka
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik
7. Glavnik ali krtačka
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec
9. aspirator za nosek
10. 2 veliki otroški brisači
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke
12. otroški puder se odsvetuje
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56)
5. 5 mako majčk (48-56)
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča 
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

*za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo

*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo

6. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov) 
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat
7. Babay-fon
8. stolček za hranjenje
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice
10. slinčki
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki
2. Črpalka za mleko (vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici), imamo črpalko-ročno od Aventa, ki je ZAKON
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah)
4. Krema za bradavice
5. Blazinice za dojke
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne)

V. OPOMBA

To je resnično obširen seznam in verjetno tega vsega ne boste potrebovale, zlasti prvorodke, ne pretiravat, se pa same odločite, kaj mislite, da vam bo prav prišlo.  

Neposredna povezava do sporočila: 1730
4.7.2008 11:01:46   
K_a_t_j_a
Groza ta nesreča ja...user posted image Mene kar stisne, ko kaj takega preberem.
andrejaboris zaenkrat sem vredu in upam, da dočakam vsaj polnih 36. tednov. Moj user posted image ima tudi dopust od 18.7. naprej, tako da bi bilo fajn, da bi bilo po 18.7. Če bi bilo poznej pa toliko boljše. Imam pa glavico že  nizko, krčev zaenkrat ni (moram potrkat), pijem magnezij. Moj dela vsa gospodinjska dela, je zelo priden, tako da jaz večinoma počivam. Edin ponoči ne morem več fajn spat, ker se komaj obračam pa še vroče mi je. Tako da se pridružujem ostalim, ki ne morete spat.
Danes sma dobila še lupinico od Peg peregota od Sončka. Imam za kupit samo še ene pleničke in kozmeriko pa bo. Danes mi bo moj slikal bušija in vam ga bom dala na ogled. Zaenkrat še hvalabogu nimam nobene strije.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

Neposredna povezava do sporočila: 1731
4.7.2008 11:32:28   
nyna84
Pozdravček še od mene!

Vidim, da nisem edina, ki zaradi vročine slabo spi. Te noči so res grozne. Otrdeva mi trebuh, vsako noč grem 2x na wc, vroče mi je da sem čisto premočena, pa še ful sanjam zadnje čase, tako da zjutraj ustanem tako utrujena, kot da sploh ne bi spala. Zjutraj se pa itak ne da spat, ker me muhe živcirajo, vroče je, pa še Gaja ustane najkasneje ob osmih, tako da adijo jutranje poležavanje.
Pri nas je zdej že dve noči zaporedoma padal dež, tako da je še bolj soparno, ker se potem čez dan dviguje ta vlaga iz tal. Grozno res!
Sem se sedaj nekaj trudila, da bi pospravljala, pa ni kake posebne volje - hodim sem in tja po stanovanju, pa se mi zdi, da samo prelagam stvari iz enega v drug vogal - v glavnem, ni videt nobenega učinka. Za piko na i mi še vedno otrdeva trebuh ko stojim in se zaradi tega držim kot da bi imela 80 let, pa še nekaj me slabi danes. Sem zdej komaj spravila v sebe vsaj en kos kruha z maslom in marmelado. Da ne govorim o tem, da imam že nekaj dni drisko, pa ne vem, a zaradi takšnih količin Magnesola in zaradi železovih tablet, al zaradi vročine, al se mi že kaj pripravlja,... nimam pojma. V glavnem, se mi zdi, da mi vse nekaj fali. HB je moj user posted image  res priden in mi je rekel, da naj grem počivat, da bo že on pospravil, ko pride domov.

Nič, grem lepo ven na vrt v senčko na moj ležalnik, pa upam, da me bo pustila Gaja vsaj pol ure počivat, preden se spet spomni, da je lačna, al pa žejna, pa da jo tišči na wc, pa kaj vem, kaj še vse.

Lep dan še naprej! 

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
4.7.2008 11:35:09   
Erin
bambi - ta seznam je že med linki ki so navedeni pod Gin. pregledi.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
4.7.2008 12:01:43   
K_a_t_j_a
V moj album sem dodala nekaj slikic, če hoče katera pogledat (previjalna, kinderpet, podlaga na previjalni, cotke, obrazek našega user posted image pri 33 t). Sliko bušeka pa dodam še popoldan.
http://www.ringaraja.net/forum/photo.asp?v=moji&photoid=117478&asortType=9&apage=1

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
4.7.2008 12:02:46   
ozziebo
Punce, sem ful vesela!!Sem kupila modrček za dojenje v BC, pa je ful v redu, ni tako zelo zaprt kot ostali, ki sem jih gledala, tako da lahko tudi kaj z naramnicami ali izrezom oblečeš!!

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
4.7.2008 12:13:42   
sandra123
No, meni še ni uspelo it nabavit modrčkeuser posted image ...Ozziebo...cena???sem pa šla naš novi Spar pogledat...Pablo iz prve roke...nimamo Mullerjauser posted image

Lp, Sandra

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
4.7.2008 12:21:14   
ozziebo
Katja, ful luštne stvari!!!
Andrejaboris, super, da si boljeuser posted image
Naty, uživaj pri frizerju, jaz planiram naslednji teden.
Matejkauser posted image  za šoping!
Zvezdica, tudi jaz sem danes spala kot user posted image , je prav pasalo po ene parih neprespanih nočeh!
Gajka, si pa pridna!
Aradej, upam, da boš danes imela boljši dan in noč!!

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
4.7.2008 12:21:45   
anita goitan
ozziebouser posted image super za dober nakup modrčka, tud mene zanima cena in v kašnih barvah jih imajo?

Katjauser posted image user posted image uau za sobico!
Sem bla v lekarni pa nabavila bepanthen mazilo uno ta veliko, Mg mi je itak spet zamanjkal, potem sem pa en kup testerjev od Mustele dobila za dojenčkauser posted image

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
4.7.2008 12:23:09   
ozziebo
Sandra, 19 E v BC, v Modiani imajo od Lisce tudi po 19 E, samo so bolj zaprti, večji, v Popku pa od Triumpha po 28 Euser posted image , so pa tudi zelo zaprti.

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
4.7.2008 12:25:22   
ozziebo
Anita, v glavnem bela in črna, če maš srečo, vsaj ti v BC so v obeh barvah.
Vem da težim z modeli, ampak verjetno bo še cel avgust vroče, poleg tega sem tudi taprvega dojila skoraj eno leto, pa je ful zoprno, če ti modrček iz vsake majčke ven gleda!

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
4.7.2008 12:29:18   
sandra123
Hvala Ozziebo, zdaj vsaj vem kje jih kupitiuser posted image
Sicer pa spet nisem šla v šoping za user posted image user posted image , ker mi tale vročina nič ne pašeuser posted image , bom počakala mojega user posted image , da me pelje, ker tudi v avtu komaj še sedim in vozimuser posted image ...
Gajka...Tina je od ponedeljka dalje spet na počitnicah, ampak imam jaz v pon.kontrolo pri diabetologu, tako, da torek oz. kateri drugi danuser posted image ...

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 4.7.2008 12:35:16 >

Lp, Sandra

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
4.7.2008 12:37:55   
bella02
karmar, sem mislila hčerkico user posted image user posted image user posted image

modrčki: v 1. user posted image sem imela Triumph, zdaj sem pa videla, da ima Lisca modre. Sem bila pa s triumphom zadovoljna, mam kar velike dojke in rabim dobro oporouser posted image

Danes sem imela ctg, pa je user posted image spal, tako da grem spet v ponedeljek. Pa sem imela drugo gin in me je dala na test za krvni sladkor, se ji zdi, da sem se preveč zredila. Teža user posted image je že 3kg, pa še mesec je do konca user posted image .
Kar nekej sem tečna. Morda zato, ker ni nobene ohladitve in mi je non stop vroče za popuser posted image . Pa čakam na 15., da grem še v končno nabavo, kozmetika, plenice, ...

Fajn bodite!

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
4.7.2008 12:55:11   
anaya
Bella02: kolk pa si se zredila, da te je dala na "cuker test" tako pozno?, mene tut čudi da mi tega ni dala za delat, čeprav mamo v družini sladkorno 2x.

Gajka: nam so v materinski govorili, da je desni bok tisti na katerem se lažje spi, nekaj zarad želodca.... bolj malo sem si zapomnila.user posted image  tut dojenčka naj bi po dojenju polagal na desni bok baje....

Kaja: za zmerjanje otrok pa so žal po večini krivi starši...  ker otrok more najprej nekje slišat in zaznat takšno obnašanje.... povej ti tvoji pupiki naj se nič ne jezi, čez par let ji bodo pa vse zavidale njeno višino (bo šla med manekenke), tista "otroška izpopolnjenost " pa se bo nekje zgubila...user posted image

Bambi14: mi smo šli po postlco v toyserus v Avstrijo, se mi je zdela dokaj ugodna (199,99€) z vsem (baldehin, odejica prevleka, jogi, obroba.... vse v glavnem), sem potem samo za rezervno prevleko dala  40€. Je pa res da se ne da nastavlat po višini, je nekje ravno na sredini vse skupaj, potem se pa spodni del pa ograjica odstrani pa je mladinska.... meli pa do na izbiro enih 5 različnih modelov se mi zdi...

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
4.7.2008 13:06:39   
anita goitan
še eno vprašanje punce, verjetno je bilo že n-kart načeto:
kaj boste kupile od kozmetike za dojenčka? Meni vse frišne mamice, no take ki imajo enega ali več otrok svetujejo za začetek le:
-hladilno mazilo iz lekarne
-vatice
-mandljevo olje za pregibe
-če je pa ritka fejst  vneta pa bepanthen ali ribodermin
-za 1x na teden pa trdo otroško milo

Drugače pa samo VODA!

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
4.7.2008 13:25:22   
naty13
Dannnnnnnnnnn.

Sem šele nazaj. Pa je šlo celo dopoldne. user posted image

Najprej pri frizerju dve urce, je bilo fajn se mal razvajat. user posted image user posted image  Potem sem se zapeljala še do BC, kjer sem kupila jogi za našega user posted image , darilo za Nejca od dojenčak - vlakec, ki je na tirih od TOMY-ja, zvezdico za na posteljo, ki poje tri melodije namesto vrtiljaka (ker sem imela z vrtiljakom slabe izkušnje). Potem sem pa šla še darili za atija za 50-letnico zaviti. Enega bo dal Nejc, enega bova pa dala midva skupaj z mojo mami. user posted image  Popoldne grem pa še za piškote vprašat, če drži za jutri, da ne bi slučajno pozabili. user posted image

Sem pa zdej naredila testo za pico, tako da samo še gor stvari zmečem in dam pečt. user posted image

Za vse, ki ste slabo spale en velik user posted image user posted image user posted image

Aradej to pa je bila nočna mora.

Andrejaboris samo da si bolje.

pa pa

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
4.7.2008 13:33:00   
anita goitan
naty madonca kašen šoping si imela, bravo za nakupeuser posted image in razvajanje pri frizerju.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
4.7.2008 13:40:29   
Julija08
Hojla bejbe,

evo jaz pa danes zadnji dan delam user posted image user posted image user posted image user posted image  - sedaj imam pa še 3 tedne dopusta, potem pa porodniško, juhuuuuuuuuuuu!!!! Sploh si ne predstavljam, da bom dobro leto doma.

Drugače pa tudi jaz cele noči ne spim, ker je katastrofalno vroče. Saj napoved je da bodo neke ohladitve (če verjameš tem vremenarjemuser posted image user posted image user posted image ).

Moram pa povedati, da tudi jaz nisem ubežala strijam, sta se mi dve naredili (cca. 1cm) na trebuhu tam, kjer sem imela včasih uhan. user posted image user posted image
Pa tudi jaz nimam popka nič ven obrnjenega. Kdaj pa se to ponavadi obrne???

Neposredna povezava do sporočila: 1747
4.7.2008 14:04:23   
anita goitan
user posted image ena na temo denarja&partnerjev:

Mož je delal celo življenje, ves prislužen denar je varčeval. Ko je
bilo kaj denarja potrebno porabit, je bil pravi skopuh. Malo preden je mož umrl, naroči ženi: "Ko umrem vzami vse mojeprihranke in daj jih v krsto poleg mene. Hočem jih vzet s seboj v onostranstvo." Žena mu z vsem svojim srcem obljubi, da bo naredila tako kot ji je naročil. In potem mož umre. Na pogrebu žena oblečena v črno sedi zraven
najboljše prijateljice. Po končanem obredu  tik preden zaprejo krsto
reče žena "Počakajte trenutek!" V rokah je  imela majhno kovinsko škatlo, se približa krsti in jo položi vanjo. Zaprejo krsto in joodnesejo. Nato ji prijateljica reče: "Punca, sem vedla da nisi tako neumna, da bi dala ves denar v krsto s tvojim  možem." Zvesta žena ji odgovori:" Veš jaz sem verna oseba; ne smem pojesti svojih besed. Obljubila sem  mu, da bom dala ves denar v krsto z njim. Hočeš reči da si dala  ves denar v krsto z njim !?!?!? "Seveda sem" odgovori žena. Vzela  sem ves denar, ga položila na svoj račun in sem mu napisala ček....Če mu ga uspe unovčit, lahko porabives denar."

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
4.7.2008 14:11:46   
sandra123
Anita, user posted image user posted image user posted image , tukaj se pa pokaže, kako iznajdljive smo ženskeuser posted image user posted image user posted image
Pri nas se nekaj pripravlja na nevihtouser posted image , upam, da se ne bodo oblaki spet razkadili in da mi bo poslano malo dežeka za ohladitevuser posted image ...
Zdaj sem pa ravnokar pojedla en kornet...se mi ga je tako zluštalo, da se mu nisem mogla upretiuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 4.7.2008 14:12:07 >

Lp, Sandra

Neposredna povezava do sporočila: 1749
4.7.2008 15:19:57   
bella02
anaya, hec je v tem, da imam v materinski napisano drugo kilažo, s katero sem dejansko zanosila in je za 6,5 manjša kot na prvem pregledu. Po tisti meritvi sem se torej zredila za 20 kg, dejansko sem se pa za cca 14kg, kar tudi ni malo. Sam sem štartala že na cca 90 kg user posted image user posted image user posted image . Zdaj je pa druga gin in me je dala na krvni sladkor. V družini pa nimamo sladkorne. Zdej moram pogledat, kolk se user posted image zredi v zadnjem mesecu. Oči user posted image je imel ob rojstvu čez 4kg, pa me je mal strah. Ker pupa je mela 3480 g. Pa tudi ta bo šel ven, ni še noben noter ostal user posted image user posted image user posted image . Bo pa treba mal pri cukru zabremzat, priznam user posted image user posted image user posted image .

anita goitan, jaz bom kupila to kot ti, poleg tega še fiziološko in alkohol. Pa Lanolin za bradavice. To je kozmetika, potem so pa še plenice, pa lavorček, pa še kaj. Potem pa še nekaj stvari za mamico, pa bodo everčki šli user posted image user posted image user posted image .

naty, jutri ga fajn žurirajte.
Danes dobim od moževe sestrične zibko user posted image user posted image user posted image . Sem si jo že prvič želela, pa nisem imela prostora, zdaj ga pa imam.

Ostanite v senci. Jaz grem malo počivat, potem pa v mesto na eno zelo dobro pico!!! Pa nisem prevelik ljubitelj le teh, samo ta je pa res dobra. S popečenim radičem in repki škampa user posted image user posted image user posted image .

Pa naj bo kaka ploha, prosim!

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?