|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
1.7.2008 21:05:22   
tims
Neboglasnica, se pridružujem tvojemu vprašanju o dihanju. Mene tudi kar malo skrbi, kako oz. predvsem kdaj začet s tistim ta hitrim dihanjem user posted image . Prov strah me je če bom znala user posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
   [Brisano sporočilo]
1.7.2008 21:12:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tims)
  Neposredna povezava do sporočila: 4602
1.7.2008 21:20:33   
ksenci
mis kako lepouser posted image user posted image user posted image tud jz si želim istouser posted image
sm že mal tečnauser posted image - točno kir čaj ste pa pile za dojenje? a je treba pazit pri čaju, da je samo za novorojenčke, ali je primeren vsak za dojenčke?

men še grejo kile kr gor! pa sej ni mogočeuser posted image jz že mam skor +20. pa sej ni res! zadn cajt da grem rodituser posted image

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
1.7.2008 21:30:41   
moya
Jaz mam pa danes tak apetit, da je groza. Ne vem več kaj bi jedla, kar naprej sem pri hladilniku.

flower - apetit
in ksenci  - kile enako! user posted image

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 4604
1.7.2008 21:40:24   
lex
Glede pitja tekočine vam svetujem navadno prekuhano vodo. Instant čaji naredijo svinjarijo na zobeh. Ne mi rečt, da ne ker ima Aleks vseh ostalih 18 zob super, petice pa so mu zrasle ne da bi vedeli kdaj in evo luknjice. to pa zato, ker je skoz pil instant čaje, čeprav gor piše da nimajo sladkorja zraven. Jaz vam instant čajev ne priporočam, ker se jih toliko razvadijo, da pote tud vode več nočejo pit. Alini sem jaz potem dajala vodo za pit pa jo je čisto lepo sprejela in jo čisto normalno pije. Sedaj ji že dam kakšen sok (ali sirup, ali v gostilni sok), ji pa zapaše bolj voda. Aja pa prvič pri zobozdravniku so nama pokazali zobke, ki jih je gniloba dobesedno razžrla. Ni lep prizor.

Pa še to, aleks je bil dojen pa je popil hektolitre čaja, Alina pa je bila na adaptiranem mleku, pa je pila bolj tak. V jeseni mi sploh ni hotela kaj druga pit kot mleko. Jaz sem namreč zagovornica dojenja in tudi pitja. res je, da je prvo mleko bolj vodeno in da naj bi se otrok odžejal, kaj pa potem ko pride gosto mleko. jaz sem vedno po mleku žejna, tako pa so tudi otroci. Moja bica pravi, da so otroci žejni in da jim je treba dati za pit. pa je vse 4 dojila več kot 2 leti, enega celo 3.

Pa na glavi, kjer je velika mečava (ta ta mehki del glavice), če je vdrto je otrok žejen ko se napije se mečava izboči in je glavica lepo okrogla. tega se še iz SŠ spomnim in je čista resnica - sprobana na lastnih otrokih.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu moya)
Neposredna povezava do sporočila: 4605
1.7.2008 21:42:52   
lex
čaj za dojenje - jaz sem si kupovala in lekarniškega (drag ko 100 user posted image ) in tudi te filter vrečke mislim, da je od Hipa, bom pa sedaj probala še instant. V bistvu imajo vsi podobne sestavine not: komarček, kamilica in janež. Pa tud kakšno pivce za živce sem si privošila, zalogo Unija imam pa že v kletiuser posted image . V bistvu je najbolj pomembna tekočina, lahko je tud navadna voda.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4606
   [Brisano sporočilo]
1.7.2008 21:43:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 4607
1.7.2008 21:47:50   
3jeMi
... kaj naj... user posted image

Julij je že tukaj, berem vas že od januarja, da bi se pa prijavila... odlašam pa odlašam user posted image ... najprej sem rekla, da se prijavim k vam po prvomajskih praznikih... nič... potem sem rekla, da se prijavim, ko bo sestra rodila... na, pa je naša Ana stara že en mesec, jaz pa takole... verjetno so to hormoni user posted image ... se bom kar na to zgovarjala, ja user posted image user posted image .

Mi našega user posted image  - user posted image  , po računalniški izračunih, pričakujemo 21.7.. Kdaj bo pa res, se bo pa fantek sam odločil.

Pravzaprav sem hotela samo napisat, da sem med vašim čvekanjem najdla veliko odgovorov na svoja vprašanja. Hvala, dame! user posted image user posted image user posted image

Lepo uživajte še zadnje dneve, tedne s trebuhom in vsaki posebej pošiljam user posted image .

p.s. Saj bi še kaj napisala, ker se trenutno spomnim, da sem imela še full stvari v glavi, ki bi jih lahko napisala, a sem jih pozabile katere so. Me žal že celo nosečnost spremlja pozabljivost. user posted image

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
1.7.2008 21:53:23   
netki
bravo 3jeMi user posted image user posted image user posted image user posted image

sem te velikotrat opazla da bereš in zadnjič tudi povabila da se javiš....če si opazila user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 4609
1.7.2008 22:02:30   
lex
3jeMi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in škoda, da se nisi opogumila že kar prvič. potem bi bil led veliko bolj hitro prebit in bi vso nosečnost čvekala in čvekala. Boš pa od zdaj naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
1.7.2008 22:08:24   
netki
evo mene izpod tuša.....
zdej grem pa noge namakat

ko ste že glih govorile o obletnicah..... no midva sva jo imela danes, nisva poročena, sva pa osem let skupaj user posted image user posted image user posted image
je pa moj dragi seveda pozabil........pol mu je blo pa žal user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
   [Brisano sporočilo]
1.7.2008 22:31:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4612
1.7.2008 22:33:19   
dzanika
Tko, zdej vas bom počasi šla brat pa sproti odgovarjala.

Netki - lep ležalnik. Vprašanje kolk je tist iz špara kaj kvaliteten...

Jocika, tut meni se je zmeraj zdelo čudno kako jih lahko zaboli ko jih user posted image brcne ker mene nikoli nič ne zaboli. Lih tolk da ga čutim da se premika oz. razteguje.

mojcek1 - meni je rekla zdravnica da lahko kakšno septoleto kdaj uzamem...

plenice - jaz imam tudi tiste iz baby centra v takšni roza vrečki so ble. Res je da so ble zmučkane ko sem jih oprala sam mi jih ni blo težko potegnit z likalnikom...

motoristka - bogica. To pa mora biti res hudo. Eno user posted image ti pošiljam da bo čimprej bolje.

mis - zelo lepo da si se nam javila s takšno prekrasno izkušnjo. Tudi jaz si želim da vam enkrat lahko takšno zgodbo povem. user posted image

3jeMi - user posted image user posted image user posted image Dobrodošla!

No to bi blo to, zdej pa grem pod tuš pa v vodoravno. Že spet. user posted image

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
1.7.2008 22:36:45   
karamela6
3jemi, kar pogumno tako naprej user posted image user posted image user posted image

netki, ah, saj so skoraj vsi isti. Tudi moj bi pozabil, pa je datum res tak, da bi moral biti res zelo zelo sklerozen, če bi pozabil - 1. maj. user posted image Čestitke za obletnico, midva sva imela letos 7 let - najhujše je torej mimo! user posted image

No, zdaj se je končno malo shladilo. Pri nas je prav prijetno. Po dolgem času spet lahko diham. Čakam, da mi sušilec posuši še zadnje cunjce za otročka, ki sem jih dobila čez vikend od kolegice, ki ima 2-mesečnega user posted image Potem jih lepo zložim, pa bo. Sem danes kupila tudi Tosamine tetra plenice, pa so ekstra ravne že samo po pranju, v primerjavi z ostalimi. Kupila sem jih v DM-u, kjer so še cenejše kot v spletnih trgovinah. Ne vem pa, koliko stanejo v Muellerju.

Včeraj sem se založila s knjigami o vzgoji otročkov in še par romanov za kratkočasje. Mislim, da bom šla zdajle malo počekirat. Imam zdaj zvečer 100x več energije kot zjutraj, sploh pa popoldan - takrat sem takšna, kot bi me povozil avto. Sva šla danes z mojim v trgovino za pol ure, pa sem komaj preživela. Že samo od vožnje mi je bilo grozno slabo - čedalje slabše jo prenašam, sploh če ne vozim sama - potem pa še vročina in vsa ta gužva. Jao jao

Jaz ležalnika nimam, sem pa kupila veliko blazino z igralnim lokom, ki se jo da na vseh straneh obrnit navzgor za 10-15 cm, da je otroček zavarovan. Lahko pa jo spustim naravnost dol in je še večja. Na loku ima 3 plišaste igračke, na sredini meda Pu-ja, ki ima dolg rep in če se ga dotakneš, zaigra melodija. Full luštna! Sem jo že zadnjič kupila v Toysu.

Glede čajčkov - jaz jih tudi ne bom uporabljala. Sem zagovornik prekuhane vode. Kaj pa vem ... bomo videli, kako bo.
lex, hvala za nasvet o vbočeni/izbočeni mečavi na glavici. Bom spremljala.

apetit - jaz imam tudi zadnje čase velikega. Mi pa ne paše kaj dosti kaloričnih reči, bolj osvežilne (sadje), tako da na kile ne vpliva kaj dosti.

No, grem zdaj še malo knjigice pokukat, ob 23h bo stroj posušil, potem pa pičim vodoravno. Danes bom dobro spala, že vem.

lepo nočko vsem skupaj, pa se beremo jutri...

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
1.7.2008 22:45:57   
neboglasnica
No, jaz sem se načvekala po telefonu, prebrala romane, sedaj pa gruntam kaj naj jutri kuham. Zlikala sem, še vedno teče od mene. mimogrede sem opazila še tri luknje v novih tleh. Če kdaj dobim tega mojstra Petra v roke, mu zavijem vrat, prisežem.

Kaj zdaj že mamice, kako je s tem dihanjem?

Netki, čestitam za obletnico!

(odgovor članu karamela6)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
1.7.2008 22:47:43   
glugluglu
masaja, mis, lepo, da sta se javili in delili izkušnjo,user posted image user posted image user posted image

bastian111 čestitke še tu, res kakšen korenjak!!!user posted image user posted image user posted image

Jaz pa sem danes bila spet na CTG-ju, ki je ok, nič prestresljivega, pa še na UZ me je dala, ker sem rekla, da se mi kdaj pocedi in ne vem ali je izcedek ali plodovnica, pa je bilo tudi ok. Tamali je ful nizko, varianta, da se dvigne seveda ni možna, sem jo previdno vprašala in je rekla, da se lahko dobi tak občutek, če se malo obrne,

Me je pa med nogami, na stegnih - vezi tako zabolelo, ko sem hotela iti dol s tiste mize od CTG-ja, da sem zajavkala in mi je sestra rekla, da naj noge - kolena pokrčim, medenico dol, na bok in bo šlo. In sem komaj dol zlezla. No pa sej to ni prvič, da me je tako zamatralo, samo me je pa danes malo bolj.

Spet me je začelo grabiti, pa vedno zvečer tako ene par popadkov, potem se pa umiri. Zanimivo, čeprav danes me je tudi čez dan kdaj zagrabilo, ja počasi bo enkrat.user posted image Grem spet hitro spat,  tako bi rada podnevi rodila, pa brez umetnih popadkov, pa sej v tretje gre rado.

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
1.7.2008 22:53:54   
glugluglu
netki glede obletnic: jaz sploh ne tvegam ali čakam, če se bo spomnil ali ne, ampak ga kar cel teden prej sama spominjam kam bi šla in kaj bi počela za najino obletnico. Imava 19.6.- poroka, pa 16.8-prvič skupaj, letos ga itak še ni bilo doma, sva pa potem nadoknadila.
In ja, moj bi nbajbrž pozabil, jaz pa se ne sekiram preveč, pač prva čestitamuser posted image že zjutraj.

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 4617
   Julijke 2008 III. del
1.7.2008 22:53:58   
dzanika
No zdej sem izpod tuša pa še nisem šla v vodoravno ker sem šla še mal novice na 24ur pregledat in sem vsa šokirana. Sej ne vem al naj vam objavim članek al ne ker je res grozen. Zdej še ne bom upala hodit naokrog...
http://24ur.com/novice/crna-kronika/razrezala-nosecnico.html

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
1.7.2008 23:05:23   
ksenci
dzanika se dobr da smo v sloveniji, kjer čakamo na odprtje predora 8 let, ga odprejo in se povabljenci na pogostitev najejo  pol pa ga po 8 urah zaprejouser posted image user posted image user posted image user posted image pa saj to je mogoče samo pri nas!

spet je napovedan dež, tako da nam ne bo prevročeuser posted image user posted image user posted image

grem gledat do konca film na Pop tv, pol pa pancat, jutr pa na pregleduser posted image

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
   [Brisano sporočilo]
1.7.2008 23:31:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ksenci)
  Neposredna povezava do sporočila: 4620
1.7.2008 23:45:31   
Blacky30
Jocika, mene Nejc ni nikoli močno brcnil, da bi me bolelo. Se mi je tudi zdelo čudno, ko je katera kar javkala zraven. Zdaj pa vem, kaj to pomeni, ker ta pa je veliko večji divjak kot Nejc. Se tako raztegne noter, da konkretno zaboli ali pa pritisne dol na mehur, da je boleče, ne samo da me lulat pritisne. Očitno so si otroci že v trebuščku ful različni. Jaz že zdaj vem, da bom te brcike ful pogrešala.user posted image

Pa nehaj zdaj s temi podatki o ležalniku, vidiš, da z netki iščeva tolažbo.user posted image

Dovolj o temi monologi, ker jaz jih imam že celih 8 mesecev in pol, pa se prav nič ne sekiram. Če pa je tak fajn čvekat, tudi sama s seboj. Eh, saj ni tak hudo, če katera pove kaj takega, da imaš kaj zraven reči, rečeš, če pa ne, pa si preberem in zapomnim, ne spustim tvojega posta, da ga ne bi prebrala. Mislim, da na vseh 3 delih julijk ni enega posta, ki ga jaz ne bi prebrala.

Sasula, granobil lahko tudi ješ med nosečnostjo, ker je čisto naraven, iz gozdnega lišaja in hruškovega soka.

Neboglasnica, saj ni čuda, da se ti je že sanjalo o meni, če pa cel dan visim tu gor.user posted image user posted image user posted image  Vidim, da danes ponoči odhajaš v P? Tak da me danes ziher ne boš sanjala, bom pa jaz tebe.user posted image user posted image

Netki, čeprav bi res marsikatera rekla, da bi raje imela CR (tudi jaz včasih, zdaj več ne), ti verjamem, kako se počutiš, ko veš, da morda ne boš nikoli izkusila naravnega poroda. Pa ni se vredno sekirat, ker glavno je, da bo detece pri tebi v naročju, pa ni važno, kako pride ven.user posted image

Todi, ti si kar izberi datum, tak boš takoj videla, če je user posted image  bolj ubogljive sorte ali ti bo lase kravžljal.user posted image  Midva sva zmenjena za 15.7., da si grem po darilo za RD v P.

Motoristka, drži se. Upam, da se res čimprej pozdraviš, ker to je grozno.user posted image

Ksenci, čaj za user posted image  bom kuhala sama, janež, kumina in kamilice. Ublaži krče. Čaj za dojenje, pa sem si kupila v DM, mislim, da je od Hippa. Niso vsi Hippovi čaji za novorojenčke, večina jih je naprej od 3. meseca starosti. Komarčkovega smo mi kasneje tudi kupovali, ko so se krči malo umirili in se nam ni dalo več kuhat vsak dan.

Mis, enkratna porodna zgodba. Ko bi le moja bila pol takšna. Torej EA nisi dobila, ker ni bilo več časa??

Tims, samo v tej vročini kljub polnemu dojenju bi bilo vseeno dobro dodajati čaj ali vodo. Pa čeprav pristni zagovorniki dojenja tega ne odobravajo. Mi je zadnjič ena mamica v vrtcu povedala, da je samo dojila, in ko je malega po 3 urah previla, je bila plenička suha. Revček je bil dehidriran, ker je ubogala pediatrinjo, ko ji je rekla, da je dojenje dovolj. Tak da sta že naslednji dan pila vodo iz flaške. Lahko pa tudi preko žličke, če se flaške bojiš. Samo predlog. user posted image
Motoristka in flower, midva pa imava obletnico 6.7., letos že šesto.user posted image

Flower, meni babica v MB P ni čisto nič povedala o dihanju. Sem kar nekaj po svoje ustvarjala, ker me je itak zvilo od bolečine. Pa tudi vem, da pravijo, da ne smeš prej pritiskat, ker te to preveč izmuči in ni dobro za hemoroide, ona je kar pustila, da pritiskam, ker me je tak nabijalo dol, čeprav sem potem rodile šele po 3 urah takega pritiskanja. Da ne govorim o hemoroidih, kakšne sem imela. In kako sem bila izmučena od pritiskanja. Tak da je fajn, če se pripraviš malo vnaprej. Res pa je, da je vse drugače, če imaš naravni porod ali vsaj normalne umetne popadke, jaz sem imela preveliko dozo, žal.

3jeMi, dobrodošla. Končno si se opogumila. A bolje zdaj, kot nikoli. Me ne bomo nehale čvekat, ko rodimo, le preselile se bomo na drug forum, tak da upam, da greš pogumno z nami.user posted image

Tak, zdaj sem opravila veliko delo, napisala post, ki bo zasedal celo stran, tak da bom spet kraljevala z monogolomuser posted image . zdaj pa lahko grem spat.

Čau, bau.user posted image

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 4621
2.7.2008 0:21:10   
tims
3jeMi, ja, res si dobrodošla in bravo, da si se opogumilauser posted image user posted image user posted image user posted image

Glede dojenja in dodajanja vode oz. čajev...... pri nas ni prišlo v poštev, ker je Tim zavračal flaško in dudo, predno bi mu pa lahko dodala tako količino vode ali čaja po žlički, bi pa verjetno trajalo kar precej časa, zato sem ga po taki vročini pač večkrat pristavila k prsim, tako da je tudi plenička vsakič pokazala svoje. To sem pač jaz delala, da ne bo zdaj izpadlo, da nekaj pametujem. Meni je naš pediater tudi rekel, da je samo dojenje dovolj. Ne vem, no, po moje je najboljš da vsaka naredi tisto, kar se njej zdi za user posted image  najboljš in če bo user posted image  zadovoljen, lepo pridobival na teži, je tisto kar dela sigurno ta pravo.

Džanika, grozno, le kje pobirate take novice?????????? Jaz zadnje čase vse te zadeve spregledam, ker tak čas ponavadi rihtam Tima v posteljo, potem pa tudi nič več ne čekiram in zgleda k da sem z lune padla. Sem dvakrat prebrala, da sem sploh dojela. Sej ne morš verjet. Jaz tud ne grem nč več ven.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
2.7.2008 0:43:30   
ksenci
no user posted image pa ne morem spat, jutr pa bom spet cela zabliskanauser posted image

moj mali je mel zdle kako uro intenzivne telovadbe, tako da sem se na mumente ustrašla, da gre za popadke, vendar so le krepke brce. zanimivo, kako so sinaše bebice različne. men se še kr premetava tako, da je trebuh vseh oblik. pa naj bi se proti koncu umiriliuser posted image sva se ravno dans pogovarjala z mojim, da še ne smeva tako nestrpno čakat dan d, ker sva midva najprej izračunala PDP 17., sedaj pa ga imamo 11- en teden nestrpnosti več- upam da neuser posted image

se grem stisnat lubeku, če bo kaj pomagal, da lažje zaspim!user posted image

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 4623
2.7.2008 1:11:56   
sasula
ŠE ena, ki ne spi. Men se bo zmešalo.Se vležem, ne morem dihat, se premetavam in grem na net. Ne vem kaj je to , tretji dan že. GROZAAAAAAAAA

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
2.7.2008 7:02:49   
ksenci
jutro!user posted image

eto to je blospanja za dans! sm že vstala ob 6.00 ko je šel lubek na šiht. no pa sm se že stuširala, oprala glavo in celo nekako pobrila. pa čokolinija sm se že napapala.
no mal še pokukam okrog pol pa moram tako v laboratorij, pol pa čakat napregled. popoldan pa se grem mal potepat, tako, da se čujemo jutri.
katera je dans na vrstiuser posted image inigouser posted image gluglugluuser posted image al bomo prehitevaluser posted image
lep dan!

(odgovor članu sasula)
Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?