mis
|
Dan! Evo me doma. Najprej hvala za vse čestitke. Res je prijetno spet držat tako malo štručko v rokah. Je pa smešno, ko najprej previješ malo, potem pa še eno ornk štruco z gromozansko ritjo No, na kratko, ker pride zdajle možek s Tino domov, sta šla po opravkih, moja mami kuha, Neža spi. Neža je eno tako pridno dete, v porodnišnici je samo spala, pri Tini je bilo kontra, sem prišla noro izmučena domov. Upam da se kasneje ne obrne in da bo Neža ostala tako pridna, pa bom imela dve pridni sončici Porod je bil res ekspresen. Začelo se je 5:20, pa nisem bila čisto prepričana kaj bo, ker me je že 2 dni štihalo. Pa sem si pisala ure, pa urejala seznam številk, pa tle gor visela... Tina je bila še na morju, atri je spal sem ga še mal pustila. Okoli pol osmih sem ga zbudila in omenila da bomo verjetno šli. Okoli 7h so bili popadki na 5 minut, ampak sem želela ostat čim dlje doma. Ob približno pol desetih sva sva šla od doma, prej pozajtrkovala, pod tuš... Počasi... No, pa sva šla še v hišo moževih staršev nekaj iskat, pa v porodnišnico. Približno 10:15 sem bila na mizi in so me dali na CTG. Pride G, 3-4 cm odprta. Me je kar zvilo, ker sem bila prvič tud, pol je pa še 5 ur trajalo. No, pa predre mehur, malo vode odteče, se začnejo malo hujši popadki, gostejši, ampak nič da se ne bi dalo prenest. Takoj ko sem bila na mizi sem rekla za epiduralno, za vsak slučaj, če bi dolgo trajalo. So mi vzeli kri, dali tisto tekočino... Pa hecali so se da itak ne bo časa. Ja ja sem si mislila. No, po eni uri pa mene začne ornk šraufat, pa babica sprašuje kam me tišči. Ne vem, tišči sem rekla. Sem se obrnila na hrbet, da bo pogledala, pa reče ko bo popadek zadržite dih in pritisnite... kako, kaj, pa ne že... potem pa še nič šivana. luksuz trije popadki in to je to. niso mi dvignili vzglavja, zato je bilo malo težje prtiskat, ampak... evo me nazaj... sva s Tino palačinke pekle... zdej pa Nežo dojim no, kar nisva mogla verjet, pa še punčka... nismo vedeli, ampak se mi je bolj zdelo na fantka... Neža je večino časa prespala, jaz sem se spočila, lepo se doji... le še s kupčki je malo težav, pa danes zeleno kaka. jo zvija pomoje... tako...