mml
|
Dan še enkrat Upam, da se uspela prepričat Matica, da je čas za spanje, ker je danes izjemoma pokonci že skoraj 4 ure, vmes je samo malo zadremal in to je vse. Zdaj sem ga dala pa v posteljo in po malo tuljenja, je ugotovil, da bi bilo pa mogoče le dobro zaspati. Upam, da si ne bo premislil in si bo nudil eno dobro rundo spanje . Včeraj smo bili na Gorenjskem in sta oba dokaj dobro prenesla vožnjo, Manca je gledala risanke, Matic je pa spal . Sem pa danes Manci odstranila klopa , se je včeraj plazila po vsem mogočem grmovju in včeraj zvečer se mi ni dalo ji prati las, danes zjturaj pa gledam, kaj ima za eno svinjarijo pri levem uhlju...in z grozo ugotovim, da je klop, očitno še ni bil dolgo prisesan, ker je šel z lahkoto ven, še sreča, ker Mance ne bi uspela prepričat, da mora biti pri miru, če bi bili potrebni kakšni "hujši" posegi. No sedaj pa čakam, da vidim, če je bil tale klop kaj okužen ali ne... Smo pa zadnje dni uspešno izgubili kar nekaj stvari, pa sploh ne vem kje in kako . Najprej je izginil Maticev klobuček, pojma nimam, kdaj smo ga nazadnje videli...mi ga je prav žal...tako da moram it jutri pogledat v Okaidi, če ga še imajo, no včeraj smo pa po tem nekje usjali še dudo...saj za dudo mi je vseeno, samo na živce mi gre, če stavri kar tako izginjajo... nalin kako pa prepričaš Žana da tako pridno hodi? Ker Manca je sicer sposobna celo popoldne tekat in skakat, samo ko je treba pa hodit v točno določeni smeri je pa kmalu konec in stegne roke in reče "mami nesi"...sicer jo uspem prepričat še za nekaj 10 metrov, ampak po tem je pa res konec.. mala pikica jaz sem se navadila tašči povedat, kar mi ni všeč, kar direktno, ker nima smisla, da se po tem midva z zaradi drugih kregava. Tašča sicer malo grdo gleda, ampak reče pa ne kaj dosti in tudi čez nekaj časa ugotovi, da sem imela prav. Nikakor si pa ne pustim soliti pameti glede otrok...Matic je trenutno v fazi, ko preden zaspi 2 ali 3 minute tuli in ga ne moreš potolažit, po tem pa zaspi in če vem zakaj joka, ne bom nikomu pustila, da ga jemlje iz vozička ali postelje, ker to nič ne pomaga...Tako da se kar postavi zase ursulina na žalost je na RR na veliko temah tako, da te takoj povozijo, če nimaš pravega nika ...kaj pa vem zakaj je tako...ampak očitno nekatere mislijo, da so pomembnejše kot druge...tako da jaz tudi večinoma čvekam tukaj in še pri sonosečkah iz prejšnje runde , drugje se pa zelo redko oglašam sunny upam, da bo kmalu sam pogruntal, kaj vse zamuja, ker ni več z Nejo lusa a je bila Luša navdušena nad toboganom ? madeži sadja in korenčka: jaz se jih lotim z "gallseife", najboljše mi je trenutno Heitmann, ki ga prodajajo v Müllerju. Še hujši madeži kot od korenčka so od marelic...teh pa z ničemer nisem uspela spravit ven...pomagajo samo škarje . Dosti učinkovit je tudi Vanish, ampak samo tista varianta, ko naneseš peno neposredno na madež in pustiš nekaj minut delvoati, kot dodatek pranju v pralnem stroju pase pri meni ne obnese...očitno smo prehudi pujsi No pa še eno vprašanje...v soboto smo povabljeni na 10. obletnico poroke...ja ljudje praznujejo tudi to ...pa seveda nimam pojma, kaj se ob takšni priložnosti podari...imate kakšno idejo???? Grem kaj prebrat, dokler se iz gajbice nič ne sliši