|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
29.5.2008 10:55:15   
neboglasnica
juno, mene matra tako, da sem bila zadnjič kar v mehurjih, pa sem samo dva korita rož posadila in še na grobu. Nič ne jemljem, ker mi Claritin še nikoli ni pomagal. Mi je pa čudno, ker v prejšnjih dveh user posted image z njim nisem imela težav..

Pozabila sem se pohvaliti, da sem kupila stekleničko za žejo, pleničke za začetek, le dud (Aventovih) nisem, ker so vse prozorne, pa mi ne odgovarjajo, mi niso všeč. Očitno bom morala še kam pogledat, v Sparu imajo samo te.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 801
29.5.2008 10:56:04   
Inigo
hej punce!

sem nazaj s pregleda... totalno razčarana nad G. pa do zdaj je bla tak ok... sm mela napovedan UZ in je Marko šel z mano. sem rekla, da mamo atija sabo, če lahko pride. in je rekla, da ne, ker je itak bil na morfologiji. in tako je ostal zunaj. mene je skoraj kap. pol mi je nahitro naredila UZ. ekrančka mi še pokazala ni, tko da nism niti sigurna al je sploh delala UZ. mere pa so take, da sem se prej konkretno zjokala. glavica je velika za skoraj 37 teden (36t6w), trebušček za 34 teden in stegnenica za komaj 33 teden. pa nič ni niti komentirala, da bi blo al vse ok al pa da bi kaj blo narobe... ali morebiti narobe. nič! nič ni rekla... potem sem jo še prosila naj pogleda, če še mamo fantka al je že spet punčka... pa je neki sicer htela pogledat, ampak je hitr odnehala in rekla, da se ne vidi. da se zdaj ne bi vidlo?! halo?! no, in čez 14 dni mam prvič CTG.

lex - 12.6. ctg

potem pa sem šla v H&M, sm hotla kupit kake kratke rokave - bodi... in niso meli NIČ! ga ni lepšega začetka dneva kot je danes. in še sonca ni.

grem kr spat...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 802
29.5.2008 10:58:29   
sasi13
blacky30 rekla je da bi blo idealno če bi bla oba na glavo obrnjena, mislim da nekaj možnosti še je da se obrne. ker drugače pa če rodiš po naravni poti mislim da ti potem drugega notri obrnejo. bomo vidli kaj bo, ker zdej bom tk mela vsak teden pregled.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 803
   [Brisano sporočilo]
29.5.2008 11:20:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sasi13)
  Neposredna povezava do sporočila: 804
29.5.2008 11:24:41   
neboglasnica
inigo, ne se sekirat. Vem, lahko je govoriti, ampak tele mere bodo morali enkrat uskladiti med sabo, pišuka!!! Ti imaš vsaj preglede, mene naroča še vedno na 4-5 tednov.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 805
29.5.2008 11:30:44   
netki
inigo....ne sekiraj se zaradi mer, ker je zelo težko da bi se vse ujemalo s tistim tednom nosečnosti v katerem si.....vsaj pri meni je tako.....vsaka meritev ustreza določenemu tednu. Na koncu pa itak pride ven čudovit in popoln user posted image

Katera je rekla da nima sončka......jaz ga šenkam

Tko je vroče da je za **** user posted image  (sorry izrazu), ampak res ne morem več, pa sploh se ne da dihat......user posted image

KOMAJ ČAKAM MORJEEEEEEEE, dol sploh ni tko vroče kot pri nas

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 806
29.5.2008 11:34:04   
Juno
Inigo - tvoja G se je danes res grdo obnašala. Moj je bil z mano na dveh pregledih. Vprašala sem jo če jo to kaj moti, pa mi je rekla, da je njej čisto vseeno, da ona enako opravi svoje delo če je partner prisoten, ali ne in da je to najina odločitev. Čeprav ko je bil prisoten mož, si je vzela več časa za UZ in nama pokazala kar naju je zanimalo.

Glede mer pa se ne vznemirjati. Meni G naredi UZ na vsakem pregledu in mi sprinta mere. Do 8. meseca je bilo vedno ok, mali je bil vedno večji za cca dva tedna, se pravi da je rasel sorazmerno. Ko sem bila na pregledu v 8. mesecu, ga je spet zmerila in takrat je bil kao 1 teden manjši od povprečja. To pomeni, da v tistem mesecu ni zrasel skoraj nič. Mene je skoraj kap. Čisto iz sebe sem bila. Tudi ona je rekla da je to malo čudno, zato me je naročila na kontrolni pregled čez 1 teden.
Ker sem bila, ko sem prišla domov čisto iz sebe, me je možek peljal v Dravlje na UZ k Pušenjaku. Ko sva mu povedala zakaj sva prišla se je nasmihal. Malega je zmeril dvakrat in težek naj bi bil 2050 g (moja ginekologinja je isti dan namerila, da je težek 1660g - res ne vem, kako je lahko toliko falila!
Ko sem prišla na kontrolni pregled čez 1 teden, je namerila 2330 g. In potem mi je razlagala, da plodi, ravno tako kot otroci ne rastejo linearno - bla, bla, bla....
V glavnem želim ti povedati, da teh mer ne gre vzeti za 100%. Sploh glede na to, da si je za meritve vzela tako malo časa. Ne se preveč obremenjevati s tem. Vem da je to lahko reči in težje uresničiti, ampak vseeno. Vse bo ok, boš videla!

< Sporočilo je popravil Juno -- 29.5.2008 11:36:09 >

Tempus fugit, amor manet!

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 807
29.5.2008 11:44:12   
Blacky30
No, evo zdaj. Sem šla po zajtrk, ga pojedla in potem me je tak lepo zmanjkalo na sedežni do 11h!?!?!?user posted image user posted image user posted image  Kak sem jezna sama na sebe. Ampak to je zdaj dokaz, da moram iti zjutraj spat nazaj, ko pridem iz vrtca, ker sem drugač čist adijo. Zdaj pa mažem čokolado z lešniki....mnjamii....

Danes sem dobila katalog od BC in imajo kot nalašč notri vse, kar potrebujem in vse v akciji:

- voziček Peg Perego Pramette znižan s 355€ na 280€
- gugalnik - ležalnik, primeren od rojstva naprej z zvočnimi efekti in glasbo znižan s 75€ na 48€
- stolček za hranjenje Lemi, znižan s 110€ na 60€

No, za stolček se še ne mudi tako zelo, ostalo pa potrebujemo. Vaša mnenja, prosim. user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 808
29.5.2008 11:53:21   
sasi13
inigo to se mi res ne zdi fer od nje da ni pustila da je tvoj user posted image zraven, sej ne bi blo čist nič drugače kot pa če bi ble same. jz sm jo včeraj tud prosla če lahk pride moj zraven in ga je šla poklicat potem pa mu je vse razlagala kje se kaj vidi, kok ležita in še vidu je kok je en user posted image pil.
glede mer se pa ne sekiraj ker mislim da bi blo vedno nekaj odstopanj, ker je zlo težko čist natančno ugotovit. moja dva sta tudi za deset dni manjša ampak rok je vseeno 6.7.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 809
29.5.2008 11:54:35   
sasi13
blacky30 če to kar rabiš in je tk ugodno sploh nimaš kej razmišljat glede nakupa.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 810
29.5.2008 12:03:24   
Tinky
ma kaj je s temi ginekologi. Ma so šli res vsi v kuser posted image
Inigo, tudi moj mali je imel na zadnjem uz stegnenico mlajšo, pa mi je zabrusila, da je to itak normalno, ker nismo vsi idelanih mer in nismo vsi enaki, eni so dolgonogi, drugi ne. Tko, da brez panike.
Jaz imam pregled v ponedeljek, pa me prav zanima kaj bo tokrat našla za me napizdit.

Sem prav vesela, da gre nosečnost h koncu, ker so tudi moji živci že čisto na koncu.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 811
29.5.2008 12:07:00   
Blacky30
Neboglasnica, prenosne posteljice ti ne priporočam za dnevno spanje, sploh pa ne poleti. Sploh ne dihajo in je malim ful vroče notri, poleg tega si ravno lahko križ zlomiš, ko se moraš toliko prepogibat. Je pa fajn stvar za dopust, to pa ja, za vsakodnevno uporabo pa ravno ne. Naš tudi čez dan ni spal v posteljici, pač pa v ležalniku na sedežni. Lahko ga postaviš tudi na tla, mizo. Ga priporočam. Pri nas je bil v uporabi od rojstva do 9. meseca. Pri 3 mesecih je začel spati dnevno spanje v posteljici, ležalnik pa smo uporabljali za kratkočasenje, da sem ga nosila s seboj po stanovanju, ko sem kuhala, prala, čistila. Pa še fajn se je obnesel pri uvajanju GH.user posted image
Jeeeee, čestitke za album Winx in da jih boste zbirali. Tudi jaz razmišljam v tej smeri, pa sem malo lene sorte postala zadnje dni zaradi te vročine, pa se verjetno ne bom odločila.user posted image

Andras, čestitke k hitremu izboljšanju. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ful sem vesela, da se že lahko cartata, kar je za user posted image  najpomembnejše. Pa javi se še.user posted image

Frutka, perem oboje, za nas in user posted image . Ravno danes sem dala prat celo goro cotik, ki so vse v roza barvah. Mi je šlo kar na smeh zraven, ker pri prvem sem to kar lepo nazaj spakirala, ker sem vedela, da bo fantek, tokrat pa jih bom mogoče morala oprane nazaj pakirat in ne bo nič nosil. Ali pa......kdo ve.user posted image user posted image user posted image
Daj povej mi še svoje mnenje glede moje izbire vozička, plis.user posted image  Ker vem, da si maherca na tem področju.user posted image

Jaz sem pa včeraj na CSD dobila brošuro Baby Book, od katere link je prilepila zimska zadnjič. So vse združili in natisnili, fajn knjigica. In notri piše glede streptokoka B:

Nevarnost okužbe: prisoten na koži in sluznicah anogenitalne regije
Varovanje: zdravljenje z antibiotiki
Posledice pri otroku: sepsa, meningitis, prizadetost pljuč

Definitivno bom g. vprašala za mnenje tudi glede na moje stanje spodaj, ki je vse prej kot rožnato.user posted image

Inigo, žal mi je, da ti je g. tako pokvarila dan. Glede mer ima Juno čist prav, res se ful razlikujejo, tudi pri meni, a mi nikoli tega ne omeni, da bi bilo kaj narobe, vidim pa na izračunih na slikicah. Pa je prvič bilo tudi vse ok, tak da ni panike. Le da ni dovolila tvojemu, da pride not, to pa je podlo. Nesramnost!user posted image

Sasi13, aha, torej še ima čas, da se obrne. Super, da imata tudi tako fajn težo, res se dobro držiš. Še samo malo, pa bomo navijale zate. Sicer dvomim, da boš vzdržala do PDP, a bi bilo lepo, ker je 6.7. moja obletnica poroke.user posted image user posted image user posted image

Netki, glej, da boš uživala na morju še za mene.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 812
   [Brisano sporočilo]
29.5.2008 12:57:06   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 813
29.5.2008 13:07:31   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Jaz sem uredila vse papirje. Mi pa ni jasno nekaj za očetovski dopust, ker ste tu nekatere rekle, da je treba to vlogo že zdaj oddat. Meni je pa rekla, da jo je treba oddat prej, preden ga bo koristil, tudi če samo nekaj dni.user posted image Tak, da jo lahko tudi, ko jaz rodim.
Jaz sem včeraj v MŠ ugotovila, da v Mariboru ful kompilicirajo in so bolj nazadnjaški glede vsega. Skratka: nič pampersk, sploh ne, če že ne tetra planice pol vsaj tiste pralne plenice je treba uporabljat, široko povijanje vsakega za preventivo, tudi če so kolki ok, nič teh vlažilnih robčkov za brisanje ritke, vedno samo vodo in milo, bog ne daj hojico kupit ali pa lupinice uporabljat za spanje ali sprehode. user posted image Pa še bi se našlo kaj...

Ja, tudi nama je rekla, da za očetovski dopust lahko dan po rojstvu in že naslednji dan koristi. Da zdaj še ne more oddat, ker potem do rojstva ne bodo imeli vseh njegovih plač. Tak da sva se odločila, da bo dal potrdit takoj po junijski plači (13.7.), v kolikor ne bom že rodila. V skrajnem primeru pa lahko ima potrjeno majsko plačo in v kolikor rodim po junijski, lahko prinese zraven samo plačilno listo, da ne bodo komplicirali.

Glede MŠ pa bi jaz rekla:

- smo uporabljali pamperske vsa leta in nimamo slabih izkušenj
- pri prvem sem zelo pazila na široko povijanje, čeprav je imel še hujše krče, res pa je, da en kolk ni bil 1A, pač pa 1B in sem se zato bolj bala, zdaj ne bom tako pretiravala, če bo imel kolke ok, ker bo prevroče
- vlažilne robčke za brisanje ritke sem uporabljala samo, če smo bili od doma, sicer pa res vedno samo vato in vodo, nič mila
- za hojico se strinjam, definitivno je ne bi kupila in je pri Nejcu tudi nismo, uničuje nogice in hojo
- pa tudi za lupinico se moram strinjat; sicer boš to videla sama, ko boš enkrat imela user posted image  notri, kako neudobno leži v tem. Mi smo jo imeli samo za prevoz v avtu, sicer pa nikoli na vozičku ali doma. Poleg tega je poletje in je to tak neprodušni material, da lahko user posted image  v njem zakuha. Res ni fajn zadeva.

Evo, tako je izgledal naš srček pri skoraj 5 mesecih na dan svojega krsta. To je, ko smo lupinico dali iz avta, ko smo prispeli domov. Ko sem ga dvignila ven, je imel zadaj glavo popolnoma prešvicano, srajčko pa sem lahko samo obesila za sušenje, tako je bila mokra. Pa je bil junij, sicer kar vroč dan.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 814
29.5.2008 13:11:17   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

blacky...definitivno vprasaj G za tole testiranje ker imas vnetje ze skoraj celo nosecnost...ker meni je G rekel da ce bi bil kaksen znak da je noznica vneta, ali rdecica ali izcedek ali vonj da bi me takoj dal na testiranje, ker znaki streptokok bakterije so kao kot pri vnetjih....tak je blo men receno... in sem se odlocila, da se dam testirat tam okrog 37t...ali mogoce se kasnej...

Hvala za tole. Sicer ne vem, če velja, da imam jaz vnetje samo zunaj, ne v nožnici, pač pa vneto sluznico zunanjega spolovila. Izgleda tako kot krčne žile na nogah, ki so mi ful izstopile na področju sramnih ustnic in ful srbijo in potem se mi je od praskanja (pa čeprav sem ful pazila, da se ne bi preveč) odprla rana na sluznici. Bom videla, kaj bo g. rekel, ker ta streptokok ni mačji kašelj.

Neposredna povezava do sporočila: 815
29.5.2008 13:12:23   
neboglasnica
blacky30, hvala. Saj sem milsila samo za dnevno dremanje, dokler ne bo primeren za v stolček oz. ležalnik. Kaj pa vem, nekaj bom že scumprala. Glede Winksic pa nimam nobene besede, sta punci vpili od veselja, tako da bom spet menjala.

Takole, mojster je pripeljal tri sušilce vlage in to za ceno 5 € na dan za enega. Kje je zadnjič tisti našel 100 € za tri dni???? Mojemu jaz že ves čas govorim naj prižge talno gretje, pa ne in ne. Zdaj mu je pa še tale možakar to rekel, zdaj bomo pa lahko. Popi...  Pomijem po tleh za njimi, pa gre moj lepo bos po mokrem in imam spet njegove nožne odtise povsod. Pa jaz ga bom skalpirala, ne bom še enkrat. Sicer se je pa zdajle nekam izgubil, pojma nimam kam. Kuham kosilo, makarončke z zelenjavno etino omakco, ker kaj več v tej sopari nisem zmožna. Sladica pa seveda bo!!

Neposredna povezava do sporočila: 816
29.5.2008 13:14:14   
netki
kar se tiče opreme

lupinica......a ni obvezna za v avto....mislim da sploh ne moremo izbirati da ali ne...mi jo bomo uporabljali samo za varnost v avtu, vem pa da je zelo neudobna in vroča

hojica.....nam je zelo prav prišla in shodil je pri 10 mesecih. Koliko je k temu pripomogla sama hojica ne vem, najbrž pa ni škodila, in prav užival je v njej....se pa strinjam da se uporablja občasno, ne pa da je cel dan noter

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 817
29.5.2008 13:14:59   
sasi13
blacky30 sem zdle dobila katalog od baby centra in je full dobr voziček. tud ležalnik zgleda soliden, drugač imajo pa v dipotu tudi ležalnike z igračko in mislim da so še mal ceneje.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 818
   [Brisano sporočilo]
29.5.2008 13:18:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 819
29.5.2008 13:45:10   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica

blacky30, hvala. Saj sem milsila samo za dnevno dremanje, dokler ne bo primeren za v stolček oz. ležalnik. Kaj pa vem, nekaj bom že scumprala. Glede Winksic pa nimam nobene besede, sta punci vpili od veselja, tako da bom spet menjala.

Ravno prej sem pisala o ležalniku, ki je od jutri naprej v akciji v BC in je primeren od rojstva naprej. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 820
   [Brisano sporočilo]
29.5.2008 14:10:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 821
29.5.2008 14:27:04   
neboglasnica
zimska, kaj pa je? Pojdi na bolniško!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 822
   [Brisano sporočilo]
29.5.2008 14:38:09   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 823
29.5.2008 15:07:16   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: netki

kar se tiče opreme

lupinica......a ni obvezna za v avto....mislim da sploh ne moremo izbirati da ali ne...mi jo bomo uporabljali samo za varnost v avtu, vem pa da je zelo neudobna in vroča

Ja, seveda za v avto je obvezna. Flower je govorila o tem, da bi jo uporabljali na vozičku, na sprehodih in drugače doma za dnevno spanje. user posted image

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 824
29.5.2008 15:11:18   
neboglasnica
Ajaj, a je še komu tako vroče? Gledam kup za zlikat, pa mislim, da bo počakal na ohladitve.

Jutri imam pa obletnico mature, se že veselim...

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?