|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
27.5.2008 8:50:16   
glugluglu
Almera, vse najboljše!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 676
27.5.2008 9:00:50   
lex

user posted image

user posted image
NyahRR: 6.1.1978
mihaela1: 10.1.1974
ina82: 24.1.1982
Mojcej: 26.1.1979
ilatic 31.1.1975
user posted image
lex: 11.2.1980
bastian111: 20.02.1981
user posted image
dzanika: 1.3.1986
populis: 12.3.1976
Juno: 13.3.1978
Nasara 88: 19.3.1977
user posted image
BiDa: 15.4.1982
Rahelca: 16.4.1969
_rebeca_: 18.4.1979
Sanca1: 29.4.1982
user posted image
Inigo: 2.5.1986
najsi: 7.5.1979
nika9: 9.5.1979
klarazan: 17.5.1980
tims: 24.5.1974
mis: 25.5. 1979
almera: 27.5.????
user posted image
Yasminka: 8.6.1977
lindy: 10.6.1982
TODI: 10.6.1976
karamela6: 12.6.1982
silmarillion: 15.6.1985
auroraa: 30.6.1977
user posted image  
lunica24: 11.7.1983
 Blacky 30: 15.7.1975
Katy\o/: 17.7.1982
hruška debeluška: 20.7.1983
24julij: 21.7.1981
SONČIKA84: 23.7.1984
user posted image
tincy82: 5.8.1982
maja24: 15.8.1983
neboglasnica: 15.8.1974
user posted image
Tinky: 1.9.1977
CAC: 7.9.1974
papir: 9.9.1982
sasi13: 13.9.1986
lidija***: 15.9.1977
netki: 15.9.1980

user posted image
sandrine: 2.10.1984

user posted image  
flower: 11.11.1983
ksenci: 29.11.1985
user posted image
liju: 18.12.1981
pety78: 21.12.1978
Motoristka: 27.12.1981
Zimska: 29.12.1977

almera VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN!!!
user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 677
27.5.2008 9:20:49   
glugluglu
sedaj pa šibam v LJ. kri dati in na potep,

neboglasnica, populis in ostale ljublj., če boste danes res na Rudniku, bom gledala,, če so kje nosečke na kupu, fajn bi bilo, da se kaj spoznamo jaz bi vas prav rada videla. No, če bo mimo letela kakšna blond v belih špotnih hlačah 3/4 in pisani majci, z nahrbnikom, ki ga nosi cela LJ. (Kappa iz Spara),  bom to jaz.

Aja, mogoče bo moja mami zraven, ker se je malo ponudila, da bi kaj prispevala za malega.

Čao

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 678
   [Brisano sporočilo]
27.5.2008 9:31:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu glugluglu)
  Neposredna povezava do sporočila: 679
   [Brisano sporočilo]
27.5.2008 9:35:05   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 680
27.5.2008 9:51:34   
Juno
Almera - vse najboljše na ta lep, vroč majski dan!

Tempus fugit, amor manet!

Neposredna povezava do sporočila: 681
27.5.2008 9:52:03   
Inigo
Almera, vse najboljše!!! želim ti veliko zdravja, sreče, ljubezni, čim lažji porod in veliko prespanih noči. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 682
27.5.2008 10:10:30   
Balonchy
ALMERA - VSE NAJBOLJŠE!!!

user posted image

Lex - sem mal hotla pokukat vašo hiško, pa mi javlja, da nimam dovoljenega dostopa!?

Neposredna povezava do sporočila: 683
27.5.2008 10:41:41   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Imam pa eno vprašanje, morda bodo bolj vedele tiste, ki že imajo poletnega otročka ali pa ste izvedele v MŠ: kako hitro nam bodo sedaj dovolili, da gre user posted image  ven na zrak in za kako dolgo? Ker pri nas je poleti v hiši zelo vroče (33 stopinj) in sem se z Nejcem, ko je bil star 6 mesecev cel dan zadrževala zunaj v senci. Kaj pa zdaj? Saj bomo zmontirali prenosno klimo, samo to ne more laufat, ko smo v prostoru. Lahko samo fejst ohladim, ko nas ni notri, ko pa se vrnemo, pa jo moram izklopit. Dajte predloge, plis.

Naš je šel ven 3 dni po porodu, pot iz P. Potem pa že istega dne za 15 minu na balkon, pa drug dan 15 minut več, potem je pa že kar 2 uri vsaj prespal na balkonu. Jaz sem šla na sprehod 10. dan po porodu, ven pa tudi že 3 dni po porodu. Pač paziš an veter, pa da je toplo, otroček ima dolge rokave in to je to. Ne jih notr zadrževat, ker res ni potrebe. Aja, senco je treba zagotovit. user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 684
27.5.2008 10:43:30   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

nam so rekli, da naj bo prvi sprehod nekje 14 dni po rojstvu. seveda v pozno popoldanskem času - po 18. uri ali pa zgodaj zjutraj, ko je še malo sveže - do 10. ure. prvi sprehod naj bo bolj kratek - okoli bloka, hiše... nekje 15 minut. potem pa počasi stopnjuješ. sončka pa si lahko privoščimo po 4, 5 tednu. ampak spet tistega večernega. in pa samo za vzorec.

upam, da sem kaj pomagala...

Ja, SPREHOD in še to predvsem zaradi mame, otrok je ok. Mamice smo pa šibke, izčrpane, odvisno kdaj prideš iz P itd. Otroka pa takoj ven, ne ga šparat notr, punce. Naj ga pa očka popoka in gre na sprehod. Pri nas je blo točno tko...sta šla v trgovino po dobrote. user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 685
   [Brisano sporočilo]
27.5.2008 11:39:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zabica26)
  Neposredna povezava do sporočila: 686
27.5.2008 11:46:26   
bastian111
Pozdravljene ,komaj sem prišla domov iz pregleda. Pri nas v MS je zeloo vroče(mene pa še bolj)user posted image
Opravila sem z pregledom in podatki so takšni:noseča sem 31 6/7
Otprta sem že 1.5 do 2 cmm,posteljica sega v notranjost Mv ,ki jem še zaprt.Otrok je v redu zdaj tehta že 1812 g. Sama ne vem če je zadosti ali pa premalo? Skrtaka sem prav domnevala ,da sem odprta ,občutek me daje že nakaj časa.Prepovedal mi je spolne odnose in priporočl mal več počitka.Dobila sem potrdilo za CSD in naredila še kopijo za v službo .Zdaj bi Vas nekaj vprašala ,ali to da sem otprta kaj pomeni in ali lahko še donosim do roka?
Lex naslednji pregled imam 10.6. !
Lp

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 687
27.5.2008 11:47:56   
netki
flower......to kar pravijo v materinski je larifari (glede tega kaj smeš in kaj ne), delala boš itak po občutku in kakor boš sama videla da otročku ugaja. Nihče te ne more prisilit, da ne smeš uporabljat pampersk, če pa bodo alergije boš naredila drugače, je tako?

nam so tud vse prepovedali, piti sokove, jesti sadje iz trgovine ali pa pripravljeno hrano, pa ne dude (pa vidiš da jo ima skoraj vsak otrok)....če bi jih poslušala, potem ne bi jedla nič v nosečnosti in otrok bi se jokal 100 na uro......user posted image

jem vse po vrsti, pa sem še vedno živa in moj user posted image  veselo brca.
pa tud prvega otroka sem gor spravla s pamperskami, flašami, v lupinici ......

tako da ravnaj tako, kot ugaja tebi in potem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 688
27.5.2008 11:50:47   
netki
bastian111.....moja kolegica je bila en mesec pred PDP že tudi odprta, pa je rodila nekaj dni čez rok....user posted image user posted image

imaš vse možnosti donositi, je pa res da rabiš počitek in da si v pripravljenosti....ker res nikoli ne veš v takem primeru

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 689
   [Brisano sporočilo]
27.5.2008 11:59:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 690
27.5.2008 12:25:58   
bastian111
Žal ne Vem ,preden me je pregledal sem mu povedala da čutim ,da sem otprta.no in po pregledu je rekel da sem odprta en skoraj dva prsta.Sama sem se začudila in prosila za mnenje še enkrat ko mi je povedal ,da se posteljica ni  dvignila in da sega v natranjost Mv.Povprašala sem ga ,če bom rodila normalno ali pa z CR pa pravi da ni panike in da je vse možnosti ,da rodim naravno.Zdaj pa če je MV odprt in je to mislil pa žal ne vem.Same veste ,da moreš vse vleči iz njih ,da kaj izveš in ko to končno izveš pol do doma pozabiš.100% pa sem da je rekel ,da sem otprta za enin pol do dva prsta to pomeni 1.5 do 2 cmm!Na uz pa je povedal da je posteljica 1 stopnje in sega v raztezni del,plodovnice je primerno in vodilni del 1 . glavično.,AC 277,FL 60,BPD 78  in teža 1812 g.
Žal Več ne vem povedati ,kot to kaj mi je povedal. Sem pa poslala meil tudi Dr.Pušenjaku za mnenje in ko ga dobim Vam sporočim.Lp

Neposredna povezava do sporočila: 691
27.5.2008 12:38:15   
Inigo
punce, a ste vidle tole? noro! meni je zanimivo, ampak bi se malo bala to delat... user posted image

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 692
27.5.2008 12:40:25   
Blacky30
Oj!

Evo spet mene malo. Sem bila pridna in delovna zadnje dni, pa se nisem imela kaj veliko časa javit. Danes pa je tak vroče, da ne morem nič druga počet, kot samo sedet pri miru, pa mi je ful vroče. Zdaj bom morala še pazit, da ne bo računalnik vklopljen cel dan, ker ful doprinese k višjim stopinjam v sobi in je še bolj neznosno.
Grem vas malo brat za nazaj, vidim, da imam kar veliko dela, tak da se pripravite spet na morje mojih citiranj in odgovorov.user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 693
27.5.2008 12:51:59   
Blacky30
Flower, to sem jaz tudi imela težave z razumevanjem. No, če sem si dobro zapomnila, mi je zadnjič moj g. razložil, da imam maternično ustje vodljivo za 1 prst, medtem ko je MV še lepo zaprt, kot mora biti. Tak da gre za dve različni stvari. To je menda tisti sredinski del MV, taki cucelj z luknjicouser posted image , ki se potem raztegne in se cel MV odpre za 10 cm. Tak nekak menda....

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 694
   [Brisano sporočilo]
27.5.2008 13:00:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 695
27.5.2008 13:02:03   
bastian111
Dr. Pušejak mi je odgovoril in povedal ,da ni fajn če je Mv odprt pred 32 tedni. Sam navaja da je smiselno preveriti čez en teden in če se stanje poslabša bi me poslal v bolnišnico po inekcije za razvijanje pluč!
Jaz pa imam pregled komaj čez dva tedna inmoj G. mi je rekel ,da me spodaj ne bo več gledal! Zdaj pa sem v dvomih kaj narediti poslušati Dr. Pušenjaka ali pa svojega G. ? Kaj Ve mislite?
Odgovor Dr.Pušenjaka si lahko preberete na med.over,net  pod geslom Mnenje!
Prosim Vas za odgovore ,glede mojega vprašanja koga naj poslušam oz. kaj naj naredim!?Lp

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 696
27.5.2008 13:09:17   
Blacky30
To vam moram povedati. Včeraj sem imela privat razgovor z vodilno pediatrinjo v MB P. Šla sem se pogovorit z njo glede EA. Ker sem kot vsaka mama zelo zaskrbljena, kako vpliva EA na otročka, sem želela izvedeti iz prve roke od ženske, ki ima za seboj dolgoletne izkušnje in so ji otročki na prvem mestu.
No, takole je:
Pediatri odkrito povedo, da so proti EA. Anestezisti so strokovnjaki na svojem področju in teoretično vedo, kdaj je potrebno dodati dozo in kdaj je čas, da jo začnejo zniževati. Namreč, pri samem iztisu otroka, mora prenehat dozirat, da mamica lahko pritiska. Vendar pa je žensko telo zelo nepredvidljivo in se velikokrat zgodi, da tisti pravi trenutek ne zadenejo vedno. Npr. 10 žensk z EA - 7 porodov bo steklo perfektno, 3 pa se bodo  zakomplicirali, ker ni prišlo do časovne usklajenosti. Ženska ne more pritiskat, ker ji anestezist ni pravočasno odstranil doze EA, čeprav je po teoriji to naredil v trenutku, kot je predpisano. Žensko telo dela po svoje in vsaj 1 primer na teden imajo, ko se zaradi EA porod konča vakuumsko ali s CR. Moram priznati, da se najbolj bojim vakuumskega poroda, veliko bolj kot CR. Pri tem se lahko poškoduje otrokova glavica, dobi notranje krvavitve možganov in posledice so lahko grozne. Gre za nasilje nad otrokom, ker mu morajo rešiti življenje. Najhujša misel ob tem me je spreletela, da bi zaradi svoje sebičnosti škodila otroku. Nikoli si ne bi oprostila, tudi če bi bilo na koncu z njim vse OK, ne bi si oprostila, na kak način je moral priti na svet.
No, rekla je, da je EA sedaj v MB zelo razširjena in je ni več problem dobiti. Da pa, če je ženska vsaj malo pripravljena na bolečino, ki spremlja porod, naj se ne odloča za EA, v dobro otroka.
Glede ultive ni mogla nič komentirat, ker s tem nima izkušenj, bom se pa konkretno pozanimala o tem na Ptuju. Če nima takšnih stranskih učinkov, bom razmislila o tej varianti, še najverjetneje pa je, da bom šla rodit v MB brez protibolečinske terapije. Imela bom rezervacije, vendar se bom odločila v skrajnem primeru. Moram še konkretno razmislit. Morda sem kateri pomagala s tem, da se bo lažje odločila, če je bila v dvomih.user posted image

Sem jo pa vprašala tudi glede tega, kako dolgo je lahko novorojenček zunaj v tem poletju. Pa je rekla, da če imamo v stanovanju 35 stopinj, je obvezna klima. Sicer pa je zunaj lahko po enem tednu, trikratno zavarovan pred soncem in insekti, ki so veliko bolj nevarni od sonca. Kupit moramo tisto mrežico za voziček proti insektom. Sicer pa je treba zagotoviti senco, ne samo z drevesom, tudi z dežnikom, primernimi oblačili. Ne smemo jih preveč oblačit, kot je vroče nam, je vroče njim.
Je pa rekla, da so imeli enkrat v bolnišnici otročka novorojenčka z opeklinami 3. stopnje, pa je mamica trdila,  da je spal v vozičku v senci pod češnjo in da ni bilo kančka sončka. No, torej veste, kaj sonce dela z nami v senci. Tak da pomeni, da moramo voziček tudi premikat, ne ga puščat na enem mestu itd. Upam, da sem kateri še kaj pomagala.user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 697
27.5.2008 13:11:06   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: bastian111

Dr. Pušejak mi je odgovoril in povedal ,da ni fajn če je Mv odprt pred 32 tedni. Sam navaja da je smiselno preveriti čez en teden in če se stanje poslabša bi me poslal v bolnišnico po inekcije za razvijanje pluč!
Jaz pa imam pregled komaj čez dva tedna inmoj G. mi je rekel ,da me spodaj ne bo več gledal! Zdaj pa sem v dvomih kaj narediti poslušati Dr. Pušenjaka ali pa svojega G. ? Kaj Ve mislite?
Odgovor Dr.Pušenjaka si lahko preberete na med.over,net  pod geslom Mnenje!
Prosim Vas za odgovore ,glede mojega vprašanja koga naj poslušam oz. kaj naj naredim!?Lp

Idi po drugo mnenje k dr. Rosiču. Njega že poznaš, zadovoljna si bila z njim, nimaš kaj izgubit. Če je vse OK, boš vsaj mirna in pri njem boš res dobila konkreten odgovor.user posted image

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 698
27.5.2008 13:37:25   
lex
Končno sva prišli domov. Jezna kot ris sama nase. Pozabila sem namreč da v Dravogradu prenavljajo most in sem se peljala mimo samo po jogi (v Sončeka - za korošice, ker vejo kje to jeuser posted image ) evo in 1 uro stala na cestiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  s tamalo v avtu, ker sem mislila potem jo peljat še v labaratorij dat kri. Se mi ni ljubilo več stat sva šle kar domov. Za tale most smo že v SŠ stali po 1 uro vsako jutro in popoldan in se kuhali v busu. A ni blo dostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Blacky hvala za tole, sedaj vem še 1 razlog več zakaj se nikoli nisem odločila za EAuser posted image user posted image . Glede vakuuma - jaz sem rodila z njim Aleksa, pa si ga ne želim več kdaj. Sploh nimam pojma zakaj se takrat niso odločili za CRuser posted image . Boš videla zdaj boš rodila 1,2,3.user posted image

Nič grem špinačo kuhat

flower - pamperske so zakon, voda in vata je pri meni veljalo 1 mesec, potem sem prešla na robčke, lupinica tud meni ni simpatična za sprehode, ker že v avtu ful potni postanejo, pa mi nekak ne sede (to je moje mnenje), hojica moja dva sta bila od 6 - 9 meseca not. Če jo uporabljaš po pameti (max 30 minut na dan, jim po moje ne more škodit). Moja kolegica fizioterapevtka je skor živčnega fasala ko jo je videla pri meni. Ko je pa čez 1 mesec videla, da tamala hodi normalno pri 9,5 mesecih se je pa zamislila. Delaj po občutku.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 699
   [Brisano sporočilo]
27.5.2008 13:38:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?