ditta
|
meso jaz bi zoji počasi rada začela uvajati v gosto hrano tudi meso. ali mogoče katera od vas lahko zrihta doma pitanega piščeta? Piknik, klaudia, a je dovolj, če ti samo napišem, da bomo mi trije tudi prišli ? to je midva plus . midve zagotovo, za pa ne morem 100% potrditi, ker še ne ve, če bo takrat imel prosti dan. Zoja zelo slabo je. Danes sem klicala pediatrinjo, ker me je res že preveč skrbelo, da ni kaj narobe... saj, ko berem koliko in kolikokrat vaši papcajo kar ne morem verjeti. Ponoči se mi še vedno zbuja, tudi na eno uro (sploh sedaj ko so začeli rasti zobki), drugače pa na dve ali tri. Tako se doji okoli 23, pa ob 1, 3, 5. Ponavadi se zbudi okoli 7 in je potem budna do cca 9. Takrat se previjeva in igrava, nato pa se še malo pocrklja (včasih tudi še doji) pri meni in zaspi nazaj. Včasih tudi za uro in pol, včasih pa le za pol ure. Takrat jaz lahko v miru popijem kavo, prelistam časopis, nahranim in polubčkam našo divjakinjo-boksarko ter jo peljem na kratek sprehodek do gozda, ki je čisto zraven hiše,...in nato še sama obiščem WC in se uredim za nov dan. Ponavadi je lačna okoli 11:30, včasih pa šele ob 15ih. Potem, ko poje kosilo, pa naj bo to ob 11:30 ali pa ob 15, noče nič več jesti vse tja do večera,...potem redkokdaj zvečer poje katero izmed Hippovih mlečnih kašic, večinokrat pa se hoče samo dojiti. Nimam pojma kaj delava narobe. Štartale sva super, potem pa so nama tile zobki podrli cel sistem in se še vedno loviva. Mene najbolj skrbi to, da kljub vročini noče nič piti. Včasih tudi zizik noče in kar kriči, ko jo hočem na silo pristaviti, ker menim, da je po štirih urah zagotovo že lačna... Uglavnem,... zaradi te goste hrane sem polna furstracij in upam na boljše čase . Skuštrana tudi meni se še vedno izceja mleko iz druge zizke,...pa vseeno ne nosim več tistih vatirancev. Res je, da imam zelo majhne zizike (ki pa kljub vsemu več kot odlično služijo svojemu namenu) in zato modrčkov večinoma sploh ne uporabljam. Da pa na majicah ne bi imela nemarnega fleka od mleka, pa si med dojenjem na drugo ziziko zatlačim ta malo tetra krpico in je majica rešena. Midva bi Zoji rada kupila kakšen luškan bazenček za na dvorišče, da se bo lahko ob takih temperaturah malo ofrišala. Midve te pasje dneve preživiva zunaj na terasi oziroma dvorišču. Vsak dan dam na zgornjo teraso njeno igralno blazino iz razvojne in ji gor namečem kup igrač (ki to so ali niso). Zoja pa ostane gor le malo časa, saj jo zanima vse ostalo,... še posebaj rožice, trava, kobilice, hrošči, mravlje, teglci z dišavnicami, kolo od vozička, noga od klopice, ... skratka vse drugo razen tistega kar ji jaz namenim za igranje . A je letos katera od vas kupovala bazenček in katerega ter kje? Jaz bi rada takega bolj globokega in brez strehe. klaudia a veš, da sem pred dnevi cel spar v city parku na glavo postavila, da bi našla tisto kokosovo olje... in ga mutoti res nimajo. Jutri grem še v Mercator in upam, da bom imela več sreče. Aja, še jaz moram Zojo malo pohvaliti. Naša zlata zazika je na dan mladosti prvič sama zaspala v posteljici. No, ne čisto sama, saj sem jo božala in ji nežno pela uspavanko. Je pa zaspala brez zizike in to je za naju obe res velika zmaga. Joj, kako sem ponosna na našo malo (veeeliko) zaziko!!! In od takrat naprej nama to vsak večer kar lepo uspeva. Glede varstva otrok: jaz si Zoje ne upam pustiti nikjer za nič minut, razen pri pa še to čez dan in ko vem, da ne bo lačna ali zaspana,.. pa še to za največ pol ure, do trgovine in nazaj. Drugače pa jo kar povsod vzamem s sabo in je obema tako še najbolj všeč. Res sem presrečna, da jo imam in upam, da prvi oktober ne bo preveč hud za obe,... Zagotovo jo bom vsaj 14 dni prej začela uvajati v varstvo pri tašči. Upam le, da se bosta dobro razumeli in da jo bo imela vsaj pol toliko rada, ko jo imam jaz.
|