Jo@n
|
Jutro... No, saj vidim da je še dan, ampak sem na jutranjih obratih, ker sva z bolj pozno vstala, mali pa je še zdajle potegnil... Je pa res, da ptem popoldne in zvečer skoraj nič ne spi... in bi samo na jošku visel... Kaj vse imam za pokomentirat? Plenice: mi imamo čez noč pampersko 2, še cca pol paketa imamo za znucat, potem gremo na 3. Čez dan laufajo Dm midi so od 4-9 kg, končno mi je uspel dobit "ta prave" premium, ki imajo elastiko.... Pred rojstvom sem neuka trofnila ravno serijo brez elastike UZ kolkov, končno sem priklicala ZD Vič, p bom morala še prihodnji teden, ker še nimajo terminov za julij, ko bo imel mali 3 mesece... Kapljice, imamo dozo 2 D3, trenutno smo na eni, pa ni krčkov, jutri bom začela z dvema... Krčki, uspešno jih premagujemo z gas bimbo. Poporodni pregled imam prihodnji teden (točno šest tednov po porodu), upam da se bova dogovorili še za kontracepcijo. Malo sem prečekirala Pušenjaka, za doječe mamice tabletke niso, mirena je, ampak z naslova rentabilnosti je ne vstavljajo za krajše obdobje, ker se izplača šele po 2 letih. Je pa res, da ima tudi nekaj stranskih učinkov (krvavitve, nekatere moti nitka pri ). Tretja varjanta je hormonska injekcija Depo provera, ki drži 3 mesece, nimajo je pa vsi na zalogi, jo je včasih treba it iskat v P. Potem pa hodiš obnavljat dozo, daje se pa do enega leta, potem je pa treba prešaltat na kaj drugega, npr. tabletke, ki se dajejo, ko število podojev pade na 2 na dan. Tako da Bubica, ostane ti še DP! Glede na to, da bomo pri nas po priporočenem letu premora po CR verjetno šli v novo akcijo za dvig rodnosti , se bom najverjetneje odločila za Depo p. Krista, Nadja se je pa potegnila v tem mesecu!!! Našemu gre pa vse na špehec , v višino bolj minimalno... je rastel hitro vseh devem mesecev prej... Zokica, glede mozoljčkov je trnuljčica napisala fajn recept, 9 g soli in liter vode zavreš in noter skuhaš kamilice in s tem očistiš obrazek. Preverjeno pomaga... Je pa bolj natur od žavbic... Roberta, handling je predstavljen na DVDju od Vzajemne Vadba za dojenčka in mamico, kjer imaš še vaje, kako pravilno spodbujati otročka k pravilnemu gibanju... DVD pride okrog 8 eur za zavarovance, 20 za nezavarovance, ti pa svetujem da preko cobissa preveriš še, če ga imajo v kakšni knjižnjici v tvoji bližini. Če ti ne uspe, pa javi na ZS, pa se bova kako drugače dogovorili, da ga dobiš . Sporoči, kako gre na masaži, kolikokrat boste imeli in koliko stane, saj zanima tudi mene. Glede na to, da dežuje, grem pa likalnik sprehajat!!!
< Sporočilo je popravil Jo@n -- 20.5.2008 12:31:22 >
|