ily
|
aprilčica07 - kronični tiroiditis je kronično vnetje ščitnice (oz. Hashimoto). Nihče ne ve, zaradi česa do tega pride, kaj je temu lahko vzrok. Velja pa neko prepričanje, da ščitnica po nekaj ali pa celo samo po enem vnetju preneha delati. Zato je tirologinja na Polikliniki tudi tako ˝neumno˝ odreagirala, da kako to, da sploh še imam kaj hormona v krvi, ko imam pa tako veliko vsebnost ščitniških protiteles. ˝Ja, ne vem, piš*** , saj nisem doktorca, to vi meni povejte.....!!!!!˝. ˝Ja, to je pa zanimivo....˝. Samo meni ni pa nič zanimivo, ko se zjutraj zbudim z otečenimi vekami, da sploh nič ne vidim - dobesedno, ali pa z otečenimi ustnicami, da rabim 15 minut, da si zobe umijem - ker ne pridem zraven, potem pa tako h*** boli.... Smo bili v jeseni na enem praznovanju, in sem začutila, okoli deset do devetih zvečer, da me pod vratom srbi. In jasno, so se začeli delati fleki. 20 minut čez deveto sem bila ˝kot novoletna jelka˝, vsi so zijali vame in grem stavit, da je bilo nekaj tam prisotnih prepričanih, da je to kaka reakcija na alkohol, da sem se ga ˝nadelala˝, ker sem hotela potem čimprej domov.... Pa nisem alkohola pila že 20 let! Veš, zdaj je pa tudi zoprno, ker imam tudi delo s strankami, in da pridem zjutraj vsa zabuhla na sestanek..... Ma, saj vem, da je bolezen, samo glih nekim poslovnim partnerjem se mi pa res ne da razlagati, zakaj sem taka..... Pol mi pa še verjeli ne bi.... Zdravila za to pa ni. Sicer so mi na Golniku zdaj predlagali poizkusno zdravljenje z dodajanjem hormona, da se potem ves čas vzdržuje stanje med 1,0 in 2,0. Baje so že poizkušali in naj bi bili rezultati zelo dobri. Samo še dojim in si še ne upajo, jaz pa tudi ne! Tako da ne vem, kako bo.... Je pa to zdaj definitivno izven poporodnega obdobja - vzrok je pa verjetno bil nosečnost. Ampak, za mojo Bubo grem še enkrat v to!!!!
|