ily
|
Mislim, pa to ni res... Cel teden se pripravljam, da kaj napišem, potem pa, ko končno napišem ˝cel roman˝ , mi pa uspe sklopit računalnik in gre vse v r . Ej, me pa res že ˝starost˝ matra.... Saj ne vem, kaj sem vse napisala.... thumbelina - lepa jakna . Jaz bi tudi.... Šivala tako.... saj se kar nekaj spravim delat (trenutno imam v delu povštrčke za na vrtno garnituro za na teraso - bom nalimala fotko, ko bo končano, pa za tamali dve klobučka), ampak jaz delam ˝samo pravilne˝ oblike - kroge, pravokotnike, pa morda še kakšen trapez. In to je to! Res si dobra, kapo dol!!! lilka, smotka lonib - bolezen (luskavica, ščitnica...): ja, saj jaz tudi poleti v glavnem nosim dolge hlače in dolge rokave, v glavnem majčke s prosojnimi rokavi. Pa ne zaradi sebe, zaradi drugih! Ker te gledajo kot da si kužen! In potem še sprašujejo in vrtajo, pa pomilujejo ..... Potem pa raje dam cunje čez - saj malo čudno izgleda sredi poletja z rokavi, ampak vprašati si jih upa pa mnogo manj. Če pa kdo vpraša, če me zebe, pa samo rečem: ˝Ne, zakaj bi me pa zeblo!?!˝. In potem začuden pogled, pa morda še: ˝Ja, ker imaš dolge rokave?˝. ˝Mi paše!˝ in debato zaključimo. Ne da se mi razlagat vse bolezenske zgodovine, kot da se opravičujem za nekaj, za kar opravičilo ni niti pod razno potrebno! Ah, brezveze..... Nekako tako! nošenje v usta - naša tudi vse da v usta!!! In seveda tudi pesek in kamenčke in zemljo.... Zadnjič sem bila na vrtu, pa sem jo imela zraven. Pa se nekaj časa igra, potem pa vidim, da se je umirila, pa samo usteca gredo levo in desno, kot bi čokolado lizala . Pa skočim k njej in je imela kepico zemlje v ustih! Sem ji spravla to ven in jo zanesem k pesku. Se igra, pa spet nekaj čudno pogleduje proti meni, pa grem k njej, je že kamenček zlizala ˝do sijaja˝! Mislim, pa to ni res... Potem jo pustim, se spet igra, pa gre moj oči k njej, pa enkrat zavpije: ˝Pridi takoj sem!˝. Sem mislila, da voda gori, on pa: ˝Tamala ima kamen v ustih!˝ in ji začnem po ustih vrtat, pa nisem nič našla. In me je prepričeval, da ga je imela, da če ga ji nisem ven zbezala, da ga je pa pojedla!?! Samo, po mojem ga ni, najbrž je on zobke videl, pa še pesek je imela v ustih od prej, pa je mislil, da je kamen... Sem pa kar dva dni kakec gledala, če bi kje kamenček prišel ven, pa ga ni bilo, tako da, pomojem ga ni ˝pomalicala˝- no, upam!! *piškotek* - zajtrk in večetja: naši dve v glavnem jesta za zajtrk kakšne hrenovke, pa maslo in marmelado na kruhu, pa evrokrem. Zvečer pa kakšen čokolino, pa polento z mlekom, pa francoski rogljiček z marmelado ali pa tudi brez, pa kornfleks z mlekom ali pa jogurtom.... Take stvari, nič ne kompliciram! Kar je tavelika, dam tudi tamali, ker je drugače ogenj v strehi. ljubosumje - tudi pri nas! Pri nas je tudi tako, da če se Pika ne umakne ali ne gre stran, če je ona kje na crkljanju ali ˝kakšnem drugem obravnavanju˝, se ji tamala Buba kar v lase spusti - ji spuli po cel šop las. Saj ne pustimo, ampak ona to tako na hitro naredi, da še časa ni zavpiti: ˝To ne smeš!˝. Če pa je čas, je pa takoj za tem jok! valika, ti moraš pa svoji tašči povedati, da so pa tudi tako ˝veliki˝ otroci kot je vaša, pa da imajo ˝party time z monologom okoli dve uri˝ ponoči, še skoraj vsak večer, pa še ˝zizajo˝ za povrhu na dve uri, pa se ˝njihovi tastari˝ nič kaj ne sekirajo. Pa vseeno nekako preživijo in je mala pravi smeško! Tisto z zrakom in laufanjem je pa tudi ˝lari-fari˝- naši dve veliko slabše spita, ko sta zmatrani. Zaspita sicer 1,2,3, samo kaj, ko sta čez dve uri pa pokonci. Pa vem, da to pri starejših ljudeh ful velja, ker je moja tašča tudi nekaj časa imela idejo, da ko je otrok zmatran, res dobro spi. Pa ja de!! Morda kateri, naši ne - nobena! Tako da, nič sekirat glede tega - ni ti pa vseeno, verjamem! Vem, kako to gre! Zdaj pa počasi domov. Se jutri kaj oglasim....
|