jana84
|
Glede zdravil: čisto na vseh navodilih za zdravila, ki so priložena v škatlicah piše, da jih ne priporočajo nosečnicam in doječim materam brez posveta z zdravnikom. In lepo vas prosim, upoštevajte to...Saj nič ne stane če pokličete ali svojo ginekologinjo ali osebnega zdravnika in ga vprašate kar po telefonu... V nosečnosti ni priporočeno jemati zdravil (tudi Lekadola ne) v večjih količinah, oziroma ko nam zapaše. Ker se nikoli ne ve kako bo nosečnica, predvsem pa odreagiral na zdravilo...Tudi Lekadol, pa naj izgelda še tako nedolžen, ima stranske učinke. Kar pa seveda ne pomeni, da jih sploh ne smemo jemati...ampak po posvetovanju z zdravnikom ali ginekologom. Moje mnenje... Glede našega počutja: mi smo super, razen včeraj sem bila bolj slab zvečer, ker sem se preveč najedla na birmi verjetno...Je bilo pa zelooo dobro No, naš korenjak že veselo brca, sam moj mož še vedno nič ne čuti, verjetno tudi zato, ker vsakič ko on položi roko na moj trebuh, se naš umiri...Neverjetno, kot bi ga hotel zafrkavat...Ko pa sem sama pa brca za vse zlomit!!! Trebušček je pa že kar velik...Sem prav ponosna nanj ... Ena je spraševala glede bolečin v sklepih, hrbtu...To je nekaj noramalnega za nosečnice...Ker so to nekakšni krči v mišicah ali pa gre zgolj za rahljanje vezi, da bomo lažje rodile (zato boli križ, mene zelo pogosto, moram prav pazit kako sedim ali ležim, vedno podprt križ!)...Je tudi mene enkrat tako bolelo v dimljah, da nisem vedela kaj je narobe. Pa so nam potem na materinski šoli povedali, da se to zelo rado zgodi tudi zate, ker se lahko "usede ali uleže" na kašen živček ali kaj takšnega in potem zelooo boli...Tako, da ni druge kot potrpeti...Ampak za naše bomo tudi to dali skozi, kaj ne? No, tako za informacijo, koledarček na RR mi je že včeraj sporočil, da smo vstopili v 21.teden nosečnosti, to pomeni, da smo že v drugi polovici nosečnosti...Si kar ne morem misliti, da smo že tako "daleč"... Na dopust pa greva midva (oziroma mi trije) 15. junija in sicer v Dugo Uvalo (blizu Pule)...Takrat upam da ne bo še prevroče, za poležavanje na plaži... Sicer pa lep pozdravček vsem skupaj, jaz se moram it učit, ker imam že čez 3 tedne en tak obsežen izpit, da me kar groza prime ko pogledam fascikel, kaj vse je treba predelat!!! lepo se imejte in pozdravte svoje ... papa jana_k
|