|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008
18.5.2008 18:49:35   
*tedy*
jolly 123 sem dobila inekcijo zarad AC, seveda dobim še eno v 28  tednu, me skoz nekaj špikajouser posted image .

Sicer pa lekadol se lahko brez problema vzame, zdej smo tud že tolk daleč (mislim po tednih) da ni problem. Seveda vse v mejahuser posted image

No pa še nekja za smeh;
Me včeraj zvečer mali vpraša (ima 3 leta); kako je dojenček prišel v tvoj trebušček
Pa mu rečem; ja oči mi ga je dal
Mali pa ; ne mami, jest te zares vprašam, ne se hecatuser posted image user posted image
Seveda se smejimo in mali pravi; te poslušam , ti kr povej
Potem ko mu je jasno da se ne mislimo hitro nehat smejat reče; grem jest po knjigo dojenček , tm pišeuser posted image .

Uživajte kljub dežju

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
18.5.2008 19:27:30   
stunfek
oj punce! malo manj sem gor...pa še slabše bo :) ker grem jutri na službeno pot in se vračam v sredo tko da bom čisto mrknila. se beremo, ko pridem nazaj.

upam, da vse lepo napredujete. jaz sem bp!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
18.5.2008 20:29:48   
corti
Ojla!

Meni pa služba pobere toliko energije, da ko pridem domov se mi nič več ne da! Upam, da ta lenoba mine!
Freha g je gledala naravnost v plodek od uspredaj in potem nama z mojim pokazala...tri črtice, katere naj bi kazale, da je user posted image . Tudi jaz še ne upam vrjeti....počakakmo še mnenje moje g! 
Jolly šla sem h Kalliste v Domžalah. Za UZ z morfologijo sem plačala 72€. Je kar veliko, ampak sem si tako želela videti user posted image  in če je z njim vse v redu, da sem bila pripravljena pač toliko plačati! Dobila sem tudi 4 slikice in bila notri približno pol ure! Meni je bičlo vredno dati toliko!

Včeraj sem bila na celodnevnem izletu v Ikei! Sem dobila res veliko stvari za stanovanje in dojenčka! PAA ŠE MANJ SEM ZARAVILA KOT SEM IMELA NAMEN!user posted image user posted image
.
Drugače pa bolj kot ne sem danes cel dan preležala, sem bila res lena..upam, da takih dni ne bo veliko, ker potem se počutim čisto nič koristno!

Zdaj pa grem pod tuš in spat! Upam, da se vam malo bolj pogosto javljam! 
Lep večer in ja stunfek lepo se imej na službenem potovanju!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
19.5.2008 8:13:37   
afnica mala
Dobro jutro

pa sem nazaj po prisilnem počitku po AC.

Lana 34- AC je pa res neboleč in tudi po posegu nič ne boli. Sem se hecala, če pri AC tudi dobim roko za vzpodbudo, pa je sestra rekla, da samo pri HB, pri AC, te pa samo malo poboža po roki, ker ni tako boleč postopek. Smo se pred posegom nasmejale.
Sem pa zvedela, da mi lahko AC pokaže, da je vse ok. Kar pa potihem glih ne pričakujem. Med posegom sta bila prisotna 2 študenta, pripravnika. In je zdravnica razlagala. Ker ima lahko posteljica pri kateri so mi vzeli vzorec pri BH, drugačno zgradbo kot plodovnica-pri AC. Joj, kako bi bilo lepo, če bi bili testi ok.

Ampak genetičarka mi tega sploh ni povedala in v tuji laboratorij je hotela
poslat vzorec BH, kar pa mogoče ne bi bilo enako. Plačala pa bi 1700 EUR za brezveze. Zato sem ji povedala, da čakamo rezultate AC, potem pa če bo sploh možnost pošljemo vzorec v Belgijo. Ni še ziher, ker mora zrihtat, da klinični center pošlje po DHL-u biološki vzorec, potem pa storitev zaračunajo meni.

Še prej mi je pa kolegica zrihtala pregled oz. posvet pri eni najboljših genetičark, da mi malo bolj razloži, ker nisem zadovoljna z mojo. Nič kaj veliko na pove. Pa če je sploh smiselno pošiljat vzorec v tujino, kaj bom tam zvedela.

Tako da Lena, Lana, mbd- čakamo skupaj, vas pa upam, da ne pokličejo ta teden.
Drugače sem ok, malo se redim, trebuh pa je zdaj kar konkreten.
Pozdravčki

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
19.5.2008 8:41:12   
lana34
Afnica, sedaj počivaj in malo odmisli - vsaj 1. teden. Živčki bodo itak še delali na polno. Pri meni je že danes, ko je ponedeljek, obupno stanje, proti koncu tedna se mi bo pa po moje zmešalo. Držim pesti zate in mislim nate in na tvojegauser posted image .user posted image user posted image user posted image ...
Drugače pa - kar se tiče dopusta - tudi mi2 nerazmišljava o njem. Če se sedaj vse srečno izide, bova morda avgusta šla kam blizu, če pa ne...no, o tem bomo pa drugič razmišljali...
Ene ste spraševale okrog zdravil, ki jih lahko ali ne smemo jemati - tudi meni je G na začetku nosečnosti, ko sem imela vročino, svetovala Lekadol, pod nobenim pogojem pa ne smemo vzeti Aspirina. Jaz ne jemljem ničesar, takrat tudi Lekadola nisem, ampak smo kar z domačimi zdravili vse pozdravili, le tu in tam spijem kak šumeč magnezij, če me kaj zbada.
Sedaj pa grem malo delat, danes bom sicer dolgo v službi, jutri pa še dlje... Kar je na nek način kar dobro...
Pozdrav vsem, pazite nase in na svoje user posted image !

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
19.5.2008 10:04:41   
jana84
Glede zdravil: čisto na vseh navodilih za zdravila, ki so priložena v škatlicah piše, da jih ne priporočajo nosečnicam in doječim materam brez posveta z zdravnikom. In lepo vas prosim, upoštevajte to...Saj nič ne stane če pokličete ali svojo ginekologinjo ali osebnega zdravnika in ga vprašate kar po telefonu... V nosečnosti ni priporočeno jemati zdravil (tudi Lekadola ne) v večjih količinah, oziroma ko nam zapaše. Ker se nikoli ne ve kako bo nosečnica, predvsem pa user posted image  odreagiral na zdravilo...Tudi Lekadol, pa naj izgelda še tako nedolžen, ima stranske učinke. Kar pa seveda ne pomeni, da jih sploh ne smemo jemati...ampak po posvetovanju z zdravnikom ali ginekologom. Moje mnenje...

Glede našega počutja: mi smo super, razen včeraj sem bila bolj slab zvečer, ker sem se preveč najedla na birmi verjetno...Je bilo pa zelooo dobro user posted image
No, naš korenjak že veselo brca, sam moj mož še vedno nič ne čuti, verjetno tudi zato, ker vsakič ko on položi roko na moj trebuh, se naš user posted image  umiri...Neverjetno, kot bi ga hotel zafrkavat...Ko pa sem sama pa brca za vse zlomit!!!

Trebušček je pa že kar velik...Sem prav ponosna nanj user posted image ...

Ena je spraševala glede bolečin v sklepih, hrbtu...To je nekaj noramalnega za nosečnice...Ker so to nekakšni krči v mišicah ali pa gre zgolj za rahljanje vezi, da bomo lažje rodile (zato boli križ, mene zelo pogosto, moram prav pazit kako sedim ali ležim, vedno podprt križ!)...Je tudi mene enkrat tako bolelo v dimljah, da nisem vedela kaj je narobe. Pa so nam potem na materinski šoli povedali, da se to zelo rado zgodi tudi zate, ker se lahko user posted image  "usede ali uleže" na kašen živček ali kaj takšnega in potem zelooo boli...Tako, da ni druge kot potrpeti...Ampak za naše user posted image  bomo tudi to dali skozi, kaj ne?

No, tako za informacijo, koledarček na RR mi je že včeraj sporočil, da smo vstopili v 21.teden nosečnosti, to pomeni, da smo že v drugi polovici nosečnosti...Si kar ne morem misliti, da  smo že tako "daleč"...

Na dopust pa greva midva (oziroma mi trije) 15. junija in sicer v Dugo Uvalo (blizu Pule)...Takrat upam da ne bo še prevroče, za poležavanje na plaži...

Sicer pa lep pozdravček vsem skupaj, jaz se moram it učit, ker imam že čez 3 tedne en tak obsežen izpit, da me kar groza prime ko pogledam fascikel, kaj vse je treba predelat!!!

lepo se imejte in pozdravte svoje user posted image ...
papa
jana_k

(odgovor članu lana34)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
19.5.2008 10:33:00   
vianne
Lepo pozdravljene!

Pri zdravilih se jaz zelo držim nazaj. Odkar sem noseča še nisem vzela nobenega lekadola ali kaj drugega. Občasno (morda 1x na teden ali še to ne) spijem eno šumečo kalcijevo tableto ker nisem ravno pristaš mlečnih izdelkov.

Je pa bilo že nekaj napisanega glede brc in sicer, da ste jih morda na dva tri dni manj čutile. No to se dogaja trenutno pri meni. Že ene tri dni manj čutim premike. Morda se je plod bolj dvignil ker prej sem ga čutila nad sramnimi dlakami sedaj pa ne več.... se moram prav skoncentrirati da kaj občutim.

Naslednji teden imam pregled... joj kje je še to. Tako se mi vlečejo tile dnevi do pregleda.

Sedaj pa grem malo na zrak dokler je še kaj sončka ker vremenska napoved ni nič kaj lepa, spet sam dež.

Lepo se imejte in se vam še kaj oglasim.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
19.5.2008 10:48:56   
zeko
lep pozddrav
jaz sem v 20. tednu in nič ni brc in mehurčkov in kaj vem kaj. Malo sem v skrbeh.Sploh pa zato, ker mi vse "stare"
čenče gnavijo in pametujejo, da zdaj že mora brcat in da je  lahko kaj narobe in ..........
Moram pa tud povedat, da imam v tebuščkuuser posted image user posted image sončka in sem mnenja, da sta pač malo manjša in da zato ne čutim še nič. Pret dvema tednoma sem imela pregled in je ultrazvok pokazal  da so gibi O.K.
V glavnem vsak dan z veseljem čakam pozdrave iz mojga trebuščka.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
19.5.2008 12:54:25   
freha
corti hvala za pojasnilo! meni je tudi gledal frontalno, baje se lulčeka ne vidi ni pa nujno da bo punčkauser posted image to je bilo v 17. tednu
ne vem zakaj ne upa reč, očitno mamo user posted image , bomo videli še na morfologiji, datum bom povedala ko bo janja usposobila naš seznamček.

nosečke uživajte in čim manj sekiranja za vsakdanje malenkosti!

(odgovor članu zeko)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
19.5.2008 12:56:26   
coccinella
Lep pozdrav vsem!
Danes sem imela pregled z ultrazvokom, in g mi je povedala da je vse vredu....vsi organi se pravilno in lepo razvijajo, tako da sem zelo vesela.... Glede spola pa je rekla, da bom imela verjetno deklico. Glede na to, da nisem imela posebne želje kaj bi rada imela, sem zelo vesela. Naslednji pregled imam šele 20.06.  user posted image No ja pa saj bom preživela. user posted image

Zanima me pa nekaj glede 3D ultrazvoka....Ali se to sam odločiš, da bi ga rad opravil? Kje pa to delajo in koliko stane? Pri koliko tednov nosečnosti pa se to lahko opravi? Jaz sem zda v 21t.

Aja pa še eno vprašanje. Veliko govorite o AC. Kaj pa pravzaprav je AC?  user posted image

Lepo se imejte!!! user posted image

(odgovor članu zeko)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
19.5.2008 13:34:51   
mbd0411
Zeko!

Naj te nič ne strašijo,ker bo vse kot mora bit.Ker sta user posted image user posted image ,sta pa itak manjša kot našiuser posted image .Nič se obremenjevat.Jaz čutim šele zvečer kako rahlo brciko,pa ne vedno in ne vsak dan.Sem v 19 tednu.

Coccinella!

Jaz pravkar čakam na rezultate AC in se tresem,da me iz LJ ne pokličejo.
AC je Amniocinteza-odvzem plodne vode od 16 tedna nosečnosti naprej.Pregledajo,če je s plodom vse v redu,da nima kake kromosomske napake.Na ta pregled gre veliko žensk,ki imajo slabe rezultate na nuhalni ali od 35 leta naprej,ker je povečano tveganje za napake.To sem razložila bolj površno.Če bi rada vedela bolj podrobno vtipkaj v iskalnik amniocinteza in beri.Tega je veliko.So pa ti testi zelo sigurni in tudi za plod je 100% kakšnega spola je:xx-Ž,****-M.
Za 3D uz pa ponavadi delajo v 28 tednu nosečnosti.Tudi moja G to že dela,stane pa 33€,drugače pa mislim,da je tega že kar veliko.Treba je vprašat.
Lp

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
19.5.2008 14:09:21   
B.M.
Pozdravljene
3D UZ priporočajo okoli 20-23tedna ker se takrat še lepo vidi user posted image v celoti,če greš kasneje kar seveda tudi lahko pa se vidijo posamezni deli glavica,rokice nogice...Jaz grem v četrtek in bom v 21t2d. Sicer sem jaz slišala da so cene precej višje kot 33E. Jaz grem na Ptuj k dr.Lukman baje je zelo vredu,cena pa je 70E,vem da delajo tudi v MB dr.Pelkič,ona meni se zdi ima ceno 100E. Se mi pa zdi 3D UZ super,zanj se pa odločiš sam ja.

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
19.5.2008 14:17:31   
coccinella
hvala obema, mbd0411 in B.M., za informacije. Verjetno se boj jaz tudi kar odločila za 3D ultrazvok.

Lp

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
19.5.2008 15:40:31   
jerikou
pozdravljene punce...
ta teden imam pregled in sem že vsa nestrpna in neučakana, da končno spet vidim bebo...sem pa včeraj tudi jaz dočakala dan ko mi je priteklo prvo mleko iz dojk (sem v 18 t)... sem sedela na kavču gledala z mojim TV in naenkrat se mi je zdelo nekaj čudno.Pogledam proti dojkam in vidim na majci flekce.HEHE sem doživela en tak čuden čustven občutek sem bila kar malo raztresena,ker to pa res nisem pričakovala. Sem si dala danes kar vatke v mordček,da me kakšna stranka nebi postrani gledala zakaj sem vsa flekasta po majci.user posted image
Ali ima še katera od vas krče v mečah? Mene kar zateguje ko se zjutraj prebujam v pojstelji? Sem si kupla maglezij kar v DM in vsake tolko popijem kakšno tableto. Drugače pa tudi jaz kak lekadol popijem,če imam hud glavobol.

Neposredna povezava do sporočila: 2789
19.5.2008 15:49:16   
janja 27
ojla srečke user posted image

vas prva pogrešam k nimam računalnika tko da sem sedaj po kosilu pri bratu od možeka da vas malo preberem...
iz ringarja še nič novic in še nič z našim seznamčkom bom verjetno jutri spet pisala gor.....
jaz sem danes s pregledauser posted image user posted image ..vse je ok sam ta naš korenjak v trebuhu je spal k top obrnjen je bil s hrbtom ( al pa bla ) tko da nisva mogla nič pogledat smo ga mal budili je g mal trebuh potresel pol sem mal hodila ma nič...spi..in spi...sej zdej spi k bo pa zunaj pa bo lih obratno user posted image user posted image , drugače smo malo v zaostanku naj bi bila 20 t pa sem 19 t tko da mi je sedaj PDP preložil na 13.10 pa še rekel mi je da ga bomo še spreminjali ker sem imela neredne m....dugače pa je vse ok, kri in vodo sem dala vendar bodo izvidi komaj danes popoldan tko da če bo kaj narobe me pokličejo....pregled pa imam 16.06 me je mal prej naročil ker danes nisva mogla dosti vidt...vejetno mi bo delal MF..ga nisem nič o tem spraševala..aja pa glede kg sem šla na vago in mi je pokazala 1 kg manj kot zadnjič...sicer pa imam dosti zaloge tko da sem se zredila od začetka cela 2 kg...kr ok ker sem mislila da bo slabš ker veliko več sedaj pojem kot pri manci se mi zdi kot da sem non stop lačna...sem pa ga vprašala za spol pa me je mal hecal...pol pa je rekel da se nič ne vidi ker je v takem položaju tko da bom mogla še počakat....sicer ni važno kaj bo ..sam tko firbčna pa semuser posted image user posted image
Colika dobrodošla med nami te dam na seznamček k bodo tehnične motnje odpravljene pa če lahko dopišeš katera nosečnost je to in kateri otročiček pa če hočeš kdaj imaš pregled....
glede zdravil jaz nič ne vzamem sama rajši vprašam v lekarni ali pa g , sicer pri Manci sem bila kr močno prehlajena in grlo me je bolelo za znoret pa je rekel da lahko vzamem angal...drugega pri njej nisem jemala sedaj pa tud ne ....
mene tud bolijo kosti še predvsem če non stop neki delam in se grem pol mal spočit potem pa nima kdo vstat.....ma bo že....

jutri ima pregled po seznamčku :

user posted image     Petrca*     MF 

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

Neposredna povezava do sporočila: 2790
19.5.2008 16:40:27   
*talcy*
ojla punce kako ste pridne s tem pisanjem ...

..glede zdravil jaz tud čisto nič ne vzamem zdaj tri dni pijem šumeče tablete magnezijeve ker me ful tej krči dajejo po trebuhu pa se mi zdi da mi kar pomaga to ....

...glede dopusta greva z mojim možekom v vrsar v kamp konec julija za 14 dni ... mal me je strah ma bomo preživeli....

..brcike .... hm ... jaz jih kar precej čutim vsak dan....sem okrogla tko da more bit našuser posted image kar velik in močn da ga  takole čutim ... sploh pa kadar poslušam z angelsaundom kdaj tko brcne da je prav za pomislit če ima že pol metra user posted image user posted image user posted image  ....
no lepo se mejte

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
19.5.2008 16:55:05   
jana84
evo mene s sprehoda...Sam to vreme pa prav heca: ko sva z dragim šla na sprehod, je bilo še lepo vreme, celo sonček je sijal vmes, ko sem prišla do moje "končne" točke, pa se je lotelo malo pršit in sem rekla, da kar grem, da se ne slučajno dež usuje...No, moj možiček je pa pel še na en hrib, malo višje kot jaz...Se bolj šparam, pa tud nikol nisem bla ravno hribolazec user posted image ...Pa se vseeno vsake toliko na sprehod spravim, da mal pregibam noge in našega user posted image , ki ravno zdaj veselo poskakuje po trebuščku, očitno mu je sprehod pasal! No in zdaj pa dež kar lepo pada...Moj bo prišel čisto moker domov, sam njega to nič kaj ne moti!
Sem pa po poti razmišljala kako bi šla ko pridem domov še na češnje, ko bi bila ravno obuta za teren, pa me je dež prehitel! user posted image

Jaz sem danes po dolgem času ponovno eno kalcijevo šumečo tableto popila, ker me je noga še kar močno bolela od tistega krča in seveda, da me ne bio spet kaki krči prijemali sredi noči user posted image , se mi nič kaj ne dopade...

No, drgač pa je pr nas vse lepo in prav, jutri greva z dragim na šolo za bodoče starše, imeli pa bomo predavanje o telovadbi med nosečnostjo (seveda tudi praktičen prikaz na fizioterapiji) in predavanje o porodu, predaval pa nam bo porodničar iz šempeterske porodnišnice, tako da komaj čakam kaj bo povedal, ker jaz bom šla rodit kar tja, če me slučajno ne preseneti kje drugje (mogoče na kakšnem izpitu v MB user posted image )... No enkrat pa bomo lahko šli tudi porodnišnico pogledat, kako to izgleda od "znoter in od blizu"....

tako, lepo se imejte...
paap

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
19.5.2008 17:00:08   
sarcy21
No da še jaz napišem kaj se kaj pri nas dogaja. Odkar nisem pisala sem 2x krvavela prvič 14 ob 11 zvečer. Sem klicala v porodnišnico pa ravno takrat ni noben dvignil jaz pa sem nehala krvavet tako da sem se odločila, da grem naslednji dan k svoji ginekoliginji. Moja ginekologinja je rekla da ne vidi vzroka za krvavljenje in sem tako odšla. No seveda smo poslušali srček in tudi UZ mi je naredila. Vse je normalno maternični vrat primerno dolg zaprt, res vse ok. Rekla je da če se bo ponovilo naj pridem nazaj ali pač na urgentno. Mi bo dala tablete če se bo ponovilo. Imela sem občutek da misli kot da si zmišljujem, res nerodno. Potem smo pač malo zbili iz glave tole krvavitev in včeraj spet. Takoj sem šla v porodnišnico tudi tam niso nič našli, vse normalno ne najdejo vzroka krvavitve, in tudi pri njej sem dobila občutek kot da misli da si zmišlujem, samo sem ji potem kar rekla, da pač ni moj hobi hoditi v nedeljo popoldne v porodnišnico pa tam čakat. No potem pa se je zapletlo pri receptu za tablete. Napisala mi je te tablete k pač niso registrerane pri nas in se jih dobi le v eni lekrani v Ljubljani, ko sem prašala katera je ta pač njihova lekarna oz. kje je(ker mi je rekla njihova lekarna) so me poslali nasproti Kliničnega v tisto lekarno tam seveda nimajo teh tablet me je poslala v Kliničnega v lekarno, katera seveda ni odprta v nedeljo. No pa sem vseeno šla probati mogoče pa le dela, tam mi je zelo prijazni dečko na informacijah razložil da pač v kliničnem ne dela lekarna, potem pa sem mu razložila  zakaj se gre , pa zakaj bi blo fino da bi jaz te tabletke dobila, pa je poklical nazaj v porodnišnico in sestro kar malo nadru kako mi lahko pač dajo recept k se pač ne more dobiti tablet jaz pa bi jih rabila. Pa je sestra rekla ja sej bo pa jutr vzela, ko jih bo dobila. No ok sem se pač pozanimala če je Prometrium isto kot ta Utrogestan pa sem zvečer vzela to. In danes sem šla pač v to njihovo lekarno in kaj mi povedo, da morm nazaj v Porodnišnico ker so mi tam pozabili dati eno štempilko na recept in ta itak tega zdravila sedaj nimajo. Potem pa je moj reku če se delajo norca ali kaj, da sm pač krvavela  pa da bi to nujno rabila pa je prišel še en iz te lekarne kateri je to uslužbenko poklical nazaj in ji verjetno rekel naj gre v porodnišnico po eno škatlico  zame. No in potem sem le dobila to škatlico pa je šla kr sama po štempilko v porodnišnico.

Sedaj samo počivam bomo videli kaj bo spet rekla moja ginekologinja, imam čez 16 dni pregled (uf kje je še to)

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
19.5.2008 19:14:06   
jana84
Ej, to ne moreš verjet kaj dogaja po naših bolnišnicah!!!
Ko sva bila 30.decembra lani na urgenci, ker sem splavila, lahko rečem samo hvala bogu, da je moja mama zdravnica in pozna ljudi v bolnišnicei, ker drugače bi verjetno midva še kar čakala na sprejemnem pultu, ker ni bilo tam žive duše...Sem rekla, da ko bom mela za rodit, da pridem z rešilcem, da me urgentno noter peljejo...Pa še ena hvala bogu za mojega moža ker je takrat ko so mene pregledovali, on skakal po bolnišnici in iskal nalepke in dežurne na sprejemnem pultu, pa smena se je vmes menjala...No in tako ni posedal na hodniku in razmišljal kaj mi je in take "temne misli"...

Sarcy drugače pa ti kar lepo počivaj in dobesedno ubogaj zdravnike, če so rekli ležat, potem kar ležat, nič skakat okol!!! Meni je moja G rekla, ko sem enkrat samkrat mela rjavkast izcedek, da moram strogo ležat ddin na WC da lahko grem...In sem jo lepo ubogala, pa je bla čez en teden slika popolnoma drugačna in smo že lahko hodili na krajše sprehode!!! Včasih tud vejo za kaj se gre...

lp
jana

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
19.5.2008 19:33:37   
jolie
ojla!

Hvala vsem, ki ste odgovorile na moje vprašanje o zdravilih. Jaz sem kljub vsemu potrpela brez zdravil, mičken me še kašelj daje ampak sem pa hektolitre čaja spila...pa še pasal mi je...začuda user posted image user posted image user posted image

Jaz včeraj imela dan, ko ti cuker pade do lave....raje nebi omenjala koliko sladkarij sem pojedla...nikakor nisem mogla imeti dost....user posted image  (danes veselo sadje glodam...mam slabo vest user posted image )

Jao...meni tele brcike povzročajo multi dela...me kar naprej neki žgečka po trebuščku...in jaz že čist vesela, da naš bebi densa...potem spet pomislim, da verjetno mora bit kaj močnejšega, ker me res sam mičken zasrbi...Me je pa danes v službi skoraj kap, ker se me je nekaj tako "usekalo" u trebuhu, da mi je kar poskočil...ohja...hehehe...čudna sm...ČE PA TAKO KOMAJ ČAKAM, DA TUDI JAZ ZAČUTIM SVOJO BEBICO user posted image

Lepo se imejte...papa

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
19.5.2008 19:48:08   
sončnica24
Dober večer, da se vam malo javim. Jaz srčno upam da se te brcike čim prej pojavijo, čeprav je zgleda pri meni res še malce hitro glede na to da imam rok čisto konec oktobra pa bi rada imela iste znake kot ve ki ste skoraj 4 tedne pred manouser posted image .

Sem pa imela full pester vikend bi najraje svojo taščo v zemljo zakopala, je začela kako je cel dan študirala da ko bova omaro v sobo zmontirala (sva sobo prenavljala) da mora ona k meni prit ker si sama tako ne bom vedla stvari v omaro zložit pa mi mora ona to naredit. HALLO? Še dobro da je moj user posted image takoj reagiral pa ji svoje povedal ker meni je pritisk narasto na 200. Danes pa se je seveda mogla pojavit pri nas in še predno je rekla zdravo je vprašala če je že omara skupaj nareta? Pa res nisva mela časa ker sva še nekaj za avto rihtala pa na tehničnega hodla morama cestnino plačat pol pa je tako odišo delat. Pa je rekla če je fu... al kaj čaka. Pa sem ji samo rekla da boma že naredla ko boma, saj imama še staro omaro pa vse lepo noter zloženo.

Ojej kako ti lahko ena oseba skoraj v sekundi cel dan pokvari. To bo še pestro še dobro da sta moja starša ok, in se ne vtikujeta v najine stvari, kljub temu da živimo skupaj, ker potem se bi mi verjetno zmešalo.

In res me je prav strah kaj bo če bom rodila punčko ker ona si jo neizmerno želi in samo sanjari o tem. Se mi zdi da jo ima na momente namen kar ona vzgajat. Še dobro da moj ni nikoli tiho ker če se še jaz začnem kregat z njo potem bo katastrofa.

Malo sem vam zatežila upam da ne bom prepogosto ker samo jamram.user posted image

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
19.5.2008 23:56:51   
blustar
Evo mene spet po dolgem času. Ker sem bolj kampanjska, imam potem toliko več dela prebrat, kaj se vam vmes vse dogaja.

Žalostno ugotavljam, da ste se nekatere žal poslovile od svojih sončkov, ampak glede na vaš pozitivni odnos boste prej ali slej spet med nosečkami in že zdaj držim pesti za obe - 2mak in natašo.

Jaz sem bila prejšnji teden na AC in je bilo vse ok (no, mal sem imela letanja na začetku, ker mi je G pozabil dat napotnico za ICT test, pa so me najprej poslali v porodnišnico, če mi dajo napotnico tam, pa je ne, potem sem šla samoplačniško in sem morala na bankomat, ker imam redko s sabo dovolj gotovine; pa potem sem malo dlje morala čakat na injekcijo za rh-, ker še niso dobili rezultatov od ICT testa in... meni je crknla baterija na mobitelu in se nikakor nisem mogla spomnit številke mojega dragega, s katerim sem bila seveda zmenjena pred porodnišnico, da me pride iskat in sem ga še klicala po kosilu, da se lahko kar odpravi, ker bomo zdaj pa kmalu zunaj...potem pa crkne baterija. Sem bila vse sama kriva, samo smola pač na 13. user posted image ). Zdaj čakam na rezultate in jih ne pričakujem pred sredino junija - vsaj prvič je bilo tako, da sem čakala se mi zdi več kot 4 tedne.

Glede brcik - zelo različno je. Tudi od tega, kako senzibilne smo. Meni se je tokrat že nekaj časa zdelo (že tam pri 15.+ tednu), da jih čutim, samo sem si rekla, da zdaj pa res ne morem. Nekatere pravijo, da jih v naslednjih nosečnostih prej, ker poznaš občutek - pri prejšnji sem tam nekje pri 17 tednu začutila. Zdaj po AC sem pa zelo prepričana in jih tudi moj dragi na roko čuti - mogoče se tudi zato bolj čutijo, ker je bilo po posegu malo manj plodovnice.

Lepo se imejte, predvsem tiste, ki greste že na dopust. Vsem, ki ste imele AC, pa skupaj držimo pesti.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
20.5.2008 6:53:50   
jolly123
Sarcy21 to je katastrofa. Pa kaj se to grejo v teh naših bolnišnicah. Če bi bilo pa kaj narobe pa zopet nihče ne bi odgovarjal. Ne vem kako si lahko to privoščijo user posted image

Sončnica24 ti pa vidim imaš isto taščo kot jaz. Moja je tudi vedno tako pametna, če mi opere zavese, ker jaz jih ne znam. pa če me nauči puding kuhat, pa kar neki. Nonstop najde nekaj, da prcne. Zdaj mi pa sika, da sem se zredila. Ma še dobro, da je moj tudi tak, da če bo kdaj kaj pametnega izjavila da se bo skregal z njo.

Jaz sem šla včer malo v šoping, sem si kupila eno trenerko, tričetrt lanene hlače, pa eno tuniko, pa je prišlo 100 €. Mater je to drag špas. user posted image

Ko sem se pa vračala iz šopinga in kosila sem pa čutila dve kar močni brci sem bila prav presenečena, do zdaj še ni bilo tako močno. Mogoče pa user posted image ni bila všeč hrana, ki sem jo jedla user posted image

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
20.5.2008 7:34:26   
levinjaa
Tudi jaz se javljam po dolgem času. Če hodim v službo, mi kar ne znese popoldne iti še na internet. Joj, se veselim porodniške ... user posted image user posted image user posted image Sicer sem pa prehlajena in kašljam, pa samo spala bi. Počivam, kolikor se da, ampak z majhnim otrokom doma je to bolj utopija. Mi pa možek pomaga, če le lahko, ampak zdaj je šel za nekaj dni na službeno pot. Dete v trebuhu pa brca, najraje če sem spočita in kje pri miru napol ležim - takrat najbolje čutim. Če pa norim kje po službi, pa seveda ni nič.

Čez en teden, 26.5. imam že morfologijo. Spet imam totalno tremo, tako kot pred nuhalno. Mož mora nujno z mano, da me bo vsaj držal za roko.

LP

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
20.5.2008 9:09:55   
maska
Oj!

Javljam: včeraj na pregledu je bilo vse O.K. celo malo me je dala na UZ tako, da sm ga mal vidla. drugač mam pa 3.6. morfologijo in bomo takrat bolj pogledal.
kar se zdravil tiče jaz do sedaj nisem vzela še nobene tablete in je tud upam, da ne bom. ko sem bila prehlajena sem se cajtala kar z naravnimi zdravili.
no ko smo pri problemih, meni so začele noge zatekat. pa mi je rekla G, da naj se izogibam soli. pa se mi zdi, da že tako ne jem slano in se probam zdravo prehranjevat. upam, da  ne bo hujše. a ma še katera ta problem?

na dopust ne vem, če bova šla. sedaj ne morem ker mi služba ne dopušča potem avgusta pa ne vem odvisno kako se bova z user posted image  počutila. bojo pa moji šli takrat v Bohinj tko, da bom lohk šla tja, če mi bo pasal. k takrat bom že doma- mam še dopust za izkoristit.
aja še to- od prejšnjič se nism nč zredila!! Jupi!!! sam trebuh raste.

no lep dan čeprav je dežek,M.

(odgovor članu levinjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

ime
SINEJA

Aljaž (45%)

Blaž (31%)

Tjaž (24%)

Število vseh glasov: 272

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!