sazi
|
Kako spremenljivo je vreme danes. Prejle ful sonce, ponoči dež, dopoldne mraz... Sem dopoldne skoraj zmrznila. v kartkih rokavih in v čevljih brez nogavic, sem skoraj 2 uri četala po naši mrzli in vlažni hiši in čakala, da mojstra priključita peč. Sta rekla, da bosta gotova v pol ure, pa sem počakala, drugače bi šla v službo - mi je žal, da nisem šla, ker se je tako zavleklo. No, peč je pa le priklopkljena, popoldne jo pa pridejo še zagnat. Ursa_p - kako "!velik" fant je Gal. Tam na rolerjih mi res zgleda precej starejši. Leva si tudi ne predstavljam takole - je še premalo stabilen že na nogah, pa kar vidim ga, kako bi začel tulit "doj damo!" In bravo za suhost! vrtci - ma, tak naval je tudi zaradi zakona, da ima 2. otrok zastonj. In ne morem se otresti občutka, da bodo med letom vrtci napol prazni, saj bodo stari, ki bodo imeli otroka tam zgolj zato, ker je to zastonj, izkoriščali vrtce tudi samo za občasno varstvo, drugače bodo pa pri dedkih in babicah, v vrtcu pa bo samevalo prazno mesto za otroka, ki ga nikoli ni tam, država bo zanj plačvala, naši otroci pa ne morejo v vrtec - razumete, kaj razlagam? Na to ni pa noben pomislil, ko so zakon pisali, ali kaj? kandida-dieta - mi smo jedli polnozrvat riž, pirine testenine, palačinke brez jajc in s pirino moko - brez namaza, seveda, samo soljene in podobno, no, krompir tudi. Z vodo pa nismo imeli problemov, ker drugega tako ne mara. Problem je bil pri raznih grickalicah, ker imajo vse ali belo moko ali pa sladkor. sobota - grem na tekmo v POstojno, pa tudi nisem navdušena nad vremensko napovedjo. Sem mislila Leva vzeti s sabo, ker bo več staršev in otrok, pa bi si jih složno varovali, ampak če bo pa dež, se pa nimajo kam dat. Potem bo moral pa v LJ ostati. No, bomo videli. Evii - lepo, da se oglašaš. Ti želim, da si uspeš zrihtat novoslužbo. Tole o prekvalificiranosti je pa večkrat izkusil moj mož, pa ima samo 7.stopnjo, kaj šele pri tebi - poznam take primere, ko so res imeli problem dobiti službo. Imaš doktorat že vpisan v delovni knjižici? Ker jih poznam kar nekaj, ki tega namenoma nismo vpisovali, da so lažje dobili službo . Sta pa 2 moja kolega pred kratkim ostala brez službe - mlada doktorja, ker jima je potekel status mladega raziskovalca, ampka sta se oba uspela zaposliti v gospodarstvu, čeprav je pa zdaj njuno delo daleč od doktorskega. srečanje - nobenega odgovora na poslane SMS-je - se pa vidimo v standardni zasedbi
|