|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008- 3 del!
10.5.2008 17:16:12   
anaj22
NajaG midva sva se tud odločila za PP mava pa tale model
user posted image
če si iz Lj al pa okolice se ti najbolj splača it k uvozniku kupit PP, trgovino imajo pri Tivoliju. Midva sva ga dobila -10% cenejš kot ja drugje. Tole ja pa spletna stran od uvoznika  http://www.mami.si/si/

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
10.5.2008 17:17:02   
anaj22
končno sem tud jest stran obrnilauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
10.5.2008 18:58:58   
l.daisy
ninny, user posted image user posted image user posted image user posted image da si končno doma in da izvidi le niso tako slabi...

d.anna76, meni so tudi rekli dude nuk, flaške avent... samo potem sem pa kupila vse avent... moja nosečniška teorija je: če bojo sesali joško, pa aventov cucelj na flaški pa še nukov cucelj na dudi, bojo samo zbegani... user posted image user posted image

alea, privošči si... user posted image

se pa res vidi, da je lep dan....

aja, lunca, tebi pa samo user posted image ... resno... sem brez besed...

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
10.5.2008 19:02:11   
NajaG
anaj22, hvala za odgovor. Jaz gledam Pliko switch, ker ne rabiš košare, lupinico imam od sestre, tak da potem kupim samo ta voziček in torbo bom verjetno vzela. Košaro pa rabiš itak samo tam do 3mesecev. Kaj pa vem. No, hvala za odgovor. Torej si tudi ti izbrala PP vozičekuser posted image Super.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
10.5.2008 19:10:10   
aleksandra silvija
Ojla.
Samo na hitro.
Tudi jaz imam zgoraj prilepljen voziček.
Košara-za novorojenčka se mi zdi fino, da je. Sploh za na morje, pa predvidevam, da bo tudi zunaj v kakšni senčki veliko spal-preživel večino dneva.
Pa je bolje, da je v skoraj posteljici.

Ninny-super za izvide in da si doma.

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
10.5.2008 19:53:11   
*Mojca*
Jaz imam GT3ja, košaro in lupinico sem dobila od kolegice. Meni se bolj kot košara za doma zdi fajn ležalnik, kaj pa vem. Se mi zdi da se bo kar skuhal v košari user posted image Za prevažanje na začetku pa se GT3 zravna do horizontale.

Jaz pa komaj čakam da bo konec tega dneva. Se mi nič ne da, nimam se kam dat in se samo bašem s hrano. Vem, da boste rekle da nisem normalna, ampak komaj čakam ponedeljek da grem v službo. Doma se mi čas sploh ne premakne, pa čeprav imam en kup stvari za zrihtat....ehhh...bo že...

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
10.5.2008 20:50:59   
D.anna 76
Predlog za voziček: JANE SLALOM PRO. To je moja izbira ko sem GT3-ja izločila, ker sem bolj nizke postave mi je Jane Slalom Pro blj fajn ker je manjši, ne zgleda tako ogromen.

Hvala za namige, predloge za flaško in dudo....

Da se pohvalim, danes sem zlikala vse tetra plenice, krpice in povijalne plenice....... cunje pridejo na vrsto v prihodnjem tednu prav tako posteljnina ki se je ravno oprala.
Sej ne da bi se bilo kar se likanja tiče potrebno posebej hvalit samo enostavno jaz sem navajena likat samo kake hlače, kavbojke in kako mikico, drugače se pa trudim, da kupujem take cunje, ki se ne mečkajo.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
10.5.2008 20:53:09   
D.anna 76
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*

Jaz pa komaj čakam da bo konec tega dneva. Se mi nič ne da, nimam se kam dat in se samo bašem s hrano. Vem, da boste rekle da nisem normalna, ampak komaj čakam ponedeljek da grem v službo. Doma se mi čas sploh ne premakne, pa čeprav imam en kup stvari za zrihtat....ehhh...bo že...

Kako pa misliš zdržati tistih 28 dni porodniške pred PDP??????

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
10.5.2008 20:55:04   
*Mojca*
pojma nimam user posted image

sicer imam še ene par grehov na podiplomcu, pa še moj konča s faksom in bova oba doma, ampak ne vem...

Na RRju bom visela user posted image user posted image

sem pač hiperaktivček...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
10.5.2008 21:39:50   
lunca14
Evo me user posted image ,sem še v enem kosuuser posted image .....ne  boste verjele,ampak tast je bil presenetljivo ljubezniv in nič piker do mene,nisem mogla verjetuser posted image ,tako,da je bil dan zelo prijeten,čeprav naporen,malčka,sta ba pa tud tako pridnauser posted image user posted image user posted image ,da kar nisem mogla verjet.Še jutri dopoldan imava nekaj za narest-poškropit orehe in sadje,popoldne pa martinčkanjeuser posted image .Pa mogoče ga celo pripravim,da jutri sestaviva posteljico,pa predalnik mi mora narest,samo on tega še ne veuser posted image .
Anaj22...zatekanje s tem je res en velikuser posted image ,ampak boš videla,ko boš rodila,bo šlo tako hitro nazaj,da se sploh ne boš več spomnila,da si kdaj zatekala.Boš vidla po fotkah,pred porodom,takoj po porodu in par ur po porodu,ne moreš verjet,da gre voda tako hitro ven s telesa.
Alea01...tud jaz sem bla pred leti botra,ampak sem dala darilo v vrednosti 200 evrov,kar se mi je takrat zdelo dovolj,neumnost mi je dajati skor taka darila kot za poroko.Ampak tole z bratom je pa malouser posted image ......
tweetek...si pa res zaspanka,ne pomnim kdaj sem spala tako dolgo,še v času študijauser posted image ,sedaj bom pa čakala na tako dolgo spanje še kakih 5-7 letuser posted image ....
ninny.....dobrodošla iz bolniceuser posted image user posted image user posted image ,glavno,da je vse ok,sedaj pa nazaj na babji čvek,kmalu ga bo konecuser posted image .
l.daiisy....ti si pa prva ,ki se mi klanjauser posted image user posted image user posted image ,še moj,ko me je zaprosil,ni šell na kolena,kaj šele,da bi se mi klanjal
Mislim,da danes ne bom mela težav s spanjem,ker sem živ zombiuser posted image ,lepo čvekajteuser posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
10.5.2008 21:56:17   
poldy
ninny, samo da je vse v redu, sem jaz tud držala pestiuser posted image

tukaj je en seznamček od lanskih julijk, nekaj je uporabnega, nekaj malo manj.....
KAJ KUPITI?

OBLEKICE:
body “Clar” (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca
bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako
bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti)
bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) - enako mnenje
bombažne povijalne pleničke 6x
bombažne povijalne pleničke MALE 3x -NE
bombažne tetra krpice 6x -10X
komplet (majica, hlače, kapica)
kombinezon / bundica
tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!!

OPREMA:

voziček,
postelja,
vzmetnica
posteljnina 2X,
nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic
otroška kad / čebriček
previjalna mizica,
posodica za vodo (za na previjalno mizo)
previjalna podloga,
avtosedež,
ležalnik,
odeja/ dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)
spalna vreča - večja za kasneje. Mi smo jo pri obeh uporabljali že čisto od začetka.
štorklja / kengurujček / trak
koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice od 

DRUGO:

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov

70% alkohol

aspirator za nos (lahko kupiš kasneje po potrebi - mi ga nismo nikoli rabili)- no jaz ga rabim že praktično od dne ko smo prišli iz porodnišnice, malo pa pomaga, čeprav brez paličk in vate ne gre 

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želite  takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale)

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila  (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!! Mi smo že od vsega začetka uporabljali kar sprej Sterimar.

grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku  - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala. Nisem uporabljala.

kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ. Bepanthen mazlo je zakon. Sem ga uporabljala že v porodnišnici. Namažeš bradavico - kar lepo na debelo, gor položiš en zloženec in razpokane bradavice so hitro rešene. Pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem.

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz  ali od Bubchna za veter in mraz

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko ima  temenca( rekla patronažna sestra)  - za temence obstaja poseben glavnik. Je nismo nikoli imeli.

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen) 

newborn plenice

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja)  - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol) 

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo  - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala. Jaz sem navadno bombažno pleničko prerezala na 4 četrtine in obrobila. Tako sem naredila okoli 30 krpic, ki sem jih močila z vodo in uporabljala za umivanje.  

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti. Ga nisem nikoli imela.

priročnik za nego otroka  - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr 

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi. Zguba denarja. Če je potrebno, kupiš naknadno.

rokavičke 2x-4X

seznam, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je  moker (če se veliko slini ali poliva)

Spitaderm – za dezinfekcijo rok  - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom,  ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne  "zavijati v vatko", saj je to še slabše. Nikoli uporabljali.

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele 

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano) Kupi naknadno, po potrebi. Če polno dojiš, je ne potrebuješ.

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška Kupi naknadno, po potrebi.

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam, pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, ker  se mora navaditi na vse- nasvet pediatra) Nikoli uporabljali. Tudi dudico sem prekuhala le pred prvo uporabo. Tak je bil tudi nasvet naše zlate pediatrinje.

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte

termometer za telesno temperaturo Najboljši je navaden za merjenje pod pazduho. Ušesni pokaže vedno drugače, pa novorojenčku je prevelik.

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčni   Kupili naknadno, po potrebi.

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala) Jaz nisem uporabljala nobene kreme, pa še milo sem imela čimbolj nevtralno, brez vonje, saj je dojenčku vsak drugi vojn (razen po mamici) tuj!
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra) Najboljši so vatiranci iz Tosame – ti so podobni Vir vložkom, samo da so večji. Dobiš jih v porodni, pol pa nič več.
zloženci - za kaj že - vse za  imajo v porodnišnici
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če se  joka) - se strinjam
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila 
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA  in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prinese

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam dati
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici 
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in  zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta) 
voda v plastenki

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica 
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1 clar body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi) 
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
10.5.2008 22:16:08   
NajaG
Poldy vsaka čast, da si vse to napisala oz. dodala sem. Sem si kar skopirala, da si natisnem in v miru prečekiramuser posted image Jaz sicer komaj začnem s sortiranjem cotik, kaj sem jih dobila od sestre. Jutri začnem s pranjem, in nato bom vidla kaj vse še rabimuser posted image Tvoj seznam mi bo prav prišel - Hvala!

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
11.5.2008 0:05:28   
tweetek
moj lubi je pa na pivu.... Pa sem samauser posted image ... Ah ja, kaj čmo. Zdaj bom šla počasi pančkat......

Ninny - super da si domauser posted image user posted image user posted image
poldy - hvala za seznam....
Danes sem glih lubiju razlagala kaj mora še kupit. Sva bla pa danes v šopingu in kar se tiče tekstila in opreme smo preskrbljeni, moramo kupit samo še kozmetiko pa modrček za dojenje... A so vam tile mdrčki za dojenje tud grdi? A je katera vidla kakega vsaj približno spodobnega pa da ni drag ko pes? Še najblojše sem zasledila pri neckermanu ostali so pa res neatraktivni. Saj zastipim da niso čipkasti, ampak vsaj kak vzorček al pa trakec bi pa lahko bil, a ne?

No če katera kakega lepega vidi naj poveuser posted image

Nočko.

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
11.5.2008 7:21:00   
alea01
Dobro jutro zvezdice zaspankeuser posted image !

ninny- user posted image user posted image user posted image  da si doma in da je še vse tako kot mora bit. Kot sem ti rekla, da verjetno ni nič, ker proti koncu nosečnosti se voda ful poslabša. Enim mal prej, drugim mal kasneje. Ti veliko pij in tako vsaj ne boš več imela veliko bakterij in levkocitovuser posted image

poldy- bravo tiuser posted image user posted image . Seznam je meni še kako prav prišel

*Mojca*- torej pecivo?Je bilo narejeno ali si si kar sladoled privoščila?user posted image

tweetek- user posted image user posted image  za šoping. Kar se pa modrčkov tiče-user posted image user posted image . Jaz sem ful iskala mal lepše, ampak povsod so na glih. Razlikujejo se sam v ceni. V BC so okoli 50eur v šparu 12eur in v Mullerju 5ali8 euruser posted image . Jaz imam do zdaj samo enega. So mi pa res grdi in totalno neseksiuser posted image
nya- upam ,da si dobila iz ikee, kar si rabila in so ti prijatli prinesliuser posted image

Včeraj sem iskala kufer v katerega bi spakirala stvari za v P in imamo pri bajti res samo kufre na kolescihuser posted image . To pa res ne bi vlačila v Puser posted image . Bom dala v kaj?Pojma nimam. Bom iskala naprejuser posted image .

Grem pa zdejle v MB v europark in si bom tudi privoščila šopinguser posted image

Punčke, imejte se fajn in uživajte na sončku, pa vaši user posted image  vas morajo crkljat- s sladoledomuser posted image

Čao, čaouser posted image

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
11.5.2008 7:39:44   
Anonimen
Dobro jutro. Midva z user posted image  sva mela pa včeraj naporen dan in temu je sledila še naporna noč. POsledica tega je, da me vse boli, vsaj user posted image pa še panča. Sva bla z lubijem najprej na 50 letnici - kjer se je jedlo meso, zelejnjava, torta, pecivo..., potem pa še na enem pikniku - kjer sem probala (ampak res malo) divjačinski golaž - ga mam rada, ampak ga jem samo 1x letno prav na tej fešti. V glavnem, ko sva prišla domov, sva pojedla še eno melono. In potem sem šla spat - čez dve uri sem se zbudila s takimi bolečinami v želodcu, da sem mislila, da me bo pobralo - dete je blo pa ful nemirno - sem vstala, pa je blo malo bolje, ko sem se ulegla, pa spet. Potem sem šla pa spit en magnesol, da je napetost malo popustila in sva lahko z bejbijem zaspala. Danes zjutraj me pa vse boli, kot da bi celo noč delala  v rudniku.
Zdej pa ne vem, al je blo to od preveč hraneuser posted image  al od golaža al od meloneuser posted image  - v glavnem prav nič fino. Bom od sedaj naprej fino pazila, da mi ne bo dete zamerilo že v trebuhu - mama je vse po vrsti, pol pa mene zvijauser posted image user posted image user posted image

Sicer pa zdejle si grem skuhat eno user posted image   in še za vas  user posted image  ali user posted image user posted image , bo morda prebava stekla, pa se bo tudi želodček pomiril.

(odgovor članu tweetek)
  Neposredna povezava do sporočila: 3390
11.5.2008 7:43:42   
Anonimen
Sem prej pozabila pokomentirat. UPS
ninny - samo da si doma, pa da je vse ok

poldy - hvala za seznam, zdej morm pa res prečekirat, kaj mi manjka

alea - ja, pripeljali vse - danes greva z lubijem iskat

(odgovor članu alea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3391
11.5.2008 7:55:07   
Anonimen
Dobro jutro.

Ninny, samo da si doma.user posted image user posted image  Tak čas v bolnici je dolgčassssssssss.user posted image

Jaz sem se naspala,pa še na wc ni bilo treba danes ponoči.user posted image
Seznam je pa fenomenalen.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3392
11.5.2008 8:54:48   
Anonimen
Punce hvala. Ja res je groza gor ležat, ko nimaš kaj za početi razen da ležiš in bereš. Pa še ta prvi dan in noč sem bila čisto sama v sobi tako, da sem prebrala vse revije ki so jih imeli na mizi-moram reči da sem se nabrala za eno leto naprej.
Sedaj, ko sem doma je veliko lažje in sem se odločila, da bom sedaj res gledala nase- pač ne bomo imeli vse tako pospravljeno.. ampak bomo isto preživeli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3393
11.5.2008 8:55:07   
Anonimen
Punce hvalauser posted image . Ja res je groza gor ležat, ko nimaš kaj za početi razen da ležiš in bereš. Pa še ta prvi dan in noč sem bila čisto sama v sobi tako, da sem prebrala vse revije ki so jih imeli na miziuser posted image -moram reči da sem se nabrala za eno leto naprej.
Sedaj, ko sem doma je veliko lažje in sem se odločila, da bom sedaj res gledala nase- pač ne bomo imeli vse tako pospravljeno.. ampak bomo isto preživeli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3394
11.5.2008 8:56:03   
*Mojca*
Jutro!

alea: valda sem se basala s sladoledom, peciva mi ni uspelo naredit. Mogoče danes user posted image

tweetek: meni so ti mordci tudi ogabni, ampak kaj pa hočemo. Jaz sem kupila v HM 2 komada, vsak 12 eur...za silo bo že...

poldy: carski seznam. Sem mislila da imam že vse, ampak mi precej stvari še manjka user posted image

ninny: welcome home user posted image user posted image

Jah nič, grem jaz malo zabluzit... user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
11.5.2008 9:13:16   
D.anna 76
Jutro,

Malce komentarjev: tale seznam je pa dolg, tako da ga preberem kdaj drugič.

Kar se tuče modrčkov, jaz sem kupila enega v Emporiumu na oddelku za otroke in nosečnice, prej sem ga seveda iskala na oddelku spodnjega perila pa zaman. Za njega sem dala 48 EUR, čist gladek črn, nič posebnega ampak joškice not lepo stojijo. Sem pa potrebovala dve košarici večjega kot jih običajno kupujem. Kupila sem pa samo enga zato ker se lahko košarica po porodu še zveča, pa se mi zdi škoda tolk dnarja stran vreč.

Sedaj pa kavica......

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
11.5.2008 9:23:43   
polma
Jutro!!!!
Kako lepi dnevi so zdaj... sem včeraj razmišljala, da si boljših mesecev naši user posted image ne bi mogli izbrat. Ravno prav toplo je, pa še ni poletna pripeka- dob ro smo tole spaniral user posted image user posted image user posted image !

Kar se tiče potenja, lunca14, nisem pomislila, da se pucam-to je super, ker čutim da sem polna vode v nogah. Celulit imam prav tak nenormalno viden, tut če nič ne stisnem in to res zgleda bljak user posted image . Itak pa ne bom komentirala tvojega početja, ker se že zdavnaj rekla da si ena najbolj pridnih RRjevk. lahko samo rečem-za tako pridne mravljice v 9em mesecu nosečnosti še nisem slišala, razen v zgodbah iz starih časov, v smislu-delala na njivi, rodila, dojila na njivi. Kapo dol, punca!!!

I.daisy, se strinjam-tolk sem čakala in puser posted image zaradi tebuha, v petek po pregledu, pa sem user posted image prepričevala, da komot ostane do roka z mano user posted image . Samo jaz imam druge, bolj nizkotne načrte- bolje se razumem z dvojčki in me je strah trmastih bikcov user posted image user posted image !

Anaj22,
dobra ideja s temle sončenjem1 Ker ko rodimo, ne bomo imele priložnosti, niti tolk lepih bušijev od začetka, da bi si sončenje privoščile!

JUpi, ,alea01,jast bi rajš punčko user posted image , priznam! Zdaj mi ljudje ne govorijo več-ooo, kako lep fantek bo tole...-ampak me vprašajo-kaj, še vedno nisi vprašala kaj je? Meni je res kazalo, da bom velika nosečnca, ker sem takoj zgledala noseča. No, zdaj ni šlo pa nikamor-samo taka špičasta žoga raste naprej user posted image .

Tweetek, ti se pa ne sekiraj zarad parketa user posted image , ta je bla dobra-sej ne polivajo tko zelo user posted image !!

Ninny!! Samo da je vse v redu z vama!!!user posted image user posted image user posted image

Tweetek, modrce sem jst kupila in noben ni lep, žal ti ne morem povedat več kot to. En je iz Leclerca iz neke akcije pred 2ma mesecema, en pa tut iz akcije iz Ariela.  Drugač bi kupila pa v HMu al pa v pikapolonici, tam so se mi eni slovenski zdeli še kar.

Punce, ne znam vtipkat linka user posted image , ampak vtipkajte Blooming marvellous, pa poglejte kak modrc za dojenje, pa gatke, pa sploh vse imajo angležinje. Da dol padeš!" no, pejte malbrskat, da se vam slince pocedijo, pa poglejte tut kaj ima Mothercare, krasne stvari.

zdaj moram pa še malp pogledat, kaj ste napisale dans, ker sem šla po vrsti in sproti komentirala, pa da ne bom naredila ene dolge brezvezne kače..

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
11.5.2008 9:34:38   
polma
Veš kaj, alea01, jaz imam kovček za ličila od Samsonite, tistega bom nabasala.

Boga nya, danes pa le počivaj!!! Joj, ta čas edino zaradi vseh teh piknikov in žurov ni ok. Včer sva midva tudi komaj domov prišla-kar nasilni ratajo:pa daj ostanta še mal,pa ti bomo dal laežalnik, a boš blazine-ti jih raztegneme, boš pe kaj jedla.... Ne, domov grem!!! Ne morem več sedet na stolu, ležala pa ne bom!!! Domovuser posted image !!! pa itak vsi vejo, da sva bla midva vedno tazadna, vedno! ampak.zdaj pa to tko ne gre več! Uf!! Tako da, nya, pazi nase!!!

Grem se muckat s hčerko, kliče me...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
11.5.2008 10:05:56   
l.daisy
jutrooo...

najaG, glede vozička: saj če si izbereš takega, ki ga lahko takoj odpelješ iz trgovine, sploh ni panike, če ga še nimaš... večji problem je, ker danes trgovine ne poslujejo z zalogo in potem čakaš kot nor...

lunca, kaj pa naj drugega rečem, kot sem... jaz imam probleme po stopnicah dol in gor, ti pa še tako aktivna... res vsa čast...

poldy, hvala za seznam... user posted image jaz zaenkrat še ne razmišljam o zimi in zimski garderobi pa kremicah, če bom karkoli pogrešala, pa bom poslala koga od svojih iskat...

polma, jaz bom v vsakem primeru imela dvojčka... dvojčka bika ali dvojčka dvojčka... imam pa filing, da bomo lovili datume tam tam... zadnji bikci ali pa prvi dvojčki, bomo videli.... user posted image user posted image user posted image

aha, jaz sem včeraj pospravila stvari za v P kar v eno poslovno torbo, ki sem jo prej imela za v službo... tik pred zdajci moram vzeti samo še kremo za obraz (nisem kupovala še ene posebej za v P)...  in smo v nizkem štartu... mi je rekel zjutraj moj, a se ti zavedaš, da je lahko zdaj vsak dan zadnji, ko sva sama... pomojem tudi njega počasi začenja grabit panika... user posted image user posted image user posted image

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
11.5.2008 11:07:11   
poldy
user posted image ful vas je fajn brat, še tole, modrčki za dojenje so fajn iz mullerja pa okrog 9€ stanejo(men še zej prov pridejo, čeprav ne dojim večuser posted image )

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?