mojčca
|
Ojla punce moje. Pa mi je uspelo končno priti do računalnika. Na morju je bilo skoraj bi lahko rekli super, tako da smo šli namesto v petek domov v nedeljo. Je bila pa na cesti ful gužva, tako da smo od tam štartali ob 10.30, domov pa prišli malo po 18 No, edino malo pred domov smo se ustavili, da smo šli na pizzo, že vsi ful utrujeni, naveličani, prestradani in siti vsega skupaj (razen hrane, ja, lačni smo pa bili). Da vam še obrazložim, zakaj sem napisala, da smo super oz. skoraj. Prvi večer nama je zakuhala Manca, tako da sem bila celo noč pokonci. Ne vem, kaj jo je mučilo, imela je vročino, ni hotela nič jesti, ful je kašljala. NO, naslednji dan je bila malo boljša, čeprav jesti še kar ni hotela, v obraz je bila bleda kot stena, res, čisto zelena. No, tretji dan, pa ko je šla na WC je začela naenkrat jokati, da teče vroča voda Najprej nisem vedela, kaj hoče povedati, potem pa sem pogruntala, da noče lulati, ker jo peče. No, to se je potem počasi pomirilo, potem pa je jokala, da jo ful boli liček. Je zvečer zaspala, pa ful jokala zraven, liček me boli. SEm jo namazala in je zaspala nazaj, po pol ure spanja pa slišim spet jok in Manco: joj, sploh ne morem nehati jokati. No, predzadnji dan, preden smo odšli domov, pa je jokala, da jo ful boli koleno. Ja, takole je bilo. Pa še Matic mi je ful kašljal. Če pozabim na vse zdravstvene težave pa je bilo super. Ogromno smo se sprehajali, preživeli veliko časa na plaži, pa pred hišico, pa v akvarij smo šli, pa v mesto, noro, res. Špacka, škoda, ker nisi prej povedala, da boste šli tudi vi v Pulo. No, mi nismo bili čisto v Puli, ampak v Verudeli. Da ne bi slučajno napisala, da ste bili tudi vi v tem naselju in da smo bili skoraj sosedje, ker bom jezna ko . Danes je bil pri nas en pester dan. Zjutraj ob 9.00 sva imeli z Manco zdravnico oz. ortopedinjo in je bila kar navdušena, ko je videla njen napredek. Dobro seveda še ni, nama je pa dala sedaj do sredine julija pavzo, da vidi, ali bo šlo kaj na slabše ali bo stanje isto. Oktobra naj bi začela hoditi na plavanje z terapevtko, pa predlagala mi je, da bi Manco dali k logopedu. Saj drugače govori ful, res non stop, se je danes še zdravnica smejala, ker sploh ni prišla do besede. Ne izgovarja pa črke R in vseh šumnikov. Drugače pravijo, da do petega leta ni potrebno ukrepati, ampak glede na njeno obiskovanje razvojne pravi, da bi bilo v redu, če bi začela hoditi čim prej. Je pa zdravnico edino skrbelo, ko sem ji omenila, da je na morju jokala, da jo boli koleno. In na srečo, ali pa nesrečo je potem, ko se je v razvojni lepo slekla hotela vstati, da bi šla k zdravnici in je šla v jok. Jo zdravnica gleda, pa Manca pravi, da jo ful boli noga oz. koleno. Smo malo počakali, potem pa vstane in gre prav počasi do zdr. pa je ful šepala. Po parih minutah je bilo potem v redu, ampak če se bo to nadaljevalo, morava čez en teden nazaj, da ji bo dala pregledati kri (nimam pojma, kaj se lahko vidi na krvi). Po terapiji sem potem peljala Manco k tašči, tam sem vzela Matica, sva šla skupaj domov, kjer sem po hitrem postopku spila kavo in sva šla z očetom v Kranj. Najprej sva šla na menjavo kanile, potem pa naprej v Ljubljano, ker je danes pričel z obsevanjem. Ja, dolgačas nam ni. Ko pa sva prišla domov okoli 16, je Matic ravno pojedel kosilo, sva se oblekla in še enkrat nazaj v Kranj na občino, kjer sem imela opravke. Ja, sedajle pa grem počasi pod tuš in počivati, ker imava jutri z Maticem terapijo, pa še jaz grem k zdravniku, ker me ful boli glava, malo kašljam, pa ušesa me nekaj bolijo. Nič čudnega, da sem vsa prehlajena, če pa je na morju Manca celo noč kašljala vame (sva spali skupaj, v zakonski postelji), pa še obema je ful teklo iz nosa. Ponavadi je tako, ko se ostali pozdravijo, pa jaz kaj pokasim. Amapk ni tako hudo, se prepričujem, da ne smem zboleti, ker moram voziti očeta v Ljubljano. Je pa danes že veliko boljše kot včeraj, edino ušesa me še malo zaj...... Sem čisto pozabila. Modrooka, čestitke za novo pridobitev, ja, vašo princesko Emo. Močno držim, da vama dojenje steče in da bo Ana lepo sprejela svojo sestrico. Skaana, kako pa kaj tvoj oče???? Ali se počuti v redu?? Močno upam, da se tudi pri vam zadeve hitro uredijo in da bo vse skupaj za nami. Pri nas se je stvar malo zakomplicirala, tako da moramo dati najprej skozi to obsevanje, potem sledi jodiranje (3 dni čisto izoliran) in če bi bile te celice, ki so šle naprej čisto majhne bi jih jod uničil, tako pa so nekatere velike 2 cm in mislim, da bo potrebna še ena operacija. Če pa bo še enkrat operiran, bo še enkrat sledilo obsevanje. Pa še ena operacija bo potrebna, da mu ostranijo kanilo. Upam, da se do novega leta vse skupaj uredi, tako kot je treba in da bomo tudi mi kočno zadihali s polnimi pljuči. Ojoj, koliko sem napisala. Dvomim, če bo sploh katera vse skupaj prebrala . Dovolj za danes, se vam oglasim jutri. Nočko