Kati81
|
IZVIRNO SPOROČILO: zabica26 Hodijo vaši otroci na sprehod že brez žabic? Smo že en mesec brez žabic in jih čisto nič ne pogrešamo, če je bolj mraz so bolj debele hlače, drugače pa tanke. Kaj pa kapice? Jih nosijo vedno? Naša nima na glavi že lep čas nič, ker gre vse dol, od trakov, kapic, rutk, tudi tiste s šiltom letijo okrog, tko da smo brez in zaenkrat je ok. Kako boste otroke zaščitile pred soncem v bazenčkih? V bazenčku doma bo senčnik zraven, pa krema od Mustele, kaka tanjša majica tud, klobuček oz slamnik, imamo brez veze(sem vrgla 5 E stran), ker ni niti sekundo na glavi. Kako pripavljate hrano otrokom, ki imajo zob ali dva? Miksate, majhni koščki? Večino stvari je že takšne kot so (riž, makarončke) in jih tudi ne kuham posebej, že nekaj časa je isto kot mi, jedla je tudi rižotko, kjer so bile gobice samo sem jih prej ven pobrala, sadje in zelenjavo zelo na grobi narežem na manjše koščke, ji ne pretlačim več z vilicami, kruh ji natržem in potem sama nosi v usta, banano in jabolko je sama, piškotki so zakon. Je tudi sir na koščke narezan, čeprav imamo takorekoč samo spodnja dva zobka, gornja dva sta komaj sedaj pokukala ven. Aja meso ji pa tudi na koščke narežem in ne več čisto na malo. Ima hrano tako veliko raje. Grahek je cel tak kot je skuhan Ima pa tudi Kaja full rada sladoled. Česa jim še ne dajete od sadja, zelenjave? Naša ni jedla še fižola, ker ga moj ne mara, grah je pa že nekaj časa. Jagode je jedla v jogurtu. Orehe je v manjših količinah poskusila v pecivu. Je pa nutelo v palačinki, tko da je tudi lešnike že preiskusila. Kaja pa obožuje šparglje, ki jih ji skuham. Mam srečo, so mi ravno ven prišli ko sem jih lani posadila. Kakšne sokove pijejo? Brez konzervansov ali že prehajate na "navadne"? Naša pije sokove ampak zelo zelo malo, ker tisti ki jih kupiš navadni, ji ne naredijo dobro, po večini bruhne, razen po jabolku, frutkov se mi pa ne da kupovat. Tko da pije različne vode, čaje in kompote. Spije pa tudi do 1l na dan .Jim dajete že kaj sladkega? Npr. puding, pecivo, ki ga spečete, kakšen kompot-kupljen, in podobno? Od sladkega Kaja je piškote, kakšno pecivo, tudi tortico je že jedla za dedov rd, pa palačinke so dobre, ko jih je sama in fino packa zraven. Ji pa tudi sama skuham puding, ki ga manj sladkam. Je pa poskusila tudi čokolado ampak samo eno malo pikico. Uf sem se razpisala!
|