ŠpelaP
|
IZVIRNO SPOROČILO: nena26 špelaP a greš že delat, kaj pa dopust ga boš kaj koristla? Meni je porodniški dopust potekel 9.5., ta teden sem imela še 5 dni lanskega dopusta, v ponedeljek pa grem že v službo. 15 dni lanskega dopusta bom pa morala koristiti med poletnimi počitnicami (v šolstvu se lanski dopust lahko (dejansko se mora) koristi med počitnicami do 31.8. nasledje leto) + 30 dni letošnjega dopusta, ki se mi bo porazdelil med poletnimi, jesenskimi in novoletnimi počitnicami. Mi pa zato letos ne bo treba noter spravljati ur za manjko dopusta. Sem bila danes na šoli, da sem porihtala par papirjev, pa malo dnevnike pregledala, pa čisto malo počvekala, je bilo pa kar 3 ure naokoli. S tem, da sem se do službe, ki jo imam oddaljeno 20 min z avtom, danes vozila 40 min. kar povsod nekaj delajo, pa spet ti presneti tovornjaki, ki v tej naši koroški luknji in ozkih cestah delajo zastoje. Mi je pa na povratku iz službe kar toplo postalo pri srcu, da se spet vračam med gručo otrok. Saj se morda sliši čudno, ampak jez sem res že pomalem hrepenela po šolskem živžavu. Ma imam neizmerno rada svoja dva otroka, samo včasih sem pa že zmatrana od domačega živžava in mi bo prav ugajal še malo drugačen živžav. Je pa Sara danes, ko sem prišla domov, tako radostno skakala v vozičku in zraven cvilila, kot da se še 100 let nisva videli. In tudi zjutraj se je zbudila že ob 5.50, pa dopoldan, preden sem šla, je kar za mano lazila in se držala hlačnice, kot bi vedela, da nekam grem. Kako bo šele v ponedeljek, ko bom šla zares. No, pa morda še ne toliko v pon, ker imam samo dve uri, kot v torek, ko imam že ob 7h, potem pa še konferenco do bogsigavedi kdaj. Še sreča, da bom imela v torek dopoldan še nekaj ur fraj, da mi bo Saro oči pripeljal v službo, da se bova lahko podojili.
< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 15.5.2008 17:39:57 >
|